Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σκληρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.
- Αρχές Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων.
- Οχι είπε ο Τσοχατζόπουλος στη μείωση της στρατιωτικής θητείας.
- Εθνικό ηγέτη χαρακτήρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου ο Σκανδαλίδης.
- Δηλώσεις Μητσοτάκη για το Κυπριακό.
- Εγκατελελειμένο βρέθηκε νεογέννητο αγοράκι στο Κερατσίνι.
- Συνελήφθη 30χρονος στο Νευροκόπι γιατί μετέφερε λαθρομετανάστες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σκληρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Σκληρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας που συνδέεται με τους οικονομικούς πρόσφυγες προανήγγειλε ο πρωθυπουργός μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο κ.Σημίτης ζήτησε τη συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων και για το λόγο αυτό θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς. Το ίδιο θέμα θα αποτελέσει και αντικείμενο συζητήσεων κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα τον επόμενο μήνα. Σήμερα απο την Αχαϊα, ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι οικονομικοί πρόσφυγες με τις συνεχείς εξελιξεις στα Βαλκάνια.

Αρχές Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων.

Στις 2 ή τις 3 Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις φετινές γενικές εξετάσεις και ένα μήνα μετά, τα ονόματα των επιτυχόντων και οι βαθμολογικές βάσεις των σχολών. Στο μεταξύ ανακοινώθηκε το όνομα ενος από τους καθηγητές που εμπλέκονται στην υπόθεση των παραποιημένων γραπτών στο εξεταστικό κέντρο της Πεύκης. Πρόκειται για τον 49χρονο μαθηματικό Διομήδη Τζαφέρη της Εξεταστικής Επιτροπής του λυκείου Ερυθρών. Στην υπόθεση ενέχεται ακόμη ένας καθηγητής, το όνομα του οποίου δεν ανακοινώθηκε.

Οχι είπε ο Τσοχατζόπουλος στη μείωση της στρατιωτικής θητείας.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης της στρατιωτικής θητείας των νέων στην Ελλάδα ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος. Μιλώντας το μεσημέρι στο δεύτερο Συνέδριο του Εθνικού Συμβουλίου Νεότητας στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι η μείωση κάθε χρόνο, λόγω του δημογραφικού προβλήματος, των νέων που παρουσιάζονται στις ένοπλες δυνάμεις καθιστά αναγκαία την προσφυγή στη διεύρυνση του επαγγελματικού τμήματος των ενόπλων δυνάμεων για τη διασφάλιση της αμυντικής επάρκειας της χώρας.

Εθνικό ηγέτη χαρακτήρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου ο Σκανδαλίδης.

Εθνικό ηγέτη που έβλεπε πέρα από τον ορίζοντα χαρακτήρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης μιλώντας σήμερα στη διήμερη συνάντηση μνήμης για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ που διοργανώνει το ομώνυμο Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών και η κοινότητα Καλετζίου Αχαϊας. Εξάλλου ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης αναφέρθηκε στη σημαντική πολιτική προσωπικότητα και τους δημοκρατικούς αγώνες του Ανδρέα Παπανδρέου. Αύριο θα μιλήσει ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.

Δηλώσεις Μητσοτάκη για το Κυπριακό.

Οι σημερινές συνθήκες είναι ευνοϊκές για το Κυπριακό λόγω των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Τουρκία δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο ΡΙΚ και αναφερόμενος στην αναμενόμενη νέα διαδικασία για το Κυπριακό είπε ότι η μεγαλύτερη προσφορά της Ελλάδας είναι η βελτίωση των σχέσεών της με την Τουρκία και υποστήριξε τις επιλογές του πρωθυπουργού προς την κατεύθυνση αυτή. Στο μεταξύ η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ανέφερε ότι είναι ορατοί νέοι κίνδυνοι για τον εκτροχιασμό της λύσης του Κυπριακού από τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Εγκατελελειμένο βρέθηκε νεογέννητο αγοράκι στο Κερατσίνι.

Χαίρει άκρας υγείας το βρέφος το οποίο βρέθηκε το πρωί εγκαταλελειμένο πάνω σε ψυγείο περιπτέρου στο Κερατσίνι. Για την ύπαρξη του βρέφους ειδοποίησε την αστυνομία, με τηλεφώνημά της άγνωστη γυναίκα. Το νεογέννητο μεταφέρθηκε στο Αγία Σοφία ενώ από την Αστυνομία διενεργούνται έρευνες για τον εντοπισμό της μητέρας.

Συνελήφθη 30χρονος στο Νευροκόπι γιατί μετέφερε λαθρομετανάστες.

Συνελήφθη τα ξημερώματα από την Αστυνομία σε περιοχή του Νευροκοπίου Δράμας ο 30χρονος Κώστας Μιλιτίδης γιατί μετέφερε με το αυτοκίνητό του δύο Βούλγαρους λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Και οι τρεις θα οδηγηθούν τη Δευτέρα στον εισαγγελέα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετά τις εντυπωσιακές μεταγραφές των Τζιοβάνι και Ζλάτκο Ζάχοβιτς, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης, έκλεισε και το θέμα των ...εσωτερικών μεταγραφών. Συγκεκριμένα συναντήθηκαν και συμφώνησαν για την υπογραφή νέων συμβολαίων οι Γρηγόρης Γεωργάτος (για 5 χρόνια), Δημήτρης Μαυρογενίδης (για 5 χρόνια), Γιώργος Ανατολάκης (για 5 χρόνια), Στέλιος Γιαννακόπουλος (για 4 χρόνια) και Ανδρέας Νινιάδης (για 3 χρόνια).

Θετικό ήταν και το νεο φιλικό τεστ της ΑΕΚ στη Γαλλία. Η ''Ενωση'' σε αγώνα προετοιμασίας ενόψει της νεας περιόδου που έγινε στο Αβινιόν της Γαλλίας, νίκησε 1-0 τη Μπαστιά, χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Ντέμης Νικολαϊδης στο 28ο λεπτό της συνάντησης.

Αήττητη συνεχίζει την πορεία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η εθνική μας ομάδα των παίδων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, σε αγώνα για την τρίτη ημέρα της διοργάνωσης που διεξάγεται στη Σλοβενία, επικράτησε με 78- 59 (ημ. 41-23) της αντίστοιχης της Ρωσίας. Πρώτος σκόρερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ο Ζήσης με 19 πόντους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 322,80 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,35, γαλλικό φράγκο προς 50,19, λίρα Αγγλίας προς 505,87, ελβετικό φράγκο προς 204,97, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,00, δολάριο Καναδά προς 217,92, δολάριο Αυστραλίας 213,16, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 267,19, τη λίρα Κύπρου προς 571,85 και το ευρώ προς 329,26 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένονται αύριο, αυξημένες στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 19 έως 31 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 21 έως 34 και στα νησιά του Αιγαίου απο 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική αύριο, αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη απο 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 17 July 1999 - 18:00:14 UTC