Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-06-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 20/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Προτάσεις δέχεται ο πρωθυπουργός για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
- Την Τρίτη θα παρουσιάσει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας το πακέτο των φορολογικών ελαφρύνσεων.
- Μήνυμα του πρωθυπουργού με αφορμή τα τρία χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.
- Συνεχίζεται ο θόρυβος με τα μολυσμένα με τη διοξίνη τρόφιμα.
- Προβλήματα στην Ολυμπιακή από τη λευκή απεργία των τεχνικών.
- Ανακοίνωση της Ομάδας των Οκτώ για Κυπριακό.
- Στο Δίκαιο διαγωνίζονται αύριο οι μαθητές της Β'Λυκείου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Προτάσεις δέχεται ο πρωθυπουργός για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Θολό εξακολουθεί να παραμένει το σκηνικό σχετικά με τις προθέσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δέχεται προτάσεις για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, προειδοποιεί μέσω της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ο Κώστας Σκανδαλίδης και προτείνει έξι δραστικές αλλαγές, μεταξύ των οποίων ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ και άνοιγμα στην κοινωνία. Ο κ. Σκανδαλίδης εκτιμά ότι με πρωτοβουλίες μπορεί να ανατρέψει το δυσμενές κλίμα.

Την Τρίτη θα παρουσιάσει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας το πακέτο των φορολογικών ελαφρύνσεων.

Την Τρίτη αναμένεται ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, να παρουσιάσει στον πρωθυπουργό το πακέτο των φορολογικών ελαφρύνσεων, ύψους περίπου 300 δις δρχ. Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνονται αύξηση του αφορολογήτου ορίου, μείωση των φορολογικών συντελεστών, μέτρα για την ανακούφιση των χαμηλόμισθων και συνταξιούχων και αύξηση των δαπανών για τα παιδιά.

Μήνυμα του πρωθυπουργού με αφορμή τα τρία χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Το ΠΑΣΟΚ στέκεται σταθερά στην υπόσχεση της 3ης του Σεπτέμβρη, τόνισε σε σύντομο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μετά την επιμνημόσυνη δέηση που εψάλη στη Μητρόπολη Αθηνών, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατο του Ιδρυτή του κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου.

Συνεχίζεται ο θόρυβος με τα μολυσμένα με τη διοξίνη τρόφιμα.

Απροστάτευτος νοιώθει ο ευρωπαίος καταναλωτής, μετά το σκάνδαλο με τα μολυσμένα από διοξίνη τρόφιμα. Με το θέμα αυτό θα ασχοληθεί αύριο η κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ μελετάται η δημιουργία διεθνούς οργάνου υπευθύνου για την ασφάλεια των τροφίμων. Στην Ελλάδα συνεχίζονται οι έλεγχοι ακόμη και στα ελληνικά προϊόντα, με στόχο την προστασία του καταναλωτή.

Προβλήματα στην Ολυμπιακή από τη λευκή απεργία των τεχνικών.

Συνεχίσθηκαν και σήμερα τα μικροπροβλήματα με τις πτήσεις της Ολυμπιακής, εξαιτίας της λευκής απεργίας που πραγματοποιούν οι τεχνικοί της εταιρίας. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η επείγουσα προκαταρκτική εξέταση που ζήτησε η εισαγγελία Αθηνών, ενώ εντός της εβδομάδος θα κατατεθεί στη βουλή το νομοσχέδιο για τον εθνικό μας αερομεταφορέα.

Ανακοίνωση της Ομάδας των Οκτώ για Κυπριακό.

Στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα αναζητηθεί η πολιτική λύση του Κυπριακού στις συνομιλίες που θα έχουν το φθινόπωρο οι δύο πλευρές, υπό την αιγίδα του ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν. Αυτό αναφέρεται στο ανακοινωθέν της Ομάδος των Οκτώ, στο οποίο τονίζεται επίσης ότι οι συνομιλίες των δύο πλευρών θα διεξαχθούν χωρίς προϋποθέσεις και θα συνεχιστούν μέχρι την εξεύρεση λύσης.

Στο Δίκαιο διαγωνίζονται αύριο οι μαθητές της Β'Λυκείου.

Στο Δίκαιο θα διαγωνιστούν αύριο οι μαθητές της Β' Λυκείου, στο πλαίσιο των προαγωγικών εξετάσεων, βάσει αποφάσεων της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Την Τρίτη θα δοθούν στη δημοσιότητα οι πίνακες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών που μετατίθενται.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τον Μιχάλη Κακιούζη στη θέση του Ευθύμη Ρεντζιά, βρίσκεται η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών από σήμερα στη Ντιζόν της Γαλλίας, προκειμένου να πάρει μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Πετρόπουλος, τόνισε ότι παρά τις ελλείψεις βασικών παικτών, η εθνική ομάδα θα επιχειρήσει να πετύχει τον βασικό στόχο της που είναι μια θέση μέσα στην πρώτη τετράδα.

Δύο πανελλήνια ρεκόρ έγιναν χθες πρώτη ημέρα των αγώνων του Μπρούνο Ζάουλι, που διεξάγεται στο Παρίσι. Το πρώτο σημείωσε ο πρωταθλητής μας της σφυροβολίας, Χρήστος Πολυχρονίου, με βολή στα 79.72μ, η προηγούμενη επίδοση ήταν 79.51 και την είχε πετύχει στις 15 Μαϊου στους εαρινούς αγώνες. Η επίδοση αυτή είναι η 6η καλύτερη φέτος στον κόσμο. Το δεύτερο ρεκόρ πέτυχε η εθνική μας ομάδα σκυταλοδρομίας στα 4χ100 ανδρών (Σέγγος, Αλεξόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Χοϊδης) με 38.61.

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι πλέον ο Ζέλικο Ρέμπρατσα. Ο γιουγκοσλάβος μπασκετμπολίστας, που ήλθε χθες βράδυ στην Αθήνα, υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο συνεργασίας με τους "πράσινους" για 2+1 χρόνια, το οποίο θα του αποφέρει περίπου 4,5 εκατομμύρια δολλάρια. "Ηλθα στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Θα κάνω τα πάντα για να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός όλους τους τίτλους", τόνισε ο Ρέμπρατσα.

Η παράδοση που θέλει τη Γερμανία να δυσκολεύει τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα, συνεχίστηκε και χθες στο ΟΑΚΑ. Η εθνική μας ομάδα των ανδρών εξασφάλισε την πρώτη θέση στον Γ' προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και μαζί την πρόκριση στα τελικά, αφού νίκησε με 7-6 την αντίστοιχη της Γερμανίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,13, γαλλικό φράγκο προς 50,13, λίρα Αγγλίας προς 507,15, ελβετικό φράγκο προς 206,12, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,98, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 266,90, τη λίρα Κύπρου προς 569,92 και το ευρώ προς 328,85 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός με τοπικές νεφώσεις, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και στο βόρειο Αιγαίο. Από το βράδυ όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα δυτικά πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 17 έως 30 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 18 εως 34 βαθμούς Κελσίου. Αρχικά αίθριο καιρό, με βροχή ή καταιγίδα το απόγευμα, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 22 με 34 και 20 με 28 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 20 June 1999 - 17:00:13 UTC