Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνέχιση καταλήψεων και νέο συλλαλητήριο την Τρίτη απο μαθητές.
- Υψηλοί τόνοι στη Βουλή επι της Πρότασης Δυσπιστίας κατά Αρσένη.
- Απέρριψαν οι πιλότοι της ΟΑ τις προτάσεις της διοίκησης.
- Νέος γύρος κινητοποιήσεων αγροτών απο 1η Φεβρουαρίου.
- Μετάγγισαν μολυσμένο αίμα με Είτζ σε βρέφος και ηλικιωμένη γυναίκα.
- Επίσκεψη στην Ισπανία πραγματοποιεί απο αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ.
- Την Τρίτη νέα δημοπρασία ομολόγων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Αρχίζει σήμερα πάλι το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατηγορίας.
- Κοντά στην απόκτηση του περουβιανού επιθετικού Ρομπέρτο Φαρφάν βρίσκεται ο Παναθηναϊκός.
- Η αναμέτρηση Ολυμπιακού-Ξάνθης,είναι το πιό ενδιαφέρον ζευγάρι στην προημιτελική φάση του κυπελλου Ελλάδας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνέχιση καταλήψεων και νέο συλλαλητήριο την Τρίτη απο μαθητές.

Νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη ανακοίνωσαν οι μαθητές.Χθές στα μαθητικά συλλαλητήρια σημειώθηκαν επεισόδια και έγιναν 13 συλλήψεις.Σύμφωνα με τους μαθητές τα υπο κατάληψη σχολεία ξεπερνούν τα 800,ενώ η Νομαρχία τα υπολογίζει σε 500.Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε οτι οι ζημιές στα σχολεία ξεπερνούν το 1,5 δις.Σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για καταστροφές.Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ δήλωσε οτι η παράταση των καταλήψεων δημιουργεί προβλήματα.

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή επι της Πρότασης Δυσπιστίας κατά Αρσένη.

Με ψηφοφορία ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση στη Βουλή επί της Πρότασης Δυσπιστίας της ΝΔ κατά του υπουργού Παιδείας,Γεράσιμου Αρσένη.Ο κ. Αρσένης διαβεβαίωσε τους μαθητές οτι δεν θα χάσουν τη χρονιά τους.Επανέλαβε ωστόσο οτι ο νόμος θα εφαρμοστεί.Ο πρωθυπουργός απέδωσε την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ στην ανάγκη περιχαράκωσης του χώρου της.Ο πρόεδρος της ΝΔ επέκρινε με δριμύτητα την κυβέρνηση και κάλεσε τους μαθητές να επιστρέψουν στα μαθήματα. Σκληρή κριτική άσκησαν και οι ηγέτες του ΔΗΚΚΙ,του ΚΚΕ και του ΣΥΝ.

Απέρριψαν οι πιλότοι της ΟΑ τις προτάσεις της διοίκησης.

Η γενική συνέλευση των πιλότων απέρριψε τις προτάσεις της διοίκησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας οπότε απο τη Δευτέρα αρχίζει νέος γύρος συζητήσεων.Η Ολυμπιακή Αεροπορία έχει περικόψει τα δρομολόγια της ενώ όπου χρειάζεται επιπλέον αεροσκάφη συνεργάζεται με τις θυγατρικές της εταιρίες, την Αεροπλοϊά και την Μακεδονική.

Νέος γύρος κινητοποιήσεων αγροτών απο 1η Φεβρουαρίου.

Με δυναμικότερες μορφές αγώνα απο 1η Φεβρουαρίου προειδοποίησαν την κυβέρνηση οι αγρότες,εάν μέχρι τότε δεν έχει αποδεχθεί τα αιτήματά τους.Χθές πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις και ολιγόωρους αποκλεισμούς του εθνικού και επαρχιακού δικτύου.

Μετάγγισαν μολυσμένο αίμα με Είτζ σε βρέφος και ηλικιωμένη γυναίκα.

Σπάνια περίπτωση χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες τη μόλυνση από τον ιό του Εϊτζ, βρέφους, μετά από μετάγγιση. Το αίμα είχε ελεγχθεί πριν από τη μετάγγιση, χωρίς όμως να ανιχνευθεί και ο ιός, καθώς ο δότης είχε προσβληθεί λίγες μόνο ημέρες πριν από την αιμοδοσία.Λήπτες του μολυσμένου αίματος ήταν και δύο ηλικιωμένες γυναίκες. Η πρώτη απεβίωσε από καρκίνο και στη δεύτερη γίνονται ήδη εξετάσεις.

Επίσκεψη στην Ισπανία πραγματοποιεί απο αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής αναχωρεί αύριο για τη Μαδρίτη για τριήμερη επίσκεψη στην Ισπανία ύστερα απο πρόσκληση του πρωθυπουργού της Ισπανίας Χοσέ Μαρία Αθνάρ.Ο κ.Καραμανλής θα μετάσχει στη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.Το μεσημέρι της Δευτέρας,ο κ.Καραμανλής θα έχει ιδιαίτερη αναζήτηση με τον κ. Αθνάρ.

Την Τρίτη νέα δημοπρασία ομολόγων.

Δημοπρασία τριετών ομολόγων, σε άϋλη μορφή με σταθερό επιτόκιο 7,6% ετησίως, θα διενεργηθεί την Τρίτη.Επίσης ανακοινώθηκε από το υπουργείο ότι την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου θα προχωρήσει στην αντικατάσταση τριετών ομολόγων της έκδοσης 20/11/98, σταθερού επιτοκίου 9,3%, με ομόλογα της νέας έκδοσης της 22/1/99.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχίζει σήμερα πάλι το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατηγορίας.

Αρχίζει και πάλι το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατηγορίας, μετά από αρκετό καιρό, τόσο λόγω των εορτών όσο και λόγω της αναταρραχής που είχε ξεσπάσει στον χώρο του ποδοσφαίρου με την ``κόντρα`` της ΕΠΑΕ με τον ΟΠΑΠ. Η αυλαία της 15ης ημέρας ανοίγει σήμερα με την συνάντηση Αρη-ΟΦΗ, που θα γίνει στο ουδέτερο γήπεδο του Βόλου, λόγω τιμωρίας των Θεσσαλονικέων.

Κοντά στην απόκτηση του περουβιανού επιθετικού Ρομπέρτο Φαρφάν βρίσκεται ο Παναθηναϊκός.

Πολύ κοντά στην απόκτηση του περουβιανού επιθετικού Ρομπέρτο Φαρφάν βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Ο 25χρονος διεθνής επιθετικός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Βαρδινογιάννη και στη συνέχεια μετέβη στην Παιανία, όπου γνωρίστηκε με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της ομάδας αλλά και τον Βασίλη Δανιήλ. Ο Φαρφάν, που αγωνιζόταν στην Ουνιβερσιτάριο της Λίμα, πέτυχε φέτος τέσσερα γκολ στο δεύτερο σκέλος του πρωταθλήματος του Περού.

Η αναμέτρηση Ολυμπιακού-Ξάνθης,είναι το πιό ενδιαφέρον ζευγάρι στην προημιτελική φάση του κυπελλου Ελλάδας.

Η αναμέτρηση του πρωταθλητή Ολυμπιακού με την αξιόμαχη φέτος Ξάνθη, είναι το πιό ενδιαφέρον ζευγάρι από όσα έβγαλε η κληρωτίδα της ΕΠΟ γιά την προημιτελικής φάσης του κυπελλου Ελλάδας. Ο Παναθηναϊκός θα έχει ευκολότερο έργο κόντρα στον Πανσερραϊκό, που έκανε τη μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας τον ΠΑΟΚ, ενώ τα προημιτελικά του θεσμού συμπληρώνουν τα ζευγάρια Λύκοι-Ηρακλής και Αθηναϊκός- Καλαμάτα. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 27 Ιανουαρίου και οι επαναληπτικοί στις 17 Φεβρουαρίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,90 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,71, γαλλικό φράγκο προς 50,30, λίρα Αγγλίας προς 469,19, ελβετικό φράγκο προς 207,79, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,04, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,24, τη λίρα Κύπρου προς 565,88 και το ευρώ προς 329,97 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Παροδικές νεφώσεις προβλέπονται στα ανατολικά και νότια, με πιθανότητα ασθενών βροχών μικρής διάρκειας κυρίως τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 0 με 8, στα δυτικά 3 με 14 και στην υπόλοιπη χώρα 4 με 13 βαθμούς. Πρόσκαιρες νεφώσεις προβλέπονται στην Αττική,με βόρειους μέτριους και πρόσκαιρα ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 6 με 12 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό, μέτριους και πρόσκαιρα ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία 1 με 8 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 16 January 1999 - 8:00:08 UTC