Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 27/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η επιστροφή των εκδρομέων.
- Στην Αθήνα αύριο ο Γλαύκος Κληρίδης.
- Αποστολάκης για πληροφορίες σχετικά με δήθεν ύπαρξη εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα.
- Σταθεροποιημένη η κατάσταση της υγείας του νεογέννητου βρέφους του αλβανού πρωθυπουργού.
- Απανθρακωμένος βρέθηκε 87χρονος στη Νέα Χώρα Χανίων.
- Στον εισαγγελέα 22χρονη που κατείχε ηρωίνη.
- Στο λιμάνι της Κω συνελήφθησαν ιρακινοί λαθρομετανάστες.
- Δημοσία δαπάνη κηδεύεται αύριο ο 37χρονος αστυνομικός που δολοφονήθηκε στην Τιφλίδα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η επιστροφή των εκδρομέων.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ η επιστροφή των εκδρομέων από την επαρχία, όπου πέρασαν το τριήμερο των Χριστουγέννων. Η τροχαία είχε θέσει σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα και έκανε κυκλοφοριακές παρεμβάσεις όπου ήταν αναγκαίο. Ομως και αυτή η έξοδος βάφτηκε με αίμα, καθώς σε 158 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα, 18 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 207 τραυματίστηκαν.

Στην Αθήνα αύριο ο Γλαύκος Κληρίδης.

Στην Αθήνα αναμένεται αύριο ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τους πολιτικούς αρχηγούς. Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα είναι η τύχη των πυραύλων Ες-300, μετά τα δύο σημαντικά ψηφίσματα του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Τη σύγκληση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για το θέμα των ρωσικών πυραύλων, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

Αποστολάκης για πληροφορίες σχετικά με δήθεν ύπαρξη εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα.

Φαιδρότητες της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, χαρακτήρισε ο υφυπουργός Αμύνης Δημήτρης Αποστολάκης, τις πληροφορίες ότι το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας έχει συστήσει ομάδα εργασίας, η οποία ετοιμάζει έκθεση για δήθεν ύπαρξη εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα. Ο κ. Αποστολάκης πρόσθεσε ότι η Αγκυρα συνηθίζει να οξύνει τις σχέσεις της με την Ελλάδα όταν αντιμετωπίζει μεγάλα εσωτερικά προβλήματα.

Σταθεροποιημένη η κατάσταση της υγείας του νεογέννητου βρέφους του αλβανού πρωθυπουργού.

Σταθεροποιημένη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του νεογέννητου βρέφους του αλβανού πρωθυπουργού Παντελί Μάϊκο, για το οποίο στήθηκε αερογέφυρα σωτηρίας και νοσηλεύεται στο μαιευτήριο ΕΛΕΝΑ. Το βρέφος παρουσιάζει ελαφρά αναπνευστική δυσχέρεια, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις για λοίμωξη του αναπνευστικού. Στο ΕΛΕΝΑ νοσηλεύεται και η σύζυγος του αλβανού πρωθυπουργού, η οποία είναι απολύτως καλά στην υγεία της.

Απανθρακωμένος βρέθηκε 87χρονος στη Νέα Χώρα Χανίων.

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 87χρονος στα συνοικία Νέα Χώρα Χανίων, όταν απανθρακώθηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι του την ώρα που κοιμόταν. Πρόκειται για τον Μανώλη Γεωργουδάκη, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είχε ξεχάσει αναμμένη την ηλεκτρική θερμάστρα πάνω στο κρεβάτι του, με αποτέλεσμα ν'αρπάξουν φωτιά το στρώμα και τα κλινοσκεπάσματα.

Στον εισαγγελέα 22χρονη που κατείχε ηρωίνη.

Στον εισαγγελέα Πειραιά θα οδηγηθεί αύριο η 22χρονη Χριστίνα Κτενά, η οποία συνελήφθη χθες στις φυλακές Κορυδαλλού, με 27 γραμμάρια ηρωίνης, που προοριζόταν για τον πατέρα της που εκτίει ποινή φυλάκισης για εμπορία ναρκωτικών.

Στο λιμάνι της Κω συνελήφθησαν ιρακινοί λαθρομετανάστες.

Στο λιμάνι της Κω συνελήφθησαν Ιρακινοί λαθρομετανάστες, κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι αύριο θα οδηγούν στον εισαγγελέα. Στην Ικαρία κρατούνται επίσης άλλοι 40 Ιρακινοί λαθρομετανάστες στους οποίους προσφέρουν φιλοξενία και ζεστασιά οι κάτοικοι του νησιού.

Δημοσία δαπάνη κηδεύεται αύριο ο 37χρονος αστυνομικός που δολοφονήθηκε στην Τιφλίδα.

Κηδεύεται αύριο στο Περιστέρι, δημοσία δαπάνη, ο αστυνομικός Αναστάσιος Μυζήθρας, 37 ετών, υπεύθυνος ασφαλείας της ελληνικής πρεσβείας στην Τιφλίδα, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος στις σκάλες του σπιτιού του. Εκτιμάται ότι πρόκειται για έργο της ρώσικης Μαφίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διεξάγεται αύριο το καθιερωμένο -πλέον- Χριστουγεννιάτικο τουρνουά που διοργανώνει ο Παναθηναίκός, με αγώνες 45 λεπτών. Αύριο το απόγευμα στο ΟΑΚΑ η αυλαία θα ανοίξει με το ματς Παναθηναϊκός-Μακάμπι Χάιφα στις 17:00. Μία ώρα αργότερα, η Ισραηλινή ομάδα θα παίξει με τον ΠΑΟΚ και το τουρνουά θα ολοκληρωθεί με τον αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ στις 19:00. Ολοι οι αγώνες θα καλυφθούν ``ζωντανά`` από το STAR.

Ακόμη δεν προσαρμόστηκε στην ελληνική πραγματικότητα και μάλλον δεν θ` αργήσει να έρθει η ώρα που θα πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής για τις ΗΠΑ. Ο λόγος για τον Μπράντον Ουίλιαμς, ο οποίος μετά τις πρώτες απογοητευτικές εμφανίσεις με τα χρώματα της ΑΕΚ, έχει προβληματίσει τη ``κιτρινόμαυρη`` διοίκηση, η οποία σκέφτεται την αντικατάστασή του. ``Δεν κρύβουμε ότι υπάρχει πρόβλημα με τον Ουίλιαμς. Θα δούμε τι θα γίνει. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί προκειμένου η ΑΕΚ να μπορέσει να συνεχίσει σε Ελλάδα και Ευρώπη με δυο αξιόλογους ξένους``, φέρεται να δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιάννης Γρανίτσας.

Δυνατό φιλικό με αφορμή και την διακοπή του πρωταθλήματος, δίνουν αύριο Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (18.00). Με την ομάδα του Παναθηναϊκού, θα αγωνιστεί πιθανότατα και ο Μίκαελ Κοχ, ο οποίος ξεκίνησε ελαφρές προπονήσεις δείχνοντας ότι ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε στην γάμπα.

Ο Γιώργος Βαίτσης που έμεινε ελεύθερος από την Παναχαϊκή, βρίσκεται πρώτος στη λίστα των υποψηφίων του προπονητή του Απόλλωνα Αθηνών, Ανδρέα Μιχαλόπουλου, ενόψει της μεταγραφής περιόδου. Η διοίκηση της ``ελαφράς ταξιαρχίας`` έχει προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις με τον έμπειρο επιθετικό και δεν αποκλείεται εντός των ημερών να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του. Εκτός του Βαίτση, η διοίκηση της αθηναϊκής ομάδας, ζήτησε από τον Πανιώνιο ως δανεικό τον Δημήτρη Ναλιτζή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,87 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,21, γαλλικό φράγκο προς 50,76, λίρα Αγγλίας προς 478,91, ελβετικό φράγκο προς 208,33, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,18, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 246,43, τη λίρα Κύπρου προς 574,99 και την ECU προς 334,20 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο σε όλη τη χώρα, αλλά στα ανατολικά και νότια ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενω το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από -8 μέχρι 7 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά -2 με 15 και στο Αιγαίο 8 με 14 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 3 με 12 και -3 με 6 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 27 December 1998 - 18:00:33 UTC