Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-01-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Υψηλοί τόνοι στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.
- Ευρωεκλογές: `Οχι ΣΥΝ για κοινή κάθοδο με ΠΑΣΟΚ.
- Συνάντηση πιλότων - διοίκησης ΟΑ.
- Κρίσιμη η ερχόμενη Δευτέρα για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.
- Νέα φόρμουλα Χόλμπρουκ για Κυπριακό.
- S-300: Υποχώρησαν Αθήνα και Λευκωσία λέει ο Τσοβόλας.
- Εκτόνωση διαμαρτυρίας αλιέων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Οδυνηρή ήττα της ΑΕΚ από τον Σπόρτιγκ.
- Πετοσφαίριση: Δύσκολη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ηρακλή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υψηλοί τόνοι στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και σε ένα κλίμα που ορισμένες φορές έγινε εκρηκτικό πριν από τις ψηφοφορίες, ολοκληρώθηκε απόψε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Στις ψηφοφορίες που έγιναν η εισήγηση του προέδρου και του εκτελεστικού γραφείου συγκέντρωσε αρκετά μεγάλη πλειοψηφία, λαμβάνοντας 86 θετικές ψήφους και 37 αρνητικές. Αντίθετα, η αντιεισήγηση του Παντελή Οικονόμου, έλαβε 12 ψήφους. Διεξήχθησαν επίσης δυο ακόμη ψηφοφορίες στις οποίες απορρίφθηκε η πρόταση για αναβολή του συνεδρίου, αφού έλαβε 38 ψήφους, ενώ απορρίφθηκε και η πρόταση να μην εκλεγούν όργανα στο συνέδριο, λαμβάνοντας 39 ψήφους. Στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης σημειώνοντας ότι υπόσχονται όλα σε όλους, δείχνοντας έτσι τη δραματική επιπολαιότητα που τα χαρακτηρίζει. Τόνισε ότι επίσης η κυβέρνηση συνδύασε την ανάπτυξη με την κοινωνική προστασία. Για τη συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή, ο κ. Σημίτης είπε ότι ήταν ενδιαφέρουσα και χρήσιμη και τόνισε ότι είναι αναγκαίο εκτός από αντιτιθέμενες απόψεις να υπάρχουν και συνθέσεις.

Ευρωεκλογές: `Οχι ΣΥΝ για κοινή κάθοδο με ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας νωρίτερα, ο υπουργός 'Αμυνας 'Ακης Τσοχατζόπουλος επεσήμανε την ανάγκη να γίνουν σημαντικές αλλαγές, στη δομή, στη συγκρότηση και στη λειτουργία του ΠΑΣΟΚ. Στο μεταξύ, απορρίφθηκε από το Συνασπισμό,η πρόταση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη, για κοινή κάθοδο των δυο κομμάτων στις Ευρωεκλογές. Ο Συνασπισμός επανέλαβε την πρότασή του για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ υπό όρους, τους οποίους πάντως έχει απορρίψει ήδη η κυβέρνηση.

Συνάντηση πιλότων - διοίκησης ΟΑ.

Νέα συνάντηση με τη διοίκηση της Ολυμπιακής έχουν απόψε οι πιλότοι, προκειμένου να βρεθεί λύση στις ματαιώσεις των πτήσεων. Χθες η Ολυμπιακή ανακοίνωσε το νέο μειωμένο πρόγραμμα των δρομολογίων μέχρι τις 31 του μηνός, το οποίο προβλέπει ότι θα περικόπτονται έως και πέντε δρομολόγια καθημερινά.

Κρίσιμη η ερχόμενη Δευτέρα για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Κρίσιμη θεωρείται η ερχόμενη Δευτέρα για το θέμα της παιδείας, καθώς σε πολλά σχολεία θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις, προκειμένου να αποφασιστεί αν θα συνεχιστούν οι καταλήψεις από τους μαθητές. Την ίδια ημέρα, οι καθηγητές θα επαναλάβουν τη δίωρη στάση εργασίας τους, ενώ στη Βουλή θα πραγματοποιηθεί ύστερα από πρωτοβουλία του Συνασπισμού συζήτηση για το θέμα σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Χθες οι περισσότεροι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία, αν και η συντονιστική επιτροπή αγώνα της Αθήνας ανακοίνωσε οτι οι καταλήψεις θα συνεχιστούν παρά τις εισαγγελικές απειλές και τη χρέωση με αδικαιολόγητες απουσίες.

Νέα φόρμουλα Χόλμπρουκ για Κυπριακό.

Φόρμουλα επιστροφής γής έναντι αναγνώρισης κρατικής οντότητας στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, επεξεργάζονται τώρα οι Αμερικανοί. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΡΙΚ, ο προεδρικός απεσταλμένος Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ προσπάθησε κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιχειρηματιών στην Κωνσταντινούπολη να βολιδοσκοπήσει Ελληνες και Τούρκους πάνω στη φόρμουλα αυτή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι ως βάση συζήτησης προτάθηκε η υποχώρηση των Τούρκων στο 27% των κατεχομένων. Στο μεταξύ, με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη συναντάται τη Δευτέρα η ειδική αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ, Αν Χέρκους, ενώ την ίδια ημέρα ο πρόεδρος Κληρίδης θα δεχθεί και τον Αμερικανό πρεσβευτή στη Λευκωσία Κένεθ Μπριλ.

S-300: Υποχώρησαν Αθήνα και Λευκωσία λέει ο Τσοβόλας.

Οξεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, μιλώντας σήμερα σε ημερίδα του κόμματός του στην Αθήνα. Ο κ. Τσοβόλας, χαρακτήρισε την κυβέρνηση σαφώς συντηρητική και το νέο ΠΑΣΟΚ αντιλαϊκό και νεοφιλελεύθερο. Κατηγόρησε επίσης τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου για νέα εθνική υποχώρηση σχετικά με το θέμα των πυραύλων S-300, η οποία όπως είπε οδηγεί σε νέες εθνικές ήττες.

Εκτόνωση διαμαρτυρίας αλιέων.

Με τον υπουργό Γεωργίας Γιώργο Ανωμερίτη συναντήθηκαν το μεσημέρι οι ψαράδες της βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι χθες το απόγευμα τερμάτισαν τον αποκλεισμό του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Μετά τη συνάντηση οι δυο πλευρές εμφανίστηκαν ευχαριστημένες, ενώ οι αλιείς αναμένεται να αποφασίσουν τη Δευτέρα για την πορεία των κινητοποιήσεών τους, αφού προηγουμένως ενημερωθούν τα μέλη του κλάδου για τη σημερινή συνάντηση. Οι αλιείες διαμαρτύρονται για την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που τους απαγορεύει να ψαρεύουν σε απόσταση μικρότερη των τριών μιλίων από τις ακτές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οδυνηρή ήττα της ΑΕΚ από τον Σπόρτιγκ.

Αποφασιστικός ο Ηρακλής νίκησε 83-72 τον Αρη, στο ντέρμπι της 16ης ημέρας για το πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης της Α1 εθνικής κατηγορίας, που έγινε στο Αλεξάνδρειο. Η μεγάλη έκπληξη της ημέρας έγνε στα Πατήσια, όπου η ομάδα του Σπόρτιγκ νίκησε 76-74 την ΑΕΚ. Ψυχρολουσία και για τον Πανιώνιο, που έχασε, στη Νέα Σμύρνη, 71-58 από τον Παπάγου. Στους άλλους αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Παναθηναϊκός-Απόλλων Πατρών 75-61 και Νήαρ Ηστ-Μαρούσι 68-64. Αύριο (Κυριακή) θα γίνουν οι αγώνες Ηράκλειο-Ολυμπιακός και Περιστέρι-ΠΑΟΚ.

Πετοσφαίριση: Δύσκολη νίκη του Ολυμπιακού επί του Ηρακλή.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της 8ης ημέρας για το πρωτάθλημα πετοσφαίρισης της Α1 ανδρών. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν δύσκολα με 3-2 του Ηρακλή στο γήπεδο της Γλυφάδας και ξέφυγαν ήδη δύο βαθμούς από τον αντίπαλο τους. Επίσης, η Φιλία νίκησε 3-0 τον Κτησιφώντα Παιανίας και η ΑΕΚ 3-0 την Κομοτηνή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 282,14 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 168,19, το γαλλικό φράγκο προς 50,15, τη λίρα Αγγλίας προς 463,59, το ελβετικό φράγκο προς 203,71, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,98, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 250,68, τη λίρα Κύπρου προς 561,56 και την ευρώ προς 328,96 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένονται αύριο, αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και με πιθανότητα ασθενών βροχών στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, ασθενείς έως μέτριοι και από το βράδυ στο Ιόνιο ισχυροί. Το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν ομίχλες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 0 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 20 και στα νησιά από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική αύριο ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 7 έως 19 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, ενώ το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.-

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 9 January 1999 - 20:00:29 UTC