Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-08-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επι θύραις ο καύσωνας.
- Απεργία εργαζομένων στην καθαριότητα.
- Τους 17 έφθασαν οι νεκροί απο τροχαία στο τριήμερο.
- Επίσκεψη Κλίντον στην Ελλάδα.
- Στην υποχρεωτική στράτευση στα 18 προσανατολίζεται το υπ. Αμυνας.
- Το απόγευμα η κηδεία της Ρίτας Σακελλαρίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Παναθηναϊκού επί της ιταλικής Μπρέσια με 1-0.
- Τρία νέα πανελλήνια ρεκόρ στο πρωτάθλημα στίβου.
- Νίκες Ηρακλή - ΑΕΚ, σε αγώνες της α' φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επι θύραις ο καύσωνας.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση του καύσωνα, που σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένεται να πλήξει τη χώρα. Για σήμερα προβλέπεται η θερμοκρασία να φθάσει στα ηπειρωτικά τους 39 και πιθανόν τους 40 βαθμούς,ενώ την Τετάρτη ο υδράργυρος θα φθάσει και τους 42 βαθμούς. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται απο την Πέμπτη το βράδυ. Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ νομαρχίες και δήμοι έχουν τεθεί σε ετοιμότητα διαθέτοντας για το κοινό κλιματιζόμενες αίθουσες.

Απεργία εργαζομένων στην καθαριότητα.

Σαρανταοκτάωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες απο σήμερα έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στους τομείς καθαριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η ΠΟΠ-ΟΤΑ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, διεκδικεί την άμεση καταβολή εκλογικής αποζημίωσης, οριστική τακτοποίηση των συμβασιούχων και υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους ωρομίσθιους.

Τους 17 έφθασαν οι νεκροί απο τροχαία στο τριήμερο.

Βαρύς ήταν ο φόρος αίματος με θύματα απο τροχαία δυστυχήματα το τριήμερο που πέρασε. Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, 17 άτομα σκοτώθηκαν και 316 τραυματίστηκαν σε 221 τροχαία συμβάντα σε όλη τη χώρα απο την Παρασκευή μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Ανάμεσα στα θύματα είναι και ο 40χρονος έμπορος Ευστράτιος Σαμούκος, που τον παρέσυρε οδηγός κλεμμένου αυτοκινήτου στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Χαριλάου Τρικούπη στην Αθήνα και στη συνέχεια τον εγκατέλειψε.

Επίσκεψη Κλίντον στην Ελλάδα.

Η προγραμματισμένη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον στην Ελλάδα, που σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει στις 22 - 24 Νοεμβρίου, αναμένεται να εγκαινιάσει νέα περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αν και επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί η έλευση του κ. Κλίντον στη χώρα μας, οι διπλωματικές υπηρεσίες των δύο χωρών εργάζονται πυρετωδώς για την προετοιμασία της επίσκεψης. Στις 19 Νοεμβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, για τις εργασίες του ΟΑΣΕ, όπου θα παραστούν οι κύριοι Σημίτης και Κληρίδης.

Στην υποχρεωτική στράτευση στα 18 προσανατολίζεται το υπ. Αμυνας.

Την καθιέρωση της υποχρεωτικής στράτευσης όλων των νέων στα 18 τους χρόνια αμέσως μετά την αποφοίτησή τους απο το Λύκειο φέρεται αποφασισμένος να εφαρμόσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με την "Καθημερινή της Κυριακής". Το μέτρο αυτό θα συνοδευθεί απο μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες για το Στρατό Ξηράς και στους 14 μήνες για το Ναυτικό και την Αεροπορία, αντίστοιχα. Το υπουργείο Αμυνας στρέφεται σε αυτή τη λύση λόγω της συνεχούς μείωσης του αριθμού των στρατευσίμων.

Το απόγευμα η κηδεία της Ρίτας Σακελλαρίου.

Κηδεύεται σήμερα στις 5 το απόγευμα απο το Α'νεκροταφείο Αθηνών η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια Ρίτα Σακελλαρίου, που την Παρασκευή έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στο θεραπευτήριο "Υγεία", όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Παναθηναϊκού επί της ιταλικής Μπρέσια με 1-0.

Πραγματοποιώντας αρκετά καλή εμφάνιση ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 την Μπρέσια στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι που έδωσε στην Ιταλία, όπου πραγματοποίησε το βασικό σκέλος της προετοιμασίας του. Το τέρμα των ``πρασίνων`` σημείωσε στο 71ο λεπτό ο Μπλένταρ Κόλα με κοντινή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Αλιόσα Ασάνοβιτς.

Τρία νέα πανελλήνια ρεκόρ στο πρωτάθλημα στίβου.

Τρία ρεκόρ καταρρίφθηκαν κατά την διάρκεια του πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου στο ΟΑΚΑ. Η πρωταθλήτρια του Ολυμπιακού στον ακοντισμό, Μιρέλα Τζελίλη, πέτυχε την τρίτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο με 66.55μ, η Θάλεια Ιακωβίδου (Πανιώνιος) βελτίωσε κατά 5 εκ. το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ στο Επί Κοντώ με 4.15μ και η Ασημίνα Μόρφη (Φιλοθέη) πέτυχε νέο ρεκόρ στην Σφυροβολία με 60.43μ.

Νίκες Ηρακλή - ΑΕΚ, σε αγώνες της α' φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Ηρακλής νίκησε 3-1 τον Πανσερραϊκό στο Καυταντζόγλειο και η ΑΕΚ συνέτριψε 6-1 το Αιγάλεω στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε αγώνες γιά την α' φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Σε άλλα παιχνίδια τα Τρίκαλα νίκησαν 2-0 τον ΑΟ Καρδίτσας και η Προοδευτική 1-0 την Δόξα Βύρωνα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 308,51 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 498,10, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 269,14, ελβετικό φράγκο προς 206,66, τη λίρα Κύπρου προς 572,46, δολάριο Καναδά προς 205,80, δολάριο Αυστραλίας 201,63, το γερμανικό μάρκο προς 169,29, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,09, γαλλικό φράγκο προς 50,47, και το ευρώ προς 331,10 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο νότιο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο 23 με 37,στα ηπειρωτικά 21 με 40 και στo Αιγαίο 25 με 34 βαθμούς.Στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός,με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 25 με 39 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 22 με 36 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 9 August 1999 - 7:00:14 UTC