Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-07-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
- Μέτρα για την ανακοπή της ραγδαίας αύξησης καταναλωτικών δανείων.
- Στη Θεσ/νίκη η έδρα του Οργανισμού για ανασυγκρότηση των Βαλκανίων.
- Παρέμβαση εισαγγελέα για τα κρούσματα σε νεογνά.
- Το συνεργό του Αλβανού απαγωγέα αναζητεί η αστυνομία.
- Υπό έλεγχο τέθηκαν πέντε πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Αττική.
- Τελειώνουν τα βάσανα για τον 20χρονο πρώην τοξικομανή Λεμπέση.
- Δελτίο προόδου για την εξέλιξη των έργων.
- Εγκαίνια έκθεσης στο Λονδίνο για τα γλυπτά του Παρθενώνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Είκοσι πέντε χρόνια συνπληρώνονται αύριο από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο και ο πρωθυπουργός του Αττίλα Μπουλέντ Ετσεβίτ, επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος επισκεπτόμενος τα κατεχόμενα. Η παράταση του δράματος της Κύπρου αποτελεί ένδειξη παρακμής του πολιτισμένου κόσμου τονίζει στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος ενώ μηνύματα εξέδωσαν η κυβέρνηση και τα κόμματα.

Μέτρα για την ανακοπή της ραγδαίας αύξησης καταναλωτικών δανείων.

Σειρά μέτρων για να ανακοπή η ραγδαία αύξηση των καταναλωτικών δανείων, αναμένεται να λάβει η Τράπεζα της Ελλάδος, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η πιστωτική επέκταση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, τον Μάϊο τα καταναλωτικά δάνεια αυξήθηκαν κατά 47%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ξεπερνώντας το 1,2 τρισ.δρχ. Η ΟΤΟΕ κάλεσε το καταναλωτικό κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεχτικό στη σύναψη των δανείων, σημειώνοντας ότι οι τράπεζες δεν είναι εκκλησίες.

Στη Θεσ/νίκη η έδρα του Οργανισμού για ανασυγκρότηση των Βαλκανίων.

Η Θεσσαλονίκη θα είναι τελικά η έδρα του Οργανισμού για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων, όπως αποφάσισαν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί εξωτερικών της ΕΕ. Σύμφωνα με την απόφαση που υιοθετήθηκε και η οποία ικανοποιεί την ελληνική πλευρά, η έδρα του Οργανισμού και το κέντρο διοίκησης θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα υπάρχει ένα κέντρο επιχειρήσεων στην Πρίστινα και στο εγγύς μέλλον αναμένεται ότι θα δημιουργηθούν ανάλογα κέντρα και σε άλλες περιοχές των Βαλκανίων.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα κρούσματα σε νεογνά.

Την παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλεσαν τα διαδοχικά κρούσματα ιογενούς εμπύρετου καταστάσεως, που σημειώθηκαν σε νεογνά τα οποία γεννήθηκαν σε ιδιωτική μαιευτική κλινική της Αθήνας. Η εισαγγελία διέταξε τη διενέργεια αυτεπάγγελτης προκαρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας θα εξεταστούν ως μάρτυρες οι πρόεδροι και οι διευθυντές της κλινικής, καθώς και του νοσοκομείου "Παίδων" όπου μεταφέρθηκαν τα νεογνά για νοσηλεία.

Το συνεργό του Αλβανού απαγωγέα αναζητεί η αστυνομία.

Το συνεργό του νεκρού πλέον Αλβανού Αρμπίν Σούφα, που απήγαγε πρόσφατα το λεωφορείο από το Κιλκίς, αναζητεί η αστυνομία, η οποία βρίσκεται στα ίχνη του, μετά και τις καταθέσεις του 16χρονου αδελφού του απαγωγέα και άλλων μαρτύρων. Η αστυνομία γνωρίζει τα στοιχεία του αλβανού και η σύλληψή του είναι θέμα χρόνου. Την προσεχή εβφομάδα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς, με αντικείμενο τη νέα μεταναστευτική πολιτική.

Υπό έλεγχο τέθηκαν πέντε πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Αττική.

Υπό έλεγχο τέθηκαν, χάρις στην άμεση και καθοριστική επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι πέντε πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή της Αττικής, χωρίς να πάρουν μεγάλες διαστάσεις, παρά τους σχετικά ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή. Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στις πρόποδες της Πάρνηθας, στα Μέγαρα, στην Αίγινα στη Μάνδρα και την Κερατέα. Στην πυρκαγιά της Πάρνηθας ένας πυροσβέστης τραυματίσθηκε ελαφρά, όταν ανατράπηκε το όχημα στο οποίο επέβαινε.

Τελειώνουν τα βάσανα για τον 20χρονο πρώην τοξικομανή Λεμπέση.

Την αποφυλάκιση υπό όρους του 20χρου πρώην τοξικομανή Χρήστου Λεμπέση, εισηγείται ο εισαγγελέας εφετών στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Στο σκεπτικό του ο εισαγγελέας προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση του 20χρονου για αντικατάσταση της κράτησής του με περιοριστικούς όρους, προκειμένου να ολοκληρώσει το πρόγραμμα αποτοξίνωσης που ακολουθεί στη θεραπευτική μονάδα "18 ΑΝΩ".

Δελτίο προόδου για την εξέλιξη των έργων.

Δελτίο προόδου για την εξέλιξη των έργων που εκτελούνται στην περιοχή τους, θα εκδίδουν κάθε δίμηνο οι περιφερειάρχες και οι νομάρχες, ώστε να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την πορεία των έργων. Αυτό δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, όπου εξετάσθηκε η πορεία εκτέλεσης των περίπου 20.000 έργων, τα οποία όπως είπε ο κ. Λαλιώτης θα αλλάξουν το πρόσωπο της Ελλάδος και θα καλύψουν έλλειμμα δεκάδων χρόνων σε υποδομές.

Εγκαίνια έκθεσης στο Λονδίνο για τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Με πρωτοβουλία βρετανών βουλευτών οργανώθηκε και εγκαινιάστηκε σήμερα σε μεγάλη αίθουσα της Αγγλικής Βουλής η κινητή φωτογραφική έκθεση για τα γλυπτά του Παρθενώνα. Την έκθεση εγκαινίασε η Νανά Μούσχουρη επισημαίνοντας ότι αποβλέπει στο να πληροφορήσει και να ενημερώσει τον πολιτικό κόσμο της Αγγλίας για το ελληνικό αίτημα της επιστροφής των ιστορικών αυτών μνημείων στην Ελλάδα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Αυστρία βρίσκεται η ομάδα του Ολυμπιακού, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στο προπονητικό κέντρο Σέεφελντ. Στην αποστολή δεν μετείχαν οι Ζάχοβιτς και Τζιοβάνι, που θα μεταβούν στην Αυστρία αύριο. "Γνωρίζουμε ότι οι αγωνιστικοί ρυθμοί θα είναι πιο έντονοι φέτος και οι απαιτήσεις του κόσμου μας αυξημένες. Το καλό για μας είναι ότι οι υποχρεώσεις μας στο τσάμπιονς λίγκ αρχίζουν αργότερα και θα έχουμε έτσι χρόνο να προετοιμαστούμε καλύτερα", δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Γκρίζα σύννεφα και πάλι πάνω από την Παιανία, καθώς οι φίλοι του τριφυλλιού βλέπουν ένα-ένα τα πιθανά μεταγραφικά αποκτήματα από το διεθνή χώρο να προτιμούν με λιγότερα χρήματα μικρές ευρωπαϊκές ομάδες. Ο Σαπουιζά, τελικά δεν θα παραμείνει στην Ντόρτμουντ και θα γυρίσει στην πατρίδα του για να αγωνιστεί στη Γκρασχόπερς, ενώ ο πολύς Σταν Κόλιμορ προτίμησε να αγωνιστεί στην άγνωστη Φούλαμ και σε κατώτερη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, αφού δεν θεώρησε καλό να έρθει στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό. Ετσι, οι εξαγγελίες του Γ.Βαρδινογιάννη για μεταγραφές μεγάλων ονομάτων παραμένουν μετέωρες, προς το παρόν...

Την δεύτερη ήττα της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας γνώρισε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των εφήβων, αφού στην πρεμιέρα της Β' φάσης έχασε από την Κροατία με 73-59. Η ελληνική ομάδα, δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του παιχνιδιού, αφού αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και κυρίως στον επιθετικό τομέα. Η συνάντηση έγινε στο Ο'Πόρτο και κορυφαίος παίκτης της εθνικής μας ήταν ο Παπαδόπουλος, που σημείωσε 17 πόντους.

Αήττητη συνεχίζει την πορεία της στο Ευρωμπάσκετ παίδων, η εθνική μας ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, σε αγώνα για την 4η ημέρα της διοργάνωσης που διεξάγεται στη Σλοβενία, επικράτησε με 79-55 του αντίστοιχου της Γεωργίας και έτσι εξακολουθεί να προηγείται στον Β` Ομιλο με οκτώ βαθμούς.

Σε κατάληψη των γραφείων της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, προχώρησαν απόψε εκατοντάδες φίλαθλοι του δικεφάλου. Οι ...καταληψίες ζητούν συνάντηση με τους υπευθύνους της ΚΑΕ, Αλεξόπουλο και Μπατατούδη, προκειμένου να του εκφράσουν την ανησυχία τους για το μέλλον της ομάδας, η οποία ακόμη δεν έχει κάνει τις μεταγραφικές κινήσεις που θα έπρεπε ενόψει της νεας περιόδου. Ανεξάρτητα πάντως με την κατάληψη, η διοίκηση του ΠΑΟΚ θα προχωρήσει πιθανότατα απόψε στην απόκτηση του Βίκτορ Αλεξάντερ, ο οποίος παλαιότερα αγωνιζόταν στην ΑΕΚ, την οποία είχε βοηθήσει να φτάσει μέχρι το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης.

Μία ιδιαίτερα σημαντική μεταγραφή πραγματοποίησε σήμερα ο Απόλλων, καθώς απέκτησε τον Βάντσικ. Ο Πολωνός "γίγαντας", που είχε μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με την "ελαφρά ταξιαρχία" χωρίς να ανακοινωθεί το οικονομικό μέρο της συμφωνίας.

Και με τη ...βούλα παίκτης του Πανιωνίου είναι από σήμερα ο Γιάννης Σιούτης. Ο πρώην γκαρντ του Αρη, υπέγραψε συμβόλαιο για 1+1 χρόνο έναντι 80 εκατομμυρίων συνολικά. Στο μεταξύ, στην Ελλάδα βρίσκεται από σήμερα ο Ράντολφ Κις. Ο Αμερικανός φόργουορντ, που ξεκίνησε την περσινή σεζόν στη Βερόνα ωστόσο λόγω σοβαρού τραυματισμού υποχρεώθηκε να μείνει εκτός γηπέδων, θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 324,52 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,35, γαλλικό φράγκο προς 50,19, λίρα Αγγλίας προς 505,42, ελβετικό φράγκο προς 204,95, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,00, δολάριο Καναδά προς 218,34, δολάριο Αυστραλίας 213,14, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 270,23, τη λίρα Κύπρου προς 570,43 και το ευρώ προς 329,26 δραχμές.

Και την "κορυφή" των 4.500 μονάδων "κατέκτησε" στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου ο γενικός δείκτης τιμών, σημειώνοντας το 33-ο ιστορικό ρεκόρ απο τις αρχές του τρέχοντος έτους. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.528,38 μονάδες, έναντι 4.410,38 μονάδων της προηγουμένης συνεδρίασης, καταγράφοντας ισχυρή άνοδο 118,05 μονάδων ή σε ποσοστό 2,68%. Ο γενικός δείκτης απο τις αρχές του 1999 καταγράφει κέρδη της τάξεως του 65,42%. Η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας απο τον διεθνή οίκο Moody's φέρνει πιο κοντά στις αναπτυγμένες αγορές την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και προδικάζει εισορή νέων κεφαλαίων απο το εξωτερικό, γεγονός που προεξοφλείται αυτή την περίοδο απο τους επενδυτές. Σύμφωνα με τους τεχνικούς αναλυτές ο δρόμος προς το ορόσημο των 5.000 μονάδων είναι ανοικτές, με επόμενο επίπεδο "αντίστασης" τις 4.650 μονάδες και ενδιάμεση "διόρθωση" των τιμών των μετοχών.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, αλλά στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 19 έως 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 21 με 34 και στα νησιά 22 με 30 βαθμούς Κελσίου. Γενικά αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 22 με 34 και 21 με 31 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 19 July 1999 - 20:00:18 UTC