Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πέθανε ο πρώην δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος.
- Εντός της εβδομάδας οι εξελίξεις στην Ολυμπιακή.
- Εξι ασθενείς σεισμικές δονήσεις το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη.
- Στο Ρίο Ντε Τζανέιρο ο Κ.Σημίτης.
- Ενισχυμένος από τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΝ ο Ν.Κωνσταντόπουλος.
- Αποστάσεις από τα πολιτικά κόμματα παίρνει ο Δ.Αβραμόπουλος.
- Ιδρυτικό συνέδριο της Πελοποννησιακής Ενωσης ΗΠΑ-Καναδά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πέθανε ο πρώην δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Πέθανε, σε ηλικία 80 ετών, ο πρώην δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο οποίος νοσηλευόταν απο τον Αύγουστο του 1996 στο "Λαϊκό" Νοσοκομείο, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας. Ο εκλιπών, την 21-η Απριλίου 1967, με το βαθμό του συνταγματάρχη, ανέτρεψε βίαια την κυβέρνηση με στρατιωτικό πραξικόπημα. Μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας συνελήφθη και καταδικάστηκε σε θάνατο για το έγκλημα της στάσης και σε ισόβια κάθειρξη για το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας. Με απόφαση της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή η θανατική ποινή δεν εκτελέστηκε, ενώ εξέτιε την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Εντός της εβδομάδας οι εξελίξεις στην Ολυμπιακή.

Εντός της εβδομάδας αναμένονται στην Αθήνα οι εκπρόσωποι του ξένου μάνατζερ στην Ολυμπιακή Αεροπορία, προκειμένου να υπογράψουν τη συμφωνία. Διαβουλεύσεις αρχίζουν απο αύριο εκπρόσωποι των εργαζομένων, της κυβέρνησης και της διοίκησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ενώ το θέμα έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις και η ΟΣΠΑ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Πέμπτη. Με δηλωσή του ο υπουργός Μεταφορών Τάσος Μαντέλης τονίζει οτι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συνεργασία της Ολυμπιακής με την Μπρίτις Εργουέϊς. Επισημαίνει οτι η συνεργασία με το μεγαλύτερο αερομεταφορέα του κόσμου, αποτελεί τη μόνη εγγύηση για επιβίωση και ανάπτυξη της Ολυμπιακής, που ουσιαστικά διασφαλίζει τους εργαζομένους.

Εξι ασθενείς σεισμικές δονήσεις το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη.

Εξι ασθενείς σεισμικές δονήσεις, μεγέθους απο 3,1 έως 3,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Θεσσαλονίκη. Το επίκεντρο εντοπίζεται 10 χιλιόμετρα απο το κέντρο της πόλης στην περιοχή του Χορτιάτη. Οι σεισμολόγοι του Εργαστηρίου Γεωφυσικής παρακολουθούν το φαινόμενο, επισημαίνοντας οτι η περιοχή δεν έχει δώσει στο παρελθόν σημαντικής έντασης σεισμούς.

Στο Ρίο Ντε Τζανέιρο ο Κ.Σημίτης.

Στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Χθες, ολοκληρώθηκαν στο Μπουένος Αϊρες οι εργασίες του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ενισχυμένος από τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΝ ο Ν.Κωνσταντόπουλος.

Ενισχυμένος εξήλθε απο τη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού, ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κωνσταντόπουλος. Μετά απο έντονη συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα και την ακολουθούμενη τακτική, η Κεντρική Επιτροπή αποδέχθηκε, η χθεσινή εισήγηση του κ.Κωνσταντόπουλου να λάβει τη μορφή απόφασης.

Αποστάσεις από τα πολιτικά κόμματα παίρνει ο Δ.Αβραμόπουλος.

Αποστάσεις απο τα πολιτικά κόμματα παίρνει για μία ακόμη φορά ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος. Με συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" τονίζει οτι δεν τον έχει απασχολήσει η επανένταξή του στη Νέα Δημοκρατία και οτι η μελλοντική του πορεία οδηγεί σε δρόμους που μόνον η κοινωνία ανοίγει. Επισημαίνει ότι όσο ασκεί τα δημαρχιακά του καθήκοντα δεν ανήκει και δεν εξαρτάται απο κόμματα.

Ιδρυτικό συνέδριο της Πελοποννησιακής Ενωσης ΗΠΑ-Καναδά.

Με την ψήφιση του καταστατικού χάρτη και την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ολοκλήρωσε χθες τις εργασίες του το πρώτο ιδρυτικό συνέδριο της Πελοποννησιακής Ενωσης Αμερικής-Καναδά, της οποίας πρόεδρος αναδείχθηκε ο Φώτης Κοκοσούλης. Αμεση προτεραιότητα της Ενωσης είναι η αναβίωση των κλασσικών αγωνισμάτων στην Αρχαία Ολυμπία. Επίσης, εξέδωσε ψηφίσματα για τα εθνικά θέματα, όπου εκφράζει την πλήρη συμπαραστασή της στους λαούς της Ελλάδας και της Κύπρου για την προάσπιση της εδαφικής τους ακεραιότητας και την απόκρουση κάθε επιβουλής καταγγέλουντας ταυτόχρονα την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, την Κύπρο και τη Θράκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Σέρβος λίμπερο Γκόρνταν Πέτριτς θα είναι εκτός απροόπτου ο νέος ξένος παίκτης της ΑΕΚ. Ο 30χρονος άσος της Ρέιντζερς, που την περασμένη περίοδο είε παραχωρηθεί δανεικός στην Κρύσταλ Πάλας και τώρα έχει μείνει ελεύθερος, πρόκειται να έρθει αύριο στην Αθήνα και να συζητήσει με την διοίκηση της ΠΑΕ τις λεπτομέρειες της μεταγραφής του. Τον Πέτριτς πρότεινε ο ίδιος ο Τουμπάκοβιτς, που τον είχε παίκτη στην Παρτιζάν. Στο μεταξύ, αύριο το πρωί στη Ν.Φιλαδέλφεια θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση των παικτών της Ενωσης ενόψει της νέας περιόδου.

Για ικανό ποδοσφαιριστή που θα καλύψει τη θέση του λίμπερο στην άμυνα της πράσινης ομάδας αναζητά στη διεθνή αγορά ο Παναθηναϊκός. Ανάμεσα στις περιπτώσεις που εξετάζει η ΠΑΕ είναι κι αυτή του λίμπερο της Φιορεντίνα Φιρικάνο, 33 χρόνων, ο οποίος αν και με τεράστια εμπειρία έχει προβλήματα τραυματισμών.

Με μία μεγάλη έκπληξη ολοκληρώθηκε το Γαλλικό Γκραν-Πρι, καθώς πρώτος τερμάτισε ο Γερμανός Φρέντζεν με Τζόρνταν, αφήνοντας πίσω του τόσο τον Χάκινεν όσο και τον Σουμάχερ. Δεύτερος τερμάτισε ο Χάκινεν με ΜακΛάρεν, αφήνοντας στην πέμπτη θέση τον Σουμάχερ, που οδήγησε φοβισμένα τη Φερράρι του, ενώ είχε και κάποιο πρόβλημα με το τιμόνι του, κάτι που του στοίχισε αρκετά δεύτερα στο τέλος του αγώνα. Ο Χάκινεν προηγείται στη γενική κατάταξη των οδηγών με 40 βαθμούς, έναντι 32 του Σουμάχερ και 26 του Ιρβάιν, ενώ στους κατασκευαστές προηγείται η Φερράρι με 54 βαθμούς και ακολουθεί η ΜακΛάρεν με 42.

Τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες, γνώρισε η εθνική μας ομάδα χάντμπολ των γυναικών, στο διεθνές τουρνουά που διεξήχθη στην Πορτογαλία. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε κατά σειρά από την Ισπανία με 25-28, την Πορτογαλία με 37-20 και χθες από την Ελβετία με 26-25. Την πρώτη θέση στο τουρνουά κατέκτησε η γηπεδούχος Πορτογαλία, ενώ δεύτερη ήταν η Ελβετία και τρίτη η Ισλανδία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 315,18 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,52, γαλλικό φράγκο προς 50,24, λίρα Αγγλίας προς 501,61, ελβετικό φράγκο προς 206,14, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,02, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 259,73, τη λίρα Κύπρου προς 570,83 και το ευρώ προς 329,61 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός, αλλά το απόγευμα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα συννεφιάσει τοπικά και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι, στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 15 έως 33 βαθμούς, στα δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 17 έως 35 και στα νησιά του Αιγαίου απο 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος αλλα το απόγευμα θα συννεφιάσει. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 20 έως 35 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη απο 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 27 June 1999 - 19:00:14 UTC