Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 16/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στους κανονικούς της ρυθμούς επανέρχεται η ζωή στην Αθήνα.
- Αλλαγές του υπουργείου Οικονομικών για απλοποίηση στο φορολογικό.
- Προτάσεις των συνδικαλιστών για φορολογία εισοδήματος.
- Αίσιο τέλος η περιπέτεια με το οχηματαγωγό πλοίο ΑΛΚΑΙΟΣ.
- Ανοιξε τις πύλες του το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.
- Αλλοι δύο νέοι, θύματα της ηρωίνης.
- Ληστεία εναντίον υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρίας σεκιούριτι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στους κανονικούς της ρυθμούς επανέρχεται η ζωή στην Αθήνα.

Στην Αθήνα αρχίζουν να επανακάμπτουν σιγά - σιγά οι περισσότεροι πολιτικοί, αρχής γενομένης από τον πρωθυπουργό, ο οποίος επιστρέφει αύριο από τη Σίφνο και την Τετάρτη το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, για θέματα που αφορούν την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, στις 4 Σεπτεμβρίου. Η συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, και σειρά κυβερνητικών και κομματικών επαφών, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού.

Αλλαγές του υπουργείου Οικονομικών για απλοποίηση στο φορολογικό.

Τις κινήσεις του υπουργείου Οικονομικών για απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται βελτιώσεις σε τέσσερις τομείς, γνωστοποίησε μέσω επιστολής του σε όλους τους εφόρους ο υφυπουργός Οικονομικών. Οι παρεμβάσεις θα αφορούν στην απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης του Αποδεικτικού Φορολογικής Ενημερότητας, των εντύπων φορολογίας, των πιστοποιητικών που ζητά η εφορία από τους φορολογούμενους, καθώς και του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Προτάσεις των συνδικαλιστών για φορολογία εισοδήματος.

Αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα 2.300.000 δρχ για μισθωτούς και συνταξιούχους, μείωση του φορολογικού συντελεστή από 45 σε 40% και τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, είναι μερικές από τις προτάσεις που υπέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στην κυβέρνηση σχετικά με τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, κοινός παρανομαστής των οποίων είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου δίκαιου φορολογικού συστήματος.

Αίσιο τέλος η περιπέτεια με το οχηματαγωγό πλοίο ΑΛΚΑΙΟΣ.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 522 επιβατών του επιβατηγού- οχηματαγωγού πλοίου ΑΛΚΑΙΟΣ, το οποίο έμεινε ακυβέρνητο τα ξημερώματα, ενώ έπλεε κοντά στον Αη Στράτη, λόγω μπλακ άουτ. Κοντά στο πλοίο έσπευσαν ρυμουλκά, αλλά μετά από δύο ώρες οι μηχανικοί του πλοίου κατάφεραν να αποκαταστήσουν μερικώς τη βλάβη και έτσι το καράβι κατέπλευσε το πρωί στο λιμάνι της Ραφήνας.

Ανοιξε τις πύλες του το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Εικοσιπέντε ονόματα ασθενών, μεταξύ των οποίων και παιδιά είναι τα πρώτα, που καταχωρήθηκαν στα βιβλία του Νοσοκομείου "Παπαγεωργίου", Θεσσαλονίκης, το οποίο μετά από καθυστέρηση δύο και πλέον χρόνων άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό. Στο νοσοκομείο λειτουργούν 14 εξωτερικά ιατρεία, 6 εργαστήρια και μία μονάδα τεχνητού νεφρού, στην οποία έκαναν αιμοκάθαρση 3 νεφροπαθείς. Το προσωπικό αποτελείται από 43 γιατρούς και 157 νοσηλευτές.

Αλλοι δύο νέοι, θύματα της ηρωίνης.

Αλλοι δύο νέοι προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων της ηρωίνης, το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για τον 22χρονο Ηλία Μάμαλη, που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι φίλου του στον Ωρωπό, ενώ δίπλα του υπήρχαν τα σύνεργα με τα οποία πήρε την τελευταία δόση της ηρωίνης. Το δεύτερο θύμα είναι ένας άνδρας, περίπου 35 ετών, που βρέθηκε μέσα στο φορτηγάκι του, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο ιατροδικαστής εκτιμά ότι ο θάνατός του προήλθε πριν από τρεις ημέρες.

Ληστεία εναντίον υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρίας σεκιούριτι.

Υπάλληλος ιδιωτικής εταιρίας σεκιούριτι, έγινε στόχος ενόπλων ληστών στο σταθμό Λαρίσης, στην Αθήνα. Οι δύο δράστες με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν τον Γιώργο Ιωάννου, 29 ετών, τον κατέβασαν από τη μοτοσυκλέτα του και του απέσπασαν ένα σάκκο που περιείχε 1.000.000 δρχ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενθουσιασμός επικρατεί στον Παναθηναϊκό μετά την απόκτηση και του Δανού διεθνή αμυντικού της ΑΒ Κοπεγχάγης, Ρένι Χένρικσεν. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής, που έχει οκτώ συμμετοχές με την εθνική Δανίας, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους ``πράσινους``, ενώ η μεταγραφή του θα κοστίσει συνολικά πάνω από 1 δισεκατομμύριο δραχμές.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Δανιήλ κάλεσε στην εθνική μας ομάδα ανδρών τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, Νίκο Φρούσσο, για τον φιλικό αγώνα με το αντίστοιχο συγκρότημα του Ελ Σαλβαδόρ, που θα γίνει την Τετάρτη στην Καβάλα. Ο Φρούσσος θ' αντικαταστήσει το Ντέμη Νικολαϊδη που αποκλείστηκε λόγω τραυματισμού. Ο Φρούσσος είχε επιλεγεί αρχικά για τον αγώνα της εθνικής μας με το Μεξικό και για το 2ο φιλικό της με το Ελ Σαλβαδόρ, που θα διεξαχθεί 20/8 στην Καβάλα.

Ταξίδι αστραπή στην Αθήνα πραγματοποίησε ο νεαρός πλεϊμέικερ του Παναθηναϊκού, Γιώργος Καλαϊτζής, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας ενός μικροτραυματισμού στο γόνατο κατά τη διάρκεια της προπόνησης στη Ρόγκλα της Σλοβενίας. Ευτυχώς για τον παίκτη σήμερα το πρωί που εξετάστηκε από τους γιατρούς δεν υπήρξε κάποια ανησυχητική διάγνωση και έτσι αναχώρησε και πάλι για τη Ρόγκλα, όπου τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε για τη χώρα μας το βαλκανικό πρωτάθλημα κολύμβησης νέων-νεανίδων στο Πιτέστι της Ρουμανίας. Η Ελλάδα κατέκτησε την πρώτη θέση στο σύνολο, καθώς πρώτευσαν τόσο τα αγόρια, και μάλιστα με διαφορά, όσο και τα κορίτσια που ισοβάθμησαν με τις Ρουμάνες. Οι εθνικές μας ομάδες κατέκτησαν συνολικά 20 χρυσά, 18 ασημένια και 12 χάλκινα μετάλλια σε σύνολο 38 αγωνισμάτων, ενώ σημείωσε 6 πανελλήνια ρεκόρ και 6 ρεκόρ βαλκανικών αγώνων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,73 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 501,06, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 270,43, ελβετικό φράγκο προς 206,85, τη λίρα Κύπρου προς 573,71, δολάριο Καναδά προς 209,35, δολάριο Αυστραλίας 202,23, το γερμανικό μάρκο προς 169,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, γαλλικό φράγκο προς 50,55, και το ευρώ προς 331,60 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 17 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 36 και στα νησιά 23 με 32 βαθμούς Κελσίου . Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 22 με 36 βαθμούς. Αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 μέχρι 34 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 16 August 1999 - 18:00:18 UTC