Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-02-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στην ΕΕ θέτει η Ελλάδα το θέμα της σύλληψης του Οτσαλάν.
- Συνέντευξη Θεόδωρου Πάγκαλου στα ΝΕΑ για Οτσαλάν.
- Εντονες εσωκομματικές αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ για σύλληψη Οτσαλάν.
- Συγκεχυμένες παραμένουν οι συνθήκες σύλληψης του Κούρδου ηγέτη.
- Αλλαγές στο φορολογικό σύστημα ανακοινώνει η κυβέρνηση.
- Κανονικά λειτουργούν τα νοσοκομεία στην Αττική.
- Ψηφίστηκε η Συνθήκη του Αμστερνταμ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Πανιώνιος προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλου κόρατς.
- Με ήττα ολοκλήρωσαν τους αγώνες στην Ευρωλίγκα Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ.
- Ηρακλής και Αθηναικός προκρίθηκαν στα ημιτελικά του κυπέλλου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στην ΕΕ θέτει η Ελλάδα το θέμα της σύλληψης του Οτσαλάν.

Το θέμα της σύλληψης του Οτσαλάν θα απασχολήσει με ελληνική πρωτοβουλία το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που συνεδριάζει τη Δευτέρα. Σήμερα συνεδριάζουν απο κοινού η Κυβερνητική Επιτροπή και η Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, ενω στη Βουλή επαναλαμβάνεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων. Οι Κούρδοι διαδηλωτές αποχώρησαν απο όλες τις πρεσβείες, που είχαν καταλάβει εκτός απο του Λονδίνου, όπου υπέβαλαν λίστα με 13 αιτήματα, προκειμένου να εγκαταλείψουν το κτίριο.

Συνέντευξη Θεόδωρου Πάγκαλου στα ΝΕΑ για Οτσαλάν.

Ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ τονίζει οτι εαν ο Οτσαλάν, είχε ακολουθήσει τις ελληνικές συμβουλές, αυτή τη στιγμή θα ήταν σώος και αβλαβής. Ενω είχαν προχωρήσει οι συζητήσεις με δύο χώρες της Αφρικής να του χορηγήσουν άσυλο, ο ίδιος αποφάσισε, παρά τις προσπάθειες να μεταπεισθεί, να αναχωρήσει για την Ολλανδία. Η Κένυα ήταν εν γνώση της πρόθεσης του Οτσαλάν και διαβεβαίωνε οτι δεν θα φέρει κανένα πρόσκομα. Αφήνει να εννοηθεί οτι ο εντοπισμός του έγινε απο τις συνομιλίες του Οτσαλάν με το κινητό του τηλέφωνο.

Εντονες εσωκομματικές αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ για σύλληψη Οτσαλάν.

Συνεχίζονται αμείωτες οι έντονες αντιδράσεις για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση Οτσαλάν. Με κείμενό τους 42 τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ζητούν την άμεση σύγκλισή της. Πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιήσουν στις 6μμ οι πολιτικές νεολαίες, μεταξύ των οποίων και η Ν. ΠΑΣΟΚ. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης με δηλώσεις των αρχηγών τους και άλλων ηγετικών στελεχών επέκριναν και χθες δριμύτατα την κυβέρνηση.

Συγκεχυμένες παραμένουν οι συνθήκες σύλληψης του Κούρδου ηγέτη.

Αδιευκρίνιστες εξακολουθούν να είναι οι συνθήκες σύλληψης του Οτσαλάν. Η βασική συνήγορός του, Μπρίντα Μπόλερ, υποστηρίζει οτι η CIA συμμετείχε στην απαγωγή του. Τούρκοι αξιωματούχοι με δηλώσεις τους στην "Ουάσιγκτον Ποστ" και στους "Τάιμς της Νέας Υόρκης" αναφέρουν οτι οι πράκτορές τους εγκλώβισαν το αυτοκίνητο, που μετέφερε τον Οτσαλάν καθ' οδόν προς το αεροδρόμιο. Εντείνονται οι πιέσεις στην Τουρκία απο τη διενθή κοινότητα για τη διασφάλιση της ακεραιότητας του Οτσαλάν και τη διεξαγωγή δίκαιης δίκης.

Αλλαγές στο φορολογικό σύστημα ανακοινώνει η κυβέρνηση.

Τις αλλαγές, που η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει οτι θα επιφέρει στο φορολογικό σύστημα, αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών την ερχόμενη Πέμπτη. Ο κ. Παπαντωνίου θα κηρύξει την έναρξη κοινωνικού διαλόγου για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος ενώπιον των φορέων και των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε συνεδρίαση, που θα γίνει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Κανονικά λειτουργούν τα νοσοκομεία στην Αττική.

Κανονικά λειτουργούν απο σήμερα τα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς αναβλήθηκε ελλείψει απαρτίας η γενική συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνών - Πειραιώς, προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεών τους. Μέχρι την Παρασκευή όμως συνεχίζουν την απεργία τους οι γιατροί του ΙΚΑ.

Ψηφίστηκε η Συνθήκη του Αμστερνταμ.

Υπερψηφίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την κύρωση της Συνθήκης του Αμστερνταμ. Μετά από ονομαστική ψηφοφορία και επί 274 παρόντων, 246 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ψήφισαν υπέρ, 19 του ΚΚΕ και του ΔΗΚΚΙ ψήφισαν κατά, ενώ οι 9 βουλευτές του ΣΥΝ δήλωσαν παρών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Πανιώνιος προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλου κόρατς.

Στους ημιτελικούς του κυπέλλου Κόρατς προκρίθηκε ο Πανιώνιος, παρά την ήττα του με 84-74 στην Γαλλία από τη Ντιζόν. Οι ``κυανέρυθροι`` κατάφεραν να ελέγξουν το ματς στη μεγαλύτερη διάρκειά του και να διαφυλάξουν τη διαφορά των 21 πόντων,με την οποία είχαν νικήσει στον α' αγώνα. Αντίπαλος του Πανιωνίου στους ημιτελικούς θα είναι η Μπαρτσελόνα.

Με ήττα ολοκλήρωσαν τους αγώνες στην Ευρωλίγκα Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ.

Με ήττα ολοκλήρωσαν τους αγώνες τους στην φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Η Τιμσίστεμ Μπολόνια νίκησε στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό με 73-62 στη 16η και τελευταία ημέρα, οι ερυθρόλευκοι όμως πήραν την πρώτη θέση του Ζ' ομίλου με 27 βαθμούς και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσουν μία από τις Βαρέζε, Ταουγκρές και Μακάμπι, με πλεονέκτημα έδρας. Με ήττα 77- 67 στην Μόσχα από την ΤΣ.Σ.ΚΑ. ολοκλήρωσε τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις και ο ΠΑΟΚ.

Ηρακλής και Αθηναικός προκρίθηκαν στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Ο Ηρακλής προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας, παρά την ήττα με 2- 1 που γνώρισε στο Καυταντζόγλειο από την ομάδα των Λύκων. Ακόμη ο Αθηναϊκός με την ισοπαλία 1-1 που πήρε στην Καλαμάτα από την τοπική ομάδα, προκρίθηκε στην επόμενη φάση χάρη στην λευκή ισοπαλία του Βύρωνα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,26 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,05, γαλλικό φράγκο προς 49,80, λίρα Αγγλίας προς 474,47, ελβετικό φράγκο προς 204,52, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,87, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 245,02, τη λίρα Κύπρου προς 561,29 και το ευρώ προς 326,72 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές θα έχει στις περισσότερες περιοχές της χώρας,ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πιθανόν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Προς το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση απο τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ισχυροί,σταδιακά όμως απο τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς πολύ ισχυρούς και στα πελάγη τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -1 με 7, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 2 με 13 και στο Αιγαίο 7 με 16 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις θα έχει στην Αττική με μικρή πιθανότητα βροχής.Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 7 με 12 βαθμούς. Νεφώσεις με πρόσκαιρη βροχή θα έχει στη Θεσσαλονίκη,βόρειοι μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 3 με 7 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 18 February 1999 - 9:00:09 UTC