Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Το δεύτερο χρυσό χάρισε στην χώρα μας η Μιρέλα Τζελίλη.
- Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα η συνάντηση Σημίτη - Γκεοργκίεφκσι.
- Η Ελλάδα συνεχίζει την αποστολή βοήθειας προς την Τουρκία.
- Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου για ελληνοτουρκικά.
- Προσωπικότητες προτείνουν τον Μίκη για το Νόμπελ Ειρήνης.
- Δεν μειώνεται η θητεία δηλώνει ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας.
- Εκτροχιάστηκε χθες τρένο κοντά στο Κιλκίς.
- Βόμβες μολότοφ απο αγνώστους σε λεωφορείο και Εφορία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Παναθηναϊκός νίκησε το Κερατσίνι με 3-0, για το κύπελλο Ελλάδας.
- Οι κωπηλάτες Πολύμερος - Μηλιώτης στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ.
- Στους "12" η εθνική μας χάντμπολ νέων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το δεύτερο χρυσό χάρισε στην χώρα μας η Μιρέλα Τζελίλη.

Το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σεβίλης, χάρισε στην χώρα μας η Μιρέλα Τζελίλη. Η σύζυγος του πρωταθλητή μας της άρσης βαρών, Γιώργου, έστειλε το ακόντιο της στα 67 μέτρα και 9 εκατοστά στην τρίτη προσπάθεια της και στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια, υπερισχύοντας των μεγαλύτερων ονομάτων του αγωνίσματος. Η επίδοση της Τζελίλη, που είναι η δεύτερη καλύτερη στον κόσμο, αποτελεί Πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ και το προηγούμενο (66.55μ.) ήταν δικό της και το είχε σημειώσει στις 8 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ.

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα η συνάντηση Σημίτη - Γκεοργκίεφκσι.

Το θετικό κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών τους επιβεβαιώθηκε στην άτυπη συνάντηση, που είχαν στη Φλώρινα οι πρωθυπουργοί της Ελλάδος και της ΠΓΔΜ. Η συνάντησή τους πραγματοποιηθηκε με αφορμή την συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη στις Πρέσπες, την οποία παρακολούθησαν και οι δύο. Ο κ. Σημίτης τονισε οτι οι σχέσεις Αθηνών - Σκοπίων θα μπορούσαν να αποτελέσουν παράδειγμα για το ποιές μπορούν να είναι οι σχέσεις των χωρών των Βαλκανίων. Τη βούληση της κυβέρνησής του για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων εξέφρασε και ο κ.Γκεοργκίεφσκι

Η Ελλάδα συνεχίζει την αποστολή βοήθειας προς την Τουρκία.

Συνεχίζεται η αρρωγή της Ελλάδας προς τον τουρκικό λαό για την επούλωση των πληγών απο τον καταστροφικό σεισμό. Εμπειρογνώμονες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, για να συντονίσει τη βοήθεια που φθάνει από την Ελλάδα. Στην Πόλη βρίσκεται επίσης, ομάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενώ συνεχίζεται η αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού και άλλου μηχανολογικού εξοπλισμού προς τις πληγείσες περιοχές. Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό, οι νεκροί έφθασαν τους 13.893.

Συνέντευξη Γ. Παπανδρέου για ελληνοτουρκικά.

Τη συλλογιστική μιας νέας εθνικής στρατηγικής για την Τουρκία και νέες προτάσεις για τα μειονοτικά, αναπτύσσει σε συνέντευξή του στην ΑΥΓΗ ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου. Κατά την άποψή του, η ψυχολογία που διαμορφώθηκε στις δύο χώρες εξαιτίας της τραγωδίας του σεισμού ανέδειξε τα "αποθέματα φιλίας" των δύο λαών και άρα η συγκυρία προσφέρει μια "ιστορική ευκαιρία" για την αναδόμηση των σχέσεων. Ο κ. Παπανδρέου μιλά για την ανάγκη μεταβολισμού του μηνύματος που έστειλε ο ελληνικός λαός σε πολιτικές πρωτοβουλίες.

Προσωπικότητες προτείνουν τον Μίκη για το Νόμπελ Ειρήνης.

Η υπογραφή του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των προσωπικοτήτων που προτείνουν τον Μίκη Θεοδωράκη για το Νόμπελ Ειρήνης. Ο κατάλογος των υπογραφών που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής ανακοινώθηκε απο τον συγγραφέα Γιώργο Σκούρτη πρίν απο την έναρξη της τελευταίας εμφάνισης, σε ανοιχτό χώρο του Μίκη χθες στις Πρέσπες. Τον κατάλογο υπογράφουν πολιτικοί, εκπρόσωποι του πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου και οικονομικοί παράγοντες.

Δεν μειώνεται η θητεία δηλώνει ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας.

Καθιστώντας σαφές οτι η Ελλάδα δεν έπαψε να παρακολουθεί στενά τις κινήσεις των Τούρκων, αλλά παράλληλα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε ενδεχόμενο διάλογο ουσίας που θα μπορέσει να οδηγήσει στην αποκλιμάκωση της έντασης που επικρατεί στις σχέσεις των δύο χωρών, ήταν ο υφυπουργός Αμυνας Δημήτρης Αποστολάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΞΠΡΕΣ. Παράλληλα τόνισε οτι θέση της κυβέρνησης είναι να μειώσει τη θητεία αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες αυτό αποκλείεται.

Εκτροχιάστηκε χθες τρένο κοντά στο Κιλκίς.

Επτά βαγόνια εμπορικής αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν χθες έξω απο το Μεταλλικό Κιλκίς. Οι ράγες στο σημείο εκείνο καταστράφηκαν και υπολογίζεται οτι οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών και τον εκτροχιασμό των βαγονιών θα ολοκληρωθούν σήμερα. Η εμπορική αμαξοστοιχία εκινείτο απο τη Θεσσαλονίκη προς το Στρυμόνα με είκοσι εννέα άδεια βαγόνια, οταν έξω απο το Μεταλλικό, άγνωστο πως, εφτά απο τα βαγόνια εκτροχιάστηκαν.

Βόμβες μολότοφ απο αγνώστους σε λεωφορείο και Εφορία.

Ενα λεωφορείο του ΟΑΣΑ πυρπολήθηκε το βράδυ στην Αθήνα απο γκαζάκια που έριξαν άγνωστοι. Ενα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα άγνωστοι έσπασαν το τζάμι του οδηγού του λεωφορείου που ήταν σταθμευμένο στου Ζωγράφου και πέταξαν τέσσερις βόμβες μολότοφ. Λίγο αργότερα στα Εξάρχεια σημειώθηκε νέα επίθεση με γκαζάκια, αυτή τη φορά όμως εναντίον Εφορίας. Συγκεκριμένα, οι άγνωστοι δράστες έριξαν τρείς μολότοφ στην είσοδο της 4ης Εφορίας Αθηνών προκαλώντας υλικές ζημιές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναθηναϊκός νίκησε το Κερατσίνι με 3-0, για το κύπελλο Ελλάδας.

Ο Παναθηναϊκός χρειάσθηκε το δευτερο ημίχρονο για να κάμψει την αντίσταση του Κερατσινίου, στον αγώνα που έγινε στο στάδιο Καραϊσκάκη για την 4η ημέρα του κυπέλλου Ελλάδας και να πάρει την νίκη με 3-0. Στο Ηράκλειο, δύο αριστουργηματικές μπαλιές του Νίκου Νιόπλια, που αξιοποίησαν ο Μίτιτς στο 18ο λεπτό και ο Τζανετής στο 79', απέφεραν ισάριθμα τέρματα στον ΟΦΗ, ο οποίος χωρίς να ``κουραστεί`` ιδιαίτερα νίκησε με 2-0 τον Αγ.Νικόλαο.

Οι κωπηλάτες Πολύμερος - Μηλιώτης στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ.

Οι Βασίλης Πολύμερος και Παναγιώτης Μηλιώτης κατέλαβαν την 10η θέση στο διπλό σκιφ του παγκοσμίου πρωταθλήματος Κωπηλασίας,που διεξάγεται στην Αγία Αικατερίνη του Καναδά και εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ. Αντίθετα, άλλα δύο ελληνικά πληρώματα οι Καρυώτης και Δημητρίου στην δίκωπο και οι Μπισκιτζή και Ζώρα στο διπλό σκιφ, έμειναν εκτός 10άδας και τώρα θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στο προολυμπιακό της Λουκέρνης, που θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στους "12" η εθνική μας χάντμπολ νέων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η εθνική μας ομάδα χάντμπολ των νέων νίκησε με 18-17 την αντίστοιχη του Ισραήλ και προκρίθηκε στους ``12`` του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στη Ντόχα του Κατάρ. Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 10-7 στο ημίχρονο, ενώ το ``χρυσό`` γκολ που διαμόρφωσε το τελικό 18-17 πέτυχε ο Αλέξανδρος Αλβανός στα τελευταία δευτερόλεπτα. Αντίπαλοι της ελληνικής ομάδας στην επόμενη φάση θα είναι η Γιουγκοσλαβία, η Αίγυπτος και το Κατάρ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 316,96 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 503,13,τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 284,58,ελβετικό φράγκο προς 206,98 τη λίρα Κύπρου προς 573,88, δολάριο Καναδά προς 211,95 δολάριο Αυστραλίας 200,56 το γερμανικό μάρκο προς 169,48, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,11,γαλλικό φράγκο προς 50,53 και το ευρώ προς 331,47 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός, εκτός από το Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα όπου προβλέπονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και Βόρεια. Οι ανεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στο νότιο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 16 με 30 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 32 και στα νησιά 22 με 29 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 20 με 31 θα έχει στην Αττική. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να βρέξει στα γύρω ορεινά, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 19 με 29 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 29 August 1999 - 7:00:12 UTC