Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/03/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επικρίσεις κυβέρνησης στη συνέντευξη της συντρόφισσας του Οτσαλάν.
- Εκτός ΚΟ ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Μπαντουβάς.
- Εισαγγελική έρευνα για υπόθεση Οτσαλάν.
- Τουρκικές προκλήσεις.
- Επικρίσεις απο αντιπολίτευση για Κουρδικό.
- Συνεδριάζει στο Μιλάνο το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.
- Αναδείχθηκαν οι 5.500 αντιπρόσωποι για το συνέδριο ΠΑΣΟΚ.
- Δυο τραυματίες απο έκρηξη σε μπαρ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του ΠΑΟΚ επι του Παναθηναϊκού με σκορ 1-0.
- Ο Σπόρτιγκ προηγείται στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 γυναικών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επικρίσεις κυβέρνησης στη συνέντευξη της συντρόφισσας του Οτσαλάν.

Η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί την "κουρδοποίηση" των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της εξωτερικής της πολιτικής, δήλωσε ο πρωθυπουργός, επικρίνοντας το περιεχόμενο συνέντευξης της συντρόφισσας του Κούρδου ηγέτη, Ντιλάν Κιλίτς, η οποία απέδωσε βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση και σε πρώην υπουργούς για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση Οτσαλάν. Ο κ. Σημίτης, δήλωσε οτι μερικοί προσπαθούν να αμαυρώσουν την εικόνα της χώρας, χωρίς συστολή και δισταγμό, ενω στην περίπτωση Οτσαλάν παρασχέθηκε κάθε δυνατή ανθρωπιστική βοήθεια.

Εκτός ΚΟ ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Μπαντουβάς.

Ο πρωθυπουργός με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής έθεσε χθες εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Κρήτης, Κώστα Μπαντουβά, για τα όσα υποστήριξε σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα. Ο κ. Μπαντουβάς, καταφέρθηκε με ιδιαίτερα βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον συγκεκριμένων ατόμων της κυβέρνησης, τα οποία δεν κατονομάζει, αποδίδοντάς τους ευθύνες για το εθνικό, όπως υποστήριξε, πλήγμα που επέφεραν οι χειρισμοί τους στην υπόθεση Οτσαλάν καλώντας τους "να αυτοκτονήσουν ή να παραιτηθούν".

Εισαγγελική έρευνα για υπόθεση Οτσαλάν.

Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες εισόδου, παραμονής και εξόδου του Οτσαλάν απο τη χώρα μας. Σήμερα αναμένται να κληθεί για κατάθεση ο μέχρι πρότινος πρέσβης μας στην Κένυα, Γεώργιος Κωστούλας, ενω δεν αποκλείεται οι εισαγγελικοί λειτουργοί να καλέσουν για συμπληρωματική κατάθεση τον ταγματάρχη, Σάββα Καλεντερίδη, που μετείχε στην ομάδα συνοδείας του Οτσαλάν στην Κένυα.

Τουρκικές προκλήσεις.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, προβαίνοντας σε νέες προκλητικές δηλώσεις, τόνισε οτι η Αγκυρα προσπαθεί να επιτύχει την διακοπή της υποστήριξης από την Ελλάδα προς την "τρομοκρατία". Στην Αθήνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Ρέππας, χαρακτήρισε αδιέξοδη τη στάση της Τουρκίας έναντι της χώρας μας και αδικαιολόγητες τις συκοφαντικές επιθέσεις εκ μέρους της Αγκυρας, που είναι αδικαιολόγητες και στοχεύουν στην καλλιέργεια κλίματος έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Επικρίσεις απο αντιπολίτευση για Κουρδικό.

Νέες επικρίσεις προς τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε και χθες ο πρόεδρος της ΝΔ από την Ιεράπετρα Κρήτης. Αναφερόμενος στο Κουρδικό, είπε οτι "όσα συνέβησαν και όσα επακολούθησαν με το φιάσκο Οτσαλάν δείχνουν την ανικανότητα, την ανεπάρκεια, την ανυπαρξία του κ. Σημίτη και της κυβέρνησής του. Να μη συνεχιστεί η ατεκμηρίωτη σεναριολογία, ζητά ο ΣΥΝ, ενω η ΠΟΛΑΝ καλεί τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί. Καλλιτεχνικό συλλαλητήριο συμπαράστασης στον κουρδικό λαό, πραγματοποιούν το απόγευμα στο Σύνταγμα άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων.

Συνεδριάζει στο Μιλάνο το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Με βασικά θέματα την υιοθέτηση του μανιφέστου ενόψει των ευρωεκλογών, τη συζήτηση των θεμάτων, που απασχολούν σήμερα την ΕΕ και την εκλογή νέου προεδρείου, αρχίζουν στο Μιλάνο οι εργασίες του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, όπου τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο κ. Σημίτης. Στην παρέμβασή του θα επισημάνει ότι "οι πολιτικές και οικονομικές συνθήκες είναι σήμερα ευνοϊκές για μια αποτελεσματικότερη στρατηγική για την απασχόληση".

Αναδείχθηκαν οι 5.500 αντιπρόσωποι για το συνέδριο ΠΑΣΟΚ.

Ολοκληρώθηκαν χθες οι διήμερες εκλογικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη των περίπου 5.500 αντιπροσώπων, που θα πάρουν μέρος στο 5ο συνέδριο του Κινήματος, που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα απο 18 εως 21 Μαρτίου. Ο κ. Σημίτης, προσερχόμενος να ψηφίσει χθες, χαρακτήρισε βήμα για ανοικτή συζήτηση και δημοκρατική λειτουργία το επερχόμενο Συνέδριο και υποστήριξε οτι το ΠΑΣΟΚ ήταν και θα είναι η παράταξης της δημιουργίας.

Δυο τραυματίες απο έκρηξη σε μπαρ.

Εκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 11 το βράδυ στο μπάρ "Κάργκο", στην παραλία της Ελευσίνας, όπου τραυματίσθηκαν ο αστυφύλακας Ιωάννης Παπαναστασίου, 27 ετών και ο σερβιτόρος Ιωάννης Λαγγαδίτης, 29 ετών, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο. Της έκρηξης είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα απο άγνωστο στο μπάρ και στην Αμεση Δράση. Η αστυνομία έσπευσε να εκκενώσει το μπαρ, αλλά φαίνεται οτι δεν είχαν προλάβει να απομακρυνθούν όλοι οι θαμώνες και οι εργαζόμενοι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του ΠΑΟΚ επι του Παναθηναϊκού με σκορ 1-0.

Σημαντική καμπή στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής είχαμε μετά τους αγώνες της 21ης ημέρας. Αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 1-0 στο ΟΑΚΑ από τον ΠΑΟΚ και έτσι ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός,που νίκησε στο Ηράκλειο με 2-1 επί του ΟΦΗ, αποσπάστηκε τέσσερις βαθμούς από τους "πράσινους". Στους υπόλοιπους αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Πανιώνιος-Αρης 3-2, Πανελευσινιακός-Απόλλων 1-0, Καβάλα-Ιωνικός 1-3, Εθνικός-Εθνικός Αστέρας 1- 2, Πανηλειακός-Ξάνθη 1-0 και Ηρακλής-Προοδευτική 0-1. Προηγείται ο Ολυμπιακός με 50 βαθμούς, έναντι 46 του Παναθηναϊκού, 43 της ΑΕΚ, που έχει έναν αγώνα λιγότερο αυτό αύριο στη Βέροια κόντρα στην τοπική ομάδα.

Ο Σπόρτιγκ προηγείται στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 γυναικών.

Ο Σπόρτιγκ ήταν ο νικητής του ντέρμπι της 17ης ημέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α'1 εθνικής κατηγορίας γυναικών, αφού επικράτησε στα Πατήσια του Θριάμβου με 60-44. Ετσι εξακολουθεί να προηγείται με 32 βαθμούς. Αντίθετα με το Σπόρτιγκ, στραβοπάτησε η ΜΕΝΤ που έχασε 62-61 από τον Απόλλωνα Πτολεμαϊδας, κάτι που εκμεταλεύτηκε ο Παναθηναϊκός που νίκησε εύκολα 72-34 την Καλαμαριά, για να μείνει μόνος δεύτερος με 31 βαθμούς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 296,43 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,07, γαλλικό φράγκο προς 49,81, λίρα Αγγλίας προς 474,37, ελβετικό φράγκο προς 205,50, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,87, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,84, τη λίρα Κύπρου προς 561,76 και το ευρώ προς 326,77 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα,βαθμιαία όμως στα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -1 με 18, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 2 με 20 και στο Αιγαίο 8 με 19 βαθμούς. Αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 5 με 18 και 1 με 16 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 1 March 1999 - 12:51:45 UTC