Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-05-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
- Νέες πυρετώδεις διαβουλεύσεις σε εξέλιξη στη Μόσχα για το Κόσοβο.
- Τα βλήματα του... ΝΑΤΟ βομβάρδισαν νοσοκομείο του Βελιγραδίου.
- Σύσκεψη οικονομικών παραγόντων για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων.
- Τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ Σημίτη-Καραμανλή, στις 7 Ιουνίου.
- Η Ελλάδα διαθέτει τις καθαρότερες ακτές στην Ευρώπη.
- Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδεται η δολοφονία επιχειρηματία.
- Η χιώτικη μαστίχα όπλο κατά του καλοήθους γαστρικού έλκους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Σε νέα φάση εισέρχονται οι σχέσεις Αθήνας-Φαναρίου, με αφορμή την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο σύσσωμη η πολιτειακή, πολιτική, θρησκευτική και στρατιωτική ηγεσία. Ο κ. Βαρθολομαίος ευλόγησε τους πιστούς από τον εξώστη του ξενοδοχείου "Mεγάλη Βρετανία", όπου κατέλυσε και στη συνέχεια, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, τέλεσε δοξολογία στη Μητρόπολη. Το βράδυ παρακάθησε σε δείπνο που του παρέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Νέες πυρετώδεις διαβουλεύσεις σε εξέλιξη στη Μόσχα για το Κόσοβο.

Νέες πυρετώδεις διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μόσχα, για το θέμα του Κοσόβου. Ο απεσταλμένος του Κρεμλίνου Τσερνομίρντιν ενημερώνει τον μεσολαβητή της Ευρώπης Αχτισαάρι και τον αμερικανό αξιωματούχο Τάλμποτ, για τις συνομιλίες που είχε στο Βελιγράδι με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβις. Τη Δευτέρα ο κ. Τσερνομίρντιν θα μεταβεί εκ νέου στο Βελιγράδι, ενώ στη Μόσχα μεταβαίνει και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Πεκίνο και την Ουάσιγκτον, προωθώντας την πρότασή του για 48ωρη εκεχειρία.

Τα βλήματα του... ΝΑΤΟ βομβάρδισαν νοσοκομείο του Βελιγραδίου.

Νέο φονικό λάθος έκαναν τα έξυπνα όπλα του ΝΑΤΟ, το οποία χτύπησαν νοσοκομείο στο κέντρο του Βελιγραδίου, με τρείς νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Από τα έξυπνα όπλα δεν ξέφυγαν η σουηδική και η ισπανική πρεσβεία, χωρίς να υπάρξουν θύματα. Στόχος μας ήταν ένα στρατόπεδο, αλλά κατά λάθος κτυπήσαμε άλλο κτίριο, δήλωσε κυνικά ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ. Να σταματήσουν αμέσως οι βομβαρδισμοί και το ΝΑΤΟ να είναι πιο προσεκτικό στους στόχους του, ζήτησε ο ιταλός πρωθυπουργός Ντ' Αλέμα, μετά τη συνάντησή του με τον γγ της Συμμαχίας, στις Βρυξέλλες.

Σύσκεψη οικονομικών παραγόντων για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων.

Η κατάρτιση του ελληνικού σχεδίου δράσης, στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος οικονομικής ανασυγκρότησης των Βαλκανίων, ύψους 10 έως 30 δισ δολαρίων, ήταν το αντικείμενο νέας σύσκεψης του Γιάννου Παπαντωνίου με εκπροσώπους του επιχειρηματικού και τραπεζικού τομέα. Το ελληνικό σχέδιο θα είναι έτοιμο μέχρι τέλος Ιουνίου. Η εταιρία "Μέριλ Λιντς" σε έκθεσή της σημειώνει ότι η κρίση στο Κόσοβο μπορεί να περικόψει το ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 0,5% φέτος, όμως η πολεμική σύγκρουση τελικά θα ενισχύσει τη θέση της χώρας για είσοδό στην ΟΝΕ.

Τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ Σημίτη-Καραμανλή, στις 7 Ιουνίου.

Τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ των κυρίων Σημίτη και Καραμανλή, στις 7 Ιουνίου, πρότεινε η κυβέρνηση, απαντώντας έτσι στην πρόταση της ΝΔ για κοινό τηλεοπτικό διάλογο του πρωθυπουργού με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ δήλωσε πως αν η κυβέρνηση πάρει την ευθύνη να αποκλείσει τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, τότε θα αποδεχθεί την πρόταση. Στο μεταξύ, κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για την γκρίζα, όπως την χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ, διαφήμιση της ΝΔ στην τηλεόραση και η οποία είναι ανυπόγραφη.

Η Ελλάδα διαθέτει τις καθαρότερες ακτές στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα διαθέτει τις καθαρότερες ακτές στην Ευρώπη, καθώς το 98,7% είναι κατάλληλο για κολύμβηση με αποτέλεσμα η χώρα μας να κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Κώστας Λαλιώτης, σημειώνοντας ότι το 1998 ελέχθησαν 1737 σημεία κολύμβησης σε 609 και διαπιστώθηκε οτι μόνο σε 17 η θάλασσα ήταν ακατάλληλη για κολύμβηση.

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδεται η δολοφονία επιχειρηματία.

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδει η αστυνομία τη δολοφονία του 42χρονου επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων, Τηλέμαχου Ντερμπεντεριάν, έξω από το σπίτι του στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το θύμα είχε καταδικασθεί τον Σεπτέμβριο σε 5 χρόνια φυλάκιση για μαστροπεία και είχε βγεί πρόσφατα με αίτηση αποφυλάκισης.

Η χιώτικη μαστίχα όπλο κατά του καλοήθους γαστρικού έλκους.

Το μάσημα χιώτικης μαστίχας αποτελεί ένα όπλο της ιατρικής στη μάχη κατά του καλοήθους γαστρικού έλκους και τους έλκους του δωδεκαδάκτυλου, σύμφωνα με ιατρική ανακοίνωση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Νότιγχαμ και άλλων Βρετανών επιστημόνων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οριστικά στο Στάδιο Καραϊσκάκη θα διεξαχθεί το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος, Ολυμπιακός-ΑΕΚ (30/5). Κι αυτό γιατί, το διήμερο 29 και 30 Μαϊου στο ΟΑΚΑ θα γίνει το διεθνές μίτινγκ στίβου τού Πανελληνίου. Ετσι, οι ``ερυθρόλευκοι`` θα γιορτάσουν στο ``σπίτι`` τους την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου πρωταθλήματος, ενώ η ΑΕΚ δεν έχει πια λόγο να διαμαρτύρεται, αφού με νίκη επί της Ξάνθης την Κυριακή εξασφαλίζει και μαθηματικά την έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στα πολιτικά δικαστήρια θα λυθεί τελικά η διαμάχη ανάμεσα στην ΕΠΟ και τον Ανγκελ Ιορντανέσκου, σχετικά με τα χρήματα που ζητά η ομοσπονδία να επιστρέψει ο Ρουμάνος προπονητής, επειδή ``έσπασε`` το συμβόλαιό του με τη εθνική μας ομάδα. Η UEFA, με έγγραφό της προς την ΕΠΟ, δηλώνει αναρμόδια γιά να ασχοληθεί με την συγκεκριμένη υπόθεση και έτσι, ο μόνος δρόμος που απομένει στην ελληνική ομοσπονδία γιά να πάρει τα χρήματά της, είναι μέσω της πολιτικής δικαιοσύνης.

Με τις εκτός έδρας νίκες της Καβάλας με 2-0 επί της Βέροιας και του Απόλλωνα με 3-2 επί του Εθνικού, ολοκληρώθηκε η 32η αγωνιστική του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής. Μετά τα αποτελέσματα αυτά, η Καβάλα βρίσκεται στη 10η θέση της βαθμολογίας με 42 βαθμούς ενώ ο Απόλλωνας είναι 13ος με 36. Οσον αφορά τους αντιπάλους τους, Βέροια και Εθνικός, εδώ και αρκετές εβδομάδες σχεδιάζουν τα πλάνα τους για το πρωτάθλημα Β' εθνικής της επόμενης περιόδου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αύριο ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γιουγκοσλαβίας, Μίλαν Ζιβαντίνοβιτς προκειμένου να ετοιμάσει την υποδοχή της εθνικής ποδοσφαίρου, που θα προετοιμαστεί στη συμπρωτεύουσα για τους αγώνες με Ιρλανδία και Μάλτα, τον Ιούνιο στο πλαίσιο των προκριματικών του EURO 2000. Ο Ζιβαντίνοβιτς θα συνοδεύεται από τον γραμματέα της Π.Ο. Γιουγκοσλαβίας, κ. Μπουλάτοβιτς. Οι διεθνείς ``πλάβι`` αναμένονται στη Θεσσαλονίκη στις 30 και 31 Μαϊου.

Συνέχεια στο μεταγραφικό ``σίριαλ`` του Ολυμπιακού με τον Σάσα Τσούρτσιτς δίνει ο αγγλικός Τύπος. Η εφημερίδα ``Mirror`` αναφέρει σε δημοσίευμα της πως ο Σέρβος χαφ της Κρίσταλ Πάλας θα ταξιδεύσει στην Αθήνα για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον πρωταθλητή Ελλάδας, αντί του ποσού των 200.000 λιρών, περίπου 100 εκατομμύρια δραχμές. Την είδηση της αγγλικής εφημερίδας, διέψευσε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ ο μάνατζερ του παίκτη.

Σε μαγνητική τομογραφία υποβλήθηκε ο Αγγελος Κορωνιός για να διαπιστωθούν το είδος και το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει στο μηνίσκο. Ο διεθνής πλέι μέικερ της ΑΕΚ δεν προπονήθηκε τις τελευταίες ημέρες με την εθνική μας ομάδα του μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 309,68 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,58, γαλλικό φράγκο προς 50,26, λίρα Αγγλίας προς 499,62, ελβετικό φράγκο προς 205,92, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,02, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 249,74, τη λίρα Κύπρου προς 569,05 και το ευρώ προς 329,72 δραχμές.

Το 29-ο ιστορικό ρεκόρ απο τις αρχές του έτους κατέρριψε σήμερα η Σοφοκλέους, με το ενδιαφέρον των επενδυτών για μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης να χαρακτηρίζει την εικόνα της αγοράς. Την αγορά εξακολουθούν να κινούν οι ιδιώτες επενδυτές που τοποθετούνται κυρίως με βασικό κριτήριο τη μικρή κεφαλαιοποίησή τους. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 4.165,36 μονάδες, έναντι 4.109,10 μονάδων της προηγουμένης, καταγράφοντας σημαντική άνοδο 56,26 μονάδων ή σε ποσοστό 1,37%, ενώ απο τις αρχές του τρέχοντος έτους αποκομίζει κέρδη 52,16%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός με αραιές νεφώσεις σε όλη τη χώρα, αλλά στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι δυτικοί ασθενείς και τοπικά μέτριοι και στα ανατολικά νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 έως 23 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 28 και στο Αιγαίο 17 με 27 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις θα έχει αύριο η Αθήνα, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 μέχρι 27 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής το απόγευμα στα γύρω ορεινά, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 16 με 22 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 20 May 1999 - 19:00:14 UTC