Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πρώτος ο κ. Τσοχατζόπουλος στην εκλογή μελών νέας ΚΕ.
- Επανεκλογή Σημίτη στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
- Επικρίσεις απο ΝΔ στην κυβερνητική πολιτική.
- Σύνοδος κορυφής της ΕΕ στις 24 και 25 Μαρτίου.
- Μέσα στην εβδομάδα η πώληση του 50% των μετοχών της Ιονικής.
- Δυο Τράπεζες στόχοι βομβιστών στη διάρκεια της νύχτας.
- Ικανοποίηση γιατρών για την πορεία της υγείας του κ. Γιαννόπουλου.
- Καταδίκη 25χρονου για θάνατο νεαρής με αυτοκίνητο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Δύσκολη η νίκη της ΑΕΚ με 1-0 επι της Προοδευτικής.
- "Αλλαγή ηγεσίας" στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Πρώτος ο κ. Τσοχατζόπουλος στην εκλογή μελών νέας ΚΕ.

Ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα η καταμέτρηση ψήφων για την ανάδειξη των μελών της νέας ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος εξελέγη στην πρώτη θέση με 3.230 ψήφους. Στην πρώτη δεκάδα εξελέγησαν και οι Γιώργος Παπανδρέου με 2.845, Ευάγγελος Βενιζέλος με 2.830, Κώστας Σκανδαλίδης με 2.682, Κώστας Λαλιώτης με 2.667, Θεόδωρος Πάγκαλος με 2.657, Παρασκευάς Αυγερινός με 2.482, Αλέκος Παπαδόπουλος με 2.422, Απόστολος Κακλαμάνης με 2.415 και Βάσω Παπανδρέου με 2.408 ψήφους.

Επανεκλογή Σημίτη στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Με ποσοστό 68,57% επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, επανεξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, από το 5ο συνέδριο του Κινήματος. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 5.666, από τους 5.802 συνέδρους και ο κ. Σημίτης συγκέντρωσε 3.723 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 235 άκυρα και 1.708 λευκά. Αμέσως μετά ο κ. Σημίτης ευχαρίστησε τους συνέδρους για τη συμμετοχή τους, τονίζοντας ότι τώρα αρχίζει μια νέα εποχή, μια νέα συλλογικότητα, ενω δέχθηκε συγχαρητήρια απο τον κ. Τσοχατζόπουλο. Το μεσημέρι ο κ. Σημίτης θα έχει συνεργασία με τον κ. Σκανδαλίδη.

Επικρίσεις απο ΝΔ στην κυβερνητική πολιτική.

Το 5ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στο επίκεντρο του σχολιασμού του προέδρου της ΝΔ, κ. Καραμανλή, που έκανε εκ νέου λόγο για κομματική νομενκλατούρα και υπολείμματα κομματικού στρατού τα οποία, όπως είπε, δεν έχουν καμία θέση και κανένα ρόλο να παίξουν σήμερα. Ο κ. Καραμανλής ολοκληρώνοντας χθες την περιοδεία του στην Αργολίδα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της έχει καταστήσει την Ελλάδα ουραγό σε όλες τις εξελίξεις, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ανταποκριθεί στι προκλήσεις των καιρών.

Σύνοδος κορυφής της ΕΕ στις 24 και 25 Μαρτίου.

Ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, θα αναχωρήσει αύριο για το Βερολίνο, προκειμένου να συμμετάσχει στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, όπου θα εξεταστεί η Ατζέντα 2000, αλλά και θέματα, που αφορούν την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην Κομισιόν. Στη σύνοδο, η οποία θα εγκρίνει κονδύλια ύψους 26 δις Ευρώ, η ελληνική πλευρά αναμένεται να δώσει πραγματική μάχη, μετά και τις προτάσεις της γερμανικής προεδρίας για περικοπές κονδυλίων στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Η προετοιμασία της συνόδου, απασχόλησε χθες στις Βρυξέλλες τους υπουργούς Εξωτερικών.

Μέσα στην εβδομάδα η πώληση του 50% των μετοχών της Ιονικής.

Στην τελική ευθεία εισέρχεται αυτή την εβδομάδα η διαδικασία πώλησης του 50% των μετοχών της Ιονικής Τράπεζας, καθώς την Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την υποβολή των τελικών και δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους. Τόσο η πώληση της Ιονικής, όσο και η δήλωση της κυβέρνησης για συνεπή προσήλωση στη πολιτική ένταξης στην ΟΝΕ, τροφοδοτούν ιδιαίτερα θετικό κλίμα στο Χρηματιστήριο, γεγονός που αναμένεται να συνεχιστεί και με την παρουσία ξένων θεσμικών επενδυτών.

Δυο Τράπεζες στόχοι βομβιστών στη διάρκεια της νύχτας.

Εκρηξη βόμβας σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στο υποκατάστημα της Citibank στη λεωφόρο Θησέως 284, στην Καλλιθέα, προκαλώντας υλικές ζημιές, ενώ πανομοιότυπος ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε μισή ώρα αργοτερα έξω απο υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στην οδό Αχιλλέως 53α, στο Π. Φάληρο. Αγνωστος είχε τηλεφωνήσει προηγουμένως στο τηλεοπτικό σταθμό "Star" και στην "Ελευθεροτυπία" και είχε προειδοποιήσει για τις εκρήξεις, χωρίς να αναφέρει οργάνωση.

Ικανοποίηση γιατρών για την πορεία της υγείας του κ. Γιαννόπουλου.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δηλώνουν οι θεράποντες γιατροί του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Γιαννόπουλου, απο την εξέλιξη της υγείας του, ενώ το Σάββατο βγήκε απο τη Μονάδα Εντατικής θεραπείας, όπου νοσηλευόταν για προληπτικούς λόγους, μετά την πολύωρη χειρουργική επέμβαση, στην οποία είχε υποβληθεί. Οι γιατροί εκτιμούν οτι σύντομα θα βγεί απο το νοσοκομείο, ενώ ο υπουργός ζητούσε συνεχώς ενημέρωση για το συνέδριο.

Καταδίκη 25χρονου για θάνατο νεαρής με αυτοκίνητο.

Σε φυλάκιση 10 ετών καταδικάστηκε απο το τριμελές πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης ο 25χρονος Κώστας Γεωργαντής, που πέρυσι στις 21 Σεπτεμβρίου, σκότωσε με το αυτοκίνητό του, τη 15χρονη Μαρία Γκαγκάνη και τραυμάτισε βαριά την 17χρονη Ειρήνη Αγιασωτέλλη και ελαφρύτερα δυο άλλα κορίτσια, τις Ταξιαρχούλα Αγιασωτέλλη και Χαρά Γκαγκάνη. Επίσης του επιβλήθηκε πεντάχρονη στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων και πρόστιμο πέντε εκατομμυρίων δραχμών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύσκολη η νίκη της ΑΕΚ με 1-0 επι της Προοδευτικής.

Η ΑΕΚ νίκησε δύσκολα στη Νέα Φιλαδέλφεια την Προοδευτική με 1-0 και σε συνδυασμό με την προχθεσινή ήττα του Παναθηναϊκού στην Καβάλα με 2-1, αποσπάστηκε πέντε βαθμούς από τους ``πράσινους`` στην ``μάχη`` γιά μία θέση στο Τσάμπιονς Λίγκ της επομένης περιόδου. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Πανελευσινιακός-ΟΦΗ 1-2,Αρης-Εθνικός 4-0, Απόλλων- Πανηλειακός 5-0,Ιωνικός- Ηρακλής 0-2, ΑΕΚ-Προοδευτική 1-0, Καβάλα- Παναθηναϊκός 2-1, ΠΑΟΚ-Ξάνθη 0-0. Τα παιχνίδια Βέροια- Πανιώνιος και Ολυμπιακός-Εθν.Αστέρας θα γίνουν σήμερα.

"Αλλαγή ηγεσίας" στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.

"Αλλαγή ηγεσίας" είχαμε στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής μετά τους αγώνες της 25ης ημέρας. Η πρωτοπόρος Παναχαϊκή έχασε στα Τρίκαλα από την τοπική ομάδα με 1-0 και η δεύτερη Καλλιθέα παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στην μαχητική Αναγέννηση Καρδίτσας, έτσι η Καλαμάτα, που νίκησε με 1-0 στην έδρα της τον Παναιτωλικό, πέρασε μόνη στην κορυφή. Αναλυτικά στους αγώνες της 25ης ημέρας γιά το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καλλιθέα-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-2, Αγιος Νικόλαος-Ιάλυσος 2-0, Πανσερραϊκός- Αθηναϊκός 1-0 Γιάννινα-Νίκη Βόλου 2-1, Απόλλων Καλαμαριάς-Λύκοι2-0, Λάρισα- Πιερικός 1-1, Δόξα Βύρωνα-Εδεσσαϊκός 5-0, Καλαμάτα-Παναιτωλικός 1-0 και Τρίκαλα-Παναχαϊκή 1-0.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 298,49 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 166,95, το γαλλικό φράγκο προς 49,78, τη λίρα Αγγλίας προς 485,67, το ελβετικό φράγκο προς 204,27, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,86, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 254,42, τη λίρα Κύπρου προς 563,32 και το ευρώ προς 326,53 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα και υπάρχει πιθανότητα το πρωί να σημειωθούν σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας στις Κυκλάδες,την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και το βράδυ στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι αλλά αργότερα στο Ιόνιο θα γίνουν νοτιοδυτικοί ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια - 3 με 12,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 0 με 15 και στο Αιγαίο 6 με 15 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις θα έχει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη,με βόρειους μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 6 με 15 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 0 με 11 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 22 March 1999 - 8:00:11 UTC