Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εισαγγελική παρέμβαση στις κινητοποιήσεις των γιατρών.
- Κυβερνητικά μέτρα για τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών.
- Τη Δευτέρα οι αποφάσεις για τις χαμένες διδακτικές ώρες.
- Οι ελληνικοί στόχοι στις διαπραγματεύσεις της Ατζέντας 2000.
- Θετικές εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
- Οι γονείς του μωρού που μολύνθηκε με ΕΙΤΖ μήνυσαν τους γιατρούς.
- Ολοκλήρωσε την περιοδεία του σε χώρες της Βαλκανικής ο Πάγκαλος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του ΠΑΟΚ επι του Ολυμπιακού με 72-66.
- Σημαντικό προβάδισμα στο Κύπελλο Κόρατς, πήρε ο Πανιώνιος.
- Ο Αρης νίκησε 1-0 την Προοδευτική.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εισαγγελική παρέμβαση στις κινητοποιήσεις των γιατρών.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η αποχή των γιατρών απο τις εφημερίες. Ηδη διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν τηρήθηκε η νομιμότητα και αν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, εξαιτίας των κινητοποιήσεών τους. Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε οτι εως το τέλος του Ιουνίου θα καταβληθούν στους γιατρούς τα 2,5 δισ δρχ που τους οφείλονται απο εφημερίες και υπερωρίες. Ωστόσο, στο Λαϊκό και το ΚΑΤ συνεχίζεται η κινητοποίηση των γιατρών και γίνονται δεκτά μόνο τα υπερεπείγοντα περιστατικά.

Κυβερνητικά μέτρα για τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών.

Συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας ζήτησε για αύριο η Πανθεσσαλική Επιτροπή, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα, που αφορούν τους αγρότες. Χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε σειρά ευνοϊκών μέτρων για τη ρύθμιση των αγροτικών χρεών. Εκατέρωθεν της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Βιοκαρπέτ, παραμένουν τα τρακτέρ, χωρίς να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία. Σε συμβολικούς αποκλεισμούς της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ύψος των Μαλγάρων, θα προχωρήσουν σήμερα οι αγρότες του νομού Θεσσαλονίκης.

Τη Δευτέρα οι αποφάσεις για τις χαμένες διδακτικές ώρες.

Οι αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών στα σχολεία της μέσης εκπαίδευσης θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα. Ο κ. Αρσένης δήλωσε οτι η αντιμετώπιση του προβλήματος θα γίνει δημοκρατικά και αποκεντρωμένα, ανά σχολική μονάδα. Στο μεταξύ, το συντονιστικό όργανο των μαθητών σχολείων, που βρίσκονται υπο κατάληψη στην Αθήνα, έχει ανακοινώσει οτι σήμερα θα αποκλείσει αιφνιδιαστικά δρόμους της πρωτεύουσας.

Οι ελληνικοί στόχοι στις διαπραγματεύσεις της Ατζέντας 2000.

Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι να διασφαλίσουμε τα ελληνικά συμφέροντα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης της Ατζέντας 2000, είπε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μιλώντας χθες στη Βουλή. Καθόρισε, παράλληλα, τους στόχους της κυβέρνησης, που είναι η αναμόρφωση της διαρθρωτικής πολιτικής, η κοινή αγροτική πολιτική και ο προϋπολογισμός της ΕΕ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είπε, είναι αυτή, που διασφάλισε την πορεία για την ένταξη της χώρας μας στο ευρώ και είναι η μόνη, που μπορεί να εγγυηθεί την τελική είσοδο της στο ευρώ.

Θετικές εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Σταθερά προς την Οικονομική και Νομισματική Ενωση, στην οποία και θα ενταχθεί την 01/01/2001 βαδίζει η ελληνική οικονομία. Στην πορεία αυτή πρέπει πάντως να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην επίτευξη του κριτηρίου του πληθωρισμού, καθώς η συνεχιζόμενη μείωσή του στις υπόλοιπες χώρες - μέλη της ΕΕ ίσως καταστήσει αναγκαία και την περαιτέρω μείωση και στην Ελλάδα πέρα του στόχου, που είχε αρχικά τεθεί.Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τις εκδηλώσεις που διοργάνωσαν η EFG Eurobank, του Ομίλου τραπεζών Λάτση και η Deutsche Bank.

Οι γονείς του μωρού που μολύνθηκε με ΕΙΤΖ μήνυσαν τους γιατρούς.

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσαν κατά των γιατρών του μαιευτηρίου ΕΛΕΝΑ, τους οποίους θεωρούν υπεύθυνους για τη μετάδοση του ιού του ΕΙΤΖ στο νεογέννητο κοριτσάκι τους μετά απο μετάγγιση αίματος, οι γονείς του. Η υπόθεση θα συζητηθεί την 1η Μαρτίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ολοκλήρωσε την περιοδεία του σε χώρες της Βαλκανικής ο Πάγκαλος.

Το Κόσοβο και οι διμερείς σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών, που είχε χθες στο Βελιγράδι ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, με τον Γιουγκοσλάβο ηγέτη, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Κοινή ήταν η εκτίμησή τους οτι η λύση στο Κόσοβο πρέπει να βρεθεί με πολιτικά μέσα και στο πλαίσιο του συνταγματικού συστήματος της Σερβίας. Μετά το Βελιγράδι ο κ. Πάγκαλος επισκέφθηκε το Μαυροβούνιο, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του σε Βοσνία, Κροατία και Γιουγκοσλαβία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του ΠΑΟΚ επι του Ολυμπιακού με 72-66.

"Ζωντανός" έμεινε ο ΠΑΟΚ στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα, αφού νίκησε με 72-66 τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 15ης ημέρας της διοργάνωσης. Ετσι, ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 22 βαθμούς και ανέβηκε στην 3η θέση του Ζ' ομίλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας ήττα στην Ευρωλίγκα για τον Ολυμπιακό, που έχει ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση του Ζ' ομίλου και το πλεονέκτημα έδρας έως το φάιναλ φορ του Μονάχου.

Σημαντικό προβάδισμα στο Κύπελλο Κόρατς, πήρε ο Πανιώνιος.

Σημαντικό προβάδισμα όσον αφορά την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κόρατς, πήρε η ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου. Οι κυανέρυθροι στον πρώτο αγώνα για τα προημιτελικά της διοργάνωσης που έγινε στο κλειστό γήπεδο της Νέας Σμύρνης, επικράτησαν με 87-66 της γαλλικής Ντιζόν. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Αντρέ Ματζόν, αναδείχθηκε ο αρχηγός Βασίλης Κικίλιας που σημείωσε 18 πόντους.

Ο Αρης νίκησε 1-0 την Προοδευτική.

Σε εξ αναβολής αγώνα της 17ης ημέρας για το πρωτάθλημα της Α' εθνικής, ο Αρης νίκησε 1-0 την Προοδευτική με τέρμα που σημείωσε ο Κυζερίδης στο 6`. Το παιχνίδι διεξήχθη στο Βόλο, λόγω τιμωρίας της έδρας του Αρη. Ετσι η ομάδα του Γιώργου Παράσχου ανέβηκε στην 5η θέση με 33 βαθμούς, ενώ η Προοδευτική παρέμεινε στην 14η με 17. Προηγείται ο Ολυμπιακός με 41, έναντι 40 του Παναθηναϊκού, 39 της ΑΕΚ και 36 του ΠΑΟΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 288,31 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 166,99, γαλλικό φράγκο προς 49,79, λίρα Αγγλίας προς 471,42, ελβετικό φράγκο προς 204,52, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,86, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 249,01, τη λίρα Κύπρου προς 559,54 και το ευρώ προς 326,60 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός προβλέπεται σχεδόν σ'όλη τη χώρα με βροχές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νότιοι μέχρι θυελλώδεις,αλλά βαθμιαία από τα δυτικά θα γίνουν νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 5 με 13,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 8 με 17 και στο Αιγαίο 10 με 18 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις προβλέπονται στην Αττική που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί 11 με 16 βαθμούς.Νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα θα εχει στη Θεσσαλονίκη, νότιοι ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 10 με 14 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 11 February 1999 - 8:00:17 UTC