Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-01-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 06/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με λαμπρότητα εορτάζονται σήμερα τα Θεοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα.
- Προβλήματα αναμένονται στις πτήσεις της Ολυμπιακής, καθώς συνεχίζεται η αντιπαράθεση πιλότων και διοίκησης της εταιρίας.
- Την ευθύνη των υπηρεσιών ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας σε ολόκληρο το Αιγαίο, διεκδικεί η Τουρκία.
- Υπέρ της πρόσκλησης διαλόγου, που πρότεινε ο υπουργός Παιδείας, τάχθηκε η ΟΛΜΕ.
- Θα πάμε όλοι μαζί στο συνέδριο, δήλωσε χθές ο πρωθυπουργός, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του Κινήματος.
- Την ικανοποίησή της εξέφρασε η Ε.Ε για την απόφαση της Λευκωσίας, να μην προχωρήσει στην εγκατάσταση των πυραύλων S-300 στο νησί.
- Μακελειό με 3 νεκρούς και 1 σοβαρά τραυματία, σημειώθηκε χθες στην Πάτρα, σε καταυλισμό τσιγγάνων.
- Σε απόπειρα εκφοβισμού, αποδίδει η Ασφάλεια, την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε χθές, εναντίον του αναπληρωτή διευθυντή του ΣΔΟΕ.
- Αγνωστος πυροβόλησε χθές με καλάσνικοφ και τραυμάτισε θανάσιμα εναν 37χρονο στο Περιστέρι.
- Τη συνέχιση της απεργίας τους, αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες σκαφών μέσης αλιείας.
- Σε ισχύ εξακολουθεί να είναι η απαγόρευση απόπλου απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με τους προέδρους των 18 ΠΑΕ συναντάται την Παρασκευή ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας.
- Ο ΟΠΑΠ μ' επιστολή που έστειλε στην ΕΠΑΕ, ζητά να τον ενημερώσει έως αύριο, αν θα διεξαχθούν οι αγώνες της 15ης ημέρας στο ποδόσφαιρο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με λαμπρότητα εορτάζονται σήμερα τα Θεοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα.

Με λαμπρότητα εορτάζονται σήμερα τα Θεοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα. Ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά, θα γίνει το πρωί απο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλο, παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Στην Αθήνα θα τελεστεί αγιασμός των υδάτων στη Δεξαμενή, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Προβλήματα αναμένονται στις πτήσεις της Ολυμπιακής, καθώς συνεχίζεται η αντιπαράθεση πιλότων και διοίκησης της εταιρίας.

Νέα ταλαιπωρία αναμένεται να αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καθώς οι πιλότοι, αρνούνται να εργάζονται στη διάρκεια των ρεπών τους. Την ίδια ώρα η διοίκηση της εταιρίας προσανατολίζεται να προχωρήσει σε συρρίκνωση των δρομολογίων, ενω ο υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου σε δηλώσεις του, τόνισε οτι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη λύση της στρατηγικής συμμαχίας και στην είσοδο ιδιωτών στην Ολυμπιακή.

Την ευθύνη των υπηρεσιών ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας σε ολόκληρο το Αιγαίο, διεκδικεί η Τουρκία.

Νέες διεκδικήσεις προβάλει η Αγκυρα στο Αιγαίο. Με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ζητά να αναλάβει την ευθύνη των υπηρεσιών ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας σε ολόκληρο το Αιγαίο, κατηγορώντας την Ελλάδα, για τεχνικές ελλείψεις, στην περιοχή πτήσεων του FIR Αθηνών. Στην ανακοίνωση τονίζεται, ότι η Ελλάδα, ευθύνεται για το 30% των καθυστερήσεων στις πτήσεις και υποστηρίζει οτι η τουρκική πολεμική αεροπορία έχει όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό για να εξασφαλίσει τις απαραίτητες υπηρεσίες στο Αιγαίο.

Υπέρ της πρόσκλησης διαλόγου, που πρότεινε ο υπουργός Παιδείας, τάχθηκε η ΟΛΜΕ.

Υπέρ της πρόσκλησης διαλόγου, που πρότεινε ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης για αύριο, τάχθηκε χθές η ΟΛΜΕ κατα τη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου. Παράλληλα αποφάσισε να εισηγηθεί στις γενικές συνελεύσεις των καθηγητών την πραγματοποίηση δύο 24ωρων απεργιών, στις 21 και 28 Ιανουαρίου. Ο πρωθυπουργός, ζήτησε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία την Παρασκευή. Το υπουργείο Παιδείας απο τη πλευράς του έδωσε εντολή στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων να αποκατασταθούν άμεσα οι όποιες ζημιές έχουν γίνει σε σχολεία κατά την περίοδο των καταλήψεων.

Θα πάμε όλοι μαζί στο συνέδριο, δήλωσε χθές ο πρωθυπουργός, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του Κινήματος.

Θα πάμε όλοι μαζί στο συνέδριο, στο οποίο θα διαμορφωθεί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ για τα επόμενα χρόνια, δήλωσε χθές ο πρωθυπουργός, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του Κινήματος. Ο κ.Σημίτης έκανε λόγο για μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που πρέπει να λυθούν, επαναλαμβάνοντας τέλος οτι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η Ε.Ε για την απόφαση της Λευκωσίας, να μην προχωρήσει στην εγκατάσταση των πυραύλων S-300 στο νησί.

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Ενωση για την απόφαση του Προέδρου της Κύπρου, Γλαύκου Κληρίδη, να μην προχωρήσει στην εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S-300 στο νησί. Στο μεταξύ στη Λευκωσία ορκίστηκαν χθες οι δύο νέοι υπουργοί της κυβέρνησης Κληρίδη, μετά την αποχώρηση του κόμματος της ΕΔΕΚ απο τον κυβερνητικό συνασπισμό. Υπουργός Αμυνας ορκίστηκε ο Γιαννάκης Χρυσοστομής και Παιδείας ο Ουράνιος Ιωαννίδης. Ο πρόεδρος Κληρίδης ζήτησε και από τους δύο αξιοκρατική διαχείριση και τους απηύθυνε θερμά συγχαρητήρια.

Μακελειό με 3 νεκρούς και 1 σοβαρά τραυματία, σημειώθηκε χθες στην Πάτρα, σε καταυλισμό τσιγγάνων.

Μακελειό, με 3 νεκρούς και 1 σοβαρά τραυματία, σημειώθηκε χθες στην ακτή Δυμαίων στην Πάτρα, σε καταυλισμό τσιγγάνων. Νεκροί, είναι οι Μανώλης και Ελευθερία Καραχάλιου, 70 και 73 ετών αντίστοιχα και ο 17χρονος Αλέξης Χρήστου. Σοβαρά τραυματισμένος είναι ο Μανώλης Χρήστου, 40 ετών, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας. Ως δράστης φέρεται ο Βαγγέλης Χρήστου, ενώ η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα οικογενειακών διαφορών.

Σε απόπειρα εκφοβισμού, αποδίδει η Ασφάλεια, την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε χθές, εναντίον του αναπληρωτή διευθυντή του ΣΔΟΕ.

Σε απόπειρα εκφοβισμού, αποδίδει η Ασφάλεια, την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε χθές, εναντίον του αναπληρωτή διευθυντή του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Νικόλαου Κοκόσια, 54 ετών. Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να πτοήσουν το φρόνημα του σώματος, ούτε να το αποτρέψουν από τη συνέχιση του σημαντικού του έργου, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρυς.

Αγνωστος πυροβόλησε χθές με καλάσνικοφ και τραυμάτισε θανάσιμα εναν 37χρονο στο Περιστέρι.

Αγνωστος πυροβόλησε χθές με καλάσνικοφ και τραυμάτισε θανάσιμα τον 37χρονο Γιώργο Μπουζάκη, στο Περιστέρι. Ο Μπουζάκης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας όπου ξεψύχησε δέκα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Οι αστυνομικοί πιστεύουν οτι το έγκλημα οφείλεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Τη συνέχιση της απεργίας τους, αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες σκαφών μέσης αλιείας.

Τη συνέχιση της απεργίας τους αποφάσισαν, οι ιδιοκτήτες σκαφών μέσης αλιείας, οι οποίοι ζητούν την αναστολή εφαρμογής κοινοτικής οδηγίας, που τους απαγορεύει το ψάρεμα σε απόσταση τριών μιλίων από τις ακτές. Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο, κατα τη συνάντηση εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας με τον υπουργό Γεωργίας.

Σε ισχύ εξακολουθεί να είναι η απαγόρευση απόπλου απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

Σε ισχύ εξακολουθεί να είναι η απαγόρευση απόπλου απο τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν τα 9 μποφώρ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τους προέδρους των 18 ΠΑΕ συναντάται την Παρασκευή ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας.

"Φως" φάνηκε στην άκρη του τούνελ, στ' οποίο βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο με την αποχή των ΠΑΕ απο τα εθνικά πρωταθλήματα. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας, στην προσπάθειά του να βρεθεί η πολυπόθητη λύση και να ξαναστηθεί το συντομότερο δυνατό η μπάλα στη σέντρα κάλεσε σε σύσκεψη τους προέδρους των 18 ΠΑΕ της Α' κατηγορίας, την Παρασκευή. Ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Κώστας Αλαμάνος, δήλωσε ότι θα παραβρεθεί στη σύσκεψη αλλά δεν θα πάρει θέση, αφού για το θέμα της αποχής θ' αποφασίσει η Γενική Συνέλευση της ΕΠΑΕ την προσεχή Δευτέρα.

Ο ΟΠΑΠ μ' επιστολή που έστειλε στην ΕΠΑΕ, ζητά να τον ενημερώσει έως αύριο, αν θα διεξαχθούν οι αγώνες της 15ης ημέρας στο ποδόσφαιρο.

Ο ΟΠΑΠ μ' επιστολή που έστειλε στην ΕΠΑΕ, ζητά να τον ενημερώσει μέχρι αύριο το μεσημέρι, αν θα διεξαχθούν οι αγώνες της 15ης ημέρας για το πρωτάθλημα της Α' εθνικής κατηγορίας την Κυριακή 17 Ιανουαρίου, ώστε να γνωρίζει αν θα τους συμπεριλάβει ή όχι στο δελτίο ΠΡΟ-ΠΟ. Σε περίπτωση που δεν απαντήσει μέχρι αύριο το μεσημέρι η ΕΠΑΕ, ο ΟΠΑΠ θα συγκροτήσει το δελτίο της 17ης Ιανουαρίου με αγώνες ξένων πρωταθλημάτων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 279,05 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,58, γαλλικό φράγκο προς 50,26, λίρα Αγγλίας προς 462,08, ελβετικό φράγκο προς 204,21, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,02, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,27, τη λίρα Κύπρου προς 566,37 και το ευρώ προς 329,72 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σήμερα στα δυτικά και βόρεια, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 0 με 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 15 και στο Αιγαίο 8 με 15 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και νότια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι, και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 6 January 1999 - 9:00:24 UTC