Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αίσιο τέλος στην υπόθεση της ομηρίας επιβατών λεωφορείου απο Αλβανό
- Σύσκεψη για τα εθνικά μας θέματα
- Στον εισαγγελέα ο 44χρονος που κατέλαβε χθες αλβανικό λεωφορείο
- Προκλητικές δηλώσεις της Αγκυρας και του Ντενκτάς για το Κυπριακό
- Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο
- Ενεκρίθη η προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς
- Εξήλθε του Ωνασείου η Μαργαρίτα Παπανδρέου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού αποθέωσαν τον Ζάχοβιτς
- Νίκη της εθνικής ομάδας μπάσκετ εφήβων επί της Αιγύπτου με 106- 66

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αίσιο τέλος στην υπόθεση της ομηρίας επιβατών λεωφορείου απο Αλβανό

Με αστραπιαία επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας τερματίστηκε με θετική έκβαση χθες νωρίς το βράδυ η ομηρία των πέντε ατόμων, που επέβαιναν σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ Κιλκίς, τους οποίους είχε απαγάγει Αλβανός με την απειλή χειροβομβίδας, ζητώντας 250 εκατομμύρια για την απελευθέρωσή τους. Την ικανοποίησή τους για τη θετικη έκβαση της υπόθεσης, εξεφρασαν ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης και τα κόμματα.

Σύσκεψη για τα εθνικά μας θέματα

Οι εξελίξεις σε όλα τα τρέχοντα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, υπο την προεδρία του πρωθυπουργού με τη συμμετοχή των μελών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες απο έγκυρες πηγές στη σύσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά τα θέματα της ανασυγκρότησης των Βαλκανίων, το Σύμφωνο Σταθερότητας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, οι εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.

Στον εισαγγελέα ο 44χρονος που κατέλαβε χθες αλβανικό λεωφορείο

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσολογγίου κρατείται ο Ανδρέας Καλύβας του Ηλία, 44 ετών, από την Αιτωλοακαρνανία, ο οποίος χθες το βράδυ κατέλαβε με την απειλή όπλου αλβανικό τουριστικό λεωφορείο και αφού αποβίβασε τον οδηγό και τους 38 επιβάτες του οδήγησε το όχημα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσολογγίου. Ο Καλύβας δήλωσε στους αστυνομικούς ότι προέβη στην πράξη του σε αντίποινα σε όσα συνέβησαν στη Φλώρινα. Σήμερα ο Καλύβας θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Προκλητικές δηλώσεις της Αγκυρας και του Ντενκτάς για το Κυπριακό

Με προκλητικές δηλώσεις η τουρκοκυπριακή πλευρά επιχειρεί να υπονομεύσει τις συνομιλίες για το Κυπριακό. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραουφ Ντενκτάς, μιλώντας χθες στην τουρκική Βουλή, δήλωσε οτι δεν θα γίνουν υποχωρήσεις και όσο δεν αναγνωρίζεται η ύπαρξη δύο κρατών ίσων και κυρίαρχων στο νησί, οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να έχουν θετική έκβαση. Απο την πλευρά της Αγκυρας ο υπουργός Επικρατείας και υπεύθυνος για το Κυπριακό τόνισε οτι κανείς δεν μπορεί να τους αναγκάσει να υποχωρήσουν στην υπόθεση της Κύπρου.

Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο

Συνεδριάζουν το πρωί η Κυβερνητική Επιτροπή και το Υπουργικό Συμβούλιο. Στο Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητηθεί η κάλυψη των κενών θέσεων του προέδρου του Αρείου Πάγου και των αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου.

Ενεκρίθη η προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς

Ενεκρίθη από το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών ως απολύτως νόμιμη η προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά πακέτου μετοχών της Τράπεζας Εργασίας. Τόσο η Πειραιώς, όσο και ο όμιλος Λάτση έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν νέες προσφορές μέχρι τις 29 Ιουλίου.

Εξήλθε του Ωνασείου η Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Χαμογελαστή και ευδιάθετη βγήκε από το Ωνάσειο η Μαργαρίτα Παπανδρέου μετά από έντεκα ημέρες νοσηλείας, εξ αιτίας του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου που υπέστη ενώ βρισκόταν στο σπίτι της. Ο θεράπων ιατρός της Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν λακωνικός και είπε μόνο οτι η κατάστασή της είναι πολύ καλή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού αποθέωσαν τον Ζάχοβιτς

Περισσότεροι από 3.000 οπαδοί του Ολυμπιακού συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και επεφύλαξαν ιδιαίτερα ''θερμή'' υποδοχή στο νέο μεγάλο απόκτημα της ομάδας τους, τον Σλοβένο επιθετικό Ζλάτκο Ζάχοβιτς. Ο Σλοβένος ποδοσφαιριστής, στις πρώτες του δηλώσεις είπε ότι είναι ευχαριστημένος που θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και τόνισε σε πως σε συνδυασμό με την απόκτηση του Τζιοβάνι η ομάδα του Πειραιά δείχνει να έχει μεγάλους στόχους και φιλοδοξίες.

Νίκη της εθνικής ομάδας μπάσκετ εφήβων επί της Αιγύπτου με 106- 66

Σε προπόνηση μετέτρεψε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των εφήβων την πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Πορτογαλίας. Παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ συνέτριψε με 106-66 (ημ. 47-29) την Αίγυπτο σε αγώνα για τον Β' όμιλο που έγινε στην Αλμάδα. Εντυπωσιακό ξεκίνημα πραγματοποίησε όμως και η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των παίδων, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβενίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 75-72 της διοργανώτριας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 322,69 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,53, γαλλικό φράγκο προς 50,25, λίρα Αγγλίας προς 505,18, ελβετικό φράγκο προς 205,32, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,02, δολάριο Καναδά προς 217,88, δολάριο Αυστραλίας 212,96, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 267,67, τη λίρα Κύπρου προς 572,05 και το ευρώ προς 329,62 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί και στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και πιθανόν τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 19 με 33 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 22 με 35 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου 24 με 32 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, μέχρι ισχυρούς και πρόσκαιρα πολύ ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία 24 με 35 και 22 με 31 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Ι.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 16 July 1999 - 6:00:12 UTC