Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-06-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Χωρίς τέλος ο εφιάλτης από τα μολυσμένα βελγικά τρόφιμα.
- Εμπόδια βάζει το ΝΑΤΟ στις συνομιλίες με τους Γιουγκοσλάβους.
- Στο Θερμαϊκό βρίσκονται τρία αμερικανικά πλοία.
- Σε δύο ανθρωποκτονίες εμπλέκεται 37χρονος που βίαζε γυναίκες.
- Από τις 7 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα θα είναι ανοικτές οι κάλπες.
- Συνεχίζεται ο έλεγχος σε χρηματιστηριακή εταιρία για σκάνδαλα.
- Ελεύθερος αφέθηκε Ελληνας που πυροβόλησε Αλβανό κακοποιό.
- Συγκέντρωση Ελληνών της Αμερικής στην Ουάσιγκτον.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Χωρίς τέλος ο εφιάλτης από τα μολυσμένα βελγικά τρόφιμα.

Πάνω από χίλιοι τόνοι μολυσμένα βελγικά τρόφιμα έχουν κατασχεθεί από τις ελληνικές κτηνιατρικές υπηρεσίες, που συνεχίζουν τους εντατικούς ελέγχους και όπως εκτιμά η κυβέρνηση, εντός 48 ωρών θα έχουν αποσυρθεί όλα τα επικίνδυνα προϊόντα από την αγορά. Το σκάνδαλο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, καθώς κανείς δεν είναι ακόμη σε θέση να εκτιμήσει το εύρος των μολυσμένων προϊόντων. Το Βέλγιο απαγόρευσε και τη διακίνηση βουτύρου, ενώ στην Ολλανδία παραιτήθηκε ο υπουργός Γεωργίας και η Κομισιόν μελετά τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Εμπόδια βάζει το ΝΑΤΟ στις συνομιλίες με τους Γιουγκοσλάβους.

Εν μέσω δυσκολιών και αντεγκλήσεων συνεχίζονται τελικά στο Κουμάνοβο της ΠΓΔΜ, σε χαμηλόβαθμο όμως επίπεδο, οι συνομιλίες μεταξύ της γιουγκοσλαβικής αντιπροσωπείας και του ΝΑΤΟ, παρά την εμπλοκή που παρουσιάσθηκε χθες, καθώς το ΝΑΤΟ εγείρει νέα αιτήματα. Ομως παρά το βαρύ κλίμα που επικρατεί, στη Βόννη επιτεύχθηκε συμφωνία στη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Οκτώ για το Κοσσυφοπέδιο και θα δοθεί προς έγκρισι στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Στη Γιουγκοσλαβία τα νατοϊκά αεροσκάφη επανέλαβαν τις επιχειρήσεις τους.

Στο Θερμαϊκό βρίσκονται τρία αμερικανικά πλοία.

Στο Θερμαϊκό Κόλπο βρίσκονται τρία αμερικανικά πλοία, με τουλάχιστον 2.500 πεζοναύτες, που περιμένουν το πράσινο φως της ελληνικής κυβέρνησης για να αποβιβαστούν στο Λιτόχωρο και να προωθηθούν στα Σκόπια. Δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Ο κ. Παπανδρέου άφησε να εννοηθεί ότι αν υποβληθεί αίτημα η Ελλάδα θα το εξετάσει ευνοϊκά, αφού όπως είπε, πρόκειται για την ειρηνευτική δύναμη που θα αναπτυχθεί στο Κόσοβο, μόλις υπογραφεί η συμφωνία.

Σε δύο ανθρωποκτονίες εμπλέκεται 37χρονος που βίαζε γυναίκες.

Σε δύο ανθρωποκτονίες εμπλέκεται ο 37χρονος Χριστόφορος Μωραϊτης, που συνελήφθη μετά από καταγγελίες ότι λήστευε και βίαζε γυναίκες σε αλσύλια, του κέντρου. Μετά τη δολοφονία ενός 67χρονου συνταξιούχου, στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι Μωραϊτης μαζί με τη φίλη του Ελενα Παπαδοπούλου, σκότωσαν μία 28χρονη Ουκρανή, για να της πάρουν τα χρήματα και τα χρυσαφικά που είχε στο σπίτι της, στον Πειραιά. Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται.

Από τις 7 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα θα είναι ανοικτές οι κάλπες.

Από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα της Κυριακής, θα είναι ανοικτές οι κάλπες για τις ευρωεκλογές. Η καταμέτρηση των ψήφων θα αρχίσει στις 9 το βράδυ και τα πρώτα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν κατά τις έντεκα. Στο μεταξύ, οι πολιτικοί αρχηγοί και τα κομματικά επιτελεία συνεχίζουν την εκστρατεία τους, καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση. Παράλληλα ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης, κυρίως μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων.

Συνεχίζεται ο έλεγχος σε χρηματιστηριακή εταιρία για σκάνδαλα.

Εντός των προσεχών τριών ημερών θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος που διεξάγεται στο υποκατάστημα της χρηματιστηριακής εταιρίας ΑΛΚΗ στη Θεσσαλονίκη, όπου αποκαλύφθηκε σκάνδαλο με παραχρηματιστηριακές συναλλαγές. Ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου κ. Κουνιάκης δήλωσε ότι το άνοιγμα φαίνεται να ανέρχεται στα 3,1 δισ.δρχ, ενώ η εταιρία ΑΛΚΗ διαθέτει εγγυητικές επιστολές ύψους 10 δισ.δρχ.

Ελεύθερος αφέθηκε Ελληνας που πυροβόλησε Αλβανό κακοποιό.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο 25χρονος Γιάννης Θηραίος, ο οποίος πυροβόλησε και τραυματίσε στην Παιανία Αλβανό κακοποιό, ο οποίος μαζί με συνεργάτη του προσπαθούσαν να διαρρήξουν μίνι μάρκετ. Ο Θηραίος, που απάντησε στα πυρά του Αλβανού, κατηγορείται για οπλοχρησία και του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.

Συγκέντρωση Ελληνών της Αμερικής στην Ουάσιγκτον.

Με διάθεση αυτοκριτικής για την παρουσία του ελληνικού λόμπι στην Αμερική, αλλά και με οραματισμούς για μια συντονισμένη πορεία στο μέλλον, συγκεντρώθηκαν στην Ουάσιγκτον τα μέλη της οργάνωσης Ελληνοαμερικανοί Ηγέτες και Οργανισμοί υπό την αιγίδα του αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνος. Ο Σπυρίδων τόνισε ότι δεν επιδιώκεται μία φωνή σε κάθε ζήτημα, αλλά μία συγχορδία πολλών φωνών σε ένα αρμονικό κτύπημα, προκειμένου να έχει τούτο αποτελεσματικότητα στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ο πρόεδρος του ΣΑΕ Αντριου Αθενς τόνισε ότι μπορούν να γίνουν περισσότερα σε σχέση με την πολιτική δράση, τα μέσα ενημέρωσης, τη χρηματοδότηση ελληνικών εδρών και ορθοδόξων σπουδών στα μεγάλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Βρετανός οδηγός Ρίτσαρντ Μπερνς με Σουμπαρού Ιμπρέζα ήταν ο νικητής του πρώτου σκέλους του 46ου ράλι Ακρόπολις. Ο Μπερνς κέρδισε τέσσερις από τις οκτώ ειδικές διαδρομές και προηγείται στη γενική κατάταξη. Στη δεύτερη θέση είναι ο Μακ Ρέι με Φόρντ και στην τρίτη ο Τόμι Μάκινεν με Μιτσουμπίσι. Καλύτερος Ελληνας είναι ο Λεωνίδας Κύρκος που με Φορντ Εσκορντ βρίσκεται στην 11η θέση και τον ακολουθεί ο Αρης Βωβός με Τογιότα Κορόλα στην 13η θέση. Ηδη κι ενώ τέλειωσε η πρώτη ημέρα, από τα 104 αυτοκίνητα που ξεκίνησαν τον αγώνα τα 24 έχουν εγκαταλείψει.

Μέσα σε φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα έγινε η αδελφοποίηση των ποδοσφαιρικών ομάδων της ΑΕΚ και της Παρτιζάν Βελιγραδίου, σήμερα στην Αθήνα, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε μεταξύ άλλων και ο Τουμπάκοβιτς. Για το ταξίδι ειρήνης της ΑΕΚ στη Γιουγκοσλαβία, που έγινε ακριβώς πριν δύο μήνες, μίλησαν τόσο ο Δημήτρης Μελισσανίδης όσο και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Κώστας Γενεράκης, ενώ έγινε γνωστό ότι οι δύο ομάδες θα δίνουν κάθε Μεγάλη Τετάρτη, ένα φιλικό αγώνα στην Αθήνα και στο Βελιγράδι, εναλλάξ, ενώ τα έσοδα θα διατίθενται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ποδόσφαιρο-Ιωνικός-Ανέλαβε ο Κώστας

Ο Νίκος Κανελλάκης εξέπληξε για μία ακόμη φορά τους φίλους του Ιωνικού. Μετά τη περυσινή πρόσληψη του Μαρκαριάν, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ανακοίνωσε σήμερα την συνεργασία του με τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό, Κώστα Πολυχρονίου. Ετσι, ο Κανελλάκης διέψευσε για μία ακόμη φορά τα προγνωστικά που μετά το διαζύγιο με τον Ουρουγουανό τεχνικό, ήθελαν νέο προπονητή του Ιωνικού τον Γκμοχ. Ο Πολυχρονίου, που υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο, δήλωσε ότι είναι τιμή του που θα δουλέψει στον Ιωνικό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 319,50 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,21, γαλλικό φράγκο προς 50,15, λίρα Αγγλίας προς 513,40, ελβετικό φράγκο προς 207,49, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,99, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 263,98, τη λίρα Κύπρου προς 570,36 και το ευρώ προς 328,99 δραχμές.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν τελικά στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, αν και αρχικά η αγορά κινήθηκε καθοδικά. Αισθητή ήταν η υποχώρηση των συναλλαγών σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, καθώς η αγορά παρουσιάσθηκε επιφυλακτική, "φοβούμενη" πιθανές επιπτώσεις του σκανδάλου που ξέσπασε στο υποκατάστημα της ΑΛΚΗ ΑΧΕ. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 4.098,96 μονάδες, έναντι 4.063,15 μονάδων της προηγουμένης συνεδρίασης, καταγράφοντας άνοδο 35,81 μονάδων ή σε ποσοστό 0, 88%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα Βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά από 16 εως 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 33 και στο Αιγαίο 21 με 29 βαθμούς Κελσίου. Γενικά αίθριο καιρό, με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 20 με 32 και 18 με 31 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 7 June 1999 - 18:00:15 UTC