Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-02-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 27/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Για την υπόθεση Οτσαλάν, κατέθεσε χθές βράδυ στον Εισσαγγελέα, ο ταγματάρχης της ΕΥΠ Σάββας Καλεντερίδης.
- Το απόγευμα θα δώσουν τελικά συνέντευξη Τύπου, οι τρείς συνεργάτιδες του Κούρδου ηγέτη.
- Την ανάγκη να διεξαχθεί μία δίκαιη δίκη για τον Οτσαλάν θα επισημάνουν στην Τουρκία οι 15 ηγέτες της Ε.Ε.
- Νέα προκλητική επίθεση κατά της χώρας μας, εξαπέλυσε η Αγκυρα.
- Οξεία κριτική στην κυβέρνηση, για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Οτσαλάν, άσκησε ο πρόεδρος της Ν.Δ Κώστας Καραμανλής.
- Χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν αύριο για την εκλογή συνέδρων.
- Η χώρα μας δεν πρόδωσε και δεν παρέδωσε τον Κούρδο ηγέτη, δήλωσε χθές απο τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης.
- Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη λεωφόρο Μαραθώνος στην Ανθούσα Αττικής.
- Η αγροτική πολιτική, εξετάστηκε χθες στη Βόνη, κατά τη διάρκεια των εργασιών της άτυπης Συνόδου Κορυφής των "15".
- Συνελήφθησαν χθές στην Κρήτη, οι τρείς απο τους 18 δραπέτες των φυλακών Νεάπολης Λασιθίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με το παιχνίδι ΟΦΗ-Ολυμπιακού ανοίγει στις 5 το απόγευμα, η αυλαία της 21ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο.
- Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ αντιμετωπίζει το απόγευμα στο Βέλγιο το αντίστοιχο εθνικό συγκρότημα για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Για την υπόθεση Οτσαλάν, κατέθεσε χθές βράδυ στον Εισσαγγελέα, ο ταγματάρχης της ΕΥΠ Σάββας Καλεντερίδης.

Πολύωρη κατάθεση για την υπόθεση του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, έδωσε χθές βράδυ στον Εισσαγγελέα, ο ταγματάρχης της ΕΥΠ Σάββας Καλεντερίδης. Η εισαγγελική έρευνα θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, προκειμένου να εξεταστούν και οι τρείς συνεργάτιδες του Οτσαλάν, που έφθασαν στη χώρας μας απο το Ναϊρόμπι. Σημειώνεται ότι στον Εισαγγελέα κατάθεσε χθες και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ευάγγελος Γιαννόπουλος, αναφορικά με τις δηλώσεις του, για τον ταγματάρχη της ΕΥΠ Σ.Καλεντερίδη, οτι φέρεται να είναι πράκτορας της Μοσάντ.

Το απόγευμα θα δώσουν τελικά συνέντευξη Τύπου, οι τρείς συνεργάτιδες του Κούρδου ηγέτη.

Το απόγευμα θα δώσουν τελικά συνέντευξη Τύπου οι τρείς συνεργάτιδες του Οτσαλάν, οι οποίες διαμένουν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Η απόφαση για την αναβολή της συνέντευξης, ελήφθη σε συννενόηση των ιδίων με εκπροσώπους κουρδικών οργανώσεων. Ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, Νίκος Αθανασάκης, δήλωσε ότι οι τρείς γυναίκες δεν είναι κρατούμενες και πρόσθεσε ότι υπάρχει θέμα προστασίας τους, η οποία, όπως είπε, δεν μπορεί να επιβληθεί.

Την ανάγκη να διεξαχθεί μία δίκαιη δίκη για τον Οτσαλάν θα επισημάνουν στην Τουρκία οι 15 ηγέτες της Ε.Ε.

Την υπόθεση του Κούρδου ηγέτη έθεσε χθές ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια των εργασιών της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στη Βόννη. Ο κ. Σημίτης υπογράμμισε πως η δίκη του Οτσαλάν θα πρέπει να είναι ανοιχτή και σύμφωνη με τις αρχές ενός κράτους δικαίου. Πρόσθεσε, ότι οι σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Τουρκία θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό απο το αν η χώρα αυτή θα εφαρμόσει τις προτροπές αυτές. Ο προεδρεύων του Συμβουλίου, Γερμανός Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, τόνισε πως οι 15 ηγέτες συμφωνούν στην ανάγκη διεξαγωγής μίας τίμιας δίκης για τον Οτσαλάν και θα επισημάνουν την ανάγκη αυτή στις τουρκικές αρχές.

Νέα προκλητική επίθεση κατά της χώρας μας, εξαπέλυσε η Αγκυρα.

Νέα προκλητική επίθεση κατά της χώρας μας εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα είναι χώρα η οποία στηρίζει την τρομοκρατία. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος, αντέδρασε χθες έντονα στα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ότι δήθεν η εκκλησία βοηθούσε οικονομικά τους Κούρδους. Χαρακτήρισε προκατασκευασμένη την πληροφορία, η οποία, όπως είπε, κινείται στη σφαίρα της φαντασίας.

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση, για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Οτσαλάν, άσκησε ο πρόεδρος της Ν.Δ Κώστας Καραμανλής.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, άσκησε χθες βράδυ οξεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Οτσαλάν. Εκανε λόγο για εθνικό διασυρμό και πρόσθεσε ότι η χώρα μας εκτέθηκε σε μεγάλους κινδύνους. Τόνισε ότι η Ελλάδα, αξίζει ένα καλύτερο αύριο και η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το δώσει.

Χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν αύριο για την εκλογή συνέδρων.

Σε φορτισμένο κλίμα λόγω και των εξελίξεων στην υπόθεση Οτσαλάν, ψηφίζουν αύριο σε όλη την Ελλάδα τα περίπου 215 χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή συνέδρων στο κόμμα.

Η χώρα μας δεν πρόδωσε και δεν παρέδωσε τον Κούρδο ηγέτη, δήλωσε χθές απο τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης.

Η χώρα μας δεν πρόδωσε και δεν παρέδωσε τον Κούρδο ηγέτη, δήλωσε χθές απο τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης. Υπεραμύνθηκε της ελληνικής στάσης στην υπόθεση Οτσαλάν, ενω πρόσθεσε πως υπήρξαν ατυχείς χειρισμοί. Ο κ.Λαλιώτης τόνισε, ότι το ΠΑΣΟΚ διέρχεται κρίσιμες ώρες και ζήτησε πολιτική και ηθική αλληλεγγύη προς τον Κώστα Σημίτη. Στο μεταξύ το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και Κοινοτικός Επίτροπος, Χρήστος Παπουτσής, σε ομιλία του, χθες βράδυ, στο Περιστέρι, απηύθυνε προσκλητήριο συνείδησης σε κάθε μέλος του κόμματος για τη δημιουργία ενός πλειοψηφικού ρεύματος στο συνέδριο του Μαρτίου. Αναφερόμενος στην υπόθεση Οτσαλάν μίλησε για αίσθημα ντροπής και ταπείνωσης, που βαραίνει τη συνείδηση του κάθε Ελληνα.

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη λεωφόρο Μαραθώνος στην Ανθούσα Αττικής.

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα στη λεωφόρο Μαραθώνος, κοντά στην Ανθούσα Αττικής. Σε σύγκρουση ενός αυτοκινήτου με φορτηγάκι, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα και άλλο ένα τραυματίστηκε σοβαρά. Τα στοιχεία των θυμάτων δεν έχουν γίνει γνωστά, ενώ ο τραυματίας μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στον "Ερυθρό Σταυρό".

Η αγροτική πολιτική, εξετάστηκε χθες στη Βόνη, κατά τη διάρκεια των εργασιών της άτυπης Συνόδου Κορυφής των "15".

Η κοινή αγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η αναμόρφωση του κοινοτικού προϋπολογισμού για την περίοδο 2000-2006, εξετάστηκαν χθες στη Βόνη, στη διάρκεια των εργασιών, της άτυπης Συνόδου Κορυφής των "15". Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, τόνισε ότι στόχος της χώρας μας είναι να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι για να υλοποιηθεί το αναπτυξιακό σχέδιο για την εξαετία αυτή. Μετά απο πρόταση του υπουργού Γεωργίας, Γιώργου Ανωμερίτη, αναβλήθηκε για την άλλη εβδομάδα η λήψη της απόφασης για το γεωργικό τομέα της "Ατζέντα 2000"

Συνελήφθησαν χθές στην Κρήτη, οι τρείς απο τους 18 δραπέτες των φυλακών Νεάπολης Λασιθίου.

Συνελήφθησαν χθές, τρείς απο τους 18 δραπέτες των φυλακών Νεάπολης Λασιθίου στην Κρήτη. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες στο νησί, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των υπολοίπων δραστών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με το παιχνίδι ΟΦΗ-Ολυμπιακού ανοίγει στις 5 το απόγευμα, η αυλαία της 21ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο.

Με το παιχνίδι ΟΦΗ-Ολυμπιακού ανοίγει στις 5 το απόγευμα, στο Ηράκλειο, η αυλαία της 21ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο. Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας απο το συνδρομητικό κανάλι "Σούπερ Σπόρ".

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ αντιμετωπίζει το απόγευμα στο Βέλγιο το αντίστοιχο εθνικό συγκρότημα για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ.

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ αντιμετωπίζει το απόγευμα στο Βέλγιο το αντίστοιχο εθνικό συγκρότημα για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 6.15 και θα μεταδοθεί απο το "ΜΕΓΚΑ".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 296,43 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,07, γαλλικό φράγκο προς 49,81, λίρα Αγγλίας προς 474,37, ελβετικό φράγκο προς 205,50, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,87, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,84, τη λίρα Κύπρου προς 561,76 και το ευρώ προς 326,77 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, αναμένονται σήμερα στα ανατολικά και νότια, με σποραδικές βροχές το πρωί στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απο διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -4 με 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά μηδέν με 15 και στο Αιγαίο 7 με 16 βαθμούς κελσίου. Λίγες νεφώσεις αναμένονται σήμερα στην Αττική, που στα βόρεια και ανατολικά του νομού το πρωί θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 4 με 14 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό, εως μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 0 με 11 βαθμούς θα έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη. Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται για αύριο σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στο νότιο Αιγαίο βόρειοι έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη διάρκεια της ημέρας.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 27 February 1999 - 9:00:11 UTC