Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/02/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κινητοποιήσεις ξεκινούν τη Δευτέρα οι αγρότες της Θεσσαλίας.
- Πέπλος μυστηρίου καλύπτει τη ναυτική τραγωδία του ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ.
- Αγρια συμπλοκή μεταξύ λιμενικών και Τούρκων δουλεμπόρων στη Κω.
- Αιματηρή ληστεία σε περίπτερο της Κηφισιάς.
- Εντείνεται η αναταραχή στο χώρο της υγείας.
- Νέα αρχηγική εμφάνιση ο Δ.Αβραμόπουλος.
- Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο εντάσσεται ο καθηγητής Δ.Νανόπουλος.
- Πέθανε σήμερα ο Αυστραλός πολιτικός φιλέλληνας Ντον Ντάσταν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κινητοποιήσεις ξεκινούν τη Δευτέρα οι αγρότες της Θεσσαλίας.

Την εμφανισή τους στην εθνική οδό θα κάνουν τη Δευτέρα τα τρακτέρ καθώς οι αγρότες της Θεσσαλίας έκριναν ότι οι γραπτές απαντήσεις της κυβέρνησης δεν δίνουν λύσεις στα προβλήματά τους. Οι αγρότες έδωσαν ραντεβού με τα τρακτέρ τους στο κόμβο της Βιοκαρπέτ και επί τόπου θα αποφασίσούν αν θα προχωρήσουν σε κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης.

Πέπλος μυστηρίου καλύπτει τη ναυτική τραγωδία του ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ.

Πέπλος μυστηρίου καλύπτει τη ναυτική τραγωδία του αλιευτικού ΛΥΜΠΕΡΙΟΣ, καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι συνέβη. Η σύζυγος του καπετάνιου Λευτέρη Μεσσολογγίτη ζήτησε να γίνει και νέα νεκροψία στο πτώμα του άντρα της, ενώ κηδεύτηκε ο μηχανικός Παναγιώτης Αθανασάκος. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των πέντε Αιγύπτιων ναυτικών του αλιευτικού.

Αγρια συμπλοκή μεταξύ λιμενικών και Τούρκων δουλεμπόρων στη Κω.

Αγρια συμπλοκή μεταξύ λιμενικών και Τούρκων δουλεμπόρων σημειώθηκε τη νύχτα στη θαλάσσια περιοχή Ψαλλίδι της Κω. Λιμενικοί προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν σκάφος που αποβίβασε 12 λαθρομετανάστες, αλλά δέχθηκαν των πυρά των τούρκων δουλεμπόρων. Οι λιμενικοί απάντησαν με αποτέλεσμα το σκάφος να βυθιστεί, ο ένας δουλέμπορος να τραυματισθεί και άλλος να παραδοθεί. Βαριές καμπάνες επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε δύο δουλέμπορους. Πρόκειται για τον Ευτύχιο Σερβουδάκη, που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους δουλεμπόρους στη Μεσόγειο και τον Πακιστανό συνεργάτη, στους οποίους το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης εννέα χρόνων στον καθένα.

Αιματηρή ληστεία σε περίπτερο της Κηφισιάς.

Μάχη για τη ζωή δίνουν οι δύο τραυματίες της αιματηρής ληστείας περιπτέρου στην Κηφισιά, όταν σπέιρα αλβανών, άνοιξε εναντίον τους πυρ. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται στο Σισμανόγλειο ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου Ηλίας Τσαρουχάς 33 ετών και στον Αγίο Σάββα ο φίλος του Νίκος Μπακογιάννης, 40 ετών. Οι ίδιοι δράστες λήστεψαν και άλλο περίπτερο στο Χαλάνδρι, παίρνοντας 150.000 δρχ.

Εντείνεται η αναταραχή στο χώρο της υγείας.

Εντείνεται η αναταραχή στο χώρο της υγείας, αξαιτίας των κινητοποιήσεων των γιατρών για το θέμα των εφημεριών. Οι γιατροί του Λαϊκού δήλωσαν ότι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ ο προεδρος του νοσοκομείου τους απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη. Αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία και τις εφημερίες, από τη Δευτέρα, αποφάσισαν οι γιατροί του ΚΑΤ και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης.

Νέα αρχηγική εμφάνιση ο Δ.Αβραμόπουλος.

Νέα αρχηγική εμφάνιση πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, αναφέρθηκε στο θέμα της παιδείας. Η εκπαίδευση, τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος δεν θα πρέπει να μείνει στα στερεότυπα του παρελθόντος και σε συνθήκες ακινησίας που οδηγούν τους νέους στους δρόμους.

Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο εντάσσεται ο καθηγητής Δ.Νανόπουλος.

Στο ερευνητικό και διδακτικό προσωπικό του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης εντάσσεται, ο διεθνούς φήμης Ελληνας καθηγητής, Δημήτρης Νανόπουλος, ο οποίος έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός για τις μελέτες και τις έρευνές του, στον μικρόκοσμο της Κβαντικής φυσικής. Ο κ. Νανόπουλος, που εργάζεται τώρα στα πανεπιστήμια του Χιούστον και της Γενεύης θα τεθεί επικεφαλής του Ινστιτούτου Αστροσωματιδιακής Φυσικής και Κβαντικών Συστημάτων, του Πανεπιστημίου της Θράκης.

Πέθανε σήμερα ο Αυστραλός πολιτικός φιλέλληνας Ντον Ντάσταν.

Ενας απο τους πιο πετυχημένους πολιτικούς της Αυστραλίας, ο θερμός φιλέλληνας Ντον Ντάσταν, πέθανε σήμερα σε ηλικία 72 ετών, έπειτα απο μακρόχρονη μάχη με την επάρατο νόσο. Ο Ντον Ντάσταν, επικεφαλής της εργατικής κυβέρνησης της Νοτίου Αυστραλίας, κατά την δεκαετία του 1970, υπήρξε ένας μεγάλος οραματιστής και πέρασε στην ιστορία για τους αγώνες του κατά των διακρίσεων και υπέρ του κράτους κοινωνικής δικαιοσύνης. Γνώριζε, πολύ καλά, τόσο τη σύγχρονη όσο και την κλασσική Ελλάδα και δεν έκρυβε το θαυμασμό του για τη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι για το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ ο Παναθηναϊκός νίκησε με 81-76 την ΑΕΚ, στην παράταση, καθώς ο κανονικός αγώνας έληξε 64-64. Το παιχνίδι είχε αγωνία μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, όπου και κρίθηκε, αφού οι πράσινοι παίχτες αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι.

Στους άλλους σημερινούς αγώνες για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα. Μαρούσι-Παπάγου 86-78, Απόλλων Π.-Ηρακλής 75-68, Αρης-Ηράκλειο 68-48, Πανιώνιος-Σπόρτιγκ 81- 64. Τα παιχνίδια Νήαρ Ηστ-ΠΑΟΚ και Περιστέρι-Ολυμπιακός θα γίνουν αύριο.

Αρνάκι... αποδείχθηκε η Παναχαϊκή για τους Λύκους, οι οποίοι για την αυλαία της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β'εθνικής, συνέτριψε την ομάδα της Πάτρας με 4-1, σε ένα καλό παιχνίδι που έγινε στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 288,88 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 167,16, το γαλλικό φράγκο προς 49,84, τη λίρα Αγγλίας προς 474,33, το ελβετικό φράγκο προς 204,41, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,88, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 256,00, τη λίρα Κύπρου προς 563,32 και το ευρώ προς 326,94 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο σε όλη τη χώρα, αλλά στα ανατολικά και νότια θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Προς το βράδυ ενδέχεται να βρέξει στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα είναι Νοτιοδυτικοί ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -2 με 10 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά μηδέν με 14 και στο Αιγαίο 7 με 15 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 5 με 13 και μηδέν με 9 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 6 February 1999 - 20:00:18 UTC