Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των νοσοκομειακώνγιατρών.
- Ανακοινώνονται σήμερα οι τρόποι αναπλήρωσης διδακτέας ύλης.
- Παραμένουν παρατεταγμένα στην εθνική οδό τα τρακτέρ των αγροτών.
- Πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα ζήτησε ο Οτσαλάν.
- Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
- Βέβαιη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές δηλώνει ο Κ. Καραμανλής.
- Μάχη Αλβανών κακοποιών - αστυνομικών στο Ρίο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού με 2-0 επι του Πανελευσινιακού.
- Η ομάδα του Ηρακλείου, επικράτησε με 55-53 του Παναθηναϊκού.
- Δύο νέα Πανελλήνια ρεκόρ στα 400 μέτρα ανδρών και γυναικών σημειώθηκαν στους 6ους Βαλκανικούς αγώνες κλειστούς στίβου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των νοσοκομειακώνγιατρών.

Εξάωρες στάσεις εργασίας απο τις 8πμ εως τις 2μμ έχουν εξαγγείλει για σήμερα έως και την Τετάρτη οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής για τις εφημερίες. Επίσης, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης. Στις κινητοποιήσεις μετέχουν πανελλαδικά και οι νοσοκομειακοί γιατροί του ΙΚΑ με πενθήμερη αποχή απο τις εργασίες τους.

Ανακοινώνονται σήμερα οι τρόποι αναπλήρωσης διδακτέας ύλης.

Σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, τους τρόπους αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών απο τις καταλήψεις στα σχολεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πιθανά μέτρα είναι η επιμήκυνση του ημερησίου προγράμματος. Θα γίνονται μαθήματα και τα Σάββατα και κάποιες απο τις ημέρες του Πάσχα, ενώ θα περιοριστούν οι καθιερωμένες για τους μαθητές της Γ' Λυκείου πενθήμερες εκδρομές.

Παραμένουν παρατεταγμένα στην εθνική οδό τα τρακτέρ των αγροτών.

Εξακολουθούν να παραμένουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ των αγροτών στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Βιοκαρπέτ, στη Λάρισα, όσο και στην συμβολή με την οδό Σωκράτους. Αύριο θα πραγματοποιηθεί πανθεσσαλική σύσκεψη φορέων και την Τετάρτη συλλαλητήριο στην Καρδίτσα. Σε κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να προχωρήσουν απο αύριο και οι αγρότες των νομών Καβάλας και Σερρών.

Πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα ζήτησε ο Οτσαλάν.

Ο ηγέτης των Κούρδων, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ζητεί απο την Ελλάδα να του παράσχει πολιτικό άσυλο, με μήνυμά του προς τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης. Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές διαβεβαίωναν οτι δεν έχει υποβληθεί καμία αίτηση χορήγησης ασύλου απο τον Κούρδο ηγέτη. Επανέλαβαν επίσης τη γνωστή ελληνική θέση, σύμφωνα με την οποία τυχόν άφιξη του Οτσαλάν στην Ελλάδα δεν είναι ούτε σκόπιμη ούτε χρήσιμη, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά ούτε για τους ίδιους τους Κούρδους και την καθόλα δίκαιη υπόθεσή τους.

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Νέα νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, προέβλεψε ο πρωθυπουργός, ενω ταυτόχρονα εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, μιλώντας χθες στο Κιλκίς, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Β. Ελλάδα. Ο κ. Σημίτης τόνισε οτι όλοι μαζί απο τη ΝΔ έως το ΚΚΕ συνεργάζονται αρμονικά με αποκλειστικό στόχο να μην επιτύχει η κυβέρνηση στο έργο της και να μην πάει η Ελλάδα μπροστά. Η περιοδεία του πρωθυπουργού ολοκληρώνεται σήμερα με την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη.

Βέβαιη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές δηλώνει ο Κ. Καραμανλής.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της, αλλά και σαφή ανοίγματα προς τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων, άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, ολοκληρώνοντας χθες την περιοδεία του στη Χαλκιδική. Ο κ. Καραμανλής εμφανίστηκε βέβαιος για την επικράτηση του κόμματός του στις εκλογές, αν και σημείωσε οτι η πορεία θα είναι ανηφορική και δύσκολη.

Μάχη Αλβανών κακοποιών - αστυνομικών στο Ρίο.

Αιματηρή κατάληξη με έναν Αλβανό νεκρό και τον τραυματισμό τεσσάρων αστυφυλάκων είχε αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη επταμελούς ομάδας Αλβανών κακοποιών στη προβλήτα του Ρίο, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Οι αστυνομικοί τους παρακολουθούσαν στο φέρι μποτ, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αντίρριο - Ρίο, έχοντας πληροφορίες οτι μετέφεραν ναρκωτικά στα τρία αυτοκίνητά τους. Συνελήφθησαν έξι μέλη της συμμορίας, ενω στα αυτοκίνητα βρέθηκαν 50 κιλά χασίς, ενα καλάσνικοφ και μια ακόμη χειροβομβίδα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού με 2-0 επι του Πανελευσινιακού.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 στην Ελευσίνα του τοπικού Πανελευσινιακού και παραμένει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής με 44 βαθμούς. Αντίθετα, η ΑΕΚ υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 στην Ριζούπολη από τον Απόλλωνα.Η "Ενωση" είναι δεύτερη με 40 βαθμούς όσους και ο Παναθηναϊκός, που όμως έχει έναν αγώνα λιγότερο. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 19ης ημέρας: Πανιώνιος- Ιωνικός 0-2, Καβάλα-Εθνικός Αστέρας 3-0, Εθνικός- Πανηλειακός 1-1 και ΟΦΗ-Ηρακλής 3-1,ενώ σήμερα γίνονται οι αγώνες Αρη-ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού-Προοδευτικής και Βέροιας- Ξάνθης.

Η ομάδα του Ηρακλείου, επικράτησε με 55-53 του Παναθηναϊκού.

Το περσινό καλό της πρόσωπο, όταν κανένας αντίπαλος δεν έφευγε ζωντανός από το Λίντο, ``θυμήθηκε`` η ομάδα μπάσκετ του Ηρακλείου, αφού με δυο εύστοχες βολές του Χάρβεϊ δευτερόλεπτα πριν το τέλος, επικράτησε με 55-53 του Παναθηναϊκού και αύξησε τις πιθανότητές της για παραμονή στην Α1 εθνική κατηγορία. Το δώρο του Ηρακλείου εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός, ο οποίος με τη νίκη του επί του Ηρακλή με 76-59, έμεινε μόνος πρώτος στη βαθμολογία.Στους υπόλοιπους αγώνες που έγιναν σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΑΕΚ-Νήαρ Ηστ 82-89, Περιστέρι-Πανιώνιος 67-71, ΠΑΟΚ-Μαρούσι 87-60, Παπάγου-Απόλλων Πατρών 71-66 και Σπόρτιγκ-Αρης 84-69.

Δύο νέα Πανελλήνια ρεκόρ στα 400 μέτρα ανδρών και γυναικών σημειώθηκαν στους 6ους Βαλκανικούς αγώνες κλειστούς στίβου.

Δύο νέα Πανελλήνια ρεκόρ στα 400 μέτρα ανδρών και γυναικών σημειώθηκαν στους 6ους Βαλκανικούς αγώνες κλειστούς στίβου, που διεξήχθησαν στο ΣΕΦ. Τα πέτυχαν ο Κώστας Κεντέρης και η Χριστίνα Πανάγου με 46.36 και 53.85 αντίστοιχα. Ακόμη, ο Κώστας Βογιατζάκης πρώτευσε στα 60 μέτρα με 6.66, ενώ στο ίδιο αγώνισμα των γυναικών η Κατερίνα Θάνου "άγγιξε" το Πανελλήνιο ρεκόρ με 7.16. Καλή εμφάνιση έκανε και η Νίκη Ξάνθου που είχε άλμα στα 6 μέτρα και 65 εκατοστά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,50 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,11, γαλλικό φράγκο προς 49,82, λίρα Αγγλίας προς 472,62, ελβετικό φράγκο προς 204,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,88, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 252,57, τη λίρα Κύπρου προς 558,53 και το ευρώ προς 326,85 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και τοπικές βροχές προβλέπονται σε όλη τη χώρα.Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά,καθώς και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια βόρειοι μέτριοι και στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -2 με 8,στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 1 με 13 και στο Αιγαίο 7 με 15 βαθμούς. Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις,δυτικοί ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 4 με 12 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα βροχής ή χιονόνερου θα έχει στη Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί 1 με 8 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 15 February 1999 - 7:00:16 UTC