Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εκτός Κύπρου οριστικά οι S-300.
- Νεκροί οι δυο ναυτικοί του VIOLETTA.
- Δεκατριάχρονος βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι.
- Πτώση επιτοκίων κρατικών τίτλων προβλέπει το υπουργείο.
- Γεύματα αγάπης απο τον Ερυθρό Σταυρό.
- Προϋπολογισμός Δήμου Αθηναίων.
- Θάνατος 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με αναβολή των πρωταθλημάτων απειλεί η ΕΠΑΕ.
- Σε ουδέτερο γήπεδο θα δώσει τα δύο επόμενα παιχνίδια του ο Αρης.
- Πολύ κοντά στην απόκτηση του Τάκη Φύσσα βρίσκεται ο Παναθηναϊκός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκτός Κύπρου οριστικά οι S-300.

Την ματαίωση εγκατάστασης των S-300 στην Κύπρο και έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα για πιθανή εγκατάστασή τους στην Κρήτη, ανακοίνωσε ο κ. Κληρίδης, μετά την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στη Λευκωσία, όπου δεν υπήρξε ομοφωνία. Ο κ. Κληρίδης δήλωσε ότι παίρνει πλήρως την ευθύνη για την απόφαση αυτή, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και με γνώμονα τα συμφέροντα της Κύπρου. Ο κ. Σημίτης δήλωσε οτι στηρίζει την απόφαση Κληρίδη, την οποία χαιρέτισαν ΗΠΑ, Βρετανία και ΟΗΕ.

Νεκροί οι δυο ναυτικοί του VIOLETTA.

Απανθρακωμένοι μέσα στο μηχανοστάσιο του κυπριακούπλοίου "VIOLETTA" που προ τριημέρου τυλίχθηκε στις φλόγες, έξω απο το λιμάνι Γκάλβεστον του Τέξας, βρέθηκαν χθες ο Μανώλης Γαβαλάς, Α' μηχανικός και ο Β' μηχανικός, Νικήτας Λαμπρινός απο Αμερικανούς αξιωματούχους της ακτοφυλακής. Οι δύο ναυτικοί εγκλωβίστηκαν στο μηχανοστάσιο και δεν μπόρεσαν να ανέβουν στο κατάστρωμα. Ο πλοίαρχος, Γρηγόρης Αλεξίου και 22 ακόμα αλλοδαποί, μέλη του πληρώματος, μεταφέρθηκαν σώοι στην ακτή απο μέλη της ομάδας διάσωσης.

Δεκατριάχρονος βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι.

Μάθημα ανθρωπιάς έδωσε ο 13χρονος, Κώστας Τσακλίδης, που βρήκε πορτοφόλι με 300.000 δρχ και το παρέδωσε στο δικαιούχο του, στον οικισμό των Ελληνοπόντιων, στο Λάκκωμα Χαλκιδικής. Ο 13χρονος ειναι ορφανός από μητέρα, ενω ο πατέρας του εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Ο μικρός βρήκε το πορτοφόλι σε τηλεφωνικό θάλαμο του οικισμού, το έκανε γνωστό σε κάποιον μεγαλύτερό του, ο οποίος στη συνέχεια εντόπισε το δικαιούχο, που έδωσε στον 13χρονο ως "νόμιμο εύρετρο" ένα πεντοχίλιαρο.

Πτώση επιτοκίων κρατικών τίτλων προβλέπει το υπουργείο.

Θα επιταχυνθεί το 1999 η πτώση των επιτοκίων των κρατικών τίτλων και θα επιτευχθεί η σύγκλιση με τα ευρωπαϊκά επιτόκια, εκτίμησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης. Παράλληλα, έκανε γνωστό οτι κατά ένα τρισεκατομμύριο δρχ μειώθηκαν το 1998 οι δανειακές ανάγκες του δημοσίου. Επίσης, ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη θα διατεθούν στο επενδυτικό κοινό Αφορολόγητα Αποταμιευτικά Ομόλογα διετούς διάρκειας με επιτόκιο 10% από 10,3%.

Γεύματα αγάπης απο τον Ερυθρό Σταυρό.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει πρόγραμμα σίτισης την Πρωτοχρονιά σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν με το οικογενειακό ή φιλικό τους περιβάλλον και να απολαύσουν ένα εορταστικό γεύμα καθώς και την ανθρώπινη επαφή. Το φαγητό θα είναι συσκευασμένο και θα διανέμεται αύριο παραμονή και μεθαύριο ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στο διάστημα απο 11:00 - 2:00 μμ στο χώρο του ΕΕΣ στην Γ' Σεπτεμβρίου 21.

Προϋπολογισμός Δήμου Αθηναίων.

Αυξημένος κατά 9,5 δισ. δρχ. σε σχέση με το 1998 είναι ο νέος προϋπολογισμός του Δήμου Αθηναίων, που εγκρίθηκε απόψε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενω τον καταψήφισε η αντιπολίτευση. Ο προϋπολογισμός για το 1999 φθάνει σε 127,9 δισ. δρχ. έναντι 118,4 το 1998, ενω μείωση εμφανίζουν τα κονδύλια του τεχνικού προγράμματος τα οποία ανέρχονται σε 12, 7 δισ. έναντι 14 δισ. το 1998. Στον προϋπολογισμό δεν έχουν εγγραφεί έσοδα από την ελεγχόμενη στάθμευση.

Θάνατος 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας.

Τυλιγμένος με μια αλυσίδα γύρω από το λαιμό του, την οποία μάλιστα ασφάλισε ένα σιδερένιο λουκέτο, βρέθηκε μέσα στο λιμάνι της Ραφήνας το πτώμα του 39χρονου Δημόκριτου Ζαμάνου, ο οποίος είχε εξαφανισθεί πριν 10 ημέρες από το σπίτι του, στον Βουτζά Αττικής. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς του Λιμενικού, το πτώμα που βρέθηκε σχεδόν κολλημένο στο βυθό, ενώ τα πόδια ήταν πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας πρέπει να βρισκόταν στο νερό πάνω από τρεις μέρες.Ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με αναβολή των πρωταθλημάτων απειλεί η ΕΠΑΕ.

Με οριστική αναβολή όλων των πρωταθλημάτων απειλεί η ΕΠΑΕ, εφ' όσον ο ΟΠΑΠ δεν καταβάλει άμεσα στην Ενωση τα χρήματα που οφείλει από τα ποσοστά των διαγωνισμών, ύψους τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων δραχμών. Η ΕΠΑΕ, με έγγραφο της ενημέρωσε τον ΟΠΑΠ για την αναβολή των αγώνων του προσεχούς Σαββατοκύριακου και παράλληλα προειδοποιεί ότι άν δεν τακτοποιηθεί η οικονομική εκκρεμότητα, τότε "η ΕΠΑΕ δεν δεσμεύεται γιά την υλοποίηση του αγωνιστικού προγράμματος".

Σε ουδέτερο γήπεδο θα δώσει τα δύο επόμενα παιχνίδια του ο Αρης.

Σε ουδέτερο γήπεδο θα υποχρεωθεί να δώσει τα δύο επόμενα παιχνίδια του ο Αρης, αφού η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΑΕ τιμώρησε τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης με αποκλεισμό της έδρας του για δύο αγωνιστικές και πρόστιμο 2 εκατομμυρίων δραχμών, για όσα συνέβησαν στον αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Στο μεταξύ, αύριο θα κριθούν από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, οι εφέσεις ΠΑΟ και Ολυμπιακού για τις ποινές που τους έχουν επιβληθεί (3 και 2 ημέρες αντίστοιχα).

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Τάκη Φύσσα βρίσκεται ο Παναθηναϊκός.

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Τάκη Φύσσα βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Γιώργος Κουτελάκης, άναψε το ''πράσινο'' φως στον πρόεδρο του Πανιωνίου, Λουκά Σιότροπο για την παραχώρηση του Φύσσα στον Παναθηναϊκό. Ο κ Σιότροπος θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Γιώργο Βαρδινογιάννη και αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του παίκτη με την υπογραφή του συμβολαίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,40 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,51, γαλλικό φράγκο προς 50,83, λίρα Αγγλίας προς 479,10, ελβετικό φράγκο προς 208,89, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,23, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 247,64, τη λίρα Κύπρου προς 575,44 και την ECU προς 334,60 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα με σποραδικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια και λίγα χιόνια στα ορεινά. Ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -8 με 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά -2 με 15 και στα νησιά 5 με 16 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται στην Αττική,ενώ ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 5 με 13 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, τοπικές ομίχλες το πρωί, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία - 3 με 7 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 30 December 1998 - 8:00:31 UTC