Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και άλλες πόλεις.
- Πιθανή μια νέα συνάντηση Αρσένη - ΟΛΜΕ.
- Δηλώσεις Σημίτη για την πορεία της οικονομίας.
- Εμμεση επίθεση Καραμανλή σε Αβραμόπουλο.
- Διώκεται ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής για ηλεκτροδότησηαυθαιρέτων.
- Εκρηκτικός μηχανισμός στο γραφείο Κοντογιαννόπουλου.
- Ο υπουργός Υγείας ζήτησε συγνώμη για την κατάσταση στα νοσοκομεία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του ΠΑΟΚ επι του Παναθηναϊκού με 73-54.
- Με μηδενισμό, τιμωρήθηκε ο Πανιώνιος για τα επεισόδια με την ΑΕΚ.
- Ο Ηρακλής νίκησε 3-1 τους Λύκους, για το κυπέλλο Ελλάδας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και άλλες πόλεις.

Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια πραγματοποιούνται σήμερα το πρωί στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Στο συλλαλητήριο μετέχει και η ΓΣΕΕ, με πανελλαδική στάση εργασίας απο τις 11 εως τις 3 μμ, στην οποία θα μετάσχουν οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό, στα πράσινα λεωφορεία και στον ΟΣΕ. Επίσης, 48ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι καθηγητές. Η ΠΑΣΚ καθηγητών υιοθέτησε τις προτάσεις του υπουργείου και πρότεινε να καθιερωθεί ο προαιρετικός χαρακτήρας των εξετάσεων της Β' τάξης Λυκείου.

Πιθανή μια νέα συνάντηση Αρσένη - ΟΛΜΕ.

Εκκληση προς όλες τις πλευρές να επιδείξουν υπευθυνότητα στο θέμα της Παιδείας, απηύθυνε ο αρμόδιος υπουργός, Γεράσιμος Αρσένης, μετά τη νέα συνάντηση, που είχε χθες με τον πρωθυπουργό. Ο κ. Αρσένης εξέφρασε την άποψη ότι η ομαλότητα επανέρχεται και επανέλαβε οτι είναι πάντα ανοιχτός για διάλογο. Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Τσούλιας, δήλωσε ότι προτίθεται να ζητήσει νέα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, καθώς - όπως τόνισε - δεν μπορεί να επικεντρώνονται τα πάντα στις εξετάσεις της Β' Λυκείου.

Δηλώσεις Σημίτη για την πορεία της οικονομίας.

Τη βεβαιότητά του ότι η χώρα μας θα εκπληρώσει τους όρους για ένταξή της στην ΟΝΕ, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, κατά την επίσκεψή του στην Εθνική Τράπεζα. Ο κ. Σημίτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πτώση των επιτοκίων, τα οποία, όπως είπε, βρίσκονται μια ανάσα από τους στόχους του Μάαστριχτ. Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέκλεισε την περίπτωση να συζητηθεί "χαλάρωση" στα κριτήρια της ΟΝΕ για την Ελλάδα, βεβαιώνοντας οτι δεν έχει γίνει συζήτηση με την Αθήνα για επίσπευση της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ.

Εμμεση επίθεση Καραμανλή σε Αβραμόπουλο.

Για σανίδες σωτηρίας της κυβέρνησης και λύσεις παρασκηνίου έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, αναφερόμενος εμμέσως στις πληροφορίες περί ίδρυσης κόμματος από το Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο κ. Καραμανλής μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στον Ωρωπό, τόνισε οτι η πορεία της ΝΔ δεν μπορεί να ανακοπεί και ματαιοπονούν όσοι μεθοδεύουν τέτοια σενάρια.

Διώκεται ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής για ηλεκτροδότησηαυθαιρέτων.

Εισαγγελική δίωξη ασκήθηκε κατά του νομάρχη Ανατολικής Αττικής, Δημητρίου Φράγκου, για παράβαση καθήκοντος. Η υπόθεση, που ανατέθηκε στον πταισματοδίκη Κορωπίου, αφορά τις εγκρίσεις ηλεκτροδότησης χιλιάδων αυθαιρέτων κτισμάτων την περίοδο 1995 - 1998 σε Κορωπί, Μαρκόπουλο, Καπανδρίτι, Παλλήνη και σε άλλες περιοχές της νομαρχίας.

Εκρηκτικός μηχανισμός στο γραφείο Κοντογιαννόπουλου.

Η οργάνωση "Τα παιδιά του Νοέμβρη" ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού από γκαζάκια, στην είσοδο του γραφείου του ανεξάρτητου βουλευτή και πρώην υπουργού Παιδείας, Βασίλη Κοντογιαννόπουλου, που βρίσκεται στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου 30, στην Αθήνα. Από την έκρηξη και την πυρκαγιά, που ακολούθησε, προκλήθηκαν ζημιές στην πόρτα του γραφείου.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε συγνώμη για την κατάσταση στα νοσοκομεία.

Συγνώμη από τον ελληνικό λαό για όσα αρνητικά υπάρχουν στο χώρο της υγείας, ζήτησε ο υπουργός Υγείας, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι αυτό έχει πολύ μεγάλη διαφορά από μια ισοπεδωτική αντίληψη, που θέλει το Εθνικό Σύστημα Υγείας να καταρρέει. Ο κ. Παπαδήμος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, που όμως μπορούν να αντιμετωπιστούν, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ξενοδοχειακό εξοπλισμό των νοσοκομείων, τη στελέχωσή τους και την καλύτερη λειτουργία τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του ΠΑΟΚ επι του Παναθηναϊκού με 73-54.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της 19ης ημέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας.Ο δικέφαλος του βορρά, επικράτησε άνετα του Παναθηναϊκού με 73-54 και πλησίασε στους δυο βαθμούς τους ``πράσινους`` και στους τρεις τον Ολυμπιακό που οδηγεί την κούρσα μετά τη νίκη του με 85-60 του Απόλλωνα Πατρών. Τα αποτελέσματα: Παπάγου-Νήαρ Ηστ 79-71, Ηρακλής- Μαρούσι 86-67, Ολυμπιακός-Απόλλων Πατρών 85-60, Ηράκλειο-Πανιώνιος 73-71, Σπόρτιγκ-Περιστέρι 86-75, ΑΕΚ-Αρης 65-56 και ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 73- 54.

Με μηδενισμό, τιμωρήθηκε ο Πανιώνιος για τα επεισόδια με την ΑΕΚ.

Τελικά ο Πανιώνιος γλύτωσε μόνο κατά το ήμισυ. Ο αθλητικός δικαστής του μπάσκετ τιμώρησε τους ``κυανέρυθρους`` με μηδενισμό για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Παράλληλα, ο Πανιώνιος θα δώσει κεκλεισμένων των θυρών τους επόμενους 5 εντός έδρας αγώνες του, ενώ καλείται να πληρώσει πρόστιμο 1.200.000 δραχμων. Επίσης ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε με αποκλεισμό 4 αγωνιστικών το Νίκο Βετούλα του Απόλλωνα Πάτρας και τον Πιτ Παπαχρόνη του Αμαρουσίου που συνεπλάκησαν πριν τον αγώνα των ομάδων τους.

Ο Ηρακλής νίκησε 3-1 τους Λύκους, για το κυπέλλο Ελλάδας.

Ο Ηρακλής στον πρώτο αγώνα για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, νίκησε 3-1 εκτός έδρας τους Λύκους και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση στους "4" του θεσμού. Ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί 17 Φεβρουαρίου στο Καυτατζόγλειο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,61 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,18, γαλλικό φράγκο προς 49,84, λίρα Αγγλίας προς 468,97, ελβετικό φράγκο προς 203,28, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,88, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 248,22, τη λίρα Κύπρου προς 562,31 και το ευρώ προς 326,98 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές και αργότερα καταιγίδες προβλέπονται σχεδόν σ'όλη τη χώρα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.Τη νύχτα θα υπάρξει πρόσκαιρη βελτίωση απο τα δυτικά.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως πολύ ισχυροί και τοπικά στα πελάγη θυελλώδεις.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 1 με 10, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 5 με 15 και στο Αιγαίο 11 με 18 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχή μετά το μεσημέρι θα έχει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, με νοτιοδυτικούς ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 8 με 15 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 4 με 10 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 28 January 1999 - 7:00:16 UTC