Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τουρκία - Φόβοι για 40.000 νεκρούς.
- Παπανδρέου για κονδύλια προς Τουρκία.
- Τους 41 βαθμούς θα αγγίξει ο υδράργυρος.
- Αισιοδοξία Αρσένη για νέα χρονιά.
- Μεταμόσχευση καρδιάς σε 17χρονο.
- Εργατικό ατύχημα στο Ρέθυμνο.
- Κλίντον για Κυπριακό.
- Επιστρέφει απο τη Δευτέρα ο δακτύλιος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η εθνική μας ποδοσφαίρου νίκησε με 3-0 το Ελ Σαλβαδόρ.
- Ηττα, του Παναθηναϊκού στον πρώτο φιλικό με την Τσιμπόνα.
- Ο Νικολαϊδης θ'αγωνιστεί στον επαναληπτικό της ΑΕΚ με την ΑΙΚ.
- Ο Ολυμπιακός την Κυριακή θα αντιμετωπίσει στο "Ολύμπικο" την Ρόμα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τουρκία - Φόβοι για 40.000 νεκρούς.

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών απο τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί ανέρχονται σε 10.000 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 34.000. Ο ΟΗΕ εξέφρασε φόβους οτι ίσως οι νεκροί φθάσουν τους 40.000 αφού κάτω απο τα ερείπια βρίσκονται ακόμη 35.000 άτομα. Η φωτιά στο διυλιστήριο της Νικομήδειας τέθηκε υπο πλήρη έλεγχο. Ο τουρκικός τύπος ασκεί δριμεία κριτική στο κράτος για την έλλειψη μέτρων και οργάνωσης, ενώ οι κάτοικοι δηλώνουν οτι αισθάνονται εγκατελειμένοι.

Παπανδρέου για κονδύλια προς Τουρκία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου τόνισε οτι η θέση της χώρας μας για το Χρηματοδοτικό Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς την Τουρκία παραμένει η ίδια. Περιμένουμε, πρόσθεσε, να δούμε ποιά θα είναι η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία στο άτυπο συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει το είδος και το ύψος της βοήθειας προς την Τουρκία. Τόνισε οτι χωρίς να αλλάζουν οι στόχοι, η θέση μας θα εξαρτηθεί απο τις εξελίξεις και τις σκέψεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τους 41 βαθμούς θα αγγίξει ο υδράργυρος.

Καύσωνας πλήττει και σήμερα ολόκληρη τη χώρα, ενώ ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει και πάλι τους 41 βαθμούς Κελσίου. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται απο αύριο το βράδυ, οπότε ο καύσωνας θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά. Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση ενδεχομένων εκτάκτων περιστατικών. Χθές στα νοσοκομεία μεταφέρθηκαν 34 άτομα με καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα, αλλά δεν αναφέρθηκαν κρούσματα θερμοπληξίας.

Αισιοδοξία Αρσένη για νέα χρονιά.

Την αισιοδοξία του οτι η νέα χρονιά θα ξεκινήσει ομαλά και χωρίς προβλήματα εξέφρασε χθές ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης. Τόνισε οτι τα νέα σχολικά εγχειρίδια θα δοθούν στους μαθητές εγκαίρως. Αναφερόμενος στις 450 Τεχνικές Επαγγελματικές Σχολές, που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά φέτος, ο κ. Αρσένης δήλωσε οτι θα έχουν ασύρματο επικοινωνία μεταξύ τους, αλλά και με τις υπηρεσίες του υπουργείου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Μεταμόσχευση καρδιάς σε 17χρονο.

Ομαλά εξελίσσεται η μετεγχειρητική κατάσταση του 17χρονου μαθητή απο την Καρδίτσα, ο οποίος υποβλήθηκε χθές στο Ωνάσειο σε μεταμόσχευση καρδιάς. Δότης ήταν ένας 20χρονος απο τη Χίο, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα.

Εργατικό ατύχημα στο Ρέθυμνο.

Ενας νεκρός και τρείς τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός εργατικού δυστυχήματος που έγινε χθές το απόγευμα στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου, όταν κατέρρευσε η σκεπή του υπο ανέγερση αμφιθεάτρου. Νεκρός είναι ο 52χρονος εργολάβος Νικόλαος Σκουλουφιανάκης και ελαφρότερα τραυματισμένοι άλλοι τρείς εργάτες.

Κλίντον για Κυπριακό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενεργούν για μια επανάληψη το φθινόπωρο των διακοινοτικών διαπραγματεύσεων στην Κύπρο, αναφέρει ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπίλ Κλίντον σε επιστολή του προς το Κογκρέσσο. Ο Μπίλ Κλίντον υπογραμμίζει πως συζήτησε τη σημασία μιας δίκαιης και διαρκούς διευθέτησης της διένεξης με τους κυρίους Σημίτη και Ντεμιρέλ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης διάσκεψης του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.

Επιστρέφει απο τη Δευτέρα ο δακτύλιος.

Επανέρχεται απο τη Δευτέρα ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας , ο οποίος θα ισχύσει μέχρι τις 30 Ιουλίου του 2000. Υπενθυμίζεται οτι ο Δακτύλιος ισχύει απο τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ τα πρόστιμα που επιβάλλονται φθάνουν τις 50.000 δραχμές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική μας ποδοσφαίρου νίκησε με 3-0 το Ελ Σαλβαδόρ.

Χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα, η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου σημείωσε την δεύτερη νίκη της μέσα σε τρείς ημέρες επί της αντίστοιχης του Ελ Σαλβαδόρ στην Καβάλα. Μετά το 3-1 της Τετάρτης, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε χθες με 3-0.

Ηττα, του Παναθηναϊκού στον πρώτο φιλικό με την Τσιμπόνα.

Ποδαρικό με ήττα, έκανε ο Παναθηναϊκός αφού στον πρώτο φιλικό του αγώνα, έχασε με 71-70 (ημ. 42-41) από την Τσιμπόνα, στον εναρκτήριο αγώνα του τουρνουά της Λιουμπλιάνα. Ηταν ένα πραγματικό ντέρμπι, που κρίθηκε 1,5 δευτερόλεπτο πριν το τέλος, χάρη σε μία εύστοχη βολή του Σάρλια. Οι Μποντίρογκα, Κάτας και Ρότζερς πέτυχαν από 14 πόντους για τους "πράσινους".

Ο Νικολαϊδης θ'αγωνιστεί στον επαναληπτικό της ΑΕΚ με την ΑΙΚ.

Ο Ντέμης Νικολαϊδης θ' αγωνιστεί κανονικά στον επαναληπτικό αγώνα της ΑΕΚ με την ΑΙΚ, για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα γίνει 25 Αυγούστου, στη Στοκχόλμη. Ο διεθνής επιθετικός τραυματίστηκε σε μια σύγκρουσή του με το Γιάννη Καλιτζάκη στην προπόνηση κι έπαθε κάκωση ποδοκνημικής. Ο τραυματισμός δεν θεωρείται σοβαρός, αλλά αποκλείστηκε από τον αγώνα κυπέλλου με την Καρδίτσα.

Ο Ολυμπιακός την Κυριακή θα αντιμετωπίσει στο "Ολύμπικο" την Ρόμα.

Με όλα του τα αστέρια ο Ολυμπιακός την Κυριακή στις 10.30 το βράδυ θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα στο "Ολύμπικο" την Ρόμα. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που θα στερηθεί μόνο τις υπηρεσίες του τραυματία Βασίλη Καραπιάλη, τόνισε ότι πρόκειται γιά ένα πολύ δυνατό παιχνίδι στο οποίο ελπίζει πως ο Ολυμπιακός θα δείξει τις πραγματικά μεγάλες δυνατότητες που έχει φέτος. Τους ``ερυθρόλευκους`` θα συνοδεύσουν στην Ιταλία περίπου 100 οπαδοί τους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 311,33 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 503,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 270,45, ελβετικό φράγκο προς 207,60, τη λίρα Κύπρου προς 574,42, δολάριο Καναδά προς 207,77 δολάριο Αυστραλίας 197,58 το γερμανικό μάρκο προς 169,59, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,13, γαλλικό φράγκο προς 50,56, και το ευρώ προς 331,69 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται πολύ ζεστός καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά στο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 21 με 41, στο Ιόνιο 24 με 39 και στο Αιγαίο 25 με 37 βαθμούς. Αίθριος καιρός με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 25 με 41 και 24 με 40 βαθμούς αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 21 August 1999 - 6:00:13 UTC