Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-12-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

1ΥΠ 3 01398

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 25/12/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ντυμένη στα άσπρα γόρτασε η χώρα τη γιορτή των Χριστουγέννων.
- Γεύματα σε άστεγους και άπορος μοίρασαν ο Ερυθρός Σταυρός και ο δήμο Αθηναίων.
- Τη Δευτέρα στην Αθήνα ο Γλαύκος Κληρίδης για την τύχη των S- 300.
- Από σηψαιμική μηνιγγίτιδα εξέπνευσε στη Ρόδο κοριτσάκι 16 μηνών.
- Δολοφονία αστυνομικού που υπηρετούσε στην ελληνική πρεσβεία στη Γεωργία.
- Συμπλοκή αστυνομικών - τσιγγάνων στα Μέγαρα.
- Εντοπίστηκαν λαθρομετανάστες στο Καλπάκι Ιωαννίνων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ντυμένη στα άσπρα γόρτασε η χώρα τη γιορτή των Χριστουγέννων.

Παγωμένα Χριστούγεννα έκαναν οι κάτοικοι στις περισσότερες περιοχές της Βορείου Ελλάδος, καθώς τις χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών, διαδέχθηκαν οι χαμηλές θερμοκρασίες, που δημιούργησαν προβλήματα, λόγω παγετού, στις οδικές συγκοινωνίες. Το θερμόμετρο στις περισσότερες περιοχές έπεσε κάτω από το μηδέν, ενώ δεμένα εξακολουθούν να βρίσκονται τα πλοία στα λιμάνια, λόγω των θυελλωδών ανέμων, μέχρι και εννέα μποφόφ, που πνέουν στο Αιγαίο.

Γεύματα σε άστεγους και άπορος μοίρασαν ο Ερυθρός Σταυρός και ο δήμο Αθηναίων.

Γεύματα αγάπης σε άστεγους και άπορους συνανθρώπους μας, μοίρασαν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και ο δήμος Αθηναίων που διοργάνωσαν Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Ιδρυμα Πρόνοιας Παίδων Αγιος Ανδρέας, στο Καλαμάκι, όπου φιλοξενούνται κακοποιημένα παιδιά και παιδιά των φαναριών ή διαλυμένων οικογενειών. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας επισκέφθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος. Ευχές και δώρα στους στρατευμένους ακρίτες μας, μοίρασε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιάννης Μαγκριώτης.

Τη Δευτέρα στην Αθήνα ο Γλαύκος Κληρίδης για την τύχη των S- 300.

Σημαντικές αποφάσεις για την τύχη των πυραύλων Ες-300 αναμένεται να ληφθούν την προσεχή εβδομάδα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την κινητικότητα που παρατηρείται από πλευράς Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό. Την Τρίτη φτάνει στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, όπου αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για την τύχη των πυραύλων.

Από σηψαιμική μηνιγγίτιδα εξέπνευσε στη Ρόδο κοριτσάκι 16 μηνών.

Ενα κοριτσάκι μόλις 16 μηνών, από τη Ρόδο εξέπνευσε από κεραυνοβόλο σηψαιμική μηνιγγίτιδα την ώρα που μεταφερόταν εσπευσμένα με αεροπλάνο του ΕΚΑΒ στην Αθήνα. Στο μεταξύ, σκάφος του πολεμικού μας ναυτικού, παρά τα εννέα μποφόρ που έπνεαν στο Αιγαίο, πήγε στη Νάξο και παρέλαβε 8χρονο αγόρι, με οξεία σκωληκοειδίτιδα. Το παιδάκι νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο παίδων της Αθήνας.

Δολοφονία αστυνομικού που υπηρετούσε στην ελληνική πρεσβεία στη Γεωργία.

Δολοφονημένος στο κέντρο της Τυφλίδας, βρέθηκε ο έλληνας αστυνομικός Αναστάσιος Μυζήθρας 37 ετών, που υπηρετούσε στην ελληνική πρεσβεία στη Γεωργία. Οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια, για τον εντοπισμό των δραστών, τονίζοντας ότι δίνεται ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός, γιατί αφορά τις διεθνείς σχέσεις της Γεωργίας.

Συμπλοκή αστυνομικών - τσιγγάνων στα Μέγαρα.

Συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και τσιγγάνων σημειώθηκε στην περιοχή των Μεγάρων, όταν περιπολικό της αστυνομίας εντόπισε φορτηγάκι, που έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και το οποίο εισήλθε σε τσιγγάνικο καταυλισμό. Οι αστυνομικοί που μπήκαν στον καταυλισμό δέχθηκαν επίθεση από 50 τσιγγάνους, αλλά τελικά κατάφεραν να διαφύγουν.

Εντοπίστηκαν λαθρομετανάστες στο Καλπάκι Ιωαννίνων.

Στο Καλπάκι Ιωαννίνων, περιπολικό της αστυνομίας εντόπισε ΙΧ αυτοκίνητο με επτά λαθρομετανάστες. Ακολούθησε άγρια καταδίωξη, στη διάρκεια της οποίας το αυτοκίνητο με τους Αλβανούς έπεσε σε ανάχωμα και ακινητοποιήθηκε. Συνελήφθησαν οι δύο και οι υπόλοιποι κατάφεραν να διαφύγουν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε ``μήλο της έριδος`` εξελίσσεται ο Τάκης Φύσσας. Σοβαρό ενδιαφέρον γιά την απόκτηση του διεθνούς μέσου του Πανιωνίου εκδήλωσε και ο Παναθηναϊκός, που είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, έτοιμος να ικανοποιήσει κάθε οικονομική απαίτηση των ``κυανερύθρων`` και του παίκτη προκειμένου να τον εντάξει στο δυναμικό του. Γιά την απόκτηση του Φύσσα έχει κινηθεί δραστήρια και ο Αρης, που πρόσφερε 130 εκατομμύρια δραχμές στον Πανιώνιο και μέχρις ότι ``κινηθεί`` ο Παναθηναϊκός, είχε ``κυκλοφορήσει`` ότι ο διεθνής μέσος θα ``ντυνόταν`` στα κίτρινα. Ο Φύσσας, όμως, αποτελεί ``δεδηλωμένο`` μεταγραφικό στόχο και της ΑΕΚ, όμως μέχρι στιγμής ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν μπορεί να ``κινηθεί`` άν δεν έρθει στην Αθήνα η αναμενόμενη επιχορήγηση από την ENIC.

Ο Γιώργος Δώνης είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στα αγγλικά γήπεδα, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, γιά την απόκτησή του ενδιαφέρεται η Φούλαμ. Ο διεθνής επιθετικός της ΑΕΚ βρίσκεται ήδη στο Λονδίνο γιά τις διακοπές των Χριστουγέννων, όμως οι φήμες ``λένε`` ότι θα συναντηθεί και με τον προπονητή της λονδρέζικης ομάδας Κέβιν Κίγκαν. Πρόεδρος της Φούλαμ, η οποία προηγείται στην Β' κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος, είναι ο γνωστός δισεκατομμυριούχος Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ.

Ο νεαρός ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βακουφτσής, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 6,5 χρόνων (4,5 +2) με την πρωτοπόρο του ιταλικού πρωταθλήματος, Φιορεντίνα, έναντι του αστρονομικού ποσού για τα ελληνικά δεδομένα των 500 εκατομμυρίων δραχμών. Ο 19χρονος διεθνής με την ομάδα των Νέων, εντυπωσίασε τον προπονητή της ιταλικής ομάδας, Τζιοβάνι Τραπατόνι, ο οποίος τον δοκίμασε στο δίτερμα και αμέσως εισηγήθηκε στη διοίκηση την απόκτησή του. Και αυτό ήταν εύκολο αφού ο Τρικαλινός επιθετικός του Παναθηναϊκού δεν δεσμεύεται με επαγγελματικό συμβόλαιο με τους ``πράσινους``.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 14ης ημέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας. Οι ``ερυθρόλευκοι`` επικράτησαν στην έδρα τους με 76-60 της ΑΕΚ και παρέμειναν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Παναθηναϊκό που νίκησε με 94-78 τη Νήαρ Ηστ στο ΟΑΚΑ. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 14ης ημέρας έχουν ως εξής: Ηράκλειο-ΠΑΟΚ 72-82, Σπόρτιγκ-Παπάγου 62-51, Περιστέρι-Ηρακλής 76-71, Πανιώνιος-Απόλλων Π. 75-61 και Αρης-Μαρούσι 66-54.

``Η Ελλάδα μπορεί να ζήσει και χωρίς ποδόσφαιρο για μερικές εβδομάδες``. Με αυτά τα λόγια αντιμετώπισε ο υφυπουργός αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας την πιθανότητα διακοπής του πρωταθλήματος σε συνέντευξη Τύπου. ``Δεν με ανησυχεί η πιθανότητα διακοπής του πρωταθλήματος. Σίγουρα δεν θα θέλαμε να συμβεί αυτό, αλλά αν γίνει, απλούστατα για δύο τρεις εβδομάδες, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μερικές εκδρομές. Δεν είναι και καμία ανεπανόρθωτη βλάβη``.

Βαρύς έπεσε ο "πέλεκυς" του αθλητικού δικαστή σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για τα επεισόδια των οπαδών τους στο μεταξύ τους παιχνίδι πρωταθλήματος (2- 4) που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με αποκλεισμό της έδρας του για 3 αγωνιστικές και πρόστιμο 1.5 εκατομ. δραχμών και ο Ολυμπιακός με 2 αγωνιστικές και πρόστιμο 750.000 δραχμών. Πάντως οι παραπάνω ποινές είναι εφέσιμες.

Δύσκολη αποστολή θα έχει ο πρωταθλητής Ολυμπιακός στη Γ' φάση του κυπέλλου Ελλάδας, αφού κληρώθηκε να παίξει με τον Ιωνικό στη Νίκαια. Εξίσου δύσκολη είναι και η αποστολή του Παναθηναϊκού στην έδρα του Πανηλειακού. Τα υπόλοιπα ζευγάρια: Αιολικός-Καλαμάτα, Λύκοι-Κοζάνη, ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός, Λάρισα-Αθηναϊκός, Ξάνθη-Αναγέννηση Καρδίτσας και Ποσειδώνας Μηχανιώνας- Ηρακλής. Τα παιχνίδια είναι νοκ-άουτ και θα διεξαχθούν στις 13 Ιανουαρίου.

Για ``πόλεμο`` εκ των έσω, μίλησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Σλόμπονταν Σούμποτιτς, δυο 24ωρα μετά το θέμα που προέκυψε από δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας το οποίο έκανε λόγο για ``βαθιά κρίση`` στην ``πράσινη`` ΚΑΕ εξαιτίας ενός ... διπλού δελτίου Τύπου. ``Δεν θα αφήσω κανέναν να πειράξει την ομάδα. Και από τη στιγμή που έχω τη στήριξη της διοίκησης, κάτι τέτοιο νομίζω ότι δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο`` είπε χαρακτηριστικά.

Το ΔΣ συμβούλιο της ΕΟΚ επισημοποίησε την αναστολή όλων των αγωνιστικών εκδηλώσεων γιά την εβδομάδα από 18 έως και 24 Ιανουαρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ``γιά την ακολουθούμενη από την αθλητική ηγεσία τακτική κατά του Ελληνικού μπάσκετ``, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Η παραπάνω απόφαση ισχύει γιά όλα τα πρωταθλήματα, εκτός της Α1.

Η εθνική μας ομάδας ποδοσφαίρου των Ελπίδων, σε φιλικό αγώνα που έγινε στο γήπεδο της Τούμπας στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του ``δικεφάλου του Βορρά`` αλλά και του εθνικού μας συγκροτήματος, Παναγιώτη Κατσούρη, νίκησε 3-0 τον ΠΑΟΚ. Τα τέρματα σημείωσαν οι: Σ. Κωνσταντινίδης (30`), Καραγκούνης (59`) και Κουτσουρές (79`).

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος ανδρών στο σκάκι, αφού επικράτησε στην τελική φάση της διοργάνωσης, που διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη με την συμμετοχή 11 σκακιστών. Ο Παπαϊωάννου, με απολογισμό τέσσερις νίκες και έξι ισοπαλίες, συγκέντρωσε 7 βαθμούς, έναντι 6,5 του νεαρού Χρήστου Μπανίκα και του Γιάννη Νικολαϊδη, που πήραν αντίστοιχα την δεύτερη και τρίτη θέση.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός με λίγες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές αλλά στα κεντρικά και νότια θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο νότιο Αιγαίο θυελλώδεις αλλά με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -8 με 6 βαθμούς, στα δυτικά -2 με 13 και στην υπόλοιπη χώρα 0 με 13 βαθμούς Κελσίου.Πιθανή βροχή, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 3 με 9 βαθμούς, θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από -3 μέχρι 4 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 25 December 1998 - 19:00:31 UTC