Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Υπέρ της ειρήνης ψήφισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
- Αύριο οι πρώτοι στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης στο Κόσοβο.
- Κορυφώνεται ο προεκλογικός πυρετός των κομμάτων.
- Το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει τους ψηφοφόρους.
- Σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό από τα μολυσμένα τρόφιμα.
- Ολα έτοιμα για τις εξετάσεις των μαθητών της Β' τάξης Λυκείου.
- Κύκλωμα πωλούσε πλαστά ομόλογα του σουηδικού κράτους.
- Ζευγάρι προσπαθούσε να "συνετίσει" παιδί 3,5 ετών με ψυχοφάρμακα!
- Νομοταγείς οι Ελληνες της Αυστραλίας, σύμφωνα με έρευνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υπέρ της ειρήνης ψήφισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Υπέρ του τερματισμού της κρίσης στη Γιουγκοσλαβία, ψήφισε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Είχε προηγηθεί εντολή του γγ του ΝΑΤΟ, Χαβιέ Σολάνα, για την παύση των βομβαρδισμών στην Γιουγκοσλαβία, αφού έχει ήδη αρχίσει, όπως υποστήριξε, η πλήρης αποχώρηση των γιουγκοσλαβικών στρατευμάτων από το Κόσοβο, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη στο Κουμάνοβο μεταξύ των αντιπροσωπειών του ΝΑΤΟ και του Βελιγραδίου. Ο κ.Σολάνα προειδοποίησε όμως οτι εάν κριθεί αναγκαίο, θα ξαναρχίσουν οι βομβαρδισμοί.

Αύριο οι πρώτοι στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης στο Κόσοβο.

Στην Αλβανία έφθασαν τα πρώτα αμερικανικά στρατεύματα, ενώ αύριο αναμένεται να αναπτυχθεί στο Κόσοβο η πρώτη μονάδα της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης. Στη Μόσχα δημιουργήθηκε πρόβλημα με τους αντιπροσώπους του ΝΑΤΟ για το ρόλο της χώρας στη διεθνή ειρηνευτική δύναμη, ενώ στο Κιλκίς σε ετοιμότητα βρίσκεται το 501 τάγμα πεζικού για να συμμετάσχει στην ειρηνευτική δύναμη που θα αναπτυχθεί στο Κόσοβο. Αύριο θα μεταβεί στο Κιλκίς για να επιθεωρήσει το τάγμα, ο υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος.

Κορυφώνεται ο προεκλογικός πυρετός των κομμάτων.

Με τις κεντρικές ομιλίες στην Αθήνα του πρωθυπουργού αύριο και του προέδρου της ΝΔ, απόψε, κορυφώνεται ο προεκλογικός πυρετός των κομμάτων, ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής μιλώντας στο Πεδίο του Αρεως, εξέφρασε την αισιοδοξία οτι το κόμμα του θα έλθει πρώτο στις εκλογές, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης. Η γγ του ΚΚΕ έδωσε συνέντευξη στο Ζάππειο, ο πρόεδρος του ΣΥΝ μίλησε στη Θεσσαλονίκη, ο Δημήτρης Τσοβόλας πραγματοποιεί περιοδεία σε Πάτρα-Σπάρτη- Καλαμάτα, και ο πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ στα Τρίκαλα.

Το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει τους ψηφοφόρους.

Το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει τους ψηφοφόρους, των οποίων τα εκλογικά βιβλιάρια έχουν καταστραφεί ή δεν έχουν σελίδες, ότι μπορούν μέχρι και αύριο να προσέρχονται στα Πρωτοδικεία, για να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητες αυτές. Στο μεταξύ, επιστρέφονται με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, οι πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας ΙΧ και μοτοσυκλετών, ενώ δεν επιστρέφονται εκείνες που αφορούν παραβάσεις του ΚΟΚ. Σε ετοιμότητα θα βρίσκεται επίσης από αύριο η Τροχαία στις δύο εθνικές οδούς για τη διευκόλυνση των ετεροδημοτών.

Σύγχυση στο καταναλωτικό κοινό από τα μολυσμένα τρόφιμα.

Σύγχυση επικρατεί στο καταναλωτικό κοινό από τα μολυσμένα βελγικά τρόφιμα, με την ουσία διοξίνη, παρά τις συστάσεις των υπουργών Ανάπτυξης και Γεωργίας οτι τα ελληνικά προϊόντα είναι τα πιο ασφαλή. Στο Βέλγιο ωστόσο, παρά την ανησυχία και την αβεβαιότητα που επικρατεί στην Ευρώπη, η κυβέρνηση ανακοίνωσε οτι θα επιτρέψει να ξαναρχίσουν από αύριο, οι σφαγές ζώων και οι εξαγωγές κρεάτων από τα περισσότερα χοιροστάσια και βουστάσια της χώρας.

Ολα έτοιμα για τις εξετάσεις των μαθητών της Β' τάξης Λυκείου.

Ολα είναι έτοιμα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας, για να αρχίσουν την ερχόμενη εβδομάδα, οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Β' τάξης Λυκείου, που θα γίνουν φέτος για πρώτη φορά, σύμφωνα με το νέο σύστημα, το οποίο ελέγχει την κριτική ικανότητα των μαθητών. Για φέτος κατ'εξαίρεση θα ισχύσει ο θεσμός των μετεξεταστέων. Ετσι, όσοι μαθητές αποτύχουν στα μαθήματα θα κληθούν να επανεξεταστούν το Σεπτέμβριο.

Κύκλωμα πωλούσε πλαστά ομόλογα του σουηδικού κράτους.

Κύκλωμα που πωλούσε σε ανύποπτους πολίτες πλαστά ομόλογα του σουηδικού κράτους, αξίας 362 εκατ.δραχμών, εντόπισε το ΣΔΟΕ. Συνελήφθησαν οι Βασ. Μαυρίδης και ο Απόστολος Σκορδίτης οι οποίοι είχαν προμηθεύσει σε ανύποπτο αγοραστή τέτοια πλαστά ομόλογα. Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία η οποία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και Εγκλημάτων ΣΔΟΕ Δημ. Ασπρογέρακα για τα περαιτέρω.

Ζευγάρι προσπαθούσε να "συνετίσει" παιδί 3,5 ετών με ψυχοφάρμακα!

Με άγνωστο αριθμό ψυχοφαρμάκων ο Αλβανός Νέικ Θάνας και η φίλη του Φωτεινή Μπλιμέ προσπαθούσαν να "συνετίσουν" την 3,5 ετών κόρη του πρώτου. Το πρωτοφανές περιστατικό κακοποίησης ανήλικου παιδιού έγινε γνωστό, όταν, προχθές, οι υπεύθυνοι του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Καμινίων μετέφεραν τη μικρούλα με "απώλεια συνείδησης" στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Εναντίον τους έχει σχηματισθεί δικογραφία για να δικασθούν στο Αυτόφωρο Δικαστήριο του Πειραιά.

Νομοταγείς οι Ελληνες της Αυστραλίας, σύμφωνα με έρευνα.

Οι γεννηθέντες στην Ελλάδα Ελληνες της Αυστραλίας είναι, στο σύνολό τους νομοταγείς πολίτες, σύμφωνα με έρευνα του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Εγκληματολογίας. Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι οι ομογενείς της Αυστραλίας που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, έχουν χαμηλό δείκτη εγκληματικότητας σε αντίθεση με άλλες μεγαλύτερες ή μικρότερες μεταναστευτικές ομάδες της Αυστραλίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ονειρο θερινής νυκτός ήταν και πάει... η πρόκριση της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2000, μετά τη χθεσινή ήττα από την σχετικά αδύναμη Λετονία με 2-1, μέσα στο ΟΑΚΑ. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε μία τεράστια ευκαιρία να πάει σε μία μεγάλη διοργάνωση, αφού οι αντίπαλες ομάδες ήταν στα μέτρα μας και μερικές σαφώς κατώτερες, αλλά οι γνωστοί παράγοντες της ΕΠΟ έκαναν το θαύμα τους σαμποντάροντας τον Ιορντανέσκου, έναν ικανότατο τεχνικό με περγαμηνές, για να επανέλθει η εθνική ομάδα στα γνωστά μίζερα μονοπάτια. Ο Δανιήλ, που δεν έχει ευθύνες για την αποτυχία, ήταν αδύνατο να σηκώσει το βάρος και να οδηγήσει την ομάδα στην πρόκριση. Ηταν φανερό, αλλά όχι για τους παράγοντες της ΕΠΟ.

Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες πέτυχε σήμερα η εθνική μας ομάδα του μπάσκετ, στο τουρνουά Ακρόπολις. Η Ελλάδα επικράτησε με 68-64 της Αυστραλίας, με κορυφαίους τους Παπανικολάου (16π.), Κορωνιό (16π.) και Γιαννούλη (13π.) Στην αυριανή τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, η εθνική μας αντιμετωπίζει τη Ρωσία και με νίκη κατακτά την πρώτη θέση, για έκτη φορά στη 13χρονη ιστορία του τουρνουά.

Ο Παναγιώτης Λιαδέλης χάνει οριστικά το Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας. Ο γκαρντ του Αρη υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και σύμφωνα με τη διάγνωση των γιατρών υπέστη ρήξη προσθίου χιαστού και μερική ρήξη μηνίσκου. Το χρονικό διάστημα αποθεραπείας του διεθνούς παίχτη, που τραυματίστηκε στον αγώνα της εθνικής μας ομάδας εναντίον της Ιταλίας για το τουρνουά Ακρόπολις, υπολογίζεται σε 2 έως και 6 μήνες.

Ο Γκρεκόρ Φούτσκα απέδειξε και χθες, στον αγώνα Ελλάδας-Ιταλίας, ότι δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τον Παναθηναϊκό να θέλει να τον εντάξει στην ομάδα του, καθώς η Τιμσίστεμ δεν ζητούσε περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια για να τον αποδεσμεύσει. Αυτό, όμως, μέχρι που άκουσε τις απαιτήσεις του παίχτη, οι οποίες αγγίζουν τα δύο εκατ. δολάρια για συμβόλαιο δύο χρόνων. Ετσι, η μεταγραφή του μάλλον ναυαγεί οριστικά, εκτός βέβαια κι αν μέσα στις επόμενες μέρες ο Φούτσκα κατεβάσει θεαματικά τις απαιτήσεις του.

Ο Αρχοντίδης είναι από σήμερα ο νέος προπονητής του Απόλλωνα. Ο Σερραίος τεχνικός συμφώνησε σε όλα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Κώστα Αλαμάνο και υπέγραψαν μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ετσι, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, που μέχρι πρότινος εργαζόταν στον Πανσερραϊκό, θα αντικαταστήσει στον πάγκο της "ελαφράς ταξιαρχίας" τον Μιχαλόπουλο, ο οποίος δεν τα βρήκε με την διοίκηση.

Φωτιά έχει πάρει το μεταγραφικό παζάρι στην Ιταλία, το πρωτάθλημα της οποίας παρακολουθεί με τεράστιο ενδιαφέρον όλη η Ευρώπη. Μία ημέρα μετά την αποτυχημένη της σφήνα να μπει ανάμεσα στον Βιέρι και την Ιντερ η Γιουβέντους και να αρπάξει τον πρώην επιθετικό της και φανατικό οπαδό της από τη Λάτσιο, η Μεγάλη Κυρία απέκτησε τον 25χρονο διεθνή επιθετικό Γιουγκοσλάβο Ντάρκο Κοβάσεβιτς από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ αντί έξι δις δρχ. Την ίδια ώρα, η Λάτσιο προσπαθεί να αποκτήσει τον διεθνή αμυντικό Τουράμ από την Πάρμα, ενώ έντονο ενδιαφέρον έχει δείξει και η Ιντερ, του Μαρτσέλο Λίπι. Ο νέος τεχνικός της Ιντερ, θα φέρει στο Μιλάνο σίγουρα τον Περούτσι, ενώ απέκτησε και τον Γιούγκοβιτς. Πάντως, η μεταγραφή του Βιέρι στην Ιντερ, άφησε πίσω του κι ένα... νεκρό, καθώς 24χρονος οπαδός της Λάτσιο δεν άντεξε τη φυγή του ινδαλματός του και αυτοκτόνησε!

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 314,28 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,12, γαλλικό φράγκο προς 50,12, λίρα Αγγλίας προς 504,11, ελβετικό φράγκο προς 206,18, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,98, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 263,62, τη λίρα Κύπρου προς 568,78 και το ευρώ προς 328,81 δραχμές.

Με μικρή υποχώρηση έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, στη διάρκεια της οποίας επικράτησαν έντονες διακυμάνσεις. Για μια ακόμη συνεδρίαση, ο δείκτης δεν κατόρθωσε να διατηρήσει τα αξιόλογα αρχικά του κέρδη, καθώς επικράτησε επιφυλακτικότητα και ρευστοποιήσεις, με την πλειοψηφία των επενδυτών να προσπαθεί να ανιχνεύσει τα σενάρια για την επομένη των εκλογών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.043,80 μονάδες, έναντι 4.060,10 μονάδων της χθεσινής συνεδρίασης, καταγράφοντας υποχώρηση 16,30 μονάδων ή σε ποσοστό 0,40%. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με πτώση 2,71%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αρχικά αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο 19 με 31 βαθμούς, στα ηπειρωτικά 16 με 34 και στα νησιά του Αιγαίου 20 με 29 βαθμούς Κελσίου. Γενικά αίθριο καιρό, με λίγη συννεφιά το απόγευμα στα βόρεια, μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 21 με 33 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή ή καταιγίδα στα γύρω ορεινά το απόγευμα, οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 18 με 31 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 10 June 1999 - 19:00:18 UTC