Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-04-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίστηκαν οι αεροπορικές επιθέσεις κατά της Γιουγκοσλαβίας.
- Συνάντηση χθες Σημίτη - Αναν για Γιουγκοσλαβία και Κυπριακό.
- Προειδοποίηση Τσοχατζόπουλου για τη γιουγκοσλαβική κρίση.
- Σε εξέλιξη η ελληνική πρωτοβουλία για τα Βαλκάνια.
- Αύριο η δίκη του ανθυποπλοιάρχου του Α/Τ "Θεμιστοκλής".
- Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ καταθέτει σήμερα στη Βουλή για Οτσαλάν.
- Αρχισε η κατάθεση αιτήσεων για προσλήψεις σε υπουργεία μέσω ΑΣΕΠ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αισιοδοξία στον Ολυμπιακό για το φάιναλ φορ του Μονάχου.
- Ελπίδες για μια θέση στο τσάμπιονς λιγκ διατηρεί ο Παναθηναϊκός.
- Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ηρακλή και προκρίθηκε στους "4" των πλέι οφ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίστηκαν οι αεροπορικές επιθέσεις κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Στόχους στο Βελιγράδι, στην Ιβάνιτσα και στη Νις, όπου σκοτώθηκε ένα άτομο και τραυματίστηκαν 8, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Γιουγκοσλαβίας, έπληξαν χθες τα νατοϊκά βομβαρδιστικά. Στην Αλβανία έχουν μεταφερθεί εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιώτες για την προστασία των 24 ελικοπτέρων "Απάτσι". Ο Ρώσος προεδρος, κ. Γέλτσιν διαβεβαίωσε τον Αμερικανό ομόλογό του οτι δεν θα επιτρέψει να εμπλακεί η χώρα του στη διαμάχη του Κοσσυφοπεδίου.Αντίθετη είναι η Γερμανία στοενδεχόμενο χερσαίων επιχειρήσεων.

Συνάντηση χθες Σημίτη - Αναν για Γιουγκοσλαβία και Κυπριακό.

Ενεργότερο ρόλο του ΟΗΕ για την επίλυση με διπλωματικά μέσα της γιουγκοσλαβικής κρίσης ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, απο τον γγ του ΟΗΕ, Κόφι Αναν, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση. Επίσης, τον ενημέρωσε για την ελληνική πρωτοβουλία, για την ασφάλεια, σταθερότητα και ανάπτυξη στα Βαλκάνια. Συζητήθηκε ακόμη το Κυπριακό, όπου ο κ. Σημίτης υπογράμμισε τη σημασία της απόφασης της Λευκωσίας να μην εγκατασταθούν οι S-300 και ζήτησε να υλοποιηθούν οι διεθνείς διαβεβαιώσεις για αποστρατικοποίηση του νησιού.

Προειδοποίηση Τσοχατζόπουλου για τη γιουγκοσλαβική κρίση.

Οι επερχόμενες εξελίξεις οδηγούν σε ολοκληρωτικό πόλεμο με καταστροφικές συνέπειες για όλους τους λαούς της βαλκανικής, προειδοποίησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος και επέκρινε το ΝΑΤΟ ότι έδωσε υπέρμετρο βάρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, προσθέτοντας οτι αυτές έχουν αποκλείνει απο τον αρχικό στόχο. Επανέλαβε οτι η χώρα μας δεν θα συμμετάσχει σε χερσαίες επιχειρήσεις, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα, να υπάρξουν ορισμένες διευκολύνσεις στο ΝΑΤΟ.

Σε εξέλιξη η ελληνική πρωτοβουλία για τα Βαλκάνια.

Ο συντονισμός των ενεργειών των Βαλκανικών χωρών για σταθερότητα και ανάπτυξη στην περιοχή, μετά την κρίση στο Κόσοβο, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης, στην Αθήνα, εκπροσώπων από πέντε χώρες της περιοχής, με πρωτοβουλία της Ελλάδος. Το υπουργείο Υγείας και το ΥΠΕΧΩΔΕ διαβεβαίωσαν οτι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για το ενδεχόμενο μεταφοράς στην Ελλάδα τοξικού νέφους από τους βομβαρδισμούς εργοστασίων χημικών στη Γιουγκοσλαβία.

Αύριο η δίκη του ανθυποπλοιάρχου του Α/Τ "Θεμιστοκλής".

Παρουσιάστηκε αυτοβούλως χθές στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιώς ο ναύτης Κουτσογιάννης, ο οποίος αρνήθηκε να συμμετάσχει στην αποστολή του αντιτορπιλικού "Θεμιστοκλής" στην Αδριατική. Ο μόνιμος ανθυποπλοίαρχος Μαρίνος Ριτσούδης, ο οποίος επισης αρνήθηκε να συμμετάσχει στην αποστολή του "Θεμιστοκλής" θα δικαστεί αύριο από το Ναυτοδικείο Πειραιά.

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ καταθέτει σήμερα στη Βουλή για Οτσαλάν.

Ολοκλήρωσε χθες την κατάθεση του ο αντισυνταγματάρχης Σάββας Καλεντερίδης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Οτσαλάν. Ο κ. Καλεντερίδης δεν αποδέχθηκε οτι μπορεί να υπήρξε δόλος απο ελληνικής πλευράς στην απαγωγή και την παράδοση του Κούρδου ηγέτη Επίσης δήλωσε οτι η Κένυα ήταν η πιο βολική λύση, ενώ άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της. Σήμερα έχουν κληθεί να καταθέσουν ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, κ. Σταυρακάκης και ο πρώην υπεύθυνος της αίθουσας VIP του αεροδρομίου Αθηνών κ. Ευαγγελάτος.

Αρχισε η κατάθεση αιτήσεων για προσλήψεις σε υπουργεία μέσω ΑΣΕΠ.

Μέχρι τις 10 Μαϊου οι νομαρχίες όλης τις χώρας θα δέχονται αιτήσεις για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 1.274 ατόμων. Οι προσλήψεις θα γίνουν στα υπουργεία Αμυνας, Υγείας, Πολιτισμού, Δικαιοσύνης και την Τράπεζα της Ελλάδος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αισιοδοξία στον Ολυμπιακό για το φάιναλ φορ του Μονάχου.

Με μεγάλη αισιοδοξία αντιμετωπίζουν παίκτες και τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού την προσπάθεια της ομάδας να φθάσει στον τελικό και να κατακτήσει το τρόπαιο της Ευρωλίγκα στο φάιναλ φορ του Μονάχου. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς δήλωσε ότι στον σημερινό ημιτελικό κόντρα στη Ζαλγκίρις τα πράγματα θα είναι αρκετά δύσκολα, αφού οι Λιθουανοί έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν πολύ καλό σύνολο, όμως όπως είπε,ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος χωρίς προβλήματα τραυματισμών,ενώ και οι παίκτες του διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία.

Ελπίδες για μια θέση στο τσάμπιονς λιγκ διατηρεί ο Παναθηναϊκός.

Διατηρεί τις ελπίδες του γιά συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα, σε αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 26ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` Εθνικής κατηγορίας,επικράτησε με 5-1 του ουραγού Εθνικού και έφτασε τους 56 βαθμούς, πέντε λιγότερους από την δεύτερη ΑΕΚ και εννέα από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ηρακλή και προκρίθηκε στους "4" των πλέι οφ.

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση στο β' ημίχρονο, όπου και προηγήθηκε με 20 πόντους διαφορά, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 61-53 τον Ηρακλή στο Αλεξάνδρειο και προκρίθηκε στους "4" των πλέι οφ στο μπάσκετ. Ηταν ο τρίτος και καθοριστικός αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες, για τον β' γύρο των πλέι οφ και ο ΠΑΟΚ συμπληρώνοντας δύο νίκες επί του ``Γηραιού``, πέρασε στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,26 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,84, γαλλικό φράγκο προς 50,34, λίρα Αγγλίας προς 502,12, ελβετικό φράγκο προς 206,28, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,05, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 263,06, τη λίρα Κύπρου προς 571,01 και το ευρώ προς 330,23 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και πιθανόν στα βόρεια να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και στα νότια πρόσκαιρα ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 20,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 23 και στα νησιά 12 με 21 βαθμούς. Αίθριο καιρό θα έχει στην Αττική, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 10 με 22 βαθμούς. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα έχει στη Θεσσαλονίκη, μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην πόλη 9 με 19 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 20 April 1999 - 7:00:11 UTC