Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Οριστικοποιούνται οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
- Συναντήσεις Γ. Παπανδρέου με την αντιπολίτευση για ελληνική στάση.
- Απο την Πέμπτη οι εξετάσεις των μετεξεταστέων της Β'Λυκείου.
- Αρθρο Θ. Πάγκαλο στα ΝΕΑ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
- Στην Αθήνα σήμερα ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου.
- Στο Λονδίνο για συνομιλίες ο Γιάννος Κρανιδιώτης.
- Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Μίκη για το Νόμπελ Ειρήνης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τέταρτη στον παγκόσμιο στίβο η Ελλάδα.
- Καλή εμφάνιση του Γεωργάτου στο ντεμπούτο του με την Ιντερ.
- Σημαντικές εκπλήξεις χαρακτήρισαν την 4η αγωνιστική του Κυπέλλου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οριστικοποιούνται οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Σε συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής θα οριστικοποιηθούν οι εξαγγελίες στις οποίες θα προβεί ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στα εγκαίνια της 64ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, που ανοίγει τις πύλες της το Σαββατοκύριακο. Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα αναφερθεί στις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τον σημαίνοντα ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας για τη σταθερότητα και ανασυγκρότηση της περιοχής, ενώ θα αναφερθεί εκτενώς στις σημαντικότερες επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας.

Συναντήσεις Γ. Παπανδρέου με την αντιπολίτευση για ελληνική στάση.

Πρωτοβουλία σε επίπεδο ΕΕ για τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία έχει αναλάβει η Ελλάδα. Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις 4 Σεπτεμβρίου θα προτείνει τη συγχώνευση των τριών υπαρχόντων χρηματοδοτικών κανονισμών σε έναν καινούργιο, ο οποίος θα περιλάβει τη βοήθεια, που θα δοθεί, για την ανασυγκρότηση της Τουρκίας. Αυτή την εβδομάδα ο κ. Παπανδρέου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων.

Απο την Πέμπτη οι εξετάσεις των μετεξεταστέων της Β'Λυκείου.

Κορυφώνεται αυτή την εβδομάδα η αγωνία για 70.694 νέους φοιτητές, αφού το αργότερο ως τις 6 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν απο το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις που θα καθορίσουν την είσοδο των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Την Πέμπτη ξεκινούν οι εξετάσεις για τους μετεξεταστέους της Β'Λυκείου, οι οποίες θα ολοκληρωθούν στις 17 Σεπτεμβρίου. Η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει στις 13 του μηνός.

Αρθρο Θ. Πάγκαλο στα ΝΕΑ για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Τη στάση που τηρούν "γκραικύλοι" και "ανιστόρητοι" για το ζήτημα των κοινοτικών κονδυλίων προς την Τουρκία, καταγγέλει ο Θόδωρος Πάγκαλος. Σε άρθρο του στα ΝΕΑ, ο κ.Πάγκαλος τονίζει οτι οι προχειρότητες και οι αυτοσχεδιασμοί είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά. Επισημαίνει πως τα τελευταία χρόνια επανειλημμένα έχουμε προβεί σε μονομερείς κινήσεις καλής θέλησης προς την Τουρκία, χωρίς ανταπόκριση όμως. Υποστηρίζει πώς η Ελλάδα πρέπει όχι μόνο να εγκρίνει μα και να προωθήσει τη χορήγηση έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας "αλλά ώς εδώ".

Στην Αθήνα σήμερα ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου.

Στο επίκεντρο των βαλκανικών εξελίξεων η Ελλάδα. Σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα του πραγματοποιεί απο σήμερα επίσκεψη στην Αθήνα ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου κ. Τζουγκάνοβιτς, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον Ελληνα ομόλογό του Κωστή Στεφανόπουλο και τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Το Σάββατο στη Φλώρινα πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα η συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον Σκοπιανό ομόλογό του Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι. Πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί την Αλβανία.

Στο Λονδίνο για συνομιλίες ο Γιάννος Κρανιδιώτης.

Σημαντικές συνομιλίες για το Κυπριακό θα έχει με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών, ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννος Κρανιδιώτης, που μεταβαίνει σήμερα στο Λονδίνο. Εκτός απο το Κυπριακό οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις, την ΕΕ και τα ελληνοτουρκικά. Ο κ. Κρανιδιώτης θα έχει επίσης την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον ειδικό αντιπρόσωπο της Βρετανίας για το Κυπριακό, σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ.

Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Μίκη για το Νόμπελ Ειρήνης.

Μπροστά σε περισσότερους από 4.000 θεατές οι οποίοι τον καταχειροκρότησαν και τραγούδησαν μαζί του αποσπάσματα από το μουσικό του έργο αποχαιρέτησε τις ζωντανές εμφανίσεις ο μεγάλος συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, με τη χθεσινοβραδινή του συναυλία, που έδωσε στη Μικρή Πρέσπα. Λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας ο συγγραφέας Γιώργος Σκούρτης, ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητα του μεγάλου συνθέτη για το Νόμπελ Ειρήνης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέταρτη στον παγκόσμιο στίβο η Ελλάδα.

Το ασημένιο μετάλλιο του Κώστα Γκατσιούδη στον ακοντισμό ολοκλήρωσε τις επιτυχίες της Ελλάδας στο παγκόσμιο στίβου.Ο Γκατσιούδης κατέλαβε τη δεύτερη θέση με βολή στα 89.18 από την πρώτη του προσπάθεια. Οι εκπληκτικές εμφανίσεις των πρωταθλητών και πρωταθλητριών μας έφεραν στην τέταρτη θέση του πίνακα μεταλλίων της διοργάνωσης. Μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ρωσία και την Γερμανία, ακολουθεί η χώρα μας με δύο χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια.

Καλή εμφάνιση του Γεωργάτου στο ντεμπούτο του με την Ιντερ.

"Καλημέρα" με πολύ καλή απόδοση για τον Γρηγόρη Γεωργάτο στο ιταλικό πρωτάθλημα. Ο Ελληνας άσος, στο επίσημο ντεμπούτο του με την φανέλα της μεγάλης Ιντερ, στην πρεμιέρα του καμπιονάτο, ήταν εντυπωσιακός, καθώς ήταν χωρίς υπερβολή, μαζί με τον δεινό σκόρερ Κρίστιαν Βιέρι, οι καλύτεροι παίκτες του γηπέδου. Ο Ελληνας άσος τροφοδοτούσε, ο Ιταλός εκτελούσε στο Μιλάνο και η Ιντερ νίκησε άνετα με 3-0 την Βερόνα.

Σημαντικές εκπλήξεις χαρακτήρισαν την 4η αγωνιστική του Κυπέλλου.

Σημαντικές εκπλήξεις χαρακτήρισαν την 4η αγωνιστική του Κυπέλλου, αφού ομάδες της Α' Εθνικής γνώρισαν απρόσμενες ήττες και πλέον απειλούνται με αποκλεισμό από την συνέχεια της διοργάνωσης. Η Παναχαϊκή έχασε,στην Πάτρα, με 1-0 από τον Ολυμπιακό Βόλου, ο Πανιώνιος έχασε με 3-2, στο Κιλκίς, από τον τοπικό Κιλκισιακό, ο Εθνικός Αστέρας με 2-0, στο Περιστέρι, από τον Ατρόμητο και η Ξάνθη με 2-1 στην Κρύα Βρύση από τον Απόλλωνα. Σε άλλα παιχνίδια του θεσμού, στη Νεάπολη ο Ιωνικός συνέτριψε με 6-0 τον Ιάλυσο, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-0 στη Νέα Μηχανιώνα τον Ποσειδώνα, η Καλαμάτα με 2-0, στην Πολίχνη, τους Λύκους, η Καβάλα με το ίδιο σκορ, στην Κοζάνη, την τοπική ομάδα και τα Τρίκαλα με 2-1, στα Ανω Λιόσια, τον Ακράτητο, ενώ στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ επικράτησε άνετα με 3-0 του Αθηναϊκού, στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός νίκησε με το 2-1 τον μαχητικό ΠΑΣ Γιάννενα και στο Καυταντζόγλειο ο Ηρακλής επεβλήθη με 3-1 της Λάρισας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 316,96 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 503,13,τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 284,58,ελβετικό φράγκο προς 206,98 τη λίρα Κύπρου προς 573,88, δολάριο Καναδά προς 211,95 δολάριο Αυστραλίας 200,56 το γερμανικό μάρκο προς 169,48, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,11,γαλλικό φράγκο προς 50,53 και το ευρώ προς 331,47 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός αλλά το απόγευμα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και πιθανόν στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στο νότιο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 15 με 30, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 33 και στα νησιά 22 με 29 βαθμούς. Γενικά αίθριο καιρό με νεφώσεις το απόγευμα, μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 21 με 32 και 19 με 29 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 30 August 1999 - 6:00:12 UTC