Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-06-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η νέα πυρκαγιά στο Πόρτο Χέλι.
- Το μάνατζμεντ της Ολυμπιακής ανέλαβε θυγατρική της "Μπρίτις".
- Ορκίστηκαν οι νέοι υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης.
- Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τα κρούσματα μελιταίου πυρετού.
- Παρολίγο διπλό αεροπορικό δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη και τη Ρόδο.
- Στυγερή δολοφονία δικηγόρου στο Μεσολόγγι.
- Συνελήφθη Αγγλος καθηγητής γιατί μετέφερε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης.
- Αποχώρησε απ'την ΠΟΛΑΝ ο Ν.Κακλαμάνης. Πιθανώς επιστρέφει στη ΝΔ.
- Αυστηρή προειδοποίηση προς την τουρκική κυβέρνηση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η νέα πυρκαγιά στο Πόρτο Χέλι.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η νέα πυρκαγιά που ξέσπασε στο Πόρτο Χέλι Αργολίδος, σε δύσβατη δασική περιοχή, ενώ σβήστηκαν έγκαιρα οι τρείς πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Αττική. Η υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τους δημάρχους να πάρουν μέτρα πρόληψης κατά των πυρκαγιών. Ενώπιον της δικαιοσύνης απολογούνται ένας καθηγητής Πανεπιστημίου και τρείς Πολωνοί εργάτες, από τους οποίους ξεκίνησε η φωτιά στο Νέο Βουτζά Αττικής. Παράλληλα απολογούνται τα 12 άτομα που κατηγορούνται για καταπάτηση 2.500 στρεμμάτων καμένης γης στην Πεντέλη.

Το μάνατζμεντ της Ολυμπιακής ανέλαβε θυγατρική της "Μπρίτις".

Μια νέα σελίδα ανοίγει για την Ολυμπιακή, καθώς για 30 μήνες το μάνατζμεντ της εταιρίας αναλαμβάνει η ΣΠΙΝΤΓΟΥΙΝΓΚ, θυγατρική της ΜΠΡΙΤΙΣ ΑΙΡΓΟΥΕΙΣ. Οπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, η βρετανική εταιρία θα έχει την υποχρέωση να καταστήσει την Ολυμπιακή βιώσιμη και κερδοφόρα και να την εντάξει σε διεθνή συμμαχία. Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν θα θιγούν εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των υπαλλήλων, ενώ για τις προσλήψεις παραμένει σε ισχύ ο νόμος Πεπονή.

Ορκίστηκαν οι νέοι υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας ορκίστηκαν οι βουλευτές Ροδούλα Ζήση και Γιάννης Ζαφειρόπολος, ως υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης αντίστοιχα, στη θέση του Αλέκου Μπαλτά που έγινε Ευρωβουλευτής και της Αννας Διαμαντοπούλου που γίνεται επίτροπος στην Κομισιόν. Μετά την ορκωμοσία ο πρωθυπουργός αναχώρησε για την Αργεντινή, όπου θα πάρει μέρος στη σύνοδο της σοσιαλιστικής διεθνούς και στη σύνοδο ΕΕ-Λατινικής Αμερικής.

Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τα κρούσματα μελιταίου πυρετού.

Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τα κρούσματα μελιταίου πυρετού που διαπιστώθηκαν σε κατοίκους της Κοζάνης, εξαιτίας της βρουκέλλωσης από την οποία πάσχουν 105 βοοειδή, τα οποία θα θανατωθούν σύντομα, δήλωσε ο νομάρχης Κοζάνης. Στη Γαλλία οι αρχές κάνουν ελέγχους σε εργοστάσιο της Κόκα Κόλα, μετά τις πληροφορίες ότι πίσω από το πρόβλημα με τα μολυσμένα αναψυκτικά μπορεί να βρίσκεται ποντικοφάρμακο, ενώ στη Γερμανία κατασχέθηκαν προληπτικά περίπου 10.000 φιάλες Κόκα Κόλα.

Παρολίγο διπλό αεροπορικό δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη και τη Ρόδο.

Αγιο είχαν οι 93 επιβάτες αεροσκάφους της Ολυμπιακής και οι επτά ενός μικρού ιδιωτικής εταιρίας, στα οποία παρουσιάσθηκε πρόβλημα στο σύστημα τροχοπέδησης. Το αεροσκάφος της Ολυμπιακής προσγειώθηκε ομαλά στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, χωρίς να τραυματιστεί κανείς από τους επιβάτες. Στη Ρόδο ένα μικρό αεροσκάφος ιδιωτικής εταιρίας με επτά επιβάτες, προσγειώθηκε με την κοιλιά, καθώς δεν λειτούργησε το σύστημα προσγείωσης, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα.

Στυγερή δολοφονία δικηγόρου στο Μεσολόγγι.

Ακαρπες, παρά το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας, έχουν αποβεί οι έρευνες για τη σύλληψη των -πιθανότατα- 4 Αλβανών δραστών της στυγερής δολοφονίας του 52χρονου δικηγόρου Σπύρου Κοτζιά, μέσα στο σπίτι του στην περιοχή του Μεσολογγίου. Οι δράστες που πήγαν να κλέψουν έγιναν αντιληπτοί από τον δικηγόρο, ο οποίος προσπάθησε να τους φοβίσει με καραμπίνα. Αυτοί όμως τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν και στη συνέχεια, αφού άρπαξαν ότι βρήκαν στο σπίτι, εξαφανίσθηκαν.

Συνελήφθη Αγγλος καθηγητής γιατί μετέφερε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης.

Εκτός από καθηγητής αγγλικών ανέπτυσσε και άλλες δραστηριότητες. Ο λόγος για τον Αγγλο Μισέλ Κόουχμαν, 41 χρόνων, ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο να μεταφέρει στην τσάντα του 2,8 κιλά ηρωίνης, προερχόμενος από τη Σόφια. Η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για μέλος διεθνούς σπείρας εμπόρων ναρκωτικών που διακινεί σημαντικές ποσότητες ηρωίνης τόσο στην Ελλάδα όσο και στη δυτική Ευρώπη.

Αποχώρησε απ'την ΠΟΛΑΝ ο Ν.Κακλαμάνης. Πιθανώς επιστρέφει στη ΝΔ.

Την αποχώρησή του από τη Πολιτική Ανοιξη, ανακοίνωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να ζητήσει την επανένταξή του στη Νέα Δημοκρατία. Μετά τις ευρωεκλογές ο κ. Κακλαμάνης έκανε τις προσωπικές του επιλογές, αναφέρεται σε λακωνική ανακοίνωση της Πολιτικής Ανοιξης.

Αυστηρή προειδοποίηση προς την τουρκική κυβέρνηση.

Αυστηρή προειδοποίηση προς την τουρκική κυβέρνηση, να συμμορφωθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης και να καταβάλλει την επιδικασθείσα αποζημίωση στην Ελληνοκύπρια ξεναγό Τιτίνα Λοϊζίδου απέστειλε η Επιτροπή Υπουργών του Οργανισμού, που είναι αρμόδια για την εφαρμογή των αποφάσεων από τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόλυτα ικανοποιημένος από την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, φέρεται να δηλώνει ο Καρλ Χάϊντς Πφλίπσεν. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων, ο 28χρονος Γερμανός παραχωρήθηκε στον Παναθηναϊκό από την Γκλάντμπαχ, η οποία δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στο κασέ του παίκτη. Ο Πφλίπσεν που αγωνίστηκε στην Γκλάντμπαχ τα τελευταία 16 χρόνια, είχε ετήσιο μισθό 450 εκατ. δρχ.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η μεταγραφή του Τσίριτς από την Μπαρτσελόνα, καθώς υπάρχουν έντονες φήμες ότι ο νεαρός Σέρβος παίχτης δεν πρόκειται να ενταχθεί στην Ενωση, μετά από διαφωνία με τον ελληνικό σύλλογο στο οικονομικό μέρος της μεταγραφής του. Μάλιστα, η ηλεκτρονική σελίδα στο Ιντερνέτ Calciomercato αναφέρει ότι ο Τσίριτς συμφώνησε να αγωνιστεί την επόμενη περίοδο δανεικός στη Σαραγόσα.

Εναν "Κόντε" απέκτησε ο Παναθηναϊκός. Βέβαια μπορεί να μην έχει τίτλους ευγενείας ή να είναι ο αρχηγός της Γιουβέντους, αλλά είναι ένας ικανός μέσος από την Αργεντινή, που θα συνεχίσει την καριέρα του για τρία χρόνια στους πράσινους. Ο Παναθηναϊκός για τη μεταγραφή του Φερνάντο "Κόντε" Γκαγιέτο, όπως είναι το πλήρες ονομά του, δαπάνησε περίπου 300 εκατομμύρια δρχ. Επίσης, η ομάδα του τριφυλλιού απέκτησε και τον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό του Πανσερραϊκού Κώστα Ηπειρώτη. Ο 24χρονος παίχτης υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο έναντι 200 εκατομ. δρχ.

Το πρώτο βήμα για να απεγκλωβιστεί η πολύπαθη ΠΑΕ Πανιώνιος από το Δήμο Νέας Σμύρνης, φαίνεται ότι γίνεται. Τέσσερις επιχειρηματίες, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν ανακοινωθεί, αναλαμβάνουν το μάνατζμεντ της ΠΑΕ για τέσσερα χρόνια σε αρχική φάση και στη συνέχεια πρόκειται να πάρουν το πακέτο των μετοχών. Παράλληλα παραμένει πρόεδρος της ΠΑΕ ο Λουκάς Σιότροπος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 319,58 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,44, γαλλικό φράγκο προς 50,22, λίρα Αγγλίας προς 505,04, ελβετικό φράγκο προς 206,12, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,01, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 261,24, τη λίρα Κύπρου προς 571,30 και το ευρώ προς 329,44 δραχμές.

Σημαντικές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών κατά τη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου και ο δείκτης υποχώρησε κάτω απο το "ψυχολογικό φράγμα" των 3.900 μονάδων, ύστερα απο 32 συνεδρίασεις και συγκεκριμένα απο τη συνεδρίαση της 5ης Μαϊου. Η Σοφοκλέους επηρεάσθηκε αρνητικά απο την πίεση της αγοράς των ομολόγων, λόγω της αναταραχής των αγορών στην ευρωζώνη, ενώ "αγνόησε" τη δήλωση του διοικητή της ΤτΕ για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 3.897,33 μονάδες, έναντι 3950,62 μονάδων της προηγουμένης συνεδρίασης, καταγράφοντας υποχώρηση 53,29 μονάδων ή σε ποσοστό 1,35%

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα πελάγη πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια 13 με 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 31 και στο Αιγαίο 18 με 29 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, με μέτριους έως ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 18 με 31 και 17 με 27 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 23 June 1999 - 19:00:16 UTC