Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αύριο στην Αθήνα ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας
- Η Υγεία και η Παιδεία βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης
- Συνομιλίες Αρχιεπισκόπου Αμερικής - Οικουμενικού Πατριάρχη
- Με τα ειδικά μαθήματα συνεχίζονται οι γενικές εξετάσεις
- Μονοήμερη επίσημη επίσκεψη σήμερα του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών
- Ενισχύεται η φρούρηση των συνόρων
- Κλιμακώνεται η διεκδίκηση της Τράπεζας Εργασίας

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Εγινε η κλήρωση των ομίλων της ευρωλίγκα στο μπάσκετ
- Ηττα της ΑΕΚ απο τη Σεντ Ετιέν

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αύριο στην Αθήνα ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι εξελίξεις στη νοτιοανατολική Ευρώπη και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας θα συζητηθούν κατά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Αμυνας, Ουίλιαμ Κόεν, αύριο και μεθαύριο στην Αθήνα. Ο κ. Κόεν, που στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αγκυρα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Αμυνας και Εξωτερικών.

Η Υγεία και η Παιδεία βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης

Προτεραιότητα στους τομείς υγείας και παιδείας δίδει η κυβέρνηση για το προσεχές διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να προσληφθούν πάνω από 6.000 εκπαιδευτικοί, για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων και άλλοι τόσοι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων. Οι προσλήψεις θα γίνουν με συνοπτικές διαδικασίες και σύμφωνα με το νόμο Πεπονή.

Συνομιλίες Αρχιεπισκόπου Αμερικής - Οικουμενικού Πατριάρχη

Συνεχίζονται και σήμερα στο Φανάρι, οι συνομιλίες που αφορούν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Αρχιεπισκοπή Αμερική. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σπυρίδων απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση μετά τις συνομιλίες που είχε χθες με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τα μέλη της Συνόδου. Μέλη του περιβάλλοντος του έλεγαν ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Ο ίδιος ωστόσο απέφυγε το παραμικρό σχόλιο.

Με τα ειδικά μαθήματα συνεχίζονται οι γενικές εξετάσεις

Στο Γραμμικό Σχέδιο και τα Γαλλικά διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι των γενικών εξετάσεων, δεύτερη ημέρα των ειδικών μαθημάτων. Το απόγευμα οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Ιταλικά.

Μονοήμερη επίσημη επίσκεψη σήμερα του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών

Μονοήμερη επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόσκα Φίσερ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, τον πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη και τον Ελληνα ομόλογό του, Γιώργο Παπανδρέου. Θα συζητηθούν η ανασυγκρότηση των Βαλκανίων, οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας και το Κυπριακό.

Ενισχύεται η φρούρηση των συνόρων

Στη δορυφορική φωτογράφηση των βορείων συνόρων προχωρεί μέσα στο καλοκαίρι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να χαρτογραφήσει τα μυστικά περάσματα που χρησιμοποιούν οι λαθρομετανάστες κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα. Οπως αναφέρει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, θα προσληφθούν επίσης 1.500 συνοριοφύλακες, που θα τοποθετηθούν σε 7 ακριτικούς νομούς της Θράκης και της Μακεδονίας.

Κλιμακώνεται η διεκδίκηση της Τράπεζας Εργασίας

Κλιμακώνεται ο πόλεμος μεταξύ των ομίλων της Τράπεζας Πειραιώς και της Γιούρομπανκ, για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών της Τραπέζης Εργασίας. Μετά την κίνηση του κ. Μιχάλη Σάλλα, της Τραπέζης Πειραιώς, να κάνει νέα δελεαστική προσφορά για την απόκτηση του 50,1% της τράπεζας Εργασίας, αναμένεται νέα αντιπρόταση από την πλευρά του ομίλου Λάτση. Σύμφωνα με πληροφορίες η προσφορά του ομίλου Λάτση αναμένεται να ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι την Τετάρτη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εγινε η κλήρωση των ομίλων της ευρωλίγκα στο μπάσκετ

Το φάιναλ φορ της Θεσσαλονίκης ονειρεύονται οι τρεις εκπρόσωποι της χώρας μας στην Ευρωλίγκα, μετά την κλήρωση των ομίλων που έγινε στο Μόναχο. Ομως, η μοναδική ομάδα της συμπρωτεύουσας, ο ΠΑΟΚ έχει την πιο δύσκολη αποστολή αφού στον Α' όμιλο θα έχει αντιπάλους την Μπαρτσελόνα, την Μπενετόν Τρεβίζο, την Σολέ, τον Ερυθρό Αστέρα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός βρίσκεται στον Β' όμιλο μαζί με την κάτοχο του τίτλου Ζαλγκίρις Κάουνας και ακόμη την Τόφας Προύσας, την Ρεάλ Μαδρίτης, την Ολύμπια Λιουμπλιάνας και την Αλμπα Βερολίνου. Ο Ολυμπιακός μετέχει στον Γ' όμιλο και θα βρει στο ``δρόμο`` του την Βαρέζε, την Βιλερμπάν, την Ούλκερ, την Πιβοβάρνα Λάσκο και την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι αγώνες ξεκινούν στις 23 Σεπτεμβρίου.

Ηττα της ΑΕΚ απο τη Σεντ Ετιέν

Η ΑΕΚ, παίζοντας με 10 παίκτες από το 60 λεπτό λόγω της αποβολής του Ντέμη Νικολαίδη για διαμαρτυρία, ηττήθηκε με 1-0 από τη Σεντ Ετιέν, στο δεύτερο φιλικό επί γαλλικού εδάφους, όπου και προετοιμάζεται ενόψει της νεας περιόδου. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης, πέτυχε ο Αλεξ (65`).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 324,12 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,84, γαλλικό φράγκο προς 50,34, λίρα Αγγλίας προς 503,09, ελβετικό φράγκο προς 205,61, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,05, δολάριο Καναδά προς 220,25, δολάριο Αυστραλίας 215,65, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 264,58, τη λίρα Κύπρου προς 573,78 και το ευρώ προς 330,23 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις, αλλά στη Μακεδονία και τη θράκη ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 19 έως 37 βαθμούς και στα νησιά από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 23 με 36 βαθμούς θα έχει σήμερα η Αθήνα. Τοπικές νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη και το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 21 με 34 βαθμούς.

(Ι.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 12 July 1999 - 6:00:21 UTC