Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ασκήθηκε δίωξη για τη δημοσιοποίηση της έκθεσης Κωστούλα.
- Συγκρούστηκαν δύο συρμοί του ηλεκτρικού.
- Εμπιστοσύνη στην οικονομική πολιτική σύμφωνα με δημοσκόπηση.
- Αυστηρές προειδοποιήσεις σε Αγκυρα απο Τσοχατζόπουλο - Παπανδρέου.
- Αιχμηρές συνεντεύξεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ εν όψει του συνεδρίου.
- Σεισμός 4,9 βαθμών Ρίχτερ στην Ηλεία.
- Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκλογές στους Δικηγορικούς Συλλόγους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Θάνου, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.
- Λευκή ισοπαλία παραχώρησε ο ΠΑΟΚ στον Εθνικό.
- Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Πανιώνιο μέσα στη Νέα Σμύρνη με 67- 56.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ασκήθηκε δίωξη για τη δημοσιοποίηση της έκθεσης Κωστούλα.

Δίωξη κατά παντός υπευθύνου για παραβίαση μυστικών της πολιτείας δια του Τύπου και μη και για ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό, άσκησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, κ. Κολιοκώστας, για τη δημοσιοποίηση της έκθεσης Κωστούλα. Ενορκη διοικητική εξέταση για την έκθεση Κωστούλα διέταξε και ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Παπανδρέου. Μέχρι αύριο αναμένεται να εκδοθεί και το πόρισμα των δικαστών, που διενήργησαν την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση Οτσαλάν.

Συγκρούστηκαν δύο συρμοί του ηλεκτρικού.

Οκτώ άτομα τραυματίστηκαν, όταν αμαξοστοιχία του ΗΣΑΠ κινούμενη προς Κηφισιά, έπεσε στις 07.40 σε σταθμευμένο συρμό στο σταθμό του Νέου Ηρακλείου. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και όπως είπαν οι γιατροί δε διατρέχουν κανένα κίνδυνο.

Εμπιστοσύνη στην οικονομική πολιτική σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση για την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ, εκφράζει το 45,9% των ερωτηθέντων δημοσκόπησης της ΟΡΙΝΙΟΝ, που δημοσιεύεται στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Επίσης ένα ποσοστό 26,2% δηλώνει ότι της έχει "λίγη εμπιστοσύνη". Ακόμη το 24,3% εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην οικονομική πολιτική και ένα 32% "λίγη εμπιστοσύνη". Τα αντίστοιχα ποσοστά για την εξωτερική πολιτική είναι 16% και 31,6%, ενω χαμηλά είναι τα ποσοστά της κυβέρνησης, στους τομείς της υγείας, παιδείας, ανεργίας και δημόσιας τάξης.

Αυστηρές προειδοποιήσεις σε Αγκυρα απο Τσοχατζόπουλο - Παπανδρέου.

Να μην παίζουν με τη φωτιά, προειδοποίησε τους Τούρκους, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος και κατέστησε την Αγκυρα υπεύθυνη για ό,τι συμβεί. Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα "Φιλελεύθερος", τόνισε οτι δεν υπάρχουν μικρά ή μεγάλα θερμά επεισόδια και αν γίνει οποιοδήποτε επεισόδιο στο Αιγαίο, η Τουρκία θα πάρει σκληρή απάντηση.

Αιχμηρές συνεντεύξεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ εν όψει του συνεδρίου.

Δεν τίθεται θέμα αλλαγής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ ή ανασχηματισμού, μετά το συνέδριο, δηλώνει στο ΕΘΝΟΣ ο υπουργός Τύπου, Δημήτρης Ρέππας. Ο Παντελής Οικονόμου, στη ΒΡΑΔΥΝΗ, καλεί τον κ. Σημίτη να μη θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Βερελής, σε συνέντευξή του στην ΕΞΟΥΣΙΑ, προειδοποιεί όσους διαφωνούν οτι τους περιμένουν "πικρές εκπλήξεις", "το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι για αυτούς μια απογοήτευση και τότε θα πρέπει να σωπάσουν πολιτικά για πάντα".

Σεισμός 4,9 βαθμών Ρίχτερ στην Ηλεία.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 07.10 το πρωί σε απόσταση 185 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στην περιοχή Ζαχάρω Ηλείας. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκλογές στους Δικηγορικούς Συλλόγους.

Σήμερα ολοκληρώνονται οι επαναληπτικές εκλογές στους δικηγορικούς συλλόγους Αθήνας και Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη προέδρων. Στην Αθήνα διεκδικούν την προεδρία του ΔΣΑ οι επικρατέστεροι του πρώτου γύρου Αντώνης Ρουπακιώτης και Δημήτρης Παξινός. Στη Θεσσαλονίκη αναμετρούνται ο Γιώργος Ιγνατιάδης, πρόεδρος του Συλλόγου τις δύο τελευταίες περιόδους, ο οποίος υποστηρίζεται απο το ΠΑΣΟΚ και ο Ιωάννης Παπαδόπουλος, που προέρχεται μεν απο το κόμμα της ΝΔ πλην όμως κατήλθε στις εκλογές ως ανεξάρτητος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Θάνου, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η Κατερίνα Θάνου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που διεξήχθη στο Μαεμπάσι της Ιαπωνίας, επικρατώντας στα 60 μέτρα με 6.96,επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ.Η Παρασκευή Τσιαμήτα,κατετάγη πέμπτη στο Τριπλούν με άλμα 14.63 που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Πετυχημένη εμφάνιση πραγματοποίησε και ο πρωταθλητής μας των δρόμων ταχύτητας Γιώργος Θεοδωρίδης, αφού κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά και για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου έχασε την πρόκρισή του στον τελικό.

Λευκή ισοπαλία παραχώρησε ο ΠΑΟΚ στον Εθνικό.

Η ''λευκή'' ισοπαλία που παραχώρησε ο ΠΑΟΚ στον Εθνικό, ήταν το αποτέλεσμα που ξεχώρισε από τους αγώνες της 22ης ημέρας στην Α' εθνική. Στην Νεάπολη, Ιωνικός και Παναθηναϊκός πέτυχαν από 4 γκολ, ενώ η ΑΕΚ κέρδισε τον ΟΦΗ με 2- 0, ο Εθν. Αστέρας τον Ηρακλή με 1-0, ο Αρης την Καβάλα με 3-1, ο Απόλλων την Βέροια με 2-0 και η Ξάνθη την Προοδευτική με 4-1. Η 22η ημέρα ολοκληρώνεται σήμερα με τα παιχνίδια Ολυμπιακός-Πανηλειακός και Πανελευσινιακός-Πανιώνιος.

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Πανιώνιο μέσα στη Νέα Σμύρνη με 67- 56.

Παρά το γεγονός ότι συνάντησε σθεναρή αντίσταση από τον Πανιώνιο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάμψει τους "κυανέρυθρους" μέσα στη Νέα Σμύρνη με 67- 56, στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 22η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ στην Α1 ανδρών.Να σημειωθεί, ότι ο αγώνας έγινε ``κεκλεισμένων των θυρών``, λόγω της γνωστής τιμωρίας των γηπεδούχων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 301,24 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,05, γαλλικό φράγκο προς 49,80, λίρα Αγγλίας προς 484,70, ελβετικό φράγκο προς 205,41, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,87, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,08, τη λίρα Κύπρου προς 562,67 και το ευρώ προς 326,72 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα, με νεφώσεις και τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν κυρίως πάνω απο τις θαλάσσιες περιοχές. Γρήγορα όμως και απο τα δυτικά θα αρχίσει βελτίωση του καιρού. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι νότιοι μέτριοι γρήγορα όμως απο τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 7 με 15,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 8 με 17 και στο Αιγαίο 10 με 19 βαθμούς. Νεφώσεις με πιθανότητα βροχής, αλλά γρήγορη βελτίωση, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 10 με 17 και 10 με 14 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 8 March 1999 - 8:00:11 UTC