Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στο χώρο της Παιδείας.
- Νέα συλλαλητήρια στην Αθήνα προανήγγειλαν οι μαθητές.
- Καλύτερες ημέρες για το μέλλον, υποσχέθηκε ο Γ.Παπαντωνίου.
- Ξαφνικός θάνατος 17χρονου από ανακοπή, στη Θεσσαλονίκη.
- Παρατείνεται το αδιέξοδο στην Ολυμπιακή.
- Επίσκεψη στην Ισπανία πραγματοποιεί ο Κ.Καραμανλής.
- Δολοφόνησαν 48χρονο στην Ομόνοια.
- Τραγικό θάνατο βρήκε Αλβανός λαθρομετανάστης, στη Θεσσαλονίκη.
- Ενα μικρό οπλοστάσιο έκρυβε στο σπίτι του, στη Σάμο, 29χρονος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στο χώρο της Παιδείας.

Κρίσιμη παραμένει ακόμα η κατάσταση στο χώρο της Παιδείας. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ απέρριψε την πρόταση για διάλογο που της απηύθυνε χθες ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης. Αύριο συγκαλείται η γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών για να αποφασίσουν αν θα πραγματοποιήσουν ή όχι 24ωρες απεργίες στις 21 και 27 του μηνός. Την Τρίτη συνεδριάζουν και οι πρόεδροι των τοπικών ενώσεων των δασκάλων.

Νέα συλλαλητήρια στην Αθήνα προανήγγειλαν οι μαθητές.

Οι μαθητές από την πλευρά τους εμμένουν στη θέση τους, τονίζοντας ότι θα σταματήσουν τις καταλήψεις μόνο εάν καταργηθεί ο νόμος Αρσένη. Παράλληλα, προανήγγειλαν νέα συλλαλητήρια στην Αθήνα για το απόγευμα της Τρίτης, στην πλατεία Κάνιγγος και το πρωί της Πέμπτης στα Προπύλαια. Πανελλαδική συνάντηση εκπροσώπων των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Καλύτερες ημέρες για το μέλλον, υποσχέθηκε ο Γ.Παπαντωνίου.

Καλύτερες μέρες για το μέλλον, λιγότερους φόρους το 1999, αύξηση του αφορολογήτου ορίου και βελτίωση των κλιμακίων για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα το 2.000, υπόσχεται μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ.Παπαντωνίου δήλωσε οτι δεν υπάρχει χώρος για κόμμα Αβραμόπουλου και ο ίδιος δεν έχει καμμία τύχη.

Ξαφνικός θάνατος 17χρονου από ανακοπή, στη Θεσσαλονίκη.

Σε ανακοπή καρδιάς οφείλεται σύμφωνα με τους γιατρούς, ο θάνατος ενός 17χρονου στη Θεσσαλονίκη. Το τραγικό επεισόδιο συνέβη έξω από καφενείο όταν το θύμα μαζί με άλλους εννέα συνομήλικούς του διαπληκτίσθηκε με έναν νεαρό. Επενέβησαν θαμώνες του καφενείου και η συμπλοκή σταμάτησε. Την ώρα που η παρέα των δέκα νεαρών έφευγε από το καφενείο, ο 17χρονος έχασε τις αισθήσεις του. Αμέσως διεκομίσθη στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Παρατείνεται το αδιέξοδο στην Ολυμπιακή.

Παρατείνεται το αδιέξοδο στο χώρο της Ολυμπιακής μετά την άρνηση των πιλότων να δεχθούν τις προτάσεις της διοίκησης της εταιρίας. Αύριο ξεκινά νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ πιλότων και διοίκησης της εταιρίας, σε μία προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο. Οι πτήσεις στην εταιρία γίνονται σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα μειωμένων πτήσεων, το οποίο κατάρτησε πριν από δέκα περίπου ημέρες η διοίκηση της εταιρίας.

Επίσκεψη στην Ισπανία πραγματοποιεί ο Κ.Καραμανλής.

Τριήμερη επίσκεψη στην Ισπανία πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, ύστερα από πρόσκληση του πρωθυπουργού της Ισπανίας, Χοσέ Μαρία Αθνάρ. Ο κ.Καραμανλής θα μετάσχει αύριο στη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,στη Μαδρίτη και θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον κ. Αθνάρ.

Δολοφόνησαν 48χρονο στην Ομόνοια.

Νεκρός βρέθηκε το μεσημέρι ο 48χρονος Γιώργος Παπαδόπουλος, ζαχαροπλάστης στο επάγγελμα. Το θύμα βρέθηκε από φίλο του με τραύματα στο κεφάλι, μέσα στο διαμέρισμά του στην περιοχή της Ομόνοιας. Το διαμέρισμα ήταν αναστατωμένο και το πορτοφόλι άδειο.

Τραγικό θάνατο βρήκε Αλβανός λαθρομετανάστης, στη Θεσσαλονίκη.

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας αλβανός λαθρομετανάστης, ο οποίος κάηκε ζωνταντός μέσα στο κοντέινερ που χρησιμοποιούσε για κατάλυμα, σε αλάνα του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης. Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, την ώρα που το θύμα κοιμόταν. Ο άτυχος λαθρομετανάστης εργαζόταν περιστασιακά στην περιοχή.

Ενα μικρό οπλοστάσιο έκρυβε στο σπίτι του, στη Σάμο, 29χρονος.

Ενα μικρό οπλοστάσιο έκρυβε στο σπίτι του, στη Σάμο, ο 29χρονος Αλέξανδρος Χαροχέρης. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν δύο περίστροφα, 15 φυσίγγια διαφόροων χιλιοστών, δύο ξίφη, ξιφολόγχες παλαιού τύπου, 23 μαχαίρια διαφόρων μεγεθών και χρήσεων, ένα γκλόμπ, ένα ζευγάρι χειροπέδες και τρία πιστόλια παλαιού τύπου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την περσινή αποτυχία της με τον Ηρακλή επανέλαβε η ΑΕΚ, η οποία παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στη Νέα Φιλαδέλφεια και ενώ είχε προηγηθεί με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο. Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιακός νικούσε στο Αργος τη Ξάνθη με 3-1 και αποκτούσε αέρα τεσσάρων βαθμών από την Ενωση. Στους άλλους αγώνες της 15ης αγωνιστικής, ο ΠΑΟΚ νίκησε δύσκολα στην Καρδίτσα την Προοδευτική με 1-0, ο Απόλλωνας συνέτριψε με 4-0 τον Εθνικό στο ντέρμπι των ουραγών, στη Ριζούπολη, ο Πανιώνιος νίκησε εύκολα τον Εθνικό Αστέρα με 2-0, ο Ιωνικός έμεινε στην ισοπαλία 1-1 με τον Πανηλειακό και η Καβάλα νίκησε τη Βέροια με 2-1, στο γειτονικό ντέρμπι. Χθες, ο Αρης νίκησε με 3-1 τον ΟΦΗ, ενώ ο αγώνας Πανελευσινιακού-Παναθηναϊκού θα γίνει αύριο.

Σε αγώνες για την 16η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β` εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Τρίκαλα-Καλλιθέα 1-0, Καλαμάτα-Παναχαϊκή 1-1, Δόξα Βύρωνα-Παναιτωλικός 2-1, Λάρισα-Εδεσσαϊκός 2-0, Καλαμαριά-Πιερικός 0-0, Γιάννινα-Λύκοι 1-0, Πανσερραϊκός-Νίκη Βόλου 3-0, Αγιος Νικόλαος-Αθηναϊκός 1-0 και Ιάλυσος-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0. Στη βαθμολογία προηγείται η Καλλιθέα με 31 βαθμούς και ακολουθούν η Παναχαϊκή με 30, η Καλαμάτα με 29 και ο ΠΑΣ Γιάννινα με τα Τρίκαλα, που έχουν από 28 βαθμούς.

Μετά από ένα δραματικό αγώνα, που κρίθηκε στην παράταση, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη με 78-76, σε ένα παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής. Ετσι, στη βαθμολογία συνεχίζουν να προηγούνται Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,90 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,71, γαλλικό φράγκο προς 50,30, λίρα Αγγλίας προς 469,19, ελβετικό φράγκο προς 207,79, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,04, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,24, τη λίρα Κύπρου προς 565,88 και το ευρώ προς 329,97 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι και τοπικές νεφώσεις, κυρίως στο βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί στα δυτικά μέτριοι στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, και μετά το μεσημέρι στο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 έως 9 βαθμούς, στα δυτικά από 1 έως 14 και στην υπόλοιπη χώρα από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος αναμένεται ο καιρός αύριο στην Αθήνα, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών στα βόρεια και ανατολικά του νομού, κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι και μετά το μεσημέρι τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη για αύριο προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 18 January 1999 - 8:02:21 UTC