Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εμμένει η Ελλάδα στο βέτο για χρηματοδοτικό πρωτόκολλο ΕΕ-Τουρκίας.
- Σβήνουν οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων στη Τουρκία.
- Σήμερα συζήτηση στην κυβερνητική επιτροπή για το Γ'ΚΠΣ.
- Προτάσεις εφοριακών για αναμόρφωση φορολογικού συστήματος.
- Απελευθερώθηκε Ελληνας στην Αλβανία που κρατείτο ως όμηρος.
- Συνέντευξη του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου Τρακατέλλη.
- Συνελήφθησαν δύο επίορκοι αστυνομικοί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ολυμπιακός νίκησε με 5-1 την Ξάνθη για το κύπελλο Ελλάδας.
- Επέστρεψε η παγκόσμια πρωταθλήτρια του τριπλούν, Βούλα Τσιαμήτα.
- Στο Ολυμπιακό Στάδιο,στις 15 Σεπτεμβρίου, Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εμμένει η Ελλάδα στο βέτο για χρηματοδοτικό πρωτόκολλο ΕΕ-Τουρκίας.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να άρει το βέτο στο χρηματοδοτικό πρωτόκολλο ΕΕ - Τουρκίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε χθες οτι δεν αλλάζει η εξωτερική πολιτική της χώρας μας στο θέμα αυτό. Ομως η Ελλάδα συμπαρίσταται ενεργά στην Τουρκία σε ο,τι αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία στην ΕΕ για την έγκριση σημαντικής οικονομικής βοήθειας για την επούλωση των πληγών απο τον πρόσφατο σεισμό. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τις ευχαριστίες του για τη βοήθεια που έχει προσφέρει η χώρα μας.

Σβήνουν οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων στη Τουρκία.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προσπάθεια εκκαθάρισης των ερειπίων που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός στη βορειοδυτική Τουρκία, όπου πλέον δεν υπάρχουν ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων. Ο αριθμός των νεκρών επισήμως είναι 13.040. Ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι οι νεκροί είναι πολύ περισσότεροι, καθώς εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη χιλιάδων ανθρώπων. Σε νοσοκομεία παραμένουν εξάλλου 26.630 άνθρωποι. Οι άστεγοι ανέρχονται σε 200.000.

Σήμερα συζήτηση στην κυβερνητική επιτροπή για το Γ'ΚΠΣ.

Το Σχέδιο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΣΠΑ-3) που θα συζητηθεί σήμερα στην Κυβερνητική Επιτροπή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα το οποίο κατήρτισε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Σήμερα, αναμένεται να αποφασιστεί η κατανομή των πόρων του ΣΠΑ-3, κατά υπουργείο και περιφέρεια. Μετά την έγκριση, το ΣΠΑ-3 θα προσλάβει τη μορφή του Κοινοτικού Πλαίσιου Στήριξης (ΚΠΣ-3), ως γνωστόν προβλέπει έργα και προγράμματα ύψους 13 τρισεκατομμυρίων δραχμών.

Προτάσεις εφοριακών για αναμόρφωση φορολογικού συστήματος.

Σημαντική φορολογική ελαφρυνση των μισθωτων, συνταξιούχων και μικρομεσφαίων επαγγελματοβιοτεχνών, καθώς και την απλοποίηση των διαδικασιών, με στόχο την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, περιλαμβάνουν οι προτάσεις που κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στις εφορίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ), ενόψει του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, που καταρτίζει το υπουργείο Οικονομικών. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή το Σεπτέβριο.

Απελευθερώθηκε Ελληνας στην Αλβανία που κρατείτο ως όμηρος.

Τον Οκτώβριο θα συνεδριάσει η διϋπουργική ελληνοαλβανική επιτροπή οικονομικής συνεργασίας. Επίσης συμφωνήθηκε η διάνοιξη νέων μεθοριακών σημείων που θα ενώνει την Κόνιτσα και Πρεμετή. Στο μεταξύ, η αλβανική αστυνομία απελευθέρωσε τον Γιώργο Λαλιώτη που κρατείτο ως όμηρος απο σπείρα απαγωγέων εδώ και τρείς μήνες. Οι απαγωγείς αρχικά ζητούσαν 500 εκατομμύρια δραχμές για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Συνέντευξη του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου Τρακατέλλη.

Την ανάγκη για ``ομοψυχία, ενότητα και συνεργασία στους κόλπους της Εκκλησίας" υπογράμμισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος Τρακατέλλης. Από τις πρωτες λέξεις του, έδειξε ότι επιθυμεί να καλλιεργήσει ένα πνεύμα ομοψυχίας και ενότητας στην Αρχιεπισκοπή της Αμερικής. Ο Σεβασμιότατος, ξεκαθάρισε ότι θα σεβαστεί το συνοδικό θεσμό και τους Επισκόπου του, ενώ έκλεισε οριστικά το θέμα παραφιλολογία περί Αυτοκέφαλου, λέγοντας ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Συνελήφθησαν δύο επίορκοι αστυνομικοί.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εκβίαση και παράβαση καθήκοντος, ασκήθηκε κατά του υπαστυνόμου Παναγιώτη Σπυρόπουλου, ο οποίος συνελήφθη επ' αυτοφώρω να χρηματίζεται με το ποσό των 150.000 δρχ, από ιδιοκτήτη μπαρ στη Γλυφάδα, προκειμένου να του σβήσει αγορανομική παράβαση. Στην Πάτρα συνελήφθη ο αρχιφύλακας Παναγιώτης Μαυροειδάκος, που υπηρετεί στο ελληνικό προξενείο του Αργυροκάστρου, γιατί στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 5-1 την Ξάνθη για το κύπελλο Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 5-1 στην Ξάνθη την τοπική ομάδα, σε αγώνα για την Α' φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Επίσης σε άλλους αγώνες κυπέλλου ο Πανιώνιος νίκησε με 1-0 τον Αρη και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, ο Πανελευσινιακός παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στον Πιερικό και η Νίκη Βόλου συνέτριψε εκτός έδρας την Δόξα Βύρωνα με 3-0.

Επέστρεψε η παγκόσμια πρωταθλήτρια του τριπλούν, Βούλα Τσιαμήτα.

Επέστρεψε στην Αθήνα η παγκόσμια πρωταθλήτρια του τριπλούν,Βούλα Τσιαμήτα. Το ``χρυσό κορίτσι`` θα συνεχίσει τις προπονήσεις της, ενόψει του τελικού του γκόλντεν λιγκ, που θα γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου στο Μόναχο. Ομως η Μιρέλα Μανιάνι-Τζελίλη παραμένει στη Σεβίλη,όπου στην πρώτη της προσπάθεια στους προκριματικούς,εκτόξευσε το ακόντιό της στα 61 μέτρα και 45 εκατοστά και έπιασε το όριο που ήταν 61μ.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο,στις 15 Σεπτεμβρίου, Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο Ολυμπιακό Στάδιο και εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, στις 15 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει ο Ολυμπιακός τους αγώνες του στην Α' φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.Εξι μέρες αργότερα οι Πειραιώτες παίζουν στην Πορτογαλία με την Πόρτο, ενώ στις 28/9 υποδέχονται την Μόλντε. Ο Β' γύρος ξεκινά την Τετάρτη 20/10 στην Νορβηγία με την ρεβάνς απέναντι στην Μόλντε. Ακολουθεί ο αγώνας της Μαδρίτης με την Ρεάλ (26/10) και η Α' φάση ολοκληρώνεται στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο την Πόρτο στις 3/11.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 316,90 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 503,86, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 285,30, ελβετικό φράγκο προς 206,89, τη λίρα Κύπρου προς 572,86, δολάριο Καναδά προς 211,36 δολάριο Αυστραλίας 200,14 το γερμανικό μάρκο προς 169,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, γαλλικό φράγκο προς 50,55, και το ευρώ προς 331,59 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 16 με 30, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 33 και στο Αιγαίο 22 με 29 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό, με λίγες νεφώσεις, ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 20 με 31 και 19 με 29 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 27 August 1999 - 7:00:10 UTC