Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ανακοινώθηκαν οι βάσεις των σχολών ΑΕΙ-ΤΕΙ.
- Κορίτσια και επαρχία κατέκτησαν και φέτος τις πρωτιές.
- Επιστολή Κλίντον προς τον πρωθυπουργό Κ.Σημίτη.
- Για φοροδιαφυγή κατηγορούνται εννέα νυκτερινά κέντρα.
- Συνεχίζεται η έρευνα του εισαγγελέα για το χρηματιστήριο.
- Σύσκεψη στη ΝΔ για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
- Δύο στους τρεις επιθυμούν την επανεκλογή του Κ.Στεφανόπουλου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις των σχολών ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Οκτώ χιλιάδες εννιακόσιοι εβδομήντα έξι περισσότεροι μαθητές θα εισαχθούν φέτος στα ΑΕΙ και ΤΕΙ σε σχέση με περύσι. Αυτό προκύπτει από τις βάσεις που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Ειδικότερα στην Β'και Γ' Δέσμη παρατηρείται πτώση των μορίων έως και 406 μόρια συνολικά, ενώ στην Α' Δέσμη παρατηρείται πτώση έως και 546 μόρια. Ανοδος όμως σημειώθηκε και σε κάποιες σχολές της Α' Δέσμης που φθάνει τα 161 μόρια.

Κορίτσια και επαρχία κατέκτησαν και φέτος τις πρωτιές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στην Α' Δέσμη η βάση είναι 3.440 μόρια, στη Β' 4.940 μόρια στην Γ' 4.264 και στην Δ' 4.345. Κορίτσια και επαρχία κατέκτησαν και φέτος τις πρωτιές. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ.Παιδείας, 287 κορίτσια κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις, ενώ τα αγόρια είναι 191. Οι αριστούχοι που προέρχονται από την επαρχία ανέρχονται σε 433, και από την Αττική 145. Η προθεσμία εγγραφής στις σχολές θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Επιστολή Κλίντον προς τον πρωθυπουργό Κ.Σημίτη.

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, στην οποία συγχαίρει την κυβέρνηση για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας, έστειλε ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον. Στην επιστολη επισημαίνεται οτι με την κίνηση αυτή διανοίγονται δυνατότητες για περαιτέρω σύγκλιση των δύο χωρών. Τα ελληνοτουρκικά, τα εθνικά θέματα καθώς και οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για φοροδιαφυγή κατηγορούνται εννέα νυκτερινά κέντρα.

Για απόκρυψη εσόδων ύψους 66,5 εκατ.δρχ, κατηγορούνται εννέα νυκτερινά κέντρα, ύστερα από έφοδο ανδρών του ΣΔΟΕ. Με ανακοίνωσή του το υπουργείου Οικονομικών προαναγγέλει καθολικούς ελέγχους σε όλα τα νυκτερινά κέντρα για τα εισιτήρια, τις αποδείξεις για ποτό ή φαγητό, τα λουλούδια. Παράλληλα θα ελέγχονται συστηματικά τα συμβόλαια για τους καλλιτέχνες και ιδιαίτερα τους επώνυμους, τα έξοδα επισκευής και ανακαίνισης των εγκαταστάσεων και οι αγορές προϊόντων κατανάλωσης.

Συνεχίζεται η έρευνα του εισαγγελέα για το χρηματιστήριο.

Συνεχίζεται η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης που ανέλαβε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με το Χρηματιστήριο. Ειδικότερα, διερευνάται αν δεκαπέντε περίπου εταιρίες τήρησαν τις εξαγγελίες που είχαν κάνει προς τους επενδυτές διαθέτοντας επωφελώς τα ποσά που εισέπραξαν από την αύξηση των κεφαλαίων τους. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, κάποιες εταιρίες που το 1998 παρουσίαζαν έλλειμμα στους ισολογισμούς τους, αιφνιδίως το 1999 αυξήθηκαν ιδιαίτερα σημαντικά οι μετοχές τους.

Σύσκεψη στη ΝΔ για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Διαφορετικές απόψεις εξέφρασαν τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ στη σύσκεψη τομεαρχών για την τακτική που πρέπει να ακολουθήσει ο κ. Καραμανλής στο θέμα της προεδρικής εκλογής. Ολοι συμφώνησαν οτι είναι πρόωρο να συζητηθούν πρόσωπα, ωστόσο η κυρία Μπακογιάννη τόνισε οτι ο κ. Καραμανλής το προσεχές Σαββατοκυριακο στη ΔΕΘ θα πρέπει να λάβει ξεκάθαρη θέση και να δηλώσει οτι το κόμμα θα επιδιώξει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το Μάρτιο.

Δύο στους τρεις επιθυμούν την επανεκλογή του Κ.Στεφανόπουλου.

Δύο στους τρεις επιθυμούν την επανεκλογή του Κ. Στεφανόπουλου στο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας "ΚΑΠΑ ΡΙΣΕΡΤΣ" που έγινε στη Θεσσαλονίκη και στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Συγκεκριμένα, σε σύνολο οχτακοσίων ερωτηθέντων ποσοστό 61,6% τάχθηκε υπέρ του Κωστή Στεφανόπουλου και ακολουθούν οι Δημήτρης Αβραμόπουλος με 17,4%, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με 10,6% και ο Λεωνίδας Κύρκος 4,3%, ενώ το 8,1% απάντησε οτι δεν θα ψήφιζε κανένα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε κατάσταση πλήρης αποσύνθεσης η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου θα αντιμετωπίσει την επόμενη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ την Αλβανία, για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2000, που ως γνωστόν στον προχθεσινό αγώνα με τη Νορβηγία χάσαμε και τις τελευταίες ελπίδες για πρόκριση. Ο προπονητής της εθνικής Δανιήλ, που δείχνει ανήμπορος να εμπνεύσει τους παίχτες του, δεν θα έχει στη διαθεσή του τον τραυματία Μαυρογενίδη και τον τιμωρημένο με κίτρινες κάρτες Λυμπερόπουλο.

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει στις 16 Σεπτεμβρίου την Τορπέντο Κιουτάισι στην Τιφλίδα, για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, καθώς το γήπεδο της ουκρανικής ομάδας έπαθε μεγάλες ζημιές από πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το πρωί και κατέστρεψε τα αποδυτήρια και μέρος της ξύλινης εξέδρας, ενώ τραγικό θάνατο βρήκε και ο φύλακας του γηπέδου.

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στις 12 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό στάδιο την τουρκική Μπεσίκτας σε φιλικό αγώνα, οι εισπράξεις του οποίου θα διατεθούν στους σεισμόπληκτους της γειτονικής χώρας. Η οριστικοποίηση της ημερομηνίας του φιλικού αγώνα έγινε μετά από ανταλλαγή φαξ του προέδρου της ΠΑΕ Γιώργου Βαρδινογιάννη και του ομολόγου της τουρκικής ομάδας, Σουλεϊμάν Σέμπα.

Βίοι παράλληλοι για τις εθνικές μας ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών που γνώρισαν την ήττα στους αγώνες τους για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Στη Φλορεντία, η ελληνική ομάδα έχασε από την Κροατία με 9-6 κατετάγη 4η στον όμιλό της και τώρα θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Ιταλία. Στο Πράτο της Ιταλίας η εθνική γυναικών ηττήθηκε από την εκπρόσωπο της διοργανώτριας χώρας με 7-5, κατέλαβε την 3η θέση στον όμιλό της και στους προημιτελικούς θα αντιμετωπίσει την Ρωσία.

Τα πήρε όλα κι ...έφυγε η Λένα Δανιηλίδου στο διεθνές τουρνουά τζούνιορ, ''Κανάντιαν Οπεν, που διεξήχθη στο Κεμπέκ. Η νεαρή πρωταθλήτριά μας κυριάρχησε τόσο στο μονό, επικρατώντας στον τελικό με 2-0 της Αγγλίδας Χάνα Κόλιν, όσο και στο διπλό όπου με παρτενέρ τη Γαλλίδα Ραζανό κέρδισαν 2-0 τις Μπεντάνοβα (Τσεχία), Τουλιαγκάνοβα (Ουζμπεκιστάν).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,36 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 501,53, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 284,62, ελβετικό φράγκο προς 207,54, τη λίρα Κύπρου προς 573,47, δολάριο Καναδά προς 209,49, δολάριο Αυστραλίας 201,59, το γερμανικό μάρκο προς 169,65, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,13, γαλλικό φράγκο προς 50,58, και το ευρώ προς 331,82 δραχμές.

Νέα υψηλότερα επίπεδα "κατέκτησε" σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να "παραβιάζει ανοδικά" τόσο το φράγμα των 5.500, όσο και αυτό των 5.600 μονάδων, καταγράφοντας το 46-ο ιστορικό ρεκόρ απο τις αρχές του έτους. Ομως αρκετοί αναλυτές εκφράζουν την άποψη ότι η Σοφοκλέους είναι αρκετά υπερτιμημένη. Σε πρόσφατη ανάλυσή της, η Morgan Stanley, εκτιμά, ότι με risk permium 3% η Σοφοκλέους θα έπρεπε να βρίσκεται στα επίπεδα των 4.600 μονάδων. Σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, το επίπεδο των 5.600 μονάδων, που "έπιασε" σήμερα η αγορά, αποτελεί ισχυρή "αντίσταση" στην ανοδική πορεία της αγοράς. Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε με μετοχές των Κατασκευών, ενώ την μικρότερη ποσοστιαία άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των τραπεζών. Ενδεικτικό του "εκρηκτικού" κλίματος είναι και το γεγονός ότι η τιμή πάνω απο 100 μετοχών έκλεισε στο ανώτατο όριο διακύμανσης του 8%. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 5.621, 67 μονάδες, έναντι 5.407,85 μονάδων της Παρασκευής, καταγράφοντας υψηλά κέρδη 213,82 μονάδων ή σε ποσοστό 3,95%, κλείνοντας στα υψηλότερα επίπεδα της ημέρας.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, με τοπική συννεφιά στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι μέτριοι και τοπικά στα νοτιοανατολικά ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 15 με 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 31 και στα νησιά 20 με 29 βαθμούς Κελσίου. Γενικά αίθριο καιρό, με λίγη συννεφιά κατά περιόδους, μέχρι μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 21 με 30 και 18 με 27 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 6 September 1999 - 18:02:21 UTC