Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εντονη διπλωματική κινητικότητα στη γιουγκοσλαβική κρίση.
- Συνεχίστηκαν και χθες οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί.
- Αυξημένες ποσότητες διοξινών και κλοφέν εντοπίστηκαν στη Ξάνθη.
- Ομιλία πρωθυπουργού αύριο σε συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ.
- Κριτική απο Καραμανλή και Τσοβόλα στη κυβερνητική πολιτική.
- Στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ απο τις 4μμ έως τη λήξη της βάρδιας.
- Δυο πλοία συγκρούστηκαν τη νύχτα. Σώα τα πληρώματα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σήμερα ο τελικός του Κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.
- Στην 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται ο Ολυμπιακός.
- Η Βουλιαγμένη κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος στην υδατοσφαίριση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εντονη διπλωματική κινητικότητα στη γιουγκοσλαβική κρίση.

Την ελπίδα ότι οι πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη θα αποδώσουν θετικά αποτελέσματα, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Παπανδρέου. Οι "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" γράφουν οτι ο Μιλόσεβιτς θα παρουσιάσει πρόταση, που θα προβλέπει παρουσία στο Κόσοβο ελαφρώς οπλισμένης διεθνούς δύναμης υπό τον ΟΗΕ. Σύμφωνα με τον γ.γ. του ΟΗΕ έχει επιτευχθεί γενική συμφωνία για την αποστολή διεθνούς δύναμης στο Κόσοβο, όχι όμως και για τη σύνθεση της. Αύριο συνεδριάζουν οι υπ. Εξωτερικών των επτά περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών.

Συνεχίστηκαν και χθες οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί.

Πρόθυμος να διερευνήσει κάθε διπλωματική διέξοδο από την κρίση του Κοσόβου δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, επαναλαμβάνοντας όμως ταυτόχρονα τα βασικά αιτήματα που θέτει το ΝΑΤΟ προκειμένου να τερματίσει τις επιχειρήσεις του εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν και χθες οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί. Οι Γιουγκοσλάβοι ανακοίνωσαν οτι κατέρριψαν ένα μαχητικό, ενω το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε οτι κατέπεσε και δεύτερο "Απάτσι" σε εκπαιδευτική άσκηση.

Αυξημένες ποσότητες διοξινών και κλοφέν εντοπίστηκαν στη Ξάνθη.

Ανησυχία επικρατεί για τα αποτελέσματα των επιστημονικών ερευνών, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες αποδεικνύουν δεκαπενταπλάσια ποσότητα διοξινών και κλοφέν από 6 έως 8 Απριλίου στην Ξάνθη λόγω των νατοϊκών βομβαρδισμών. Οι ουσίες αυτές δημιουργούν καρκινογενέσεις και εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα. Για πρώτη φορά οι επιστήμονες, στη διάρκεια ευρείας συνεδρίασης, μίλησαν για ενδείξεις διοξίνης και κλοφέν, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι δεν είναι ανησυχητικές.

Ομιλία πρωθυπουργού αύριο σε συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ.

Με ομιλία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, αύριο, σε συγκέντρωση συνδικαλιστικών στελεχών στην Ελευσίνα, ανοίγει για το ΠΑΣΟΚ η αυλαία της προεκλογικής του περιόδου ενόψει των ευρωεκλογών. Ο κ. Σημίτης μέχρι τις εκλογές θα μιλήσει επίσης και σε επτά ανοιχτές συγκεντρώσεις. Συγκεκριμένα, στις 15/5 στην Κομοτηνή, στις 16/5 στην Καλαμάτα, στις 23/5 στην Πάτρα, στις 29/5 στο Ηράκλειο, στις 30/5 στη Λάρισα και στις 8 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη και στις 11 Ιουνίου στην Αθήνα.

Κριτική απο Καραμανλή και Τσοβόλα στη κυβερνητική πολιτική.

Σφοδρή κριτική για το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλης, που περιοδεύει απο χθες στο νομό Θεσσαλονίκης. Ο ΣΥΝ θα ανακοινώσει στις 16 Μαϊου το ευρωψηφοδέλτιο. Σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, κ. Κωνσταντόπουλος, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αλβανία. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, κ. Τσοβόλας, μιλώντας χθες στο Αργος για το θέμα των ευρωεκλογών είπε ότι το ΔΗΚΚΙ θέλει μια Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης και της ειρήνης και όχι μια Ευρώπη των τραπεζιτών και του αεριτζίδικου κεφαλαίου.

Στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ απο τις 4μμ έως τη λήξη της βάρδιας.

Στάση εργασίας απο τις 4 το μεσημέρι έως το τέλος της βάρδιας έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας και για την Παρασκευή από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 και απο τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Δυο πλοία συγκρούστηκαν τη νύχτα. Σώα τα πληρώματα.

Τη νύχτα συγκρούστηκαν, απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το δεξαμενόπλοιο "Βασίλειος 7" με το υπο σημαία Κύπρου φορτηγό πλοίο "Αγιος Ιωάννης", ενώ έπλεε 4 ναυτικά μίλια δυτικά των Φλεβών. Κανείς απο το 10μελές ελληνικό πλήρωμα του "Βασίλειος 7" και το 21μελές πλήρωμα Φιλιππινέζων του "Αγίου Ιωάννη" δεν έπαθε το παραμικρό. Απο τη σύγκρουση προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, στο μέν πρώτο σκάφος στην πλώρη και στο δεύτερο στη δεξιά του πλευρά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα ο τελικός του Κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.

Νοκ-άουτ από τον σημερινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, τέθηκε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος. Ο νεαρός μέσος των ``ερυθρολεύκων`` υπέστη θλάση στους προσαγωγούς. Οσο αφορά τον έτερο των "αιωνίων" τόσο ο Νίκος Λυμπερόπουλος, όσο και ο Ανδρέας Λαγωνικάκης,πήραν μέρος στην προπόνηση του Παναθηναϊκού. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι είναι σε θεση να αγωνισθούν στον τελικό.

Στην 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται ο Ολυμπιακός.

Στον αστερισμό της παγκόσμιας καταξίωσης βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι"φιγουράρουν στην 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στατιστικής και Ποδοσφαιρικής Ιστορίας. Είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα καταφέρνει να βρίσκεται για τρίτο συνεχή μήνα, στην πρώτη εικοσάδα του κόσμου.

Η Βουλιαγμένη κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος στην υδατοσφαίριση.

Η Βουλιαγμένη κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος στην υδατοσφαίριση αφού στον τελικό του φάιναλ-φορ, που έγινε στην Κέρκυρα, επικράτησε του πρωταθλητή Ολυμπιακού με 8-7,στερώντας έτσι από τους "ερυθρόλευκους" την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν το νταμπλ. Την τρίτη θέση πήρε ο Εθνικός που νίκησε στον μικρό τελικό τα Χανιά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,15 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,76, γαλλικό φράγκο προς 44,41, λίρα Αγγλίας προς 502,93, ελβετικό φράγκο προς 204,86, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,04, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 258,03, τη λίρα Κύπρου προς 571,14 και το ευρώ προς 330,07 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται ζεστός καιρός με αραιές νεφώσεις που στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν βροχές.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί αλλά αργότερα στα δυτικά και βόρεια θα γίνουν βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια 14 με 30, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 32 και στο Αιγαίο 17 με 28 βαθμούς. Ζεστός καιρός με αραιές νεφώσεις προβλέπεται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη,νότιοι άνεμοι και θερμοκρασία 17 με 32 και 16 με 27 βαθμούς, αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 5 May 1999 - 7:00:10 UTC