Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ερευνα για τα αλλοιωμένα γραπτά της Β' Λυκείου.
- Θετικές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για το μέλλον της ΟΑ.
- Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο πιλότος του F-5.
- Υπέρ της επανεκλογής του Κωστή Στεφανόπουλου τάχθηκε ο Μάνος.
- Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ωνασείου η Μαργαρίτα Παπανδρέου.
- Συνεδριάζει σήμερα η ολομέλεια της Βουλής των Εφήβων.
- Σε όλη τη χώρα επιχειρήσεις για σύλληψη λαθρομεταναστών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Πρεμιέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στις 12 Σεπτεμβρίου.
- Ο Τζόσουα Γκράντ η πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού στο μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ερευνα για τα αλλοιωμένα γραπτά της Β' Λυκείου.

Επισπεύδει την Ενορκη Διοικητική Εξέταση το υπουργείο Παιδείας για να βρεθούν οι δράστες της αλλοίωσης τεσσάρων γραπτών της Β' Λυκείου σε σχολείο στις Ερυθρές Αττικής. Στο μεταξύ, οι γενικές εξετάσεις συνεχίζονται σήμερα με τους υποψηφίους της Α' δέσμης να διαγωνίζονται στα Μαθηματικά, της Β' στη Βιολογία και της Γ' στην Ιστορία.

Θετικές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για το μέλλον της ΟΑ.

Εγγραφες ζήτησαν τις κυβερνητικές προτάσεις για την Ολυμπιακή Αεροπορία οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον εθνικό μας αερομεταφορέα, για να καθορίσουν τη στάση τους στην τοποθέτηση ξένου μάνατζερ. Χθές, συναντήθηκαν με τους υπουργούς Εθνικής Οικονομία και Μεταφορών, οι οποίοι τους διαβεβαίωσαν οτι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την ανανέωση του στόλου των αεροπλάνων, τη συνέχιση όλων των δρομολογίων και τη διασφάλιση των σημερινών θέσεων εργασίας.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο πιλότος του F-5.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο συγκυβερνήτης, Σταύρος Σταματογιάννης, του εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που κατέπεσε και συνετρίβη χθες λίγα μέτρα απο το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Απο την πτώση του αεροσκάφους σκοτώθηκε ο συνάδελφός του, Παναγιώτης Δρίβας.

Υπέρ της επανεκλογής του Κωστή Στεφανόπουλου τάχθηκε ο Μάνος.

Την επανεκλογή του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, πρότεινε ο Πρόεδρος των Φιλελευθέρων, Στέφανος Μάνος. Ο πρώην αρχηγός της ΝΔ, Μιλτιάδης Εβερτ, δήλωσε ότι "η ΝΔ θα προτείνει πρόεδρο, είτε πριν, είτε μετά τις εκλογές", ενώ ο πρώην πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, κάλεσε τον κ. Καραμανλή να ανακοινώσει εγκαίρως το πρόσωπο, που η ΝΔ θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ωνασείου η Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Σταθερή χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς του Ωνασείου, η κατάσταση της υγείας της Μαργαρίτας Παπανδρέου, η οποία νοσηλεύεται στη Μονάδα εντατικής θεραπείας, με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Οι γιατροί αντιμετώπισαν το έμφραγμα χορηγώντας θρομβολυτικά φάρμακα, ενώ υπέβαλαν την ασθενή σε στεφανιογραφία, η οποία έδειξε βλάβη στη βαλβίδα της καρδιάς.

Συνεδριάζει σήμερα η ολομέλεια της Βουλής των Εφήβων.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού θα συνέλθει σήμερα η ολομέλεια της Βουλής των Εφήβων, ενός επιτυχημένου θεσμού, που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά. Στη συνεδρίαση αυτή θα συνοψιστούν τα συμπεράσματα από τις συνεδριάσεις των επιτροπών, στις οποίες οι 350 έφηβοι βουλευτές διατύπωσαν τους προβληματισμούς τους για το σύνολο σχεδόν των θεμάτων της πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας.

Σε όλη τη χώρα επιχειρήσεις για σύλληψη λαθρομεταναστών.

Σε όλη τη χώρα συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη λαθρομεταναστών. Στην Ηπειρο το τελευταίο τριήμερο συνελήφθησαν περισσότεροι απο 500 Αλβανοί λαθρομετανάστες, που απελάθηκαν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρεμιέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στις 12 Σεπτεμβρίου.

Με το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου το 21ο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α` Εθνικής κατηγορίας, όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Το πρωτάθλημα σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΕΠΑΕ θα ολοκληρωθεί στις 21 Μαίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας έχει ως εξής: Ηρακλής-Απόλλων Αθ. Παναθηναϊκός- Τρίκαλα Προοδευτική-Ολυμπιακός Καλαμάτα-ΟΦΗ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ Παναχαϊκή-Ιωνικός Εθνικός Αστέρας-Καβάλα Ξάνθη-Αρης Πανιώνιος-Πανηλειακός

Ο Τζόσουα Γκράντ η πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού στο μπάσκετ.

Την απόκτηση του Αμερικανού μπασκετμπολίστα Τζόσουα Γκραντ που διαθέτει ιταλικό διαβατήριο, ανακοίνωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε χθες και είναι διάρκειας δύο χρόνων, χωρίς όμως η ΚΑΕ Ολυμπιακός να αναφέρει και το ποσό που δαπανήθηκε για την απόκτηση του 32χρονου φόργουορντ που πέρυσι αγωνίστηκε στη γαλλική Ορτέζ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 322,12 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,55, γαλλικό φράγκο προς 50,25, λίρα Αγγλίας προς 507,92, ελβετικό φράγκο προς 205,28, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,02, δολάριο Καναδά προς 220,05, δολάριο Αυστραλίας 214,68, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 263,26, τη λίρα Κύπρου προς 570,5364 και το ευρώ προς 329,66 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 17 με 35 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου 22 με 31 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, με λίγες νεφώσεις το απόγευμα, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 21 με 35 και 20 με 32 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 6 July 1999 - 6:00:14 UTC