Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νεκροί απο τους χθεσινούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.
- Διαφώνησε η Ελλάδα για την επιβολή του εμπάργκο πετρελαίου.
- "Δημόσια ανακοίνωση" ΗΠΑ για κλίμα αντιαμερικανισμού στην Ελλάδα.
- Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για την αγορά των νέων μαχητικών αεροσκαφών.
- Θετικές προβλέψεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.
- Απεργιακές κινητοποιήσεις στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.
- Ο Στέφανος Μάνος ανακοίνωσε το κόμμα του.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκησε ο Αρης στον δεύτερο αγώνα για τα πλέϊ οφ, τον Ολυμπιακό.
- Πόλεμος εξωδίκων ανάμεσα στην ΕΠΟ και τον Ανγκελ Ιορντανέσκου.
- Εκτός οκτάδας ευρωπαϊκού πρωταθλήματος,η εθνική ποδοσφαίρου παίδων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νεκροί απο τους χθεσινούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.

Τρία άτομα σκοτώθηκαν στη Γιουγκοσλαβία απο τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς.Τα μαχητικά του ΝΑΤΟ έπληξαν δεκάδες στόχους σε όλη τη χώρα. Στο Βελιγράδι βομβάρδισαν το υπουργείο Αμυνας και το αρχηγείο του γιουγκοσλαβικού στρατού. Οι ΗΠΑ στέλνουν 40 ακόμα αεροσκάφη μεταξύ των οποίων είναι και 10 Β-52. Ο γγ του ΟΗΕ άφησε να εννοηθεί οτι η εξεύρεση πολιτικής λύσης δεν βρίσκεται προ των θυρών. Σήμερα ο Ρώσος απεσταλμένος θα παρουσιάσει στον Μιλόσεβιτς συγκεκριμένες προτάσεις μετά τις συνομιλίες που είχε με Ευρωπαίους ηγέτες.

Διαφώνησε η Ελλάδα για την επιβολή του εμπάργκο πετρελαίου.

Με αποχή της Ελλάδας ψηφίστηκε απο την επιτροπή των μονίμων αντιπροσώπων των "15" της Ευρωπαϊκής Ενωσης ο εφαρμοστικός κανονισμός για την επιβολή εμπάργκο πετρελαίου σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας. Επίσης στο ΝΑΤΟ επιφυλάξεις για την επιβολή του εμπάργκο εκφράζουν η χώρα μας και η Γαλλία. Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ δεν απέκλεισε την χρήση βίας κατά πλοίων που τυχόν προσπαθήσουν να παραβιάσουν το εμπάργκο. Επίσης απείλησε με "σοβαρές" πολιτικές και οικονομικές συνέπειες τη Ρωσία αν το παραβιάσει.

"Δημόσια ανακοίνωση" ΗΠΑ για κλίμα αντιαμερικανισμού στην Ελλάδα.

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν "δημόσια ανακοίνωση"με την οποία ενημερώνει τους Αμερικανούς πολίτες για το κλίμα αντιαμερικανισμού στην Ελλάδα,λόγω των νατοϊκών βομβαρδισμών και για τα μέτρα που πρέπει να λάβουν για την ασφάλειά τους. Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές,δεν πρόκειται για ``ταξιδιωτική οδηγία`` αλλά για ``ανακοίνωση`` που δεν αποτελεί συμβουλή προς τους Αμερικανούς πολίτες να μην επισκεφθούν την Ελλάδα, αλλά ενημερωσή τους. Ο υπουργός Ανάπτυξης έθεσε στην ΕΕ το θέμα των επιπτώσεων στον τουρισμό μας απο την γιουγκοσλαβική κρίση

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ για την αγορά των νέων μαχητικών αεροσκαφών.

Υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ για την επιλογή του νέου τύπου μαχητικών αεροσκαφών που θα προμηθευτεί η πολεμική μας αεροπορία. Παράλληλα, θα εξετάσει και το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού. Το θέμα απασχόλησε χθές τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Αμύνης, ο οποίος δήλωσε ότι ήδη έχουν εξευρεθεί οι πόροι για το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Πολεμικής Αεροπορίας ύψους 1,3 τρισ. δραχμών.

Θετικές προβλέψεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Η Ελλάδα θα ικανοποιήσει τους όρους συμμετοχής της στην ΟΝΕ, εκτίμησε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, σημειώνοντας όμως ότι δεν χρειάζεται εφησυχασμός και χαλάρωση. Κατά τον κ.Παπαδήμο ο πληθωρισμός τους θερινούς μήνες θα προσεγγίσει το 2%, κάλεσε τους βιομηχάνους να περιορίσουν τα κέρδη τους και χαρακτήρισε αμελητέες τις επιπτώσεις στην οικονομία από την κρίση στο Κόσοβο. Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο της ΟΝΕ, διατύπωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, μιλώντας σε συνέδριο του Εκόνομιστ.

Απεργιακές κινητοποιήσεις στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινούν από το Σάββατο 1η Μαϊου οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Το Σάββατο και τη Δευτέρα έχουν εξαγγελει 24ωρες απεργίες ενώ την Κυριακή, την Τετάρτη και την Παρασκευή πολύωρες στάσεις εργασίας.

Ο Στέφανος Μάνος ανακοίνωσε το κόμμα του.

"Οι Φιλελεύθεροι" είναι το όνομα που έδωσε ο Στέφανος Μάνος στο νέο κόμμα με το οποίο θα κατέβει στις ευρωεκλογές και με σήμα έναν ταύρο και χρώμα το κόκκινο. Ανακοινώνοντας την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός του, την οποία υπογράφουν 350 πολίτες, ο κ. Μάνος κατεβαίνει με το κεντρικό σύνθημα "κάποιος πρέπει να τολμήσει".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκησε ο Αρης στον δεύτερο αγώνα για τα πλέϊ οφ, τον Ολυμπιακό.

Την Κυριακή το βράδυ θα αναδειχθεί η ομάδα που θα διεκδικήσει από τον Παναθηναϊκό τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή στο μπάσκετ. Κι' αυτό, γιατί ο Αρης στον δεύτερο αγώνα για τα πλέϊ οφ, νίκησε στο Αλεξάνδρειο τον Ολυμπιακό με 72-70 και ισοφάρισε σε 1-1 τις νίκες. Ετσι, τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στον αγώνα του ΣΕΦ, που θα γίνει την Κυριακή το βράδυ.

Πόλεμος εξωδίκων ανάμεσα στην ΕΠΟ και τον Ανγκελ Ιορντανέσκου.

Πόλεμος εξωδίκων ξέσπασε ανάμεσα στην ΕΠΟ και τον Ανγκελ Ιορντανέσκου. Ο Ρουμάνος προπονητής, με εξώδικη απάντηση που έστειλε στην ελληνική ομοσπονδία, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ουδέποτε υπέβαλε επίσημα την παραίτησή του και έτσι δεν παρέβη τις συμβατικές του υποχρεώσεις, ενώ παράλληλα κατηγορεί την ΕΠΟ γιά αντισυμβατική συμπεριφορά, θεωρώντας τον εαυτό του απολυθέντα.Αυτη είναι η απάντησή του στην "εξώδικη δήλωση- πρόσκληση" που του είχε στείλει η ΕΠΟ.

Εκτός οκτάδας ευρωπαϊκού πρωταθλήματος,η εθνική ποδοσφαίρου παίδων.

Εκτός οκτάδας ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, έμεινε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των παίδων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στον τρίτο αγώνα του για την προκριματική φάση της διοργάνωσης που έγινε στην Τσεχία, ηττήθηκε με 2-0 από το αντίστοιχη της διοργανώτριας χώρας, ολοκληρώνοντας έτσι τις υποχρεώσεις του.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,60, γαλλικό φράγκο προς 50,56, λίρα Αγγλίας προς 503,68, ελβετικό φράγκο προς 206,28, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,13, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 262,27, τη λίρα Κύπρου προς 572,46 και το ευρώ προς 331,71 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Ζεστός καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα, με αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσουν και είναι πιθανό το απόγευμα να σημειωθούν σποραδικές βροχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και στο Ιόνιο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 10 με 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 29 και στα νησιά 14 με 25 βαθμούς.Ζεστό και υγρό καιρό με αραιές νεφώσεις θα έχει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 16 με 29 και 14 με 26 βαθμούς, αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 30 April 1999 - 7:00:12 UTC