Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-04-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνομιλίες Τσερνομίρντιν - Τάλμποτ για γιουγκοσλαβική κρίση.
- Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία κατά τη διάρκεια της νύχτας.
- Κριτική από την αντιπολίτευση στη στάση της κυβέρνησης.
- Συναντήσεις Δρυ για αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.
- Μηνυτήρια αναφορά κατά Σταυρακάκη απο ΝΔ.
- Ανέλαβαν υπηρεσία οι 1.000 νέοι συνοριακοί φύλακες.
- Εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού επί του Αρη με 79-61.
- Σημαντική νίκη πέτυχε ο Πανιώνιος επί του Εθνικού.
- Αύριο ο φιλικός αγώνας στο ΟΑΚΑ, Ελλάδας- Ελβετίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνομιλίες Τσερνομίρντιν - Τάλμποτ για γιουγκοσλαβική κρίση.

Συγκεκριμένες προτάσεις για εκτόνωση της γιουγκοσλαβικής κρίσης θα παρουσιάσει ο ειδικός απεσταλμένος της Ρωσίας, Τσερνομίρντιν, στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τάλμποτ, στη σημερινή τους συνάντηση στη Μόσχα. Ο κ. Τσερνομίρντιν είχε μακρά συνομιλία νωρίτερα με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, κ. Γκορ. Τη Μόσχα θα επισκεφθούν αύριο ο γγ του ΟΗΕ και ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Παπανδρέου. Ο αντιπρόεδρος της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης, Ντράσκοβιτς, δήλωσε ότι έχει στα όσα προτείνει την υποστήριξη του προέδρου της Σερβίας, κ. Μιλουτίνοβιτς.

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δεκάδες πυραύλους σε ισάριθμους στόχους σε όλη τη Γιουγκοσλαβία εξαπέλυσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τα νατοϊκά αεροσκάφη. Κυρίως επλήγησαν η Πρίστινα και η περιοχή του Κράγιεβο. Επίσης, στο Βελιγράδι, το κτίριο, που στεγάζει τα γραφεία του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού κόμματος. Σύμφωνα με την απόφαση, που έλαβαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα εφαρμοστεί το πετρελαϊκό εμπάργκο. Επίσης, έθεσαν περιορισμούς στη μετακίνηση στο εξωτερικό του Μιλόσεβιτς και στελεχών του.

Κριτική από την αντιπολίτευση στη στάση της κυβέρνησης.

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για τη στάση τους στη γιουγκοσλαβική κρίση εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Καραμανλής, ο οποίος ολοκλήρωσε τον κύκλο των συναντήσεών του με τους ηγέτες των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Σύμπτωση απόψεων ανάμεσά τους υπήρξε σ' ό,τι αφορά τη σύγκληση σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών και σύστασης συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής. Επίσης, ο κ. Καραμανλής με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ζήτησε την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη χάραξη εθνικής πολιτικής.

Συναντήσεις Δρυ για αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος.

Με τη ΓΣΕΕ συναντάται σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Δρυς, στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου για την αναμόρφωση του φορολογικού συτήματος. Χθες συναντήθηκε με εκπροσώπους βιομηχανικών και εμπορικών συλλόγων, στους οποίους δήλωσε οτι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει ένα σύστημα φορολόγησης, που δεν θα συνθλίβει τις εμπορικές επιχειρήσεις, θα είναι απλό και ταυτόχρονα θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή.

Μηνυτήρια αναφορά κατά Σταυρακάκη απο ΝΔ.

Η ΝΔ καταθέτει σήμερα μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, κ. Σταυρακάκη, με την οποία θα ζητεί τη δίωξή του για ψευδορκία, λόγω της άρνησής του να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή, που διερευνά την υπόθεση Οτσαλάν. Χθες στην εξεταστική επιτροπή κατέθεσε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Φίλιππος Πετσάλνικος, ο οποίος επεσήμανε τις ευθύνες του κλιμακίου της ΕΥΠ στο αεροδρόμιο του Ελληνικού για την έλευση του Κούρδου ηγέτη.

Ανέλαβαν υπηρεσία οι 1.000 νέοι συνοριακοί φύλακες.

Χίλιοι νέοι συνοριακοί φύλακες ανέλαβαν απο χθες υπηρεσία στην ελληνοαλβανική μεθόριο. Σε χθεσινές δηλώσεις του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τόνισε επίσης οτι με την ολοκλήρωση συγκεκριμένης και λεπτομερούς καταγραφής της εγκληματικότητας σε κάθε περιοχή αρχίζει τον Μάιο η εφαρμογή σχεδίου για αποτελεσματική αστυνόμευση σε όλη τη χώρα. Ο κ. Χρυσοχοϊδης επεσήμανε ότι για την αντιμετώπιση των πυρκαϊών στα δάση, φέτος θα διατεθούν πολλαπλάσια μέσα και πολλαπλάσιο προσωπικό, ώστε να μειωθούν κατά το δυνατόν οι ζημιές.

Εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στη Θεσσαλονίκη.

Εκρηκτικό μηχανισμό, που είχε τοποθετηθεί στα γραφεία του αμερικανικού ιδρύματος "Φουλ Μπράϊτ", στη Θεσσαλονίκη εξουδετέρωσαν πυροτεχνουργοί της αστυνομίας. Η αυτοσχέδια βόμβα περιείχε μισό κιλό δυναμίτιδα. Νωρίτερα, άγνωστος που δήλωσε οτι εκπροσωπεί την πρωτοεμφανιζόμενη "Επαναστατική Οργάνωση Ρήγας Φεραίος", με τηλεφώνημά του στην "Ελευθεροτυπία", προειδοποίησε για τη βόμβα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού επί του Αρη με 79-61.

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Αρη με 79-61 και έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στους τέλικούς των πλέι οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ. Το ματς έγινε στο ΣΕΦ και οι ``ερυθρόλευκοι`` χρειάζονται πλέον ακόμη μία νίκη για να πάρουν την πρόκριση. Η επόμενη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες, θα γίνει την Πέμπτη στο Αλεξάνδρειο.

Σημαντική νίκη πέτυχε ο Πανιώνιος επί του Εθνικού.

Σημαντική νίκη στην προσπάθειά του να αποφύγει τον υποβιβασμό πέτυχε ο Πανιώνιος, επικρατώντας με 2-0 στη Νέα Σμύρνη του Εθνικού, σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 27η ημέρα του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής. Τα τέρματα των ``κυανερύθρων`` πέτυχαν οι Καρασσαβίδης (57') και Ιωαννίδης (84'), ενώ ο Εθνικός αγωνίστηκε από το 25' με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τσιαμάκη.

Αύριο ο φιλικός αγώνας στο ΟΑΚΑ, Ελλάδας- Ελβετίας.

Ο προπονητής της εθνικής μας ομάδας, Βασίλης Δανιήλ, κάλεσε τον επιθετικό της Ξάνθης, Θωμά Κυπαρίσση για το φιλικό παιχνίδι με την Ελβετία που θα γίνει αύριο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Ο ποδοσφαιριστής της Ξάνθης, κλήθηκε στη θέση του Ντέμη Νικολαϊδη, ο οποίος είναι τραυματίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,18 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,42, γαλλικό φράγκο προς 50,51, λίρα Αγγλίας προς 504,02, ελβετικό φράγκο προς 206,81, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,11, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 262,27, τη λίρα Κύπρου προς 571,24 και το ευρώ προς 331,35 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός,αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανόν να σημειωθούν καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά στο νότιο Αιγαίο βορειοδυτικοί μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 22 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 24 και στα νησιά 12 με 22 βαθμούς. Αίθριο καιρό θα έχει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη με λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 10 με 23 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 8 με 21 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 27 April 1999 - 7:00:10 UTC