Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 19/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Παρέμβαση της δικαιοσύνης για την λευκή απεργία των τεχνικών της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
- Βατά, αλλά με μικροπαγίδες τα θέματα της Γεωμετρίας.
- Τη Δευτέρα θα αποσαφηνίσει ο πρωθυπουργός τις προθέσεις του.
- Μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης των λαών της περιοχής, απηύθυναν από κοινού ο Οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος.
- Αλλαγή στάσης Στέϊτ Ντιπάρτμεντ για τρομοκρατία στην Ελλάδα.
- Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες αρχαιοκαπήλων.
- Τρεις νεκροί και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα.
- Αρχιερατικό μνημόσυνο για τρία χρόνια από θάνατο Παπανδρέου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Παρέμβαση της δικαιοσύνης για την λευκή απεργία των τεχνικών της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσε η λευκή απεργία των τεχνικών της Ολυμπιακής Αεροπορίας, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται τα γνωστά προβλήματα στις πτήσεις. Η εισαγγελία Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση μετά το αίτημα του υπουργού Μεταφορών, ο οποίος έκανε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ο κ. Μαντέλης τόνισε ότι δεν θα περάσει ο οικονομικός εκβιασμός, που οδηγεί το επιβατικό κοινό σε άλλες εταιρίες.

Βατά, αλλά με μικροπαγίδες τα θέματα της Γεωμετρίας.

Βατά, αλλά με μικροπαγίδες, χαρακτηρίσθηκαν τα θέματα της Γεωμετρίας στην οποία διαγωνίστηκαν οι μαθητές της Β' Λυκείου. Τη Δευτέρα, θα εξεταστούν στο μάθημα "Εισαγωγή στο δίκαιο και στους πολιτικούς θεσμούς". Την Τρίτη θα δοθούν στη δημοσιότητα και οι πίνακες με τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών, στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Τη Δευτέρα θα αποσαφηνίσει ο πρωθυπουργός τις προθέσεις του.

Τη Δευτέρα αναμένεται να αποσαφηνίσει ο πρωθυπουργός τις προθέσεις του σχετικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους ζητούν αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Την Τρίτη εξάλλου, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου θα παρουσιάσει στον πρωθυπουργό τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.

Μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης των λαών της περιοχής, απηύθυναν από κοινού ο Οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος.

Μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης των λαών της περιοχής, απηύθυναν από το μεθοριακό σταθμό Καστανιών Εβρου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο Οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος. Οι προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας και της εκκλησίας της Ελλάδος αντίστοιχα, πραγματοποίησαν συμβολική επίσκεψη στην ελληνική αυτή ακριτική περιοχή στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Αλλαγή στάσης Στέϊτ Ντιπάρτμεντ για τρομοκρατία στην Ελλάδα.

Σε αναδίπλωση προέβη το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, μετά την αντίδραση της Αθήνας, σχετικά με τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί ύπαρξης στρατοπέδων εκπαίδευσης κούρδων ανταρτών στην Ελλάδα. Οι ΗΠΑ δεν έχουν αποδείξεις οτι αυτή την περίοδο η Ελλάδα προσφέρει επιχειρησιακή βοήθεια ή εγκαταστάσεις για εκπαίδευση μελών του ΡΚΚ, διευκρίνισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον συνεργάζεται στενά με την Αθήνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες αρχαιοκαπήλων.

Δύο σπείρες αρχαιοκαπήλων εξάρθρωσε η αστυνομία και βρήκε στην κατοχή τους αρχαία αντικείμενα μεγάλης αξίας. Συνελήφθησαν επτά άτομα στην κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε ολόκληρος αρχαιολογικός θησαυρός, με πήλινα αντικείμενα, χρυσά και χάλκινα νομίσματα, κοσμήματα και είδη λαϊκής τέχνης, η αξία των οποίων εκτιμάται σε πολλά εκατομμύρια δρχ.

Τρεις νεκροί και τέσσερις τραυματίες σε τροχαίο δυστύχημα.

Τρεις νεκροί και τέσσερις τραυματίες είναι ο θλιβερός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στην εθνική οδό Αλεξανδρούπολης- Κήπων Εβρου. Στη σφοδρή σύγκρουση δύο επιβατικών αυτοκινήτων έχασαν τη ζωή τους ο Παύλος Παρασκευάς, 32 ετών και δύο αλλοδαποί, ενώ τραυματίσθηκαν δύο τούρκοι και δύο λαθρομετανάστες.

Αρχιερατικό μνημόσυνο για τρία χρόνια από θάνατο Παπανδρέου.

Αρχιερατικό μνημόσυνο με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, θα τελεστεί αύριο στη Μητρόπολη Αθηνών παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και μελών της κυβέρνησης και του Κινήματος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τον Μιχάλη Κακιούζη στη θέση του Ευθύμη Ρεντζιά, βρίσκεται η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών από σήμερα στη Ντιζόν της Γαλλίας, προκειμένου να πάρει μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Πετρόπουλος, τόνισε ότι παρά τις ελλείψεις βασικών παικτών, η εθνική ομάδα θα επιχειρήσει να πετύχει τον βασικό στόχο της που είναι μια θέση μέσα στην πρώτη τετράδα.

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι πλέον ο Ζέλικο Ρέμπρατσα. Ο Γιουγκοσλάβος μπασκετμπολίστας, που ήλθε χθες βράδυ στην Αθήνα, υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο συνεργασίας με τους ``πράσινους`` για 2+1 χρόνια, τ' οποίο θα του αποφέρει περίπου 4,5 εκατομμύρια δολλάρια. ``Ηλθα στην καλύτερη ομάδα της Ευρώπης. Θα κάνω τα πάντα για να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός όλους τους τίτλους``, τόνισε ο Ρέμπρατσα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,13, γαλλικό φράγκο προς 50,13, λίρα Αγγλίας προς 507,15, ελβετικό φράγκο προς 206,12, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,98, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 266,90, τη λίρα Κύπρου προς 569,92 και το ευρώ προς 328,85 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη σχεδόν τη χώρα κατά περιόδους νεφελώδης, με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες, κύριως στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 16 έως 31 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 18 με 34 και στο Αιγαίο 20 με 33 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις το απόγευμα, ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 22 με 34 βαθμούς, θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα ενδέχεται να εκδηλωθεί βροχή ή καταιγίδα, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 μέχρι 31 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 19 June 1999 - 18:00:13 UTC