Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αρχίζει στην Αγκυρα η πρώτη φάση του ελληνοτουρκικού διαλόγου.
- Το ΚΥΣΕΑ αποφασίζει για εξοπλισμό το Πολεμικού Ναυτικού.
- Συναντήσεις πρωθυπουργού - πολιτικών αρχηγών για εγκληματικότητα.
- Υψηλά τα επιτόκια χορηγήσεων επισημαίνει στα "ΝΕΑ" ο Παπαντωνίου.
- Συνομιλίες Μίλερ - Παπανδρέου στην Αθήνα.
- Σοβαρή η κατάσταση του τραυματία απο την έκρηξη στο Βόλο.
- Δολοφονήθηκε 80χρονος στη Δράμα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ηττα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου νέων απο την Ιρλανδία.
- Την τρίτη θέση πήρε ο Παναθηναϊκός στο διεθνές τουρνουά Γκόθαμ Καπ.
- Εβδομη η εθνική μας μπάσκετ των εφήβων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αρχίζει στην Αγκυρα η πρώτη φάση του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Θέματα συνεργασίας στον πολιτιστικό τομέα, προστασίας του περιβάλλοντος και εμπορικής συνεργασίας θα συζητηθούν στην πρώτη φάση του ελληνοτουρκικού διαλόγου, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Αγκυρα σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων. Στη δεύτερη φάση που θα γίνει την Πέμπτη και Παρασκευή στην Αθήνα, θα συζητηθεί η συνεργασία στον τουρισμό, καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, η λαθρομετανάστευση, τα ναρκωτικά και η καταπολέμηση των εγκληματικών δραστηριοτήτων που περιγράφονται και ως "τρομοκρατία".

Το ΚΥΣΕΑ αποφασίζει για εξοπλισμό το Πολεμικού Ναυτικού.

Με το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού θα ασχοληθεί το ΚΥΣΕΑ, στην σημερινή συνεδρίασή του υπο τον πρωθυπουργό. Το θέμα έχει ήδη απασχολήσει τους κκ Σημίτη και Τσοχατζόπουλο στην τελευταία τους συνάντηση την περασμένη εβδομάδα και σήμερα αναμένεται να παρθούν τελικές αποφάσεις. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Αμυνας θα μεταβούν αύριο στο Ουρόσεβατς του Κοσόβου, προκειμένου να επισκεφθούν την ελληνική στρατιωτική δύναμη, που εδρέυει στην περιοχή, συμμετέχοντας στην πολυεθνική ειρηνευτική δύναμη.

Συναντήσεις πρωθυπουργού - πολιτικών αρχηγών για εγκληματικότητα.

Διαδοχικές συναντήσεις θα έχει το απόγευμα ο πρωθυπουργός με τους προέδρους της ΝΔ και του ΔΗΚΚΙ κκ Καραμανλή και Τσοβόλα, ολοκληρώνοντας τις επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς, για το θέμα της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ σε συνέντευξή του το μεσημέρι θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος σχετικά με τα παραπάνω θέματα. Στο μεταξύ, πάνω από 350 λαθρομετανάστες απελάθηκαν σε επιχειρήσεις της αστυνομίας στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Υψηλά τα επιτόκια χορηγήσεων επισημαίνει στα "ΝΕΑ" ο Παπαντωνίου.

Επίθεση στις Τράπεζες για τα υψηλά επιτόκια εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, κ. Παπαντωνίου, με συνέντευξή του στα ΝΕΑ. Χαρακτηρίζει υψηλό το περιθώριο μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων, που αντανακλά "μονοπωλιακές καταστάσεις, οι οποίες συνδέονται με το παρελθόν του τραπεζικού συστήματος". Κάνει λόγο για "υπερβολική χρέωση" των πελατών των Τραπεζών και για απροθυμία των πιστωτικών ιδρυμάτων να προχωρήσουν σε ευνοϊκότερες ρυθμίσεις στα παλαιά δάνεια, ενω προβλέπει μείωση των επιτοκίων το φθινόπωρο.

Συνομιλίες Μίλερ - Παπανδρέου στην Αθήνα.

Ο απερχόμενος απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Κυπριακό, κ. Μίλερ, φθάνει σήμερα στην Αθήνα, όπου θα συζητήσει το θέμα με τον υπουργό Εξωτερικών, κ. Παπανδρέου και θα παρουσιάσει το διάδοχό του. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ΗΠΑ και Βρετανία συνεχίζουν έντονες παρασκηνιακές προσπάθειες για τη διεξαγωγή συνομιλιών το φθινόπωρο. Στο μεταξύ, χιλιάδες Κύπριοι και Ελληνες στο Μόντρεαλ του Καναδά και στην Πρετόρια της νοτίου Αφρικής διαδήλωσαν ειρηνικά χθες μπροστά απο τις τουρκικές πρεσβείες με συνθήματα για επίλυση του Κυπριακού.

Σοβαρή η κατάσταση του τραυματία απο την έκρηξη στο Βόλο.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, δίνει ο 27χρονος Γιώργος Γκουρίτσας, που νοσηλεύεται με καθολικά εγκαύματα στο Γενικό Κρατικό της Αθήνας, μετά τον βαρύ τραυματισμό του, από την έκρηξη φιάλης υγραερίου σε πιτσαρία στο κέντρο του Βόλου το βράδυ της Παρασκευής. Η αστυνομία αναζητεί τους ιδιοκτήτες του καταστήματος, οι οποίοι έχουν γίνει άφαντοι, προφανώς για να αποφύγουν τη διαδικασία αυτόφωρου. Προληπτικά εκκενώθηκε η πολυκατοικία, προκειμένου να ελεγχθεί από μηχανικούς λόγω των ζημιών που έχουν προκληθεί.

Δολοφονήθηκε 80χρονος στη Δράμα.

Αγρια δολοφονημένος βρέθηκε χθες το πρωί, στην αγροικία του, κοντά στο χωριό Αγιος Αθανάσιος της Δράμας, ο Χαράλαμπος Κουτσομάνος, 80 χρόνων. Το πτώμα του γέροντα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Δράμας και απο τη νεκροψία προέκυψε πως ο θάνατός του προήλθε απο ακατάσχετη αιμορραγία, καθώς είχε δεχθεί αλεπάλληλα χτυπήματα απο μαχαίρι, το οποίο βρέθηκε κοντά του. Απο τις έρευνες, προέκυψε οτι δράστης είναι ο στγχωριανός του θύματος, ο 34χρονος Μιχάλης Νανόπουλος, άεργος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηττα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου νέων απο την Ιρλανδία.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των νέων δεν κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξήχθη στην Σουηδία, καθώς στον ``μικρό τελικό`` της διοργάνωσης, που έγινε στην πόλη Λινκέπινγκ, έχασε από την αντίστοιχη της Ιρλανδίας με 1-0.

Την τρίτη θέση πήρε ο Παναθηναϊκός στο διεθνές τουρνουά Γκόθαμ Καπ.

Την τρίτη θέση πήρε ο Παναθηναϊκός στο διεθνές τουρνουά Γκόθαμ Καπ στο Ιστ Ράδερφορντ των ΗΠΑ, αφού νίκησε 3-2 μετά από καλή εμφάνιση τον Αγιαξ, για τον οποίο όμως δρόμο προς τα δίχτυα βρήκε για μια ακόμη φορά ο Νίκος Μαχλάς (87`). Σε άλλα φιλικά ο Ολυμπιακός έχασε 3-2 στην Αυστρία από τη Μακάμπι Χάιφα, ενώ η ΑΕΚ νίκησε 3-0 το Μαρκόπουλο.

Εβδομη η εθνική μας μπάσκετ των εφήβων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των εφήβων πήρε την 7η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, αφού σε αγώνα κατάταξης, που έγινε στην Λισσαβώνα, επικράτησε της Βραζιλίας με 84-61. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ισπανία, που νίκησε στον τελικό τις ΗΠΑ με 94-78, ενώ τρίτη ήταν η Κροατία, που επικράτησε της Αργεντινής με 66-59.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 314,02 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,73, γαλλικό φράγκο προς 50,31, λίρα Αγγλίας προς 497,45, ελβετικό φράγκο προς 205,56, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,04, δολάριο Καναδά προς 208,21, δολάριο Αυστραλίας 203,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 269,86, τη λίρα Κύπρου προς 571,54 και το ευρώ προς 330,01 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια 19 με 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 36 και στο Αιγαίο 23 με 32 βαθμούς. Αίθριος καιρός προβλέπεται στην Αττική και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 22 με 36 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις θα έχει στη Θεσσαλονίκη, που αργότερα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 21 με 31 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 26 July 1999 - 7:00:16 UTC