Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με προβλήματα θα αρχίσει αύριο η νέα σχολική χρονιά.
- Σεισμόπληκτες περιοχές κηρύχθηκαν ακόμη 15 δήμοι της Αθήνας.
- Ελεγχοι στις εταιρίες κέτερινγκ που προμηθεύον τους σεισμοπαθείς.
- Το εργοστάσιο ΡΙΚΟΜΕΞ επισκέφθηκε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.
- Εχασε τη μάχη με τη ζωή ο οπερατέρ της ΕΡΤ, Παναγιώτης Πούλος.
- Προβληματισμός Παπαδήμου για μετοχές "φούσκες".
- Για την ελληνοτουρκική προσέγγιση μίλησε ο Ν.Μπερνς.
- Τα ελληνόπουλα είναι τα πιο... χοντρά παιδιά του κόσμου.
- Η πρώτη λειτουργία του Δημητρίου στη Ν.Υόρκη παρουσία του ΥΠΕΞ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με προβλήματα θα αρχίσει αύριο η νέα σχολική χρονιά.

Κλιμακωτά θα αρχίσει από αύριο η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές των σεισμόπληκτων περιοχών. Οπως ανακοίνωσε η Νομαρχία στο Ιλιον τα σχολεία θα ανοίξουν την πρώτη Οκτωβρίου. Σε Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Λυκοβρύση και Αγία Βαρβάρα, στις 27 Σεπτεμβρίου. Την ίδια μέρα θα ανοίξουν τα γυμνάσια και λύκεια στο Καματερό, ενώ δημοτικά και νηπιαγωγεία αύριο. Σε Αιγάλεω, Μαρούσι και Πεύκη θα γίνουν μετεστεγάσεις μαθητών σε άλλα σχολεία, στους Αγίους Αναργύρους τα σχολεία θα ανοίξουν κλιμακωτά και στη Ν.Φιλαδέλφεια την Τετάρτη.

Σεισμόπληκτες περιοχές κηρύχθηκαν ακόμη 15 δήμοι της Αθήνας.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε ότι σε περίπου 15 μέρες θα εγκατασταθούν οι πρώτοι 130 οικίσκοι στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, ενω μέσα σε δύο μήνες θα έχουν εγκατασταθεί σταδιακά περίπου 4.000 σε χώρους, στους οποίους ήδη άρχισαν οι πρόδρομες εργασίες για την υποδοχή τους. Στο μεταξύ, σεισμόπληκτες περιοχές κηρύχθηκαν με απόφαση των συναρμοδίων υπουργών και οι δήμοι: Αγ.Βαρβάρας, Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Πεύκης, Ταύρου, Ρέντη, Νίκαιας Κερατσινίου, Κορυδαλλού, Πειραιώς, Περάματος και Αμπελακίων.

Ελεγχοι στις εταιρίες κέτερινγκ που προμηθεύον τους σεισμοπαθείς.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο Γιώργος Δεληολάνης, ιδιοκτήτης εταιρίας κέτερινγκ, γιατί προμήθευσε τους σεισμοπλήκτους του Περιστερίου με αλλοιωμένα και ακατάλληλα φαγητά. Μυνητήρια αναφορά σε βάρος του θα υποβάλει και ο Ερυθρός Σταυρός, ο οποίος εξαίρεσε ήδη την εταιρία από τη διαγωνισμό για την προμήθεια των σεισμοπλήκτων. Από αύριο το υπουργείο Ανάπτυξης θα αρχίσει εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλα τα κέτερινγκ, που έχουν αναλάβει την προμήθεια φαγητού στους σεσμοπαθείς.

Το εργοστάσιο ΡΙΚΟΜΕΞ επισκέφθηκε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

Το εργοστάσιο της ΡΙΚΟΜΕΞ, στα ερείπια του οποίου έχασαν τη ζωή τους περίπου 40 άτομα και άλλες πληγείσες περιοχές, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης κ.Γκιουρντουνά, συνοδευόμενος από τον ομόλογό του της Αθήνας κ. Αβραμόπουλο. Ο Τούρκος δήμαρχος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα σε ανταπόδωση της επίσκεψης στην Κωνσταντινούπολη του κ. Αβραμόπουλου μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία. Οι δύο δήμαρχοι θα γίνουν δεκτοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο.

Εχασε τη μάχη με τη ζωή ο οπερατέρ της ΕΡΤ, Παναγιώτης Πούλος.

Λύγισε το μεσημέρι η καρδιά του οπερατέρ της ΕΡΤ, Παναγιώτη Πούλου, ο οποίος νοσηλεύοταν με σοβαρά τραύματα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας, ανεβάζοντας έτσι στους επτά τον αριθμό των θυμάτων της τραγωδίας με το πρωθυπουργικό φάλκον. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, ο Παν. Πούλος υπέκυψε στα σοβαρότατα τραυματά του στην περιοχή του Θώρακα. Τη θλίψη τους για το θάνατο του οπερατέρ της ΕΡΤ, εξέφρασαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και η Νέα Δημοκρατία.

Προβληματισμός Παπαδήμου για μετοχές "φούσκες".

Τον προβληματισμό του για τη μεγάλη άνοδο στις τιμώς μετοχών εταιριών με περιορισμένα ή ανύπαρκτα κέρδη χωρίς αξιόλογα περιουσιακά στοιχεία και με αβέβαιες οικονομικές προοπτικές εκφράζει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος. Ο κ. Παπαδήμος επισημαίνει ωστόσο ότι η άνοδος στο Χρηματιστήριο αντανακλά την καλή πορεία της οικονομίας και επισημαίνει πως όσοι επενδύουν ορθολογικά, μπορούν να προσδοκούν ικανοποιητικές αποδόσεις μεσοπρόθεσμα, διαφορετικά να είναι προετοιμασμένοι να αναλάβουν το κόστος των επιλογών τους.

Για την ελληνοτουρκική προσέγγιση μίλησε ο Ν.Μπερνς.

Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν την ελληνοτουρκική προσέγγιση που πρέπει να φθάσει σε θέματα ουσίας, δηλώνει σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Νίκολας Μπέρνς. Σημαντικές συνομιλίες για τα ελληνοτουρκικά θα έχουν αυτή την εβδομάδα, στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου με τους ομολόγους του των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Μαντλίν Ολμπράϊτ και Ισμαήλ Τζέμ και ο Ακης Τσοχατζόπουλος με τον Αμερικανό ομόλογό του Κοέν, στην Ουάσιγκτον.

Τα ελληνόπουλα είναι τα πιο... χοντρά παιδιά του κόσμου.

Τα ελληνόπουλα είναι τα πιό ...χοντρά παιδιά του κόσμου. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε παιδιά ηλικίας 13 ετών σε οκτώ χώρες τεσσάρων ηπείρων, προέκυψε πως τα Ελληνόπουλα είχαν τον υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος απ`όλα τα συνομίληκά τους παιδιά. Ακολουθούν κατά σειρά τα παιδιά του Κουβέιτ, των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Φιλανδίας ,της Ολλανδίας, της Κένυας και της Ταυλάνδης. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα τα κορίτσια είναι πιο επιρεπή από τ' αγόρια στην παχυσαρκία, ενώ μεγάλο ρόλο παίζει και η κληρονομικότητα.

Η πρώτη λειτουργία του Δημητρίου στη Ν.Υόρκη παρουσία του ΥΠΕΞ.

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στη Νέα Υόρκη η πρώτη λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, ο οποίος ενθρονίστηκε χθες με κάθε επισημότητα. Στη λειτουργία παραβρέθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, καθώς και ο υφυπουργός Γρηγόρης Νιώτης. Ο Δημήτριος απευθυνόμενος στους πιστούς μίλησε για άλλη μία φορά σήμερα για ενότητα φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι ο ίδιος συλλειτούργησε μαζί με τους μητροπολίτες της εκκλησίας της Αμερικής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε αγώνες για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Ελλάδος σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καλαμάτα-ΟΦΗ 0-0, Εθνικός Αστέρας-Καβάλα 1-0 και Πανιώνιος-Πανηλειακός 1-2. Το μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, θα διεξαχθεί αύριο.

Παιχνίδι-πρόκριση χαρακτήρισε τον αγώνα της Τρίτης με την Πόρτο στο Ντας Αντας ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, μία ημέρα πριν την αναχώρηση της αποστολής των ερυθρολεύκων, είπε πολλά γιά την Πόρτο και ...λίγα γιά την ομάδα του, καθώς θέλησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του ενόψει του σπουδαίου αυτού αγώνα. Μοναδική απουσία γιά τον Ολυμπιακό θα είναι εκείνη του τραυματία Δημήτρη Μαυρογεννίδη.

Ο Μάριο Ζαρντέλ πέτυχε τρία τέρματα γιά την Πόρτο και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 4-1 επί της Ρίο Αβε, σε αγώνα γιά την 4η ημέρα του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Στο μεταξύ, η Ρεάλ έμεινε στο 1-1 με την Κορούνια για το πρωτάθλημα Ισπανίας. Τη βασίλισσα έσωσε για μία ακόμη φορά ο Ραούλ, που ισοφάρησε στο 83 για την ομάδα του. Η Μόλντε, ακόμη μία αντίπαλος του Ολυμπιακού για το Τσάμπιονς Λινγκ, έχασε από την Στάμπακ με 4-2, για το πρωτάθλημα Νορβηγίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,17 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 515,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 296,62, ελβετικό φράγκο προς 206,60, τη λίρα Κύπρου προς 573,98, δολάριο Καναδά προς 215,78, δολάριο Αυστραλίας 206,49, το γερμανικό μάρκο προς 169,36, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,10, γαλλικό φράγκο προς 50,49, και το ευρώ προς 331,24 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο σε όλη τη χώρα, αλλα στη νοτιοανατολική Ελλάδα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες , γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι μέτριοι, στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 15 εως 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα απο 20 εως 29 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 20 με 29 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και Θερμοκρασία 17 με 28 βαθμούς Κελσίου θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 19 September 1999 - 18:00:14 UTC