Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-06-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Aποτίμηση των ευρωεκλογών απο τα κόμματα.
- Δηλώσεις Βιομηχάνων για την οικονομία.
- Πρώτο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.
- Με την Ιστορία άρχισαν οι πανελλήνιες εξετάσεις της Β'Λυκείου.
- Ενίσχυση των ελέγχων στα τρόφιμα αποφάσισε η ΕΕ.
- Ελληνικό Τάγμα στο Κόσοβο.
- Συνελήφθησαν ναυτικοί ως ενεχόμενοι σε μεταφορές λαθρομεταναστών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στην ΑΕΚ για ένα χρόνο απο την Μπαρτσελόνα ο Ντράγκαν Τσίριτς.
- Η εθνική μας μπάσκετ αναδείχθηκε ισόπαλη με την Γιουγκοσλαβία.
- Ο Αγγελος Αναστασιάδης, νέος προπονητής του Ηρακλή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Aποτίμηση των ευρωεκλογών απο τα κόμματα.

Τα αποτελέσματα των προχθεσινών ευρωεκλογών αναμένεται να αποτελέσουν αντικείμενο των σημερινών συνεδριάσεων της Κυβερνητικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της, το οποίο θα κριθεί στις εθνικές εκλογές του 2.000, δήλωσε ο κ. Σημίτης. Επίσης συνεδριάζει η Εκλογική Επιτροπή της ΝΔ υπο τον κ. Καραμανλή με στόχο την αντιπολιτευτική τακτική. Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα επικρατεί στο ΚΚΕ και στο ΔΗΚΚΙ, ενώ περισυλλογή και σχεδιασμός για το επόμενο διάστημα ανοίγει στο ΣΥΝ.

Δηλώσεις Βιομηχάνων για την οικονομία.

Δεν πρέπει να επηρεαστεί η πορεία προς την ΟΝΕ από πιέσεις για παροχές γιατί η Ελλάδα είναι η χώρα της ΕΕ, όπου κατ' εξοχήν δεν πρέπει να χαλαρώσει η δημοσιονομική πολιτική. Αυτό τονίζει, με αφορμή τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών κορυφαία πηγή του χώρου της βιομηχανίας, επισημαίνοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ ότι δεν πρέπει να υπάρξουν αποκλίσεις από τον προϋπολογισμο γιατί διαφαίνονται αυξήσεις δημοσίων δαπανών. Τέλος τονίζεται οτι η μείωση του πληθωρισμού μέσω της νομισματικής πολιτικής δεν βοηθάει.

Πρώτο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Οι Ευρωεκλογές επέφεραν αλλαγές και στον πολιτικό χάρτη της Ευρωβουλής. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα συγκεντρώνει 225 έδρες έναντι 201 που είχε στην προηγούμενη περίοδο,ενώ το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα πέφτει στις 180 έδρες έναντι 214 που είχε στο παρελθόν. Επισημαίνεται δε οτι για πρώτη φορά στα 20 χρόνια που διεξάγονται ευρωεκλογές, η αποχή στα 15 κράτη- μέλη ξεπέρασε το 50%.

Με την Ιστορία άρχισαν οι πανελλήνιες εξετάσεις της Β'Λυκείου.

Με το νέο σύστημα του ενιαίου απολυτηρίου, άνοιξε σήμερα η αυλαία των προαγωγικών εξετάσεων των μαθητών της Β Λυκείου, οι οποίοι θα διαγωνισθούν στο μάθημα της Ιστορίας. Ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, τόνισε οτι όλα είναι έτοιμα, διαβεβαίωσε οτι τα θέματα θα είναι βατά, κοινά σε όλα τα λύκεια και θα μεταδοθούν μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οσοι μαθητές αποτύχουν, θα κληθούν για επανεξέταση το Σεπτέμβριο. Αύριο θα εξεταστούν στην Αλγεβρα.

Ενίσχυση των ελέγχων στα τρόφιμα αποφάσισε η ΕΕ.

Το Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της ΕΕ αποφάσισε να ενισχυθεί η εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε απο τα μολυσμένα με διοξίνη βελγικά ζωικά προϊόντα. Οι Βρυξέλλες αποφάσισαν να αποσύρουν από την αγορά όλα τα προϊόντα της Κόκα Κόλα,χωρίς να δοθούν διευκρινίσεις, αν και την περασμένη εβδομάδα δεκάδες μαθητές σε σχολεία της χώρας παρουσίασαν προβλήματα υγείας απο το αναψυκτικό. Δεν προκύπτει ενοχοποιητικό στοιχείο για τα βελγικά καλλυντικά, αποφάνθηκε ο ΕΟΦ

Ελληνικό Τάγμα στο Κόσοβο.

Αναχώρησε σήμερα το ελληνικό 501 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού για την περιοχή Urosevac του Κοσόβου προκειμένου να ενταχθεί στη διεθνή πολυεθνική ειρηνευτική δύναμη. Το 501 Τάγμα,απο δύναμη 480 ανδρών, αποτελεί τον προπομπό της συνολικής ελληνικής δύναμης που θα αναπτυχθεί στο Κόσοβο. Ανάμεσά τους υπάρχουν και 60-65 εθελοντές στρατεύσιμοι καθώς και 170 οχήματα (τζιπ, Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού, Φορτηγά, κλπ). Εξάλλου,3 άτομα σκοτώθηκαν στην Πρίστινα,απο ένοπλους Αλβανούς ανακοίνωσε το σερβικό κέντρο τύπου.

Συνελήφθησαν ναυτικοί ως ενεχόμενοι σε μεταφορές λαθρομεταναστών.

Ως ενεχόμενοι σε μεταφορές λαθρομεταναστών συνελήφθησαν χθές τέσσερις Ελληνες και ένας Ρουμάνος, ναυτικοί ,μέλη του πληρώματος του υπο σημαία Ονδούρας ρυμουλκού πλοίου "FOULI",που αγκυροβόλησε στην Κάρυστο. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σκάφος απο λιμενικούς βρέθηκαν αδειάσειστα στοιχεία λαθρομεταφοράς καθώς και ένα πιστόλι Μπράουνιγκ με 14 σφαίρες. Ολοι τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Χαλκίδας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην ΑΕΚ για ένα χρόνο απο την Μπαρτσελόνα ο Ντράγκαν Τσίριτς.

Το φαξ της Μπαρτσελόνα με το οποίο επιβεβαιώνεται και τυπικά ο δανεισμός του Ντράγκαν Τσίριτς στην ΑΕΚ για ένα χρόνο, έφτασε χθές στα γραφεία της ΠΑΕ, αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα από τη "κιτρινόμαυρη" διοίκηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΠΑΕ ΑΕΚ πρόκειται να καταβάλει για ένα χρόνο 200 εκατομμύρια, ενώ σε περίπτωση που θελήσει να τον κρατήσει θα πρέπει να καταβάλει στην ``Μπάρτσα`` άλλα 800 εκατομμύρια δραχμές.

Η εθνική μας μπάσκετ αναδείχθηκε ισόπαλη με την Γιουγκοσλαβία.

Συνέχεια στις πολύ καλές της εμφανίσεις έδωσε η εθνική μας ομάδα μπάσκετ που αναδείχθηκε ισόπαλη 77-77 με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γιουγκοσλαβία. Τα 40 λεπτά του φιλικού αγώνα που έγινε κεκλεισμένων των θυρών στο ΣΕΦ βρήκαν τους Σέρβους νικητές με 66-59,όμως μετά από κοινή απόφαση οι δύο ομάδες έπαιξαν ένα ``έξτρα`` δεκάλεπτο στο οποίο το σκορ ήταν 18-11 υπέρ της Ελλάδας.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης, νέος προπονητής του Ηρακλή.

Σε χρόνο ρεκόρ, οριστικοποιήθηκε η συνεργασία του Ηρακλή με τον Αγγελο Αναστασιάδη. Μόλις λίγες ώρες αφότου διέρευσε η πληροφορία, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Πέτρος Θεοδωρίδης με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σπορ επιβεβαίωσε ότι ο Αναστασιάδης θα είναι ο προπονητής του ``Γηραιού`` για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 314,40 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,11, γαλλικό φράγκο προς 50,12, λίρα Αγγλίας προς 507,23, ελβετικό φράγκο προς 206,18, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,98, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 261,20, τη λίρα Κύπρου προς 569,41 και το ευρώ προς 328,80 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'ολη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός, το απόγευμα όμως στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και πιθανόν να βρέξει στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 16 με 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 18 με 35 και στο Αιγαίο 20 με 31 βαθμούς. Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, βόρειοι ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 21 με 34 και 19 με 32 βαθμούς, αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 15 June 1999 - 7:00:12 UTC