Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-01-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/01/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ευχές από την πολιτική ηγεσία δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
- Κοριτσάκι είναι το πρώτο παιδί του 1999.
- Προκλητικές δηλώσεις από Τούρκο υπουργό για τους S-300.
- Πραγματικότητα αποτελεί από τα μεσάνυχτα το ευρώ.
- Εξηντάχρονος οικοδόμος απ'τη Λάρισα ο υπερτυχερός του λαχείου.
- Ανέλαβε σήμερα ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β.Παπαγεωργόπουλος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ευχές από την πολιτική ηγεσία δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Με την καθιερωμένη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών γιορτάστηκε σήμερα η έλευση του νέου χρόνου. Μετά τη λειτουργία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος δέχθηκε τις καθιερωμένες πρωτοχρονιάτικες ευχές από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου. Χθες το βράδυ ο κ. Στεφανόπουλος έκοψε την πίττα των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λέσχη Αξιωματικών. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για τη χώρα μας η ένταξή της στην ΟΝΕ ενώ εξήρε το υψηλό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων τις οποίες ο λαός, όπως είπε, περιβάλλει με αμέριστη εμπιστοσύνη.

Κοριτσάκι είναι το πρώτο παιδί του 1999.

Κοριτσάκι είναι το πρώτο παιδί του 1999 το οποίο γεννήθηκε ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα με φυσιολογικό τοκετό σε μαιευτήριο της Αθήνας. Το νεογέννητο έχει βάρος 2.880 γραμμάρια και η ευτυχισμένη μητέρα είναι η Αθηνά Πέτρου- Μαξούρη. Ποδαρικό στο λιμάνι του Πειραιά ένα λεπτό μετά τον ερχομό του νέου έτους έκανε για τρίτη συνεχή φορά το επιβατικό πλοίο "Πήγασος" το οποίο με 76 επιβάτες εκτελούσε δρομολόγιο στις Κυκλάδες. Τραγική πρωτιά επιφύλαξε το νέο έτος για τη Θεσσαλονίκη με το πρώτο θύμα από ναρκωτικά για το 1999. Πρόκειται για τον Χριστόδουλο Γλούτσιο 32 ετών ο οποίος βρέθηκε νεκρός το πρωί στο διαμέρισμά του στην περιοχή του Αγίου Παύλου.

Προκλητικές δηλώσεις από Τούρκο υπουργό για τους S-300.

Θα αλλάξουν οι ισορροπίες στο Αιγαίο σε περίπτωση που οι πύραυλοι S-300 εγκατασταθούν στην περιοχή αυτή, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου ο οποίος είναι αρμόδιος για θέματα Κύπρου. Υποστήριξε ότι σε καμμιά περίπτωση δεν είναι λύση η εγκατάσταση των πυραύλων στην Κρήτη και τόνισε ότι στην περίπτωση αυτή θα βρεθούν αντιμέτωποι η Τουρκία και η Ελλάδα.

Πραγματικότητα αποτελεί από τα μεσάνυχτα το ευρώ.

Πραγματικότητα αποτελεί από τα μεσάνυχτα το ευρώ το νέο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, το οποίο φιλοδοξεί να συμπρωταγωνιστήσει με το δολλάριο και το Γεν στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Η νέα κεντρική ισοτιμία του εθνικού μας νομίσματος ορίστηκε στις 353,109 δρχ έναντι του ΕCU. O υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε ότι η Ελλάδα θα μετάσχει στην ΟΝΕ από την 1η Ιανουαρίου του 2001.

Εξηντάχρονος οικοδόμος απ'τη Λάρισα ο υπερτυχερός του λαχείου.

Με χαμόγελα υποδέχθηκε τη νέα χρονιά ο υπερτυχερός του ειδικού κρατικού λαχείου ο οποίος κερδίζει ένα δισεκατομμύριο δρχ με τον αριθμό 17438 της 80ής σειράς. Ο χρυσός τυχερός είναι 60χρονος οικοδόμος από τη Λάρισα και πατέρας τριών παιδιών. Επίσης οι αριθμοί 17435 και 17441 -από την 80ή σειρά- κερδίζουν από 250 εκατομ. δρχ ο καθένας. Και τα δύο αυτά λαχεία πωλήθηκαν στη Λάρισα.

Ανέλαβε σήμερα ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β.Παπαγεωργόπουλος.

Ανέλαβε σήμερα επίσημα τα καθήκοντά του ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Η τελετή έγινε στο γραφείο του δημάρχου παρουσία μελών του δημοτικού συμβουλίου, εργαζομένων στο δήμο και του νομάρχη Θεσσαλονίκης Κώστα Παπαδόπουλου. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος κάλεσε όλες τις πλευρές να αγωνιστούν για το μέλλον της πόλης πέρα από αποκλεισμούς και αγκυλώσεις, όπως είπε, του παρελθόντος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την...πόρτα της εθνικής για τους ομογενείς, άνοιξε με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος. Με μια όμως προυπόθεση. Οτι όσοι θελήσουν να φορέσουν τη φανέλα με το εθνόσημο, θα πρέπει να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους θητεία. ''Δεν έχουμε πρόβλημα. Οσοι παίκτες αισθάνονται Ελληνες και το αποδείξουν πηγαίνοντας στρατό, ν` αγωνιστούν στην εθνική ομάδα'', είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

Μετά το ναυάγιο της υπόθεσης Ντουγκαρί για τη Γιουβέντους, την οποία καλείται να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός για το Τσάμπιονς Λινγκ, η "Κοριέρε ντελο σπορ" σε δημοσίευμά της κάνει λόγο για ακόμη μία μεταγραφική "βόμβα" της Γιούβε. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ο Πάτρικ Κλάιφερτ είναι ο νέος στόχος της πρωταθλήτριας Ιταλίας. Εξάλλου, δύο ποδοσφαιριστές της Γιουβέντους, ο Ζινεντίν Ζιντάν και ο Εντγκαρ Ντάβιντς, περιλαμβάνονται στην ιδανική ενδεκάδα του 1998, σύμφωνα με την L'Equipe.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 286,80 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 171,02, γαλλικό φράγκο προς 51,01, λίρα Αγγλίας προς 474,89, ελβετικό φράγκο προς 208,03, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,60, τη λίρα Κύπρου προς 574,79 και την ECU προς 334,96 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και μέχρι το βράδυ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες προβλέπονται αύριο στη δυτική Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα βροχών, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα δυτικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο τοπικά θυελλώδεις και στα ανατολικά μέτριοι με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 1 έως 8 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 14 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα βροχής κυρίως μετά το μεσημέρι, ενώ οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί ασθενείς και αργότερα μέτριοι. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις και βροχή και το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και αργότερα μέτριοι νοτιοανατολικοί, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 1 January 1999 - 19:00:21 UTC