Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-06-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο.
- Συνετρίβη Βρετανικό C-130.
- Επαφές Παπανδρέου στο Βελιγράδι.
- Τσοχατζόπουλος-Ειρηνευτική δύναμη.
- Πρόσκρουση πλοίου σε ύφαλο.
- Ολοκληρώθηκε η προεκλογική περίοδος.
- Εδιναν ψυχοφάρμακα σε κοριτσάκι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ, αήττητη στο τουρνουά Ακρόπολις.
- Μαλαδένης και Ζουμπούλης παραμείνουν στην ΑΕΚ έως το 2003.
- Στο Παναθηναϊκό θα συνεχίσουν Μποντιρόγκα -Τζεντίλε.
- Δημοσιεύματα για επιστροφή Νταμπίζα στον Ολυμπιακό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο.

Οι πρώτες δυνάμεις του ΝΑΤΟ εισήλθαν τα ξημερώματα, λίγο πριν τις 6 στο Κόσοβο,προκειμένου να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την περιοχή αυτή, καταλαμβάνοντας τις θέσεις που κατείχαν οι σερβικές δυνάμεις που αποχωρούν. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Ιγκόρ Ιβανόφ, ανακοίνωσε ότι η μετακίνηση ρωσικών στρατευμάτων στην Πρίστινα ήταν ένα ατυχές λάθος και διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν αμέσως την περιοχή. Τα στρατεύματα αυτά ανήκουν στην ειρηνευτική δύναμη και έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό απο τους κατοίκους της περιοχής.

Συνετρίβη Βρετανικό C-130.

Ενα Βρετανικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, συνετρίβη και εξερράγη κατά τη διάρκεια της προσγείωσής του στη βόρεια Αλβανία. Οι 12 στρατιώτες που επέβαιναν σ'αυτό πρόλαβαν να απομακρυνθούν και μόνο ένας τραυματίστηκε. Το αεροσκάφος μετείχε στη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Αλβανούς πρόσφυγες απο το Κοσσυφοπέδιο.

Επαφές Παπανδρέου στο Βελιγράδι.

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας,Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και τη σερβική ηγεσία, είχε στο Βελιγράδι ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος δήλωσε ότι η επίσκεψη αυτή, την επόμενη ημέρα της ειρήνης, δείχνει τη σταθερή προσπάθεια της Ελλάδας για ειρήνη και σταθερότητα για όλους τους λαούς της Βαλκανικής. Αναφέρθηκε στην ανάγκη να ενταχθεί η Γιουγκοσλαβία στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Τσοχατζόπουλος-Ειρηνευτική δύναμη.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα αναχωρήσει για το Κόσοβο η ελληνική ειρηνευτική στρατιωτική δύναμη, η οποία πιθανόν να εγκατασταθεί στο νοτιοανατολικό τμήμα της περιοχής, μεταξύ Αμερικανικών και Γερμανικών δυνάμεων. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος επιθεώρησε το 501 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού, στα Γιαννιτσά, το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο τμήμα της ελληνικής ταξιαρχίας που θα σταλεί στο Κόσοβο.

Πρόσκρουση πλοίου σε ύφαλο.

Στο λιμάνι της Νάξου βρίσκεται αγκυροβολημένο το πλοίο "Ποσειδών Εξπρές 2", το οποίο στη 1.30 προσέκρουσε σε ύφαλο, ανατολικά της Πάρου. Οι 142 επιβάτες που είχαν ξεκινήσει απο το λιμάνι του Πειραιά, με προορισμό τις Κυκλάδες πανικοβλήθηκαν και τραυματίστηκε ελαφρά μία έγκυος. Οι υπόλοιποι επιβάτες συνέχισαν με το πλοίο "Δημητρούλα" τον προορισμό τους. Το πρωί, κλιμάκιο τεχνικών του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας θα επιθεωρήσει το σκάφος, για να εξακριβώσει τα αίτια της πρόσκρουσης.

Ολοκληρώθηκε η προεκλογική περίοδος.

Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η προεκλογική περίοδος, ενώ απέμειναν 24 περίπου ώρες για να ανοίξουν οι κάλπες για τις αυριανές εκλογές. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, ενώ η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων θα αρχίσει στις 9 το βράδυ, ταυτόχρονα με τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Και σήμερα η Τροχαία έχει τεθεί σε επιφυλακή, προκειμένου να διευκολύνει τους ετεροδημότες, που μεταβαίνουν για να ψηφίσουν στους τόπους καταγωγής τους.

Εδιναν ψυχοφάρμακα σε κοριτσάκι.

Ποινή φυλάκισης 4 χρόνων και 2 μηνών επέβαλε το δικαστήριο Πειραιά στο ζευγάρι των Αλβανών , που έδινε ψυχοφάρμακα στο 3χρονο κοριτσάκι του κατηγορουμένου, για να κοιμάται και να μην τους ενοχλεί. Και οι δύο άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ, αήττητη στο τουρνουά Ακρόπολις.

Χάρη σε ένα φόλοου του Γιάννη Γιαννούλη, 7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, η εθνική μας ομάδα επικράτησε με 71-70,της Ρωσίας και ολοκλήρωσε αήττητη τους αγώνες της στο τουρνουά Ακρόπολις που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ο Γιαννούλης ήταν και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής και δίκαια ανακυρήχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης. Η εθνική μας κατετάγη πρώτη, για έκτη φορά στην ιστορία του θεσμού, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Ιταλία που επικράτησε με 92-83 στην παράταση της Αυστραλίας.

Μαλαδένης και Ζουμπούλης παραμείνουν στην ΑΕΚ έως το 2003.

Ο Χρήστος Μαλαδένης και ο Πάρις Ζουμπούλης θα παραμείνουν στην ΑΕΚ έως το 2003, αφού ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους με την ''Ενωση''. Οι δύο παίκτες υπέγραψαν τετραετή συμβόλαια και σύμφωνα με πληροφορίες ο Μαλαδένης θα εισπράξει συνολικά 380 εκατομμύρια δραχμές και ο Ζουμπούλης 120 εκ.δρχ. Αντίθετα, παραμένει μετέωρο το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Ηλία Αματζίδη.

Στο Παναθηναϊκό θα συνεχίσουν Μποντιρόγκα -Τζεντίλε.

Τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα συνεχίσουν να φορούν ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα και ο Νάντο Τζεντίλε. Ο Σέρβος αποδέχθηκε την πρόταση για διετή ανανέωση της συνεργασίας του με τους ``πράσινους``, ενώ οι αποδοχές του θα αγγίζουν τα 600 εκατ. δραχμές το χρόνο. Οσον αφορά στον Τζεντίλε,υπέγραψε για άλλον ένα χρόνο,έναντι 150 εκατ.δραχμών.

Δημοσιεύματα για επιστροφή Νταμπίζα στον Ολυμπιακό.

Ο Νίκος Νταμπίζας επιστρέφει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων, το οποίο αναφέρει ότι ο αμυντικός της Νιούκαστλ, πρόκειται να υπογράψει μέσα στις τρείς επόμενες εβδομάδες διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Πειραιώτες. Ο 26χρονος παίκτης συζήτησε το θέμα της επιστροφής του με παράγοντες του Ολυμπιακού την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, όπου βρέθηκε για τον αγώνα της εθνικής μας με τη Λετονία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 313,75 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,21, γαλλικό φράγκο προς 50,15, λίρα Αγγλίας προς 503,74, ελβετικό φράγκο προς 205,84, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,99, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 264,51, τη λίρα Κύπρου προς 569,65 και το ευρώ προς 329,00 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα βρέξει στα βόρεια και στα κεντρικά.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και στο νότιο Αιγαίο ισχυροί με εξασθένηση.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 16 με 36 και στα νησιά 20 με 32 βαθμούς.Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 21 με 36 και στη Θεσσαλονίκη 19 με 33 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 12 June 1999 - 6:00:16 UTC