Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Διπλωματικές προσπάθειες για επίλυση της γιουγκοσλαβικής κρίσης.
- Δεσμεύτηκαν μολυσμένα κοτόπουλα εισαγωγής απο το Βέλγιο.
- Σύνοδος κορυφής της ΕΕ αύριο και μεθαύριο στη Γερμανία.
- Τερματισμό του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία προβλέπει ο πρωθυπουργός.
- Συνεντεύξεις πολιτικών αρχηγών εν όψει ευρωεκλογών.
- Οικογενειακό επίδομα και στους δύο συζύγους έκρινε ο Αρειος Πάγος.
- Δηλώσεις Οτσαλάν.
- ΟΣΕ - Στάσεις εργασίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Χωρίς Νικολαϊδη θα αγωνιστεί η εθνική μας ποδοσφαίρου στη Γεωργία.
- Ο Ολυμπιακός, μπήκε στην πρώτη 10άδα την παγκόσμιας κατάταξης.
- Σοβαρό πρόβλημα προέκυψε με τον Ηλία Ατματσίδη στην ΑΕΚ.
- Χώρισαν οι δρόμοι του Κοντομηνά και της ομάδας μπάσκετ του Αρη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διπλωματικές προσπάθειες για επίλυση της γιουγκοσλαβικής κρίσης.

Στο Βελιγράδι αναμένονται σήμερα οι μεσολαβητές της ΕΕ, κ. Αχτισαάρι και της Μόσχας, κ. Τσερνομίρντιν, για συνομιλίες με τον πρόεδρο Μιλόσεβιτς, σε μια προσπάθεια ειρηνικής επίλυσης της κρίσης. Οι δύο μεσολαβητές είχαν πολύωρες συζητήσεις στη Βόννη με τον καγκελάριο, Σρέντερ και με τον απεσταλμένο των ΗΠΑ, κ. Τάλμποτ. Ο καγκελάριος Σρέντερ εκτίμησε οτι δεν υπάρχει λόγος ευφορίας αν και σημειώθηκε πρόοδος. Η Γιουγκοσλαβία επανέλαβε οτι δέχεται μείωση του στρατού της στο Κόσοβο. Συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.

Δεσμεύτηκαν μολυσμένα κοτόπουλα εισαγωγής απο το Βέλγιο.

Πέντε τόνοι κατεψυγμένα κοτόπουλα προέλευσης Βελγίου, μολυσμένα με την επικίνδυνη ουσία διοξίνη, δεσμεύτηκαν στις αποθήκες της εταιρίας "ΚΑΝΑΚΗΣ", στη Μάνδρα Αττικής. Παράλληλα, γίνονται έλεγχοι και σε παράγωγα από τα κοτόπουλα, που εισάγονται από το Βέλγιο, όπως αυγά, μαγιονέζες, μπισκότα και άλλα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει καταστροφή πουλερικών και συναφών προϊόντων απο το Βέλγιο, που υπάρχει υποψία μόλυνσής τους. Στο Βέλγιο παραιτήθηκαν οι υπουργοί Γεωργίας και Υγείας, λόγω του σκανδάλου των μολυσμένων πουλερικών.

Σύνοδος κορυφής της ΕΕ αύριο και μεθαύριο στη Γερμανία.

Ως "συνοδο προσανατολισμού για το μέλλον της ΕΕ" χαρακτηρίζουν αξιωματούχοι της καγκελαρίας τη διήμερη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στην Κολονία της Γερμανίας, που πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριο. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης. Το περιεχόμενο της συνόδου εστιάζεται στην αντιμετώπιση καταπολέμησης της ανεργίας, προώθησης μιας ευρωπαϊκής αμυντικής πολιτικής και άλλα. Στο επίκεντρο θα βρεθούν και οι εξελίξεις της κρίσης του Κοσσυφοπεδίου.

Τερματισμό του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία προβλέπει ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξής του στη κρατική τηλεόραση δήλωσε οτι θεωρεί να έχει τερματιστεί ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία μέχρι τις ευρωεκλογές. Επίσης, αποκάλυψε οτι απορρίφθηκε απο την πλειοψηφία των μελών του ΝΑΤΟ πρόταση του προέδρου Κλίντον για πιθανή αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια. Τέλος, κατηγόρησε τη ΝΔ οτι επιδιώκει να πλειοψηφίσει, στις ευρωεκλογές, για να παρεμποδίσει την πορεία της χώρας και να ματαιώσει την πολιτική που ακολουθείται.

Συνεντεύξεις πολιτικών αρχηγών εν όψει ευρωεκλογών.

Ως εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα στις 13 Ιουνίου εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, στη διάρκεια συνέντευξής του. Οι ευρωεκλογές είναι στην ουσία μάχη εφόλης της ύλης τόνισε η κυρία Παπαρήγα. Ο κ. Τσοβόλας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για προώθηση αντιλαϊκών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για πολιτική αναισθησία και έλλειψη προτάσεων.

Οικογενειακό επίδομα και στους δύο συζύγους έκρινε ο Αρειος Πάγος.

Κρίθηκε από τον Αρειο Πάγο ότι και οι δύο εργαζόμενοι σύζυγοι δικαιούνται στο ακέραιο το οικογενειακό επίδομα (συζύγου και τέκνων), χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς. Ερμηνεύοντας διατάξεις του Συντάγματος, κοινοτικές οδηγίες και διεθνείς συμβάσεις, το δικαστήριο έκρινε ως αντισυνταγματικές και ανίσχυρες διατάξεις, που προέβλεψαν ότι στην περίπτωση που ο ένας από τους δύο συζύγους λαμβάνει οικογενειακό επίδομα από οποιαδήποτε πηγή του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, δεν καταβάλλεται στο έτερο μέλος του ζεύγους.

Δηλώσεις Οτσαλάν.

Συνεχίστηκε χθες η δίκη του Κούρδου ηγέτη, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, στις φυλακές του νησιού Ιμραλί. Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, ο Κούρδος ηγέτης έδωσε στο δικαστήριο κατάλογο με τις χώρες που ανέχονταν τις δραστηριότητες του PKK, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται η Ελλάδα, η Συρία και το Ιράν. Παράλληλα, αρνήθηκε ότι είχε επίσημες σχέσεις με τις ηγεσίες των χωρών αυτών.

ΟΣΕ - Στάσεις εργασίας.

Στάσεις εργασίας απο τις 12 μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι και απο τις 8 μέχρι τις 10 το βράδυ έχουν εξαγγείλει για σήμερα και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, που ζητούν την υπογραφή ικανοποιητικής σύμβασης εργασίας. Στο μεταξύ, κανονικά θα πραγματοποιηθούν σήμερα τα δρομολόγια της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ως παράνομη την 24ωρη απεργία, που είχε εξαγγείλει η Ενωση Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς Νικολαϊδη θα αγωνιστεί η εθνική μας ποδοσφαίρου στη Γεωργία.

Σοκ για την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, αφού ο Ντέμης Νικολαϊδης δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και θ' απουσιάσει από τον αγώνα με τη Γεωργία που θα γίνει το Σάββατο στην Τιφλίδα αλλά κι από το επόμενο ματς με την της Λετονία (9/6). Το ίδιο ισχύει και για τον Βασίλη Λάκη που επίσης είναι τραυματίας. Ετσι, ο Βασίλης Δανιήλ, αποφάσισε να καλέσει,τον συμπαίκτη του Δημήτρη Μάρκο.

Ο Ολυμπιακός, μπήκε στην πρώτη 10άδα την παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα, που μπήκε στην πρώτη 10άδα την παγκόσμιας κατάταξης συλλόγων, που τηρεί η διεθνής ομοσπονδία στατιστικής και ποδοσφαιρικής ιστορίας. Ο Ολυμπιακός είναι στην 8η θέση, ενώ στην πρώτη είναι η Παλμέιρας από τη Βραζιλία και ακολουθούν Μάντσεστερ Γιουν. και Μπάγερν

Σοβαρό πρόβλημα προέκυψε με τον Ηλία Ατματσίδη στην ΑΕΚ.

Σοβαρό πρόβλημα προέκυψε με τον Ηλία Ατματσίδη στην ΑΕΚ, αφού από το Λονδίνο η ENIC διεμήνυσε στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ ότι δεν εγκρίνονται οι ετήσιες αποδοχές των 160 εκατ. δραχμών, για τον 30χρονο γκολκίπερ. Ο Ατματσίδης, που είχε συμφωνήσει με τη διοίκηση, για νέο τριετές συμβόλαιο με το συγκεκριμένο ποσό, δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του για την εξέλιξη αυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες εντός των προσεχών ημερών η κατάσταση θα διευθετηθεί.

Χώρισαν οι δρόμοι του Κοντομηνά και της ομάδας μπάσκετ του Αρη.

Οι δρόμοι του Δημήτρη Κοντομηνά και του τμήματος μπάσκετ του Αρη, χώρισαν αιφνιδιαστικά. Ο κ Κοντομηνάς εξήγησε με ανακοίνωση του, τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή και διευκρίνισε ότι ο σύλλογος περνά πλέον στο προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς υπό τον κ Μπαλιά, στον οποίο και μεταβιβάσθηκαν όλες οι μετοχές.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 315,46 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,45, γαλλικό φράγκο προς 50,22, λίρα Αγγλίας προς 506,07, ελβετικό φράγκο προς 206,88, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,01, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,75, τη λίρα Κύπρου προς 570,69 και το ευρώ προς 329,46 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχή προβλέπονται στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα υπάρχουν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 14 με 34 και στο Αιγαίο 17 με 28 βαθμούς.Αίθριος καιρός προβλέπεται στην Αττική, ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 22 με 33 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα έχει στη Θεσσαλονίκη, βορειοδυτικοί άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην πόλη 22 με 32 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 2 June 1999 - 7:00:11 UTC