Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τριμερής συνάντηση στη Βόννη για το Γιουγκοσλαβικό.
- Δέκα νεκροί απο νατοϊκούς βομβαρδισμούς απόψε στη Γιουγκοσλαβία.
- Δηλώσεις Οτσαλάν για σχέσεις ΡΚΚ - Δυτικών χωρών.
- Θέμα "γκρίζων ζωνών" ανακινεί η Αγκυρα.
- Τρείς τραυματίες απο έκρηξη βόμβας στο Κολωνάκι.
- Προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια.
- Δραστηριότητες των κομμάτων για τις ευρωεκλογές.
- Στον εισαγγελέα αυτοί που ενέχονται σε κύκλωμα διακίνησης κοκαϊνης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Παρελθόν για την ΑΕΚ ο προπονητής Ολεγκ Μπλαχίμ.
- Ο Ντέμης πιθανόν να μη παίξει με την εθνική το Σάββατο στη Γεωργία.
- Τρία χρυσά κατάκτησε η εθνική μας ομάδα ρυθμικής γυμναστικής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τριμερής συνάντηση στη Βόννη για το Γιουγκοσλαβικό.

Με αντικείμενο την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη γιουγκοσλαβική κρίση συναντώνται σήμερα στη Βόννη, ο Ευρωπαίος μεσολαβητής πρόεδρος της Φινλανδίας, κ. Αχτισαάρι, ο απεσταλμένος των ΗΠΑ, κ. Τάλμποτ και ο διαμεσολαβητής της Ρωσίας, κ. Τσερνομίρντιν, οι οποίοι θα έχουν συνομιλίες με το Γερμανό καγκελάριο, κ. Σρέντερ. Αύριο οι κύριοι Αχτισαάρι και Τσερνομίρντιν θα μεταβούν στο Βελιγράδι για συνομιλίες με τον Μιλόσεβιτς, ο οποίος επανέλαβε την αποδοχή των όρων της "G8" για τερματισμό της κρίσης. Επιφυλακτικές είναι ΗΠΑ και Βρετανία.

Δέκα νεκροί απο νατοϊκούς βομβαρδισμούς απόψε στη Γιουγκοσλαβία.

Στόχος των νατοϊκών αεροπορικών επιδρομών υπήρξε το βράδυ μια πολυκατοικία στο Νόβι Πατζάρ, όπου σκοτώθηκαν 10 άτομα και τραυματίσθηκαν περισσότερα απο 20. Στο μεταξύ, τους 17 έφτασαν οι νεκροί απο τη χεσινή επίθεση στο σανατόριο της Σουρντούλιτσα. Στο σκοτάδι ήταν απο νωρίς το βράδυ το Βελιγράδι, καθώς αεροσκάφη του ΝΑΤΟ βομβάρδισαν δύο σταθμούς μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Δηλώσεις Οτσαλάν για σχέσεις ΡΚΚ - Δυτικών χωρών.

Επαναλαμβάνεται σήμερα στο νησί Ιμραλί η δίκη του Κούρδου ηγέτη, Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Ο Κούρδος ηγέτης, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα της δίκης φέρεται οτι δήλωσε πως η Ρωσία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Συρία και η Ελλάδα επέδειξαν ανοχή έναντι των μελών του κόμματός του ΡΚΚ.Το Πρακτορείο Ανατολή μεταδίδει ότι ο Οτσαλάν υποστήριξε πως "ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Κένυα μου είπε ότι θα γινόταν δεκτό το αίτημά μου για άσυλο, όμως δεν με άφησαν να μείνω στην Ελλάδα ούτε μια ώρα. Προσπάθησαν να με εξοντώσουν".

Θέμα "γκρίζων ζωνών" ανακινεί η Αγκυρα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ετζεβίτ, δήλωσε οτι "απαιτείται σοβαρός διάλογος μεταξύ Αθήνας - Αγκυρας για το ζήτημα των βραχονησίδων, το οποίο στηρίζεται σε μια σειρά απο αντιφατικές συμφωνίες και κανόνες". Υποστήριξε οτι "η Ελλάδα αντί του διαλόγου, προτιμά σε τετελεσμένα γεγονότα, πράγμα με το οποίο αυξάνει χωρίς λόγο την ένταση μεταξύ των δυο χωρών". Χθες έγινε έπαρση ελληνικής σημαίας εμβαδού 40τμ, στο Αγαθονήσι, με πρωτοβουλία της Λέσχης Φουσκωτών Σκαφών "Ιάσων" και με έγκριση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Τρείς τραυματίες απο έκρηξη βόμβας στο Κολωνάκι.

Ισχυρή έκρηξη ωρολογιακού μηχανισμού σημειώθηκε στις 02.45 σε υπόγειο κατάστημα στην οδό Λυκαβηττού 20, στο Κολωνάκι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι 23χρονες φοιτήτριες Ευαγγελία Κόλλια και Αικατερίνη Λαγογιάννη, που μένουν σε διαμέρισμα δίπλα στο κατάστημα. Λίγο αργότερα συνελήφθη ο Βασίλειος Ζαχαρίου, 32 ετών, ο οποίος ήταν γεμάτος αίματα και εγκαύματα και πιθανολογείται ότι είναι το άτομο που τοποθέτησε τη βόμβα.

Προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Αρχίζουν σήμερα οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας, που θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουνίου. Στις εξετάσεις δεν παίρνουν μέρος οι μαθητές της Β' Λυκείου, καθώς αυτοί θα διαγωνιστούν απο τις 17 μέχρι τις 29 Ιουνίου, με το νέο σύστημα, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Δραστηριότητες των κομμάτων για τις ευρωεκλογές.

Υπο την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του Κινήματος, που μεταξύ άλλων θα ασχοληθεί και με τις ευρωεκλογές της 13ης Ιουνίου. Συνεντεύξεις δίνουν σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο ο πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ, Αντώνης Σαμαράς, στη 1 το μεσημέρι και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, στις 7 το απόγευμα.

Στον εισαγγελέα αυτοί που ενέχονται σε κύκλωμα διακίνησης κοκαϊνης.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα τα οκτώ άτομα, που συνελήφθησαν απο την Ασφάλεια ενεχόμενα σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων κοκαϊνης απο την Κολομβία σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Συληφθέντες είναι οι επιχειρηματίες Ιωάννης Κατελούζος, Παναγιώτης Χαϊκάλης, 56 ετών, οι πλοιοκτήτες Δημήτρης Κομβύλιος, 51 ετών, Ηλίας Καλής, 50 ετών και Ιάκωβος Κατσωνάκης, ναυλομεσίτης, Γιώργος Πίστας, 49 ετών, αρχιμηχανικός εμπορικού ναυτικού, οι πλοίαρχοι Ανδρέας Βεργής, 50 ετών και Παρασκευάς Τσαλδάρης, 56 ετών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρελθόν για την ΑΕΚ ο προπονητής Ολεγκ Μπλαχίμ.

Παρελθόν και τυπικά αποτελεί για την ΑΕΚ, ο Ολεγκ Μπλαχίν. Η διοίκηση της ΠΑΕ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον Ουκρανό προπονητή, αφού τον ευχαρίστησε ``για τις πολύτιμες υπηρεσίες του``, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Στο μεταξύ, ο αντικαταστάτης του Μπλαχίν, ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς, πρόκειται να έλθει στην Αθήνα την Τετάρτη για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο Ντέμης πιθανόν να μη παίξει με την εθνική το Σάββατο στη Γεωργία.

Ο Ντέμης Νικολαϊδης πιθανότατα δεν θα ενισχύσει την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου στον αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου με την Γεωργία, που θα γίνει στην Τυφλίδα γιά τα προκριματικά του EURO 2000. Ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος αντιμετωπίζει πρόβληματραυματισμού και στα δύο πόδια,καθώς κατά την διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη δέχθηκε αντιαθλητικό χτύπημα από τον Γεωργάτο στο δεξί πόδι και λίγο αργότερα υπέστη τράβηγμα στο αριστερό.

Τρία χρυσά κατάκτησε η εθνική μας ομάδα ρυθμικής γυμναστικής.

Την καλύτερη εμφάνιση της ιστορίας της πραγματοποίησε η εθνική μας ομάδα ρυθμικής γυμναστικής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, καθώς κυριάρχησε κατακτώντας τρία χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο, αποδεικνύοντας ότι,τουλάχιστον στο ανσάμπλ, είναι αυτή την στιγμή η μεγαλύτερη δύναμη της γηραιάς ηπείρου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 314,89 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,74, γαλλικό φράγκο προς 50,31, λίρα Αγγλίας προς 503,68, ελβετικό φράγκο προς 206,83, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,04, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,83, τη λίρα Κύπρου προς 570,43 και το ευρώ προς 330,03 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανόν το βράδυ να βρέξει στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 13 με 34 και στα νησιά 15 με 30 βαθμούς.Αίθριος καιρός προβλέπεται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη,με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 17 με 33 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 16 με 32 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 1 June 1999 - 7:00:16 UTC