Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, έγινε το πρωί στην Κύπρο.
- Πάνω απο 40 βαθμούς η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές.
- Σήμερα η ολική έκλειψη ηλίου.
- Ενας νεκρός και ένας τραυματίας σε πτώση με αλεξίπτωτο.
- Εγκλημα απο δύο αγνώστους στη Λούτσα.
- Κάηκαν 800 στρέμματα αγροτοδάσους στη Σαλαμίνα.
- Περιοδεία Καραμανλή στις Κυκλάδες.
- Προφυλάκιση υποθηκοφύλακα για καταπατήσεις εκτάσεων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Απόψε ΑΕΚ - ΑΙΚ Στοκχόλμης, για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
- Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο Ελλάδας.
- Στον τελικό του βαλκανικού η εθνική μας ποδοσφαίρου των παίδων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, έγινε το πρωί στην Κύπρο.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 της κλίμακας Ρίχτερ, εγινε στις 7.30 το πρωί και έγινε αισθητή σε ολόκληρη την Κύπρο. Της κύριας δόνησης προηγήθηκαν τρείς διαδοχικές δονήσεις, ενώ ακολούθησαν άλλες δύο στις 7.35 και 7.45. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Λεμεσό όπου, σύμφωνα με την αστυνομία, υπέστησαν ελαφρές ζημιές κατοικίες και σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε δρόμους στην πόλη και στην επαρχία Λεμεσού.

Πάνω απο 40 βαθμούς η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές.

Θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα. Χθές,κατέφυγαν σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης περίπου 65 ηλικιωμένα άτομα,που παρουσίασαν καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα. Σε επιφυλακή εξακολουθούν να βρίσκονται όλες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και το ΕΚΑΒ, ενώ οι παραλίες του ΕΟΤ θα παραμένουν ανοικτές έως τα μεσάνυκτα.

Σήμερα η ολική έκλειψη ηλίου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή ολική έκλειψη ηλίου, την οποία θα παρακολουθήσουν εκατομμύρια άνθρωποι σ'όλη τη Γη. Η έκλειψη, που θα είναι η τελευταία της χιλιετίας, θα είναι ορατή απο τον Ατλαντικό μέχρι και τον Κόλπο της Βεγγάλης. Στη χώρα μας η έκλειψη θα είναι ορατή από τις 12.40 έως τις 15.35 . Οι ειδικοί χαρακτηρίζουν εξαιρετικά επικίνδυνη για την όραση την παρακολούθηση του φαινομένου με γυμνό μάτι ή από τηλεσκόπιο, προειδοποιώντας ακόμα και για σοβαρά εγκαύματα στον αμφιβληστροειδή.

Ενας νεκρός και ένας τραυματίας σε πτώση με αλεξίπτωτο.

Σκοτώθηκε χθές ο ανθυποπλοίαρχος της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, Διονύσης Πετσάλης, 27 ετών,ενώ τραυματίστηκε σοβάρα ο 27χρονος κελευστής Χρήστος Γκιόκας, καθώς σε προγραμματισμένη άσκηση άλματος μπλέχτηκαν οι θόλοι των αλεξιπτώτων τους και έπεσαν στο έδαφος απο ύψος 400 μέτρων στην Πάχη Μεγάρων.

Εγκλημα απο δύο αγνώστους στη Λούτσα.

Δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, πυροβόλησαν με πιστόλι και σκότωσαν στις 05.05 το πρωί τον Αιγύπτιο Χασάν Σαρουάτ, 50 ετών, φύλακα του ξενοδοχείου "Μαρέν Οστρουμ" επί της λεωφόρου Βραυβρώνος στη Λούτσα Αττικής. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο άτυχος Αιγύπτιος είχε τελειώσει τη βάρδιά του στο ξενοδοχείο και προχωρούσε στη στάση του λεωφορείου προκειμένου να επιβιβαστεί για τον προορισμό του όταν δέχθηκε την επίθεση. Απο την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και τους λόγους της επίθεσης.

Κάηκαν 800 στρέμματα αγροτοδάσους στη Σαλαμίνα.

Σε πλήρη έλεγχο τέθηκε αργά χθές το απόγευμα η μεγάλη πυρκαγιά στα Βασιλικά της Σαλαμίνας, αφού έκαψε περίπου 800 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε αρκετά σπίτια. Στο αστυνομικό τμήμα Σαλαμίνας κρατούνται και ανακρίνονται δύο άτομα για να διαπιστωθεί αν είχαν σχέση με τη φωτιά, ενώ αναζητείται και τρίτο άτομο, που εθεάθη κοντά σε εστία της φωτιάς και στη συνέχεια διέφυγε με μοτοσυκλέτα.

Περιοδεία Καραμανλή στις Κυκλάδες.

Την Ανδρο επισκέφθηκε χθές ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής με τη σύζυγό του και περιόδευσε χωριά του νησιού. Ο κ.Καραμανλής θα βρίσκεται στη Μύκονο τις επόμενες δύο ημέρες, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο θα επισκεφθεί τη Νάξο, όπου θα έχει επαφές με τοπικούς παράγοντες και θα περιοδεύσει χωριά του νησιού.

Προφυλάκιση υποθηκοφύλακα για καταπατήσεις εκτάσεων.

Στη φυλακή οδηγείται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών ο υποθηκοφύλακας Κρωπίας Αττικής Παναγιώτης Σακόπουλος, που κατηγορείται στην υπόθεση καταπάσησης 2.500 στρεμμάτων στην περιοχή της Πεντέλης. Στο μεταξύ, το δικαστικό συμβούλιο απέρριψε τις αιτήσεις που είχαν υποβάλλει για αντικατάσταση με περιοριστικούς όρους της κράτησής τους οι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση Μαρία Παπαγεωργίου, δικηγόρος και Δημήτριος Δημητρέλλος συμβολαιογράφος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόψε ΑΕΚ - ΑΙΚ Στοκχόλμης, για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ενα γρήγορο γκολ και αυτοσυγκέντρωση από τους παίκτες του θέλει ο προπονητής της ΑΕΚ, Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς, όπως τόνισε στην κοινή συνέντευξη Τύπου, που έδωσε μαζί με τον συνάδελφό του της ΑΙΚ Στοκχόλμης, Στιούαρτ Μπάξτερ, στον αποψινό αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων, για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο Ελλάδας.

Χωρίς να εντυπωσιάσει, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο Ελλάδας. Η ομάδα του Αρι Χάαν, σε αγώνα για την πρώτη φάση της διοργάνωσης που έγινε στην Τούμπα νίκησε με 2-0 το Αγερσανί Νάξου. Αντίθετα, αρνητικό ήταν το ξεκίνημα του Αρη που παραχώρησε ισοπαλία 0-0 στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στο "Καυτατζόγλειο"

Στον τελικό του βαλκανικού η εθνική μας ποδοσφαίρου των παίδων.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των παίδων προκρίθηκε στον τελικό του βαλκανικού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Τουρκία, μετά τη νίκη που πέτυχε επί της Ρουμανίας με 4-2. Η εθνική μας πήρε έτσι την πρώτη θέση στον όμιλό της και την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει στον τελικό τη διοργανώτρια Τουρκία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 308,45 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 497,61, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 268,77, ελβετικό φράγκο προς 207,04, τη λίρα Κύπρου προς 571,18, δολάριο Καναδά προς 205,07, δολάριο Αυστραλίας 200,56, το γερμανικό μάρκο προς 169,62, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,13, γαλλικό φράγκο προς 50,57, και το ευρώ προς 331,75 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'ολη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα στα Βόρεια Ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Οι ανεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά και το Ιόνιο 22 με 40,στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά 23 με 41 και πιθανόν τοπικά 42 και στο Αιγαίο 25 με 37 βαθμούς. Αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 25 με 40 βαθμούς και 24 με 39 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 11 August 1999 - 8:00:37 UTC