Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών απο το σεισμό στην Τουρκία.
- Ισχυρή μετασεισμική δόνηση στο βορειοδυτικό τμήμα της Τουρκίας.
- Αλλεπάλληλες κυβερνητικές συσκέψεις για την πορεία της οικονομίας.
- Απο αύριο επαναλαμβάνονται οι εργασίες του Κοινοβουλίου.
- Συνέντευξη Βενιζέλου στα ΝΕΑ.
- Ο πρωθυπουργός επισκέπεται αύριο τα Τίρανα.
- Επανήλθε απο σήμερα ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Το τέταρτο μετάλλιο χάρισε στην Ελλάδα η Κατερίνα Θάνου στη Σεβίλη.
- Την συντριβή με 6-1 γνώρισε ο Ολυμπιακός στην Ιταλία από την Ρόμα.
- Πολλές εκπλήξεις στους αγώνες του Α'γύρου, στο κύπελλο Ελλάδας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών απο το σεισμό στην Τουρκία.

Κάθε λεπτό που περνά μειώνονται δραματικά οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων στα ερείπεια των χιλιάδων κτιρίων, που γκρεμίστηκαν απο τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία. Δεκάδες χιλιάδες άτομα αγνοούνται, επτά μέρες μετά το σεισμό. Σύμφωνα με τα νεότερα επίσημα στοιχεία, οι νεκροί ανέρχονται σε 12.134 και οι τραυματίες σε 33.384. Ο ΟΗΕ όμως εξέφρασε φόβους οτι τελικά οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 40.000.

Ισχυρή μετασεισμική δόνηση στο βορειοδυτικό τμήμα της Τουρκίας.

Στο μεταξύ,ισχυρή μετασεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθές το απόγευμα στην πόλη Ανταπαζαρί στο βορειοδυτικό τμήμα της Τουρκίας. Σύμφωνα με τον καθηγητή Αϊκούτ Μπαρκά του Πολυτεχνείου της Κωνσταντινούπολης, ήταν δύο οι σεισμοί και όχι μόνον ένας εντάσεως 7,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, όπως έχει αναφερθεί, που έπληξαν την Τρίτη την Τουρκία.

Αλλεπάλληλες κυβερνητικές συσκέψεις για την πορεία της οικονομίας.

Η πορεία της οικονομίας και οι εξελίξεις στον τομέα αυτόν βρίσκονται στην κορυφή της δραστηριότητας της κυβέρνησης για αυτή την εβδομάδα. Τα θέματα που θα απασχολήσουν τις αλλεπάλληλες συσκέψεις του οικονομικού της επιτελείου είναι η οικονομική κατάσταση της χώρας και οι προοπτικές της, τα φορολογικά, ο πληθωρισμός, το Πρόγραμμα Σύγκλισης κα. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και την Παρασκευή το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να καταλήξει στην κατανομή των πόρων του ΚΠΣ.

Απο αύριο επαναλαμβάνονται οι εργασίες του Κοινοβουλίου.

Επαναλαμβάνονται αύριο οι εργασίες του Κοινοβουλίου. Αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνει τις εργασίες το δεύτερο θερινό τμήμα. Αύριο θα ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το Κρατικό Πτυχίο Γλωσσομάθειας, στο οποίο επίσης περιλαμβάνονται και άλλα θέματα απο τον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης. Επίσης θα αρχίσει η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου που αφορά την ίδρυση του Εθνικού Φορέα Ελέγχου Τροφίμων.

Συνέντευξη Βενιζέλου στα ΝΕΑ.

Υπάρχει διαμορφωμένη προεδρική πλειοψηφία στη Βουλή, επισημαίνει ο υπουργός Ανάπτυξης, Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ τονίζει οτι "οι πρόωρες εκλογές με τη διάλυση της Βουλής, λόγω αδυναμίας να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι μια παρέκκλιση, είναι μια παθολογική κατάσταση". Αναφερόμενος ειδικότερα στους τομείς αρμοδιότητάς του δηλώνει οτι η μείωση του ρυθμού ανάπτυξης λόγω του πολέμου στο Κόσοβο δεν επιβεβαιώνεται και οι αυξήσεις στα καύσιμα άγγιξαν την οροφή.

Ο πρωθυπουργός επισκέπεται αύριο τα Τίρανα.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης αναχωρεί αύριο για τα Τίρανα, όπου θα έχει συνομιλίες με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας για διμερή και περιφερειακά θέματα. Το Σάββατο ο πρωθυπουργός θα παραστεί στις πολιτιστικές εκδηλώσεις στις Πρέσπες, όπου θα βρίσκεται και ο Σκοπιανός ομόλογός του κ. Γκεοργκιέφσκι.

Επανήλθε απο σήμερα ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

Επανέρχεται από σήμερα ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος θα ισχύσει μέχρι τις 30 Ιουλίου του 2000. Ετσι, από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ θα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα. Αύριο θα κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα με ζυγό αριθμό. Η Τροχαία υπενθυμίζει στους παραβάτες ότι τα πρόστιμα που επιβάλλονται φθάνουν τις 50.000 δρχ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το τέταρτο μετάλλιο χάρισε στην Ελλάδα η Κατερίνα Θάνου στη Σεβίλη.

Η Ελλάδα κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Σεβίλης. Η Κατερίνα Θάνου τερμάτισε τρίτη στον τελικό των 100μ με 10 δευτερόλεπτα 84 εκατοστά και χάρισε στην Ελλάδα το τέταρτο μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης.Επίσης, διπλή ελληνική παρουσία θα έχουμε στον τελικό του Τριπλούν γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σεβίλης.Η Βούλα Τσιαμήτα έκανε στα προκριματικά εντυπωσιακό άλμα καθώς με την πρώτη της προσπάθεια ``πέταξε`` στα 15 μέτρα και 7 εκατοστά, σημειώνοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.Στον τελικό προκρίθηκε και η Ολγα Βασδέκη, η οποία κατάφερε να περάσει το όριο. Μετά από έναν πολύ καλό αγώνα, ο Χρήστος Πολυχρονίου πήρε την έκτη θέση στην Σφυροβολία του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Σεβίλης.

Την συντριβή με 6-1 γνώρισε ο Ολυμπιακός στην Ιταλία από την Ρόμα.

Την συντριβή με 6-1 γνώρισε ο Ολυμπιακός στην Ιταλία από την Ρόμα. Οι ``ερυθρόλευκοι`` δεν κατάφεραν σε καμία στιγμή να ``κοντράρουν`` το ιταλικό συγκρότημα και γνώρισαν βαρειά ήττα στο ``Ολύμπικο``. Τα τέρματα των γηπεδούχων πέτυχαν οι Ντελβέκιο (13'), Μοντέλα (31'), Τότι (55'-πέναλτι), Χούτος (75'), Ντι Φραντζέσκο (86') και Καφού (90'-πέναλτι), ενώ γιά τον Ολυμπιακό μείωσε στο 68' ο Οφορίκουε.

Πολλές εκπλήξεις στους αγώνες του Α'γύρου, στο κύπελλο Ελλάδας.

Πολλές εκπλήξεις σημειώθηκαν στους αγώνες της 2ης ημέρας του Α' γύρου, στο κύπελλο Ελλάδας. Η μεγάλες ``βόμβες`` έσκασαν στη Ναύπακτο, όπου ο τοπικός Αστέρας νίκησε 2-1 τον Απόλλωνα και στο Λεωνίδιο, όπου η γηπεδούχος ομάδα επικράτησε με το ίδιο σκορ του Ιωνικού. Επίσης, ο Ηρακλής έφυγε με ισοπαλία 1-1 από την Κατερίνη, με τον Εθνικό. Ακόμη, στη Νάξο το Αγερσανί έπαιξε ``στα ίσια`` την Παναχαϊκή (2-2), η Χαλκηδώνα υποχρέωσε σε ``λευκή`` ισοπαλία τον Πανηλειακό, ενώ η Προοδευτική ``κόλλησε`` στο 1-1 εναντίον του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη.Τέλος,Τρίκαλα και Εθνικός Αστέρας "ίδρωσαν"μέχρι να νικήσουν τον Αθηναϊκό (3-2) και την Καλλιθέα (2-1) αντίστοιχα. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με 5-0 στην Ρόδο τον Ιάλυσο και ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2- 0 στον Βόλο τον Ολυμπιακό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 311,33 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 503,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 270,45, ελβετικό φράγκο προς 207,60, τη λίρα Κύπρου προς 574,42, δολάριο Καναδά προς 207,77 δολάριο Αυστραλίας 197,58 το γερμανικό μάρκο προς 169,59, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,13, γαλλικό φράγκο προς 50,56, και το ευρώ προς 331,69 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια 19 με 33 και στις υπόλοιπες περιοχές 22 με 37 βαθμούς. Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά το απόγευμα θα συννεφιάσει στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 24 με 36 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά το απόγευμα είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη 22 με 32 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 23 August 1999 - 7:00:11 UTC