Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 14/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στην εντατική η υγεία, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των γιατρών στα νοσοκομεία Αττικής, Θεσσαλονίκης. Στο χορό και οι γιατροί του ΙΚΑ.
- Κρίσιμη η προσεχής εβδομάδα για την παιδεία. Αύριο οι ανακοινώσεις του υπουργείου για αναπλήρωση των χαμένων μαθημάτων.
- Την προεκλογική τους εκστρατεία, ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, άρχισαν απο τη β.Ελλάδα, οι κύριοι Σημίτης και Καραμανλής.
- Δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης, εξαπέλυσε απο τη Χαλκιδική, ο πρόεδρος της Ν.Δ Κώστας Καραμανλής.
- Σε θέση μάχης οι αγρότες της Θεσσαλίας. Δεν αποκλείουν να κατεβάσουν τα τρακτέρ στην Αθήνα.
- Στο νοσοκομείο της Κορίνθου νοσηλεύονται, υπο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι δύο ληστές της Αγροτικής Τράπεζας στα Καλάβρυτα.
- Συνεχίζονται οι έρευνες για το αλιευτικό "Λυμπέριος". Νέα στοιχεία που ενοχοποιούν το πλοίο "Ανίτα".
- Κλειστός και σήμερα έως τις 5 το απόγευμα, ο ανισόπεδος κόμβος της Κολοκυνθούς, λόγω έργων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στην εντατική η υγεία, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των γιατρών στα νοσοκομεία Αττικής, Θεσσαλονίκης. Στο χορό και οι γιατροί του ΙΚΑ.

Εβδομάδα των παθών αρχίζει αύριο στο χώρο της υγείας, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, παρά το γεγονός, ότι η κυβέρνηση ικανοποίησε ένα από τα βασικά τους αιτήματα, δηλαδή τα αυξημένα κονδύλια για τις εφημερίες. Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής έχουν εξαγγείλει εξάωρες στάσεις εργασίας, ενώ οι συναδελφοί τους στη Θεσσαλονίκη θα απέχουν από τα καθήκοντά τους. Από αύριο αρχίζει και η πενθήμερη απεργία των γιατρών του ΙΚΑ.

Κρίσιμη η προσεχής εβδομάδα για την παιδεία. Αύριο οι ανακοινώσεις του υπουργείου για αναπλήρωση των χαμένων μαθημάτων.

Κρίσιμη όμως είναι η προσεχής εβδομάδα και για το χώρο της παιδείας, καθώς το υπουργείο θα ανακοινώσει τις οριστικές του αποφάσεις για την αναπλήρωση της χαμένης διδακτικής ύλης, λόγω των καταλήψεων. Το επικρατέστερο σενάριο είναι διδασκαλία και τα Σάββατα, περικοπή των διακοπών του Πάσχα και των ημερήσιων εκδρομών, ενώ σε ορισμένα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη για πολύ καιρό, δεν αποκλείεται να παραταθεί το σχολικό έτος.

Την προεκλογική τους εκστρατεία, ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, άρχισαν απο τη β.Ελλάδα, οι κύριοι Σημίτης και Καραμανλής.

Ατυπη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, εγκαινίασαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της ΝΔ, που πραγματοποιούν περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα. Ο κ. Σημίτης, ο οποίος χθες επισκέφθηκε τις Σέρρες και σήμερα βρίσκεται στο Κιλκίς, προσέδωσε χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την ορθότητα της κυβερνητικής πολιτικής, στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν το 2.000.

Δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης, εξαπέλυσε απο τη Χαλκιδική, ο πρόεδρος της Ν.Δ Κώστας Καραμανλής.

Από την πλευρά του ο κ. Καραμανλής που περιοδεύει στη Χαλκιδική εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας προεκλογικά τερτίπια τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών και τις νομιμοποιήσεις αυθεραίτων. Παράλληλα χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τα σενάρια περί δημιουργίας νέου κόμματος από το Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για νεοφώτιστους σωτήρες, από τους οποίους δεν έχουμε ανάγκη, γιατί όπως είπε, είναι επικίνδυνοι.

Σε θέση μάχης οι αγρότες της Θεσσαλίας. Δεν αποκλείουν να κατεβάσουν τα τρακτέρ στην Αθήνα.

Σε θέση μάχης εξακολουθούν να παραμένουν οι Θεσσαλοί αγρότες εμμένοντας στη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους και προειδοποιώντας με κλιμάκωση που δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί και με κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα. Τα τρακτέρ, πάντως εξακολουθούν να παραμένουν στον κόμβο της Βιοκαρπέτ, χωρίς ωστόσο να εμποδίζουν την κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό.

Στο νοσοκομείο της Κορίνθου νοσηλεύονται, υπο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι δύο ληστές της Αγροτικής Τράπεζας στα Καλάβρυτα.

Στο νοσοκομείο της Κορίνθου νοσηλεύονται, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι δύο από τους τέσσερις ληστές της Αγροτικής Τράπεζας στα Καλάβρυτα. Πρόκειται για τον 32χρονο Διονύση Ντούρο και τον 24χρονο Γιάννη Καραδήμο, οι οποίοι μετά από περιπλάνηση 10 ημερών στα βουνά της Κορινθίας, παραδόθηκαν εξαντλημένοι, πεινασμένοι και τραυματισμένοι στους αστυνομικούς.

Συνεχίζονται οι έρευνες για το αλιευτικό "Λυμπέριος". Νέα στοιχεία που ενοχοποιούν το πλοίο "Ανίτα".

Ενα συρματόσχοινο, περίπου 2,5 μέτρων, ενδέχεται να ρίξει φως στο μυστήριο της εξαφάνισης του αλιευτικού ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες το συρματόσχοινο βρήκαν άνδρες συνεργείου που κλήθηκαν να εκτιμήσουν τις ζημιές στο πλοίο ΑΝΙΤΑ, όταν αυτό είχε καταφύγει στην Αίγινα. Αν η πληροφορία αυτή αληθεύει, τότε θα πρόκειται για ένα ακόμη στοιχείο, που θα ενισχύσει την εκτίμηση ότι το ΑΝΙΤΑ εμβόλισε το αλιευτικό. Στο μεταξύ, βατραχάνθρωποι αναμένεται να κάνουν αυτοψία στο σημείο που ο καπετάνιος του ΑΝΙΤΑ, υποστηρίζει ότι προσάραξε το πλοίο, στην περιοχή της Μακρονήσου.

Κλειστός και σήμερα έως τις 5 το απόγευμα, ο ανισόπεδος κόμβος της Κολοκυνθούς, λόγω έργων.

Κλειστός θα παραμείνει και σήμερα έως τις 5 το απόγευμα ο ανισόπεδος κόμβος της Κολοκυνθούς, στη διασταύρωση Λέρνομαν και Κηφισσού, μόνο όμως το ρεύμα προς Λαμία, λόγω εργασιών στο οδόστρωμα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τα παιχνίδια Πανιώνιος-Ιωνικός, Απόλλων-ΑΕΚ, Εθνικός-Πανηλειακός, Πανευσιλινιακός-Ολυμπιακός και Καβάλα-Εθνικός Αστέρας, συνεχίζεται σήμερα η 19 αγωνιστική στο ποδόσφαιρο. Ο αγώνας της Καβάλας με τον Εθνικό-Αστέρα αρχίζει στις 5 το απόγευμα και θα μεταδοθεί απευθείας απο το "Σούπερ Σπόρ", ενω οι υπόλοιποι αγώνες δύο ώρες νωρίτερα. Η 19η αγωνιστική, ολοκληρώνεται αύριο, με τα παιχνίδια Παναθηναικός-Προοδευτική, Βέροια-Ξάνθη και Αρης- ΠΑΟΚ.

Με τους αγώνες, Ηράκλειο-Παναθηναϊκός στις 5 το απόγευμα και Ολυμπιακός- Ηρακλής στις 7 το βράδυ, ολοκληρώνεται σήμερα η 21η αγωνιστική στο μπάσκετ. Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή θα μεταδοθεί απευθείας απο το συνδρομητικό κανάλι "Σούπερ Σπόρ".

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,50 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,11, γαλλικό φράγκο προς 49,82, λίρα Αγγλίας προς 472,62, ελβετικό φράγκο προς 204,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,88, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 252,57, τη λίρα Κύπρου προς 558,53 και το ευρώ προς 326,85 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι σήμερα ο καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Θα υπάρχουν όμως και διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι στα Βόρεια θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοδυτικοί μέτριοι . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια -4 με 6 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά μηδέν με 12 και στο Αιγαίο 6 με 15 βαθμούς Κελσίου. Αστατος ο καιρός στην Αττική με νεφώσεις και πιθανή βροχή, αλλά και διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 4 με 12 βαθμούς. Χιονόνερο και χιόνια στα γύρω ορεινά, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία μηδέν με 6 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 14 February 1999 - 8:00:09 UTC