Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εντονο διπλωματικό παρασκήνιο για αναζήτηση λύσης για Κόσοβο.
- Το ΝΑΤΟ συνέχισε τους βομβαρδισμούς.
- Συζήτηση χθες στη Βουλή για ΝΑΤΟ και γιουγκοσλαβική κρίση.
- Προηγείται η ΝΔ σε ευρωεκλογές-βουλευτικές σύμφωνα με δημοσκόπηση.
- Σημαντικά μέτρα για την προστασία των δασών απο πυρκαγιές.
- Στη Θεσσαλονίκη απο σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ.
- 1η Ιουλίου ξεκινούν οι γενικές εξετάσεις.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η Βέροια νίκησε στην έδρα της με 3-1 τον Εθνικό Αστέρα.
- Η Αστον Βίλα, ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Γεωργάτου.
- Καταγγελία παίκτη της Ξάνθης σε βάρος προέδρου του Παναθηναϊκού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εντονο διπλωματικό παρασκήνιο για αναζήτηση λύσης για Κόσοβο.

Εγγύτερα σε μια διπλωματική λύση, δήλωσε οτι βρίσκεται η γιουγκοσλαβική κρίση ο απεσταλμένος της Ρωσίας, Βίκτορ Τσερνομίρντιν, μετά τις συνομιλίες, που είχε με τον πρόεδρο Κλίντον. Τόνισε, επίσης, οτι "διακυβεύονται πολύ σοβαρά πράγματα". Ο Αμερικανός πρόεδρος, νωρίτερα, δήλωσε οτι το Βελιγράδι πρέπει να δεχθεί "σαφή δέσμευση" για απόσυρση του στρατού του απο το Κοσσυφοπέδιο και ανάπτυξη μιας "αξιόπιστης διεθνούς δύναμης ασφαλείας" με την συμμετοχή του ΝΑΤΟ, της Ρωσίας και ενδεχομένως και άλλων ορθόδοξων χωρών.

Το ΝΑΤΟ συνέχισε τους βομβαρδισμούς.

Συνεχίστηκαν οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί. Επλήγησαν, μεταξύ άλλων, στόχοι στο Νόβι Σαντ και στα περίχωρα του Βελιγραδίου. Μεγάλο κίνδυνο διατρέχει η ζωή 111 πρόωρα γεννημένων βρεφών, εξαιτίας της διακοπής στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος από τους βομβαρδισμούς. Στους κυβερνητικούς κύκλους καλλιεργείται ένα αισιόδοξο κλίμα για την εκτόνωση της κρίσης, ενω δημιουργείται η εντύπωση οτι οι κυβερνητικοί παράγοντες με τις δηλώσεις τους προσπαθούν να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για τις υποχωρήσεις που πρέπει να γίνουν.

Συζήτηση χθες στη Βουλή για ΝΑΤΟ και γιουγκοσλαβική κρίση.

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη χθες η συζήτηση στη Βουλή για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, αλλά και τη γιουγκοσλαβική κρίση. Ο κ. Σημίτης αποκάλυψε οτι είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον καγκελάριο της Γερμανίας για αναζήτηση λύσης στην κρίση του Κοσσυφοπεδίου, η οποία κατά τον πρωθυπουργό προβάλλει αναγκαία. Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της πολιτικής, που ακολουθεί η κυβέρνηση. Αντίθετα στο σύνολό τους οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης άσκησαν δριμύτατη κριτική στον κ. Σημίτη για τη στάση και τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Προηγείται η ΝΔ σε ευρωεκλογές-βουλευτικές σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Το 32,5% των ερωτηθέντων δημοσκόπησης της V.PRC, που δημοσιεύεται σήμερα στα ΝΕΑ, δηλώνει ότι στις βουλευτικές εκλογές θα ψήφιζε τη ΝΔ, έναντι 27,1% του ΠΑΣΟΚ, 5,8% του ΔΗΚΚΙ, 5,1% του ΚΚΕ, 4,6% του ΣΥΝ και 1,6% της ΠΟΛΑΝ. Το 23% δηλώνει αναποφάσιστοι, δεν θα ψηφίσει, άκυρο, λευκό, άλλο ή δεν απάντησε. Το αντίστοιχο ποσοστό για τις ευρωεκλογές είναι 22,2%, ενώ των κομμάτων: ΝΔ 32,3%, ΠΑΣΟΚ 26,9%, ΣΥΝ 5,6%, ΔΗΚΚΙ 5,5%, ΚΚΕ 5,3%, ΠΟΛΑΝ 2, 2%.

Σημαντικά μέτρα για την προστασία των δασών απο πυρκαγιές.

Τέσσερις χιλιάδες δασικοί και 1300 πυροσβέστες προσλαμβάνονται άμεσα για την προστασία των δασών απο πυρκαγιές, αποφασίστηκε σε χθεσινή διυπουργική σύσκεψη, υπό την προεδρία της υπουργού Εσωτερικών, Βάσως Παπανδρέου. Επίσης, θα αγοραστούν δύο "καναντέρ" και θα ενοικιαστούν 4 ελικόπτερα, δύο ακόμη "καναντέρ" και ενα "ιλιούσιν". Ακόμη, αυξάνονται οι περιπολίες απο μικτές ομάδες, που θα συγκροτούν εργαζόμενοι στο Δήμο, τις νομαρχίες και στρατιώτες.

Στη Θεσσαλονίκη απο σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Διήμερη περιοδεία στο νομό Θεσσαλονίκης αρχίζει από σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί τους δήμους Τριανδρίας, Κορδελιού, Αγίου Αθανασίου, Χαλάστρας και Εχεδώρου. Το μεσημέρι θα επισκεφθεί το νοσοκομείο Δυτικών Συνοικιών, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία του δημαρχείου Ευόσμου. Την Τετάρτη το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ θα περιοδεύσει στους δήμους Εγνατίας, Αρέθουσας, Σοχού, Λαχανά και στην Οσσα. Η διήμερη περιοδεία θα ολοκληρωθεί με ομιλία του κ. Καραμανλή στην πλατεία του Λαγκαδά.

1η Ιουλίου ξεκινούν οι γενικές εξετάσεις.

Με τους υποψήφιους των τριών πρώτων δεσμών να διαγωνίζονται στην Εκθεση, ανοίγει την 1η Ιουλίου η αυλαία των φετινών γενικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στο μάθημα της Εκθεσης θα διαγωνιστούν στις 2 Ιουλίου οι υποψήφιοι της Δ' δέσμης. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιουλίου, ενώ την ίδια μέρα θα αρχίσουν οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Βέροια νίκησε στην έδρα της με 3-1 τον Εθνικό Αστέρα.

Η Βέροια σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 28η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας, νίκησε στην έδρα της με 3-1 τον Εθνικό Αστέρα και αναθέρμανε τις λιγοστές ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία. Στη βαθμολογία, η Βέροια παραμένει στην προτελευταία θέση (17η) με 20 βαθμούς, ενώ ο Εθνικός Αστέρας είναι 11ος με 34.

Η Αστον Βίλα, ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Γεωργάτου.

Μία ακόμη ομάδα της πρέμιερ λίγκ, η Αστον Βίλα, ενδιαφέρεται γιά την απόκτηση του Γ.Γεωργάτου. Η αγγλική εφημερίδα "People", αναφέρει ότι οι ``χωριάτες`` είναι έτοιμοι να διαθέσουν 1,5 δισ δρχ γιά τον μέσο του Ολυμπιακού. Αλλος ένας από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους, εξεδήλωσε το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του Νίκου Μαχλά. Σύμφωνα λοιπόν με τον βρετανικό Τύπο, ο Ελληνας επιθετικός της Βίτεσε αποτελεί μεταγραφικό στόχο της Αρσεναλ.

Καταγγελία παίκτη της Ξάνθης σε βάρος προέδρου του Παναθηναϊκού.

Σοβαρή καταγγελία σε βάρος του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιώργου Βαρδινογιάννη,έκανε με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο Χρήστος Πατσατζόγλου.Ο μέσος της Ξάνθης, αποκάλυψε ότι απειλήθηκε από τον ισχυρό άνδρα των ``πρασίνων`` για το γκολ που πέτυχε στο ματς ανάμεσα στις δυο ομάδες. Μάλιστα με απείλησε ότι θα μου κόψει το ποδόσφαιρο, τόνισε ο Πατσατζόγλου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 311,60 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,90, γαλλικό φράγκο προς 50,36, λίρα Αγγλίας προς 502,26, ελβετικό φράγκο προς 204,90, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,06, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,52, τη λίρα Κύπρου προς 572,11 και το ευρώ προς 330,34 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται ζεστός καιρός με αραιές νεφώσεις που στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα βορειοανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 12 με 33 και στα νησιά 17 με 29 βαθμούς. Ζεστός και υγρός καιρός με αραιές νεφώσεις προβλέπεται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 17 με 32 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 15 με 30 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 4 May 1999 - 17:27:27 UTC